BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #898296 przez nataliaa87
Aggi uwielbiam takie ciasteczka z ziarnami :) Rzucaj przepisem skoro takie pyyyycha :D Za mną chodzi jakieś ciacho z rabarbarem.. Może jutro coś upiekę :)

kakadu planujesz sobie zrobić chociaż z tydzień urlopu przed porodem??

Asienka coraz bardziej czuję, że to Ty będziesz następna. Oby tylko maluszek wytrzymał jeszcze tydzień żeby nie był wcześniakiem.

Wiki ja na razie wszytsko mam w jednej torbie, ale mam jeszcze kilka rzeczy do spakowania..Mam nadzieję, że jakoś się zmieszczę. I tak jak pisze Inna, zawsze może Ci ktoś coś dowieźć. Ja też wzięłam np. tylko pół paczki pampersów. Resztę w razie czego dowiezie mąż.

Dziulka cudownie, że Zuzia rośnie :) buziaki dla Was :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #898308 przez kakadu
natalia87 w szpitalach dzieci zawijane sa w rożki, bo mówi się ze wtedy jest im ciasno i czuja sie jak w brzuchu mamy wiec bezpieczniej, taki maluch ma pampersiaka i najczesciej body albo kaftanik, bo byłoby mu za gorąco.co do pytania czy zamierzam zrobić tydzień urlopu, odpowiedź brzmi nie , nie zamierzam, w ogole zastanawiam sie czy zdąże ze wszystkim :) Aczkolwiek po myslę, ze zostanę z dwa tygodnie w domu. Chociaż przy Igorku byłam w pracy na chwile juz pon 4 dniach od wyjscia ze szpitala.

maniula jak tam Twoj zus> czy dalej sie kotłujesz czy juz po kontroli?
dziulka mała zaczela systematycznie rosnac i sama oddychac, teraz juz na pewno wszystko bedzie ok :)3

10 lata 9 miesiąc temu #898326 przez Gąska
A my meldujemy sie ze szpitala. Rano o 6 cos sie zaczelo saczyc o 10 znow. Na szczescie wszystko zamkniete,wody w normie wiec leze na obserwacji,bo nie wiadomo skad to leci :( szpital tragedia! Wczesny prl i jeden wielki brud. Okropienstwo :(

10 lata 9 miesiąc temu #898339 przez aggi
Ogarnęłam trochę wokół, na obiad dziś żureeeek mniam :D
I mogę znów poczytać co tu naskrobałyście :P

Wiki na mojej liście szpitalnej na szczęście jest tyle rzeczy że bez problemu w jedną torbę się władowałam :) bo dla malucha tylko chcą pampersy i chusteczki. A dla mamy 2paczki tych podpasek, podkłady na łóżko, kosmetyki, koszule, ręcznik, klapki, majtki, sztućce, kubek, wkładki laktacyjne i stanik do karmienia :) A ja i tak jeszcze dołożyłam krem na brodawki, smoczek dla małego (jakby mi spokoju nie dawał :P ) wody mineralne itd :D także ja bez problemu w jednej torbie jestem :D Choć wiem że w innym szpitalu gdzie chcą dużo rzeczy dla dziecka to mamusie własnie dwie torby pakują - dla siebie i dla malucha.

Inna bierz częstuj się :D a łatwe są do zrobienia :P serio ja też nie mam talentu :D

kakadu oj tam też sobie czasem ponarzekaj to pomaga :D szalona kobieto my tu wszystkie przy Tobie to flaki jakieś :D

marsi pochwal się efektami tej sesji domowej :D ja jakoś nie mam pomysłów ani chętnego fotografa :P oj tam wagą się nie przejmuj bo jak widzę Wasze zdjęcia brzuszkowe to szok gdzie te wszystkie niby kg chyba Wam wagi szwankują :D

dziulka :kiss: :kiss: suuuuuuuuuper że Zuzinka taka silna i tak ładnie daje radę :) Ciotki są DUMNE :blush:

natalia nie ma sprawy rzucam przepisem tylko go do kompa przepiszę :D daj mi 5 minut :D

Gąska trzymamy kciuki za powrót do domu szybki :kiss: a to szpital w którym masz zamiar rodzić? będziesz zmieniała decyzję??

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #898343 przez aggi
natalia proszę:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

kto chętny to nic tylko brać przepis i piec :D
pyszności i łatwe naprawdę :D
mi wyszło 14 ogromnych sztuk :) bo lepiłam duże :)

10 lata 9 miesiąc temu #898359 przez Izi
Aggi moja Mała jest tydzień do tyłu jeśli chodzi o USG, więc ciężko stwierdzić kiedy wypadnie ten szczęśliwy dzień, z drugiej strony skraca mi się szyjka, także więcej będę coś wiedziała we wtorek, po wizycie w szpitalu...

Missyy Miło spotkać tu osobę z okolicy. W jakim szpitalu chcesz rodzić?

Asienka87 Wczoraj zaczęłam 35 tydzień, więc jeszcze trochę...Byle do sierpnia ;)

A ja dzisiaj zabrałam się za ciasto z truskawkami, takie bez pieczenia. Przez ten upał galaretka nie chciała tężeć, ale dałam radę B)

10 lata 9 miesiąc temu #898373 przez marsi
Gaska trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze :)
aggi za fotografa robie sama :cheer: rozkładam statyw i działam :) jutro postaram się wrzucic kilka fotek. Ciacha wyglądają pychotkowo, przepis też prościutki i szybki. Wiec pozwól że wezme przepis i piekę. Ciacha w sam raz na imprezkę baby shower :) z koleżankami robimy w przyszly piątek. Ktoras z was tez planuje, a moze juz po?
izi witaj. Ale narobiłaś mi smaka na galaretkę z truskawkami i bitą śmietaną. Mniam

10 lata 9 miesiąc temu #898377 przez missyy
Izi prawdopodobnie wybiorę Szpital Św. Rodziny na Jarochowskiego. Ale jeszcze nie jestem pewna na 100 %. A Ty?

dziulka Ciotka ściska i całuje Zuzię :*** Taka mała istotka, a taka dzielna :) Niedlugo nam zameldujesz, że 1200 przekroczyła :D

Mmmm... Mam ochotę na te ciacha :D Uwielbiam takie ciasteczka ze słonecznikiem albo z dynia :P Chyba sama upiekę, dzięki aggi :woohoo:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 9 miesiąc temu #898400 przez Inna607
aggi kocham Cie za ten przepis normalnie :kiss: stokrotne dzięki :) skladniki kupiłam a reszte zrobi siostra :) ładnie poprosiłam i sie zgodzila a ciastka ze slonecznikiem wprost ubustwiam :)

popołudnie spędziłam bardzo fajnie w towarzystwie mamy i siostry pojechaliśmy sobie do McDonald's bo mialam chęć na cheesa :) a potem poszliśmy na lody :) i wróciłam padnięta ale uśmiechnięta :) teraz leze i odpoczywam bo siły nie ma na nic :p

dziulka ale Nasza Zuzia dzielna dziewczynka :) pięknie rośnie :) cioteczka całuje :*

a to ze spacerku dzisiaj :)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #898428 przez Izi
Missyy ja na pewno św. Rodziny, byłam już tam na badaniach, jest w porządku, będę tam jeszcze teraz we wtorek :) Jakbyś miała jakieś pytania pisz śmiało! Może się na porodówce spotkamy ;)

10 lata 9 miesiąc temu #898437 przez dziulka
missyy mam nadzieję że to już jutro będzie 1200 :)

Wrzucam Wam nowy filmik z małym urwiskiem, wiercipiętką :)

10 lata 9 miesiąc temu #898464 przez kakadu
dziula piekny filmik, malusia taka ruchliwa :) cudne malutkie sloneczko

inna ja po mcdonaldzie i lodach umarlabym z wyrzutow sumienia, trucizna i kalorie, nie krzywdź się tak, zjedz cos zdrowego, twoja kruszyna na pewno sie krzywila przy cheesie z cebulą ;)

ja po spotkaniu z polozna, zachwycona, mloda fajna dziewczyna konkretna, bardzo sie ciesze, ze bede z nia rodzic, szpital pierwsza liga, nie to co brudny brochow.
Co do wymiarów to u mnie w pasie sporo bo 109 na plusie 6 kg.

10 lata 9 miesiąc temu #898478 przez Inna607
kakadu hmm ... ja codziennie jem zdrowo i odzywcze rzeczy mnóstwo warzyw i owoców, obiadki wartościowe a jak zjem raz cheesa na którego naprawdę mialam ochotę w ciagu calej ciąży to zbrodnia ?? chyba lekko przesadzasz ? :dry:
wiesz wybacz ale poczulam sie tak jakbym wlasne dziecko chciała otruc bo spelnilam swoja zachcianke :blink:

dziulka piękny filmik, Zuzia tak pieknie sie przeciąga i te śliczne malutkie rączki :) słodziak nasz Malutki :) rosnij nam Zuziu duzia duzia :) Żeby mamusia mogła zabrać Cię do domku :)

no cóż pora spać :) Dobranoc sierpnioweczki :)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #898520 przez MAniula
Hej witam sobotnio :)
Plyteczki sie susza w kibelku i lazience a my wpadlismy wczoraj na pomysl, ze mozemy sobie toilet nasz przenosny z dzialki przywiezc. Wiecie taki co dodaje sie chemie i nie smierdzi i ma nawet spluczke hihih ale was tematem uraczylam z rana :woohoo:
Wybaczcie ale teraz tym zyje...

Inna kwitnaco wygladasz ;) wiecej takich zdjec prosze. (Spoko ja tez czasami kebaba wciagne hehehe)

Dziulka no Zuzina Waleczna, az mi brak slow jaka dzielna :)

Kakadu zus zaplacil za maj, teraz czekam, az zacznie splywac za czerwiec ;) wiec mam nadzieje, ze juz nie bedzie jakiejs kontroli. No ale moge sie przeliczyc...

Milej soboty moje panie. My plan na dzis obskoczyc z rana sklepy, potem moze sie uda do kina na "jak wytresowac smoka" no i wieczorem mecze no nie... ale to juz koncowka. B)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #898556 przez kakadu
inna607 tak masz racje przesadzam, bo jestem wyczulona na tym punkcie, poprzednio ciaze jadlam w mc i wiem jak mi to pozniej wyszlo, ale moim pisaniem sie nie przejmuj ja tak mam, ty wiesz co jest najlepsze sama ponadto wynika to nie ukrywam z mojej zazdrosci sama chetnie bym to wpiep**Yla ale przez cukier nie moge i wszystkim nawet mojemu m wytykam co jedza, to takie prozne moje:Pabsolutnie nie bierz do siebie

maniula to dobrze ze z zusem ok.

rowniez zycze milego weekendu!!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka