- Otrzymane podziękowania: 141
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziulka napatrzec sie nie moge na Twoja Zuzie jest sliczna oby tak dalej ladnie przybierala na wadze trzymam kciuki
Milego dnia sierpniowki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Ja też już dość kiepsko się czuję, tzn brak mi często sił i gdyby nie to, że muszę zająć się Martą to padłabym na kanapę i leżała, a tak utykam po domu, jak to moja mama mówi.
To nie ja polecałam Purelan, ale nie ważne przecież a małe tubki powinny starczyć, ja szybko przestałam smarować.
Wy się umawiacie na farbę, a ja zbieram się na odwagę aby w końcu strzelić sobie boba, zawsze chciałam zobaczyć jak mi będzie tylko odwagi mi brakuje.
Inna jakoś chyba nie mam tendencji do rozstępów.
Jak coś to będę się musiała z wami dokształcić w sprawie cc.
Missy a te szybkie rytmiczne to nie czkawka u Mai?
Po wózek męża wyślę dopiero za jakieś dwa tygodnie. A w środę może zadzwonię do koleżanki i zapytam czy już ten najmniejszy rozmiar nie jest jej potrzebny to odzyskam część swoich ciuszków i przy okazji zobaczę małego Stasia
Katsi, ja tam się nie pcham przed ciebie, natalię, asię i aggi w kolejkę, grzecznie poczekam do 12 sierpnia . Oj tego dentystę to na ostatnią chwilę sobie zostawiłaś. A co do reportażu to popieram, przynajmniej będą lekarzom patrzeć na ręce.
Inna czyli dziś wieczorkiem już meldujesz się przeprowadzona całkowicie do nowego mieszkanka. Super. A co to za specjalny dzień dziś?
Maniula współczuję stresu. Hmmm powiem tak, jako matka nauczysz się być bardziej roszczeniowa, matki tak już mają
Natalia u nas od rana burza była i ciężkie powietrze. Może dlatego dziś ci tak słabo.
Dziękuję Wam za miłe słowa.
Maniula spec co się zna, a nie partacz to połowa sukcesu w remoncie niestety.
Bo skurcze bolą, ale te krzyżowe dopiero tak że chce się wyć. Te początkowe przy porodzie to tak jak bóle miesiączkowe tylko. A tych pojedynczych wcale nie musicie czuć, to zależy od indywidualnego progu bólu.
Aggi ta z aparatem dobra jest.
Maniula deszczownicy nie mam, ale miałam przyjemność się pod taką prysznicować. Przyjemne W domu nie mam możliwości sobie strzelić takiej bo mam wannę i bardziej zależy mi na prysznicu z różnymi strumieniami wody, ale też sobie większą głowicę kupiłam, bo wtedy woda przyjemnie się rozprasza.
Gosia całuski dla Ciebie.
A co u mnie. Wizyta dziwna. Jak się pani czuje? Dobrze. Sprawdził wyniki moczu i morfologii. Mocz ok. Morfo nieco poniżej normy ale tabletek mi nie da, bo po nich kobiety źle się czują. (No jasne to lepiej, żebym po porodzie dostała końską dawkę.) Pytam czy ma zamiar jeszcze sprawdzić jak jest mała ułożona. Tak. (nie wiem kiedy, może za dwa tygodnie, a może za 4). A jaki scenariusz jak się nie przekręci? On nie wie jak to teraz jest przy drugim dziecku. (A co ja mam wiedzieć? No dobra, może tak powiedział, bo mam wybór i jak powiem że chcę cc to mi da skierowanie? Nie mam pojęcia). No w każdym razie nospę mam jeszcze tydzień brać. (i tak już dawkę zmniejszyłam o połowę i pewnie za tydzień z niej zrezygnuję, poczekam tylko, aż mama załatwi wszystkie formalności i stresy mi odejdą). Wychodzę z założenia, że lekarz już się nie stara, bo teraz to już nie jego działka, tylko moja i szpitala czyli urodzić muszę.
A powiedzcie kiedy tego paciorkowca się robi? W 36 tc?
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 6
Ann wizyta rzeczywiście dziwna. Mógł chociaż ręcznie sprawdzić czy mała się obróciła. Moja lekarka zawsze zanim zrobi usg, to już mi mówi jak jest ułożony, bo czuję pod rękami. Dzisiaj położna tez tak sprawdzała żeby głowice od KTG dobrze założyć.
Tak właśnie sobie myślałam, że jakaś doświadczona mama musi się wypowiedzieć na temat tych skurczy
O ile się nie mylę, to tego GBS pobiera się od 35 tyg. Ja miałam tak pobieranego. A Tobie nie zrobił dzisiaj?
Może i masz rację z tym ciśnieniem, ale u mnie chyba coś dziwnego się dzieje. Rano w przychodni miałam 90/60, a teraz zmierzyłam sobei, bo nadal ledwo żyję i głowa pęka i mam 140/70! Kiepski dzień mam dziś bardzo..
Maniula ja też deszczownicy nie mam, ale myślę, że to fajna sprawa
Kakadu jednak się zdecydowałaś na położną Szpital wygląda naprawdę imponująco Wyremontowany, świeżutki, czyściutki Sale porodowe bardzo przytulne. Ostatnio jak byłam na patologii umówić się na cesarkę i musiałam trochę czekać, to poobserwowałam sobie zachowanie personelu i przynajmniej tam te wszystkie pielęgniarki i położne były bardzo pomocne. Ciągle się pytały pacjentek czy czegoś nie potrzebują itd. Widziałam na patologii też dziewczyny z noworodkami, a to znaczy chyba tyle, że na oddziale położniczym chyba za dużo miejsc nie ma. Pewnie przez ten remont Brochowa.
aaaa i wi-fi jest, co też mnie trochę zdziwiło
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Spróbuj nowej fryzury, przyda się trochę odświeżyć wygląd, zwłaszcza, że czasu dla siebie będzie coraz mniej Jak nie jesteś pewna, to może chociaż taki delikatny, żeby się szybciej oswoić.
Tego paciorkowca chyba tak sie robi, bo ja jestem już na następną wizytę za dwa tygodnie umówiona i wtedy chyba mi pobierze. Będzie jakos tak wypadac 35-36 tydzień.
Wiele razy już się zastanawiałam jak to jest z tymi skurczami, czy aby nie pominę ich, czy w ogole będę umieć je odpowiednio liczyć
O tych krzyżowych o których Ann wspomniała, to aż nie chce myśleć, bo przypomina mi się jak bolały mnie piekielnie plecy przy poronieniu. (sorry za to porównanie ). Parzyły strasznie, wyć się chciało. Więc pewnie będzie podobnie
Ale dla Mai zniosę każdy ból Najwyżej mężowi połamie palce od rąk z bólu
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja dziś padam Zaliczyłam z synem kino film 2.45 h do tego Transformers kompletnie nie mój klimat ale szkoda mi było syna bo tak bardzo chciał na to iść. A w weekend jedziemy już na działkę więc nie będzie już okazji. Jeśli chodzi o te bóle porodowe to napewno ich nie przegapicie jak to kiedyś ktoś powiedział można porównać do łamania kości i coś w tym jest mnie bolało jak cholera i pod koniec już nie miałam siły przeć a męczyłam się 5 h ale niektóre kobiety są stworzone do rodzenia ja i moja budowa nie bardzo stąd cieszę się na cc.
Ann- faktycznie lekarz jakiś leniwy zła bym była bo w zasadzie za dużo się nie dowiedziałaś a zawsze do niego chodziłaś?
Aggi - wózek cały rozebrany bo mąż musi to wszystko po praniu pozkładać ale znalazłam taki sam kolor szaro-zielony w internecie
polki.pl/we-dwoje/wozek;jedo;bartatina;a...76083.html?foto_id=2
Firma chyba nie jest zbyt znana ale ja się nie znam bo dostałam OD bratowej i do tego jeszcze mam czarno-czerwoną gondolkę maxi-cosi do samochodu do której bratowa kupiła takie adaptery że można ja wsadzić w ten dół od wózka i w ten sposób tylko dół z kołami wrzucam do bagażnika a małego nie trzeba wyjmować z gondolki i potem jednym przyciskiem ciach i do dołu od wózka Wózek ma spacerówke i taki głęboki na spacer na początek a że spacerówka bratowej nie bardzo leżała to jeszcze jedną kupiła mniejsza że do bagażnika mi na wiosnę wejdzie ale jeszcze jej nie przywieźliśmy.
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A tak poza tym to mój mały czkawkę ma tak 3-4 razy dziennie czasami nawet po 10 min i nie ma zasady czasem na zimne czasem na ciepłe. Kolki też czasami miewam i nie jest to miło uczucie najlepiej się wtedy położyć i przeczekać Czy Wy też macie takie zapotrzebowanie na owoce bo u mnie to szaleństwo normalnie jem oczami Dziś w biedronce kupiłam: winogrona, morele, mango i brzoskwinie, ananasa i jeszcze na arbuza patrzyłam
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Nie mam mocy, nadrobilam ale nawet nie mam sily odpisywac ...
Nogi bola jak oszalale kręgosłup wchodzi do tylka chyba mam tylko sile rozłożyć łóżko i glebnac sie albo nawet i nie to ; p
ann melduje przeprowadzka zakonczona sily brak a do rozpakowania zabiore sie chyba jutro dziś dosyć nic mnie nie obchodzi.
Boze skad sie biorą te wszystkie rzeczy ????
a dzisiejszy szczególny dzień to Moja Rocznica z Moim juz Mężem )
wybaczcie nie mam sily na więcej
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
przy okazji sprawdził szyjke... i zapytał na kiedy mam termin, bo szyjka mocno skrócona... tak więc coraz częściej utwierdza mnie w przekonaniu, że mogę urodzić przed terminem... no ale wszystko może się zdarzyć, mały sam będzie wiedział kiedy wyjść
Natalia najważniejsze, że wszystko w porządku.. a mały coś na złość mamusi robi no nic, będziesz musiała sie przygotować na cesarkę.. wazne , że już wiesz i mozesz sie psychicznie przygotować
Aggi ja sie w czwartek wybieram do rossmana.. ale chusteczki mam, chyba 4-pak no ale może coś innego rzuci mi sie w oczy, czego jeszcze nie mam
mnie też już brakuje paru drobiazgów
w "moim" szpitalu też trzeba tylko chusteczki i pampersy ale szwagierka poradziła mi wziąć swoje ubranko na przebranie, jak Pani fotograf będzie chodzić a co do ubrań dla mnie, to to samo powiedziałam mojemu Ł, aby wziął to w czym będę jechać, i żeby butów nie zapomniał to mi powiedział, że buty zostawi w samochodzie i będą cały czas z nim jeździły, to nie zapomni
a macie nawilżacz powietrza ? zauważyliśmy z moim Ł, że mamy strasznie suche powietrze w mieszkaniu.. jeżeli nei śpimy przy otwartym oknie, to drapie nas w nocy w gardle, co powoduje suchy kaszel... domyslamy sie , ze to właśnie od suchego powietrza.. a z nami w sypialni ma spać Kacperek, więc zastanawiamy sie nad tym nawilżaczem... w salonie mamy akwarium i tam nam się dużo lepiej śpi..często dolewamy wodę do akwarium, to znak, ze powiwetrze jest właśnie suche i woda paruje...
jaki mozecie polecić?
i jeszcze chciałam zapytać o wózek jaki polecacie ? chcielismy taki 3 w 1 ...
Maniula ehh, tak to jest z tymi "fachowcami"... neistety.. trzeba pilnować cały czas;/ my całe szczęście mamy bardzo dobrego kolegę, który ma firmę budowlaną i on potrafi nam wszystko doradzić, jak zrobić, aby było dobrze, przestronnie , miało ręce i nogi.. ale np nasz inny znajomy wziął taką ekipę, że źle pozakrecali rury, zalało sąsiadów, nie mieli wykupionego ubezpieczenia i musieli płacić kilka tysięcy odszkodowania... a ekipa umywa ręce;/;/
co do deszczownicy, to my jesteśmy przed remontem i nie mamy takich wynalazków
Missy mam podobnie.. rano wstaje, niby wypoczęta.. a dziś np byłam u gina, na małych zakupach, zjedliśmy na mieście i jak wróciliśmy to poszłam do łóżka na 2-godzinną drzemkę, bo normalnie myślałam, że padne ;/
a najlepsze jest to, że kupiliśmy nowe dywaniki do łazienki i wc (takie "nic" a tak cieszy ) i mam motywację, aby wysprzątać wc i łazienkę , tylko sił brak
Aggi oj, jakie słodziaki cała Ty, kolejne ubranka ahh, na takie rzeczy tak fajnie wydaje sie pieniążki
Kakadu Ty już nie jesteś pierworódka, więc wiesz , czego się spodziewać ja , nie dosć, że martwie się o Smyka, aby było wszystko dobrze, to boję sie samego porodu nie wiem, czego sie spodziewać
Katsi mam dokłądnie to samo budzę się w nocy między 3.00-5.00, a od 7.00- 8.00 to ja mogę dopiero spać najlepsza godzina dla mnie
czyli mówisz, że bóle pleców w odcinku lędzwiowym i podbrzusza , to skurcze ? ja czasem mam dosyć silne i bolesne, że płakać mi sie chce... ale całe szczęście nie są regularne.. ale jednak sa... a do tego lekarz mi dziś powiedział,ze mam mocno skróconą szyjkę... ehh, coraz bardziej zaczynam sie bac porodu
Moja szwagierka urodziła w listopadzie 2013 r i forum mają nadal aktywne piszą o dzidziach i doradzają sobie nawzajem nawet te , które mieszkają blizej siebie , zorganizowały sobie spotkanie
Dziulka Zuzia teraz na pewno będzie pieknie przybierać, a miesiac szybko minie
Ann no to za dużo sie nie dowiedziałaś... no ale ważne, ze z Natalką wszystko dobrze
ja miałam to badanie robione tydzień temu na wizycie, czyli według lekarza 34 tc (skończony) według mnie 35 tc ( trwający)
a co do fryzurki, to ja bym zaryzykowała jak coś, to włosy przecież odrosną : tym bardziej, ze masz proste włoski, wiec można kombinować ja mam kręcone, a w wakacje zaszalałam i obcięłam z jednej strony krótkie, z drugiej dłuzsze, bałam sie, jak będa sie układały, a wyszło bardzo fajnie
Missy tak , tak, to prawdopodobnie czkawka mój Kacperek ma ją codziennie, a czasem nawet kilka razy dziennie biedaczek dziś też miał
Wiki mój mały też ma kilka razy dziennie czkawke, biedne te nasze dzieciaczki a owoce też mogę jeść cały czas głownie jablka ale ostatnio śliwki, morele, banany, brzoskwinie.. normalnie cały czas mi sie owoców chce
Inna odpoczywaj Kochana ! i wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja kolki mam niestety tylko jak chodzę i to oczywiście nie w domu, więc ciężko to przeleżeć
A z owocami też tak mam. Ostatnio mam napady na śliwki i nektarynki Dzisiaj jeszcze mnie na gruszki wzięło Ale oprócz tego zaczęło mnie też coraz bardziej ciągnąć do słodkiego :/
Asienka czyżbyś miała być kolejna sierpniówką, która się rozpakuje? Skoro szyjka mocno skrócona, to coś w tym może być. A globulki ja też brałam jakoś na początku ciąży, więc nie martw się, że to zaszkodzi Kacperkowi.
A gdzie się podziewa Marsi i jej relacja z wizyty???!!
A mi przysłali przed chwilą smsa, że GBS wyszedł dodatni. No nic,,spodziewałam się tego, bo już przy ostatnim wymazie też się ujawnił.
W ogóle, to dopiero jakoś zaczęłam funkcjonować. Oby jutrzejszy dzień był lepszy.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
ja mam wizyte za tydz w poniedziałek ciekawe czy mi to pobierze ...
ja rozlozylam łóżeczko i od prawie trzech godz odpoczywam wiec juz trochę lepiej ale jestem w szoku jak ciąża wysysa ze mnie energie pozatym ja tak bardzo nie cierpie byc zalezna od kogos a teraz szok bez pomocy to jest mi ciężko cokolwiek zrobic a i jeszcze obchodza sie ze mna jak z jakiem kurde nie umiem tak ..
ja tez mam slabosc do owockow dzisiaj byl arbuzek, czereśnie malinki ale pycha słodziutkie
mmmm ...
chyba zaraz lulu milej nocy dziewczynki
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
asienka - to faktycznie ta szyjka może trochę niepokoić ale to już 9m-c to ma prawo Chociaż ja się ostatnio zdziwiłam bo moja kiedyś miała 3,01 a w tamtym tygodniu 3,6 więc jakoś dziwnie by się wydłużyła albo coś źle mierzył wtedy albo teraz. Nie wiem co o tym sądzić i czy to możliwe tam:) a grzybka współczuję ale co zrobić trzeba wyleczyć.
aggi- ubranka słodkie Mnie też dziś w smyku kusiło ale wytrzymałam
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Natalia czas pokaże może sie okazać, że jednak przenoszę, nic nie wiadomo ale torbę już sobie spakuje w tym tyg bo wszystko już mam, tylko w szufladach
Inna ja tez padam, a wieczorkiem tylko wc wysprzątałam masz racje, ciąża wysysa całą energię.. ale już niedługo
Wiki tylko , ze ja już 5 tyg temu miałam szyjkę 2.1 cm... więc teraz przypuszczam jeszcze krótsza, skoro powiedział, że jest mocno skrócona.. ale nie mierzył, więc nie wiem ile ma.. w każdym razie czas spakować torbę i czekać
Miłej nocki dziewczynki :*:*
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Tak sobie dziś siadłam z mężulem rano przy jego śniadaniu, wypiłam herbatkę, wzięłam drugą od niego której nie dopił
i postanowiłam zamiast iść leżeć to najpierw wpaść na kompa Pogoda się u mnie fajna szykuje bo zapowiadali 22 i popołudniu
deszcz czyli znów się ochłodzi co nieco Taaak to ja mogę. Na dziś planów konkretnych brak no może kurier paczkę przywiezie
to będę miała zajęcie - pakowanie torby do szpitala w końcu od A do Z Szczerze to nie mogę się już doczekać
Gosiu kochana jak fajnie że do nas wpadłaś chyba myślami Cię przywołałam bo wczoraj cały czas myślałam o Tobie... Jak się czujesz???
Ann no wizyta kompletnie nijaka... zamiast pod koniec coraz konkretniej gadać to lekarz jakby chowa się w cieniu. Kurka dziwnie...
natalia wifi w szpitalu fajna sprawa
skoro na paciorkowiec ok 36tc się pobiera to ja też pewnie będę miała pobrane na następnej wizycie bo wypadnie 35t5d
missyy ciekawe czy da się przebyć poród bez krzyżowych bóli
Wiki no gratuluję że wytrzymałaś w kinie ja bym chyba nie wysiedziała jedo to dobra firma wózkowa Fajny wózeczek macie, napewno Wam posłuży a co do owoców to mam to samo, najchętniej bym pół sklepu wyniosła
Inna wszystkiego dobrego na rocznicę ja mam rocznicę 27.07... może mały wtedy zdecyduje się wyjść fajnie by było
asienka absolutnie maluchowi globulki nie zaszkodzą, sama brałam jakoś początkiem.. także nic się nie martw i bierz jak lekarz przykazał ja chusteczek to mam cztery 3-paki ale to zapobiegawczo bo bratowa męża (ta co miesiąc temu urodziła) to mówi że idą jak woda... a jak promocja jest to czemu nie kupić od razu na zapas i spokój mieć przez chwilę z zakupami hahahah dobre z butami ale to ja bym w kapciach do domu wracała hahah. Moja mama ma gdzieś schowany nawilżacz powietrza gdzie można wlewać różne olejki i do tego ma projektor z lampkami w różnych kolorach - więc myślę że jeśli będzie potrzeba to mi pożyczy A ja też do akwarium dość często wody dolewam, czyli jednak to znak że suche powietrze kurcze.. Ja wózek kupię z mężem właśnie 3w1 żeby na dłużej był. Tylko nosidełko wymienimy na porządny droższy fotelik jak tylko mały zacznie siedzieć. Mamy jechać do Tychów oglądać do sklepu ten który wpadł nam w oko i jeśli będzie OK to zamówimy na allegro bo taniej wychodzi i są gratisy różne. Aha no i wybierając wózek kierowałam się wielkością gondoli żeby była jak największa (znalazłam 85cm) bo trzeba przezimować małego aż do wiosny.. skrętne koła były też dla mnie priorytetem...no i żeby stelaż nie był ciężki tylko najlepiej aluminiowy z takich moich złotych 'rad' bo bratowa emka kupiła zwyczajny wózek niby 500zł nowy itd tak się nachwalić nie mogli a skubany waży 16/17kg masakra ja go podważyć nie umiałam (nie ma skrętnych kół) a co dopiero jak włożysz tam 5kg zakupów i 5kg dziecko ale się rozpisałam
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Od początku ciąży brałam żelazo. Ten Tardyferon Fol. Najpierw brałam codziennie,
później pozwolił brać co drugi dzień. Wyniki spadały ale nie znacząco i na początku czerwca
nadal są w normie (hemoglobina 12,9 przy normie 12-16, a płytki krwi 264 przy normie 140-440)
Ostatnio przepisał mi znów receptę na te żelazo. I teraz pytanie.. kupować czy nie kupować..
Czy to jakoś strasznie może obniżyć mi morfologię? Jak przestanę brać na ten ostatni miesiąc?
Bo kurcze jak kupię paczkę a biorę tabletkę co drugi dzień to pół paczki mi zostanie i teraz nie wiem..
czy kupować czy nie... wy byście wykupiły i brały już do końca?
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178