- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
aaa zapomniałam napisać, że położna mierzyła mi też miednice z każdej strony Nie wiem gdzie wsadziła te pomiary, bo w karcie nic nie widzę, ale w trakcie pomiaru mówiła: dobrze..dobrze.. Pewnie przy cc nie będzie mi to potrzebne, ale tak czy tak zmierzone
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Też dziś strasznie słaba jestem. Strasznie mi cierpną plecy, taki męczący ból ;/ wrrrr... I jak tak sobie siedziałam dłużej to już kompletnie. Mała dokazuje jak zawsze, wyczułam dziś jeszcze coś jakby skurcze ?! , takie szybkie rytmiczne, więc chyba to macica, nie mała co?? nie znam sie:P
Dzis spakowałam do torby jeszcze chusteczki, trochę pieluch i kilka ciuszków dla małej, nawet nie wiem czy się w ogóle przydadzą, bo pewnie i tak będzie nosić szpitalne. Później jeszcze musze emkowi spakować drugą torbą dla mnie i małej na wyjście, bo sam to raczej sobie nie poradzi
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Jesoo do nich trzeba łopatologicznie, no jak można przyznać się, że wsumie u rodziców zrobiłem tak jak wy mowicie, a nam chcial zrobic tak ze siedzielibysmy z kolanami na drzwiach delikatnie mowiac jestem wsciekla, ze ich wzielismy. I jak dobrze pojdzie tzn jak zrobia to tak jak my chcemy, to nasza mysl techniczna pomoze nam zyskac 8cm to przepasc w kibelku blokowym, gdzie calosc ma troche ponad metr . Do tego wieczne niedomowienia, to oni powinni pytac gdzie co bedzie a nie my dopasowywac potem nasza wizje wystroju wnetrza do tego co oni zrobili. Przyklad szafka pod umywalka, ma byc malutka 30cm szer i co? Oni doplyw i odplyw zrobili z takim rozstrzalem ze by wylazlo poza szafke a rury maja byc w scianie. No prosze czy jatak duzo wymagam? I prysznic, bo oni zawsze plytki dokladaja do wanny, do brodzika od gory , ok. Ale czy sprawdzili czy kabina przez to nie wyjdzie poza brodzik eeee nie, to to sprawdzcie ludzie bo 1200zl droga nie chodzi....
Dzieki za wsparcie, czytac kompletu nie musicie tylko zrozumcie gdybym nie miala zmyslu technicznego, siedzialabym sobie i tepo na to wszystko patrzyla, zadowolona ze praca wre. Ale mam, i moj maz tez, wiec kurde oni powinni nas wyprzedzac w tym wzgledzie. Oni to robia na co dzien, dla nas to pierwszy/ i ostatni remont. Ja biore urlop....
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
missyy ja sie wkońcu zdecydowałam na szpital gdzie dla dziecka tylko chusteczki i pampersy trzeba no i ciuszki na wyjście ale te już zapakowałam emkowi i leżą w łóżeczku ten drugi szpital co mam niby bliżej nie dość że opinie takie sobie to jeszcze trzeba mieć milion rzeczy dla dziecka A ciuchy dla mnie na wyjście to mu powiem że ma mi przywieźć to w czym jechałam i sprawa załatwiona najłatwiej
MAniula wiem coś na temat kibelków blokowych u nas jakby kibelek był 8cm dalej to nogami byś w pralce siedziała także rozumiem jak ważny jest każdy cm........ no ale są fachowcy i 'fachowcy'
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Maniula szczerze współczuję.. Przy nich ciągle widocznie ktoś musi być. Ciebie szkoda żebyś się denerwowała, a mężowi pewnie szkoda urlopu, bo lepiej wykorzystać go jak Ewcia będzie na świecie. Masakra..Musisz to jakoś przetrwać.
Matko weźcie mi dajcie trochę siły.. Byłam dzisiaj tylko na tym ktg ( pół godz, na pieszo w jedną stronę) i teraz na zakupach i już padam na twarz. A tu jeszcze południa nie ma.. Wszystko na obiad jest, a sił nie ma żeby go zrobić :/
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Powiem Wam, że mam siłę jako tako jak wstaje rano z łóżka, mija parę godzin i już bym najchętniej ubrałabym się w piżamkę i spać ;D ;D Tak szybko mi siły braknie i chęci na cokolwiek.
MAniula Z "fachowcami" niestety tak jest, że trzeba wszystkiego doglądac, bo jak zostawi się im pole od popisu to potem można się nieźle wpienić ;]
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
missyy ja mam to samo chęci są z rana a później taka niemoc jakaś
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
widze ze sporo wizyt w najblizszym czasie, ja mam na 10tego, tez jestem ciekawa jak tam moj maluszek, zaczynam sie troche stresowac porodem, a wlasciwie nie samym przebiegiem, bo tego sie nie boje, wiem ze dam rade, ale tym zeby malutki byl zdrowy. i zeby nie bylo zadnych komplikacji.
taka zniecierpliwiona juz sie robie. w weekend planuje zrobic zakupy i spakowac torbe do szpitala, zeby juz byla.
bede jednak rodzic ze swoja polozna, dzwonilam na kaminskiego u umowilam sie z nią na piatek, wiec ide zobaczyc szpital ( na kaminskiego jeszcze nie rodzilam ) dowiem sie co i jak. Dowiedzialam sie przy okazji, ze przy 3 dziecku nawet jakby nie bylo miejsc nikt mnie nie odesle do domu.
pozdrawiam serdecznie
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja jak zwwykle w nocy nie bardzo spalam dopiero przed 7 zasnelam a o 9.30 musialam wstac:/ a wtedy najlepiej mi sie spi:D Moj maz nazywa to ,, bobaskowa godzina" bo Ja cala ciaze mam tak ze od 7 moglabym spac do 10:)
Dzisiaj po mnie przyjechala moja przyjaciolka kasia z Adzia: czasem na blogu sie przewijaja:D Adzia to ta Fasola co sie urodzila w lutym:D
pojechalysmy na zajecia Aktywnej Mamy(naleze tam do szkoly rodzenia:)dla mam z dziecmi. Ja sobie polezalam na macie a Kasia cwiczyla z innymi mamami i dzidziusiami od 2,5 mca zycia. Fajowo, tylko jak Ja z trzema bobaskami tam bede chodzic hehe;p
wrocilam do domu standardowo wykonczona ale jeszcze odkurzylam, jak to Ja;p
teraz leze jak kloda. standard:D Czekam az B wroci z pracy.
Plan na obiad chmm : mieso mielone jest i pomidory w puszcze z ziolami i nie wiem kurcze:D Moze spagetti? Ale to B bedzie musial zrobic Ja nie dam rady;/
Natalka, aggi: Ja tez tak mam ze kompletnie odejmuje mi nogi, nie wiem czy to przez jakis ucisk czy przez co. ALe bol jest niemilosierny przy tym;/
Natalka: Aggi wyjelas mi pytanie o skurcze z ust: kurde jak to mozliwe ze nic nie czuc???:D:D
JA sie dopiero dowiedzialam pare dni temu ze skurcze w ciazy te porodowe to roznia sie znacznie od skurczu np łydki: Ja myslalam ze to cos podobnego a to sie okazuje ze moje mega bole wieczorne plecow i podbrzusza to skurcze..
Ale tak to jest jak ktos zielony w danym temacie:D
Maniula: boooze mega wspolczuje tych,, fachowcow" biedna musisz sie ostresowac- ale jak juz mowilysmy wielokrotnie teraz sa takie czasy ze jak nie dopilnujesz czegos sam to miec tego nie bedziesz. Takie ludzie, taki kraj.
Sukienki : z fartem mam, tą akurat od siostry dostalam, gdzies mi kupila w wawce ale co gdzie nie wiem, potem zerkne na metke az z ciekawosci
Moje Fasole znow skacza jak opetane;p
kurcze wstane moze cos ogarne z tym obiadem:D he Ja teraz jak gotuje to oparta: kąt 90 stopni;p
caluski kochane, bede potem, aha mam nadzieje ze tak jak aggi na blogu napisalas nasz watek nie rozpadnie sie jak urodzimy
natalka: ooooo tak niech mnie rozpakuja lada chwilka: jestem ready;pp;p;p;p
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
MAniula Ale Ci współczuje tych remontów... Życzę Ci aby szybko się skończyły
My dziś zaczynamy malować jeden pokój, a po 7.07 jak wstawią nam okno ruszamy z remontem pokoiku dla malutkiej
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
katsi ja też najlepiej zasypiam jak mąż pojedzie już do pracy czyli tak 6-10 hmmm to może jeśli Twoje bóle pleców to skurcze to.. moje bóle podbrzusza to też skurcze? masakra jak się w tym wszystkim połapać ja jak gotuje to 'całą sobą' bo brzuchem blaty w kuchni wycieram hahahah. Ja też mam taką nadzieję że sobie będziemy pomagały i w ogóle że się nie rozsypie to forum
dziulka no to jak już przekroczyła magiczne 1kg to do 2 coraz bliżej......
- MAniula
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 15.12.2012 {*}
- Otrzymane podziękowania: 5
Sytuacja na ten moment opanowana, tak myślę...,
Napiszcie mi czy wy macie deszczownice w lazience? My mamy miec ale mi na tym nie zalezalo, P chce wiec bedzie dla mnie to taki dziwny wynalazek
Zobaczymy co dalej bedzie sie dzialo..... to taki film z dreszczykiem ten remont....
Natalia tobie sily odbiera a mi mimo tych 3 godz snu adrenalna tak skacze, ze o snie nie mysle
Ciekawe z tym ktg co piszesz ze skurczy nie czulas a wyszly
Sil zycze, bo widze zescie wszystkie oslabione.
Buziole:)
I osobne buziaki i uściski dla Zuzi od cioci Mani