BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #898185 przez mesy
Jestem wrześniówką i od czasu do czasu was podczytuję ;) a ogólnie oglądam wasze brzuszki :whistle: :whistle: zazdroszczę wam tych brzuszków , bo macie fajne małe zgrabne....aż się boję co ja będę miała :P

Aggi
a ty się mieścisz jeszcze w jeansy ? nosz kurde szok :woohoo: :woohoo: :woohoo: ja się mieszczę , ale jak siądę to młody się bulwersuje bo mu za ciasno :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #898190 przez missyy
taa, natalia87, dobra pamięć, ja z Poznania. ;P
niby odpadam z cc, ale kto to wie, nawet jak dojdzie co do czego, to może się okazać, że mnie nie ominie. Jak główka taka duża, to naturalnie nie będzie łatwo, a i potem zobaczymy jak Maja z wagą wyskoczy ;)

Inna Wrzucę może jaką fotke, jak nie dziś to jutro. :)

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 5 miesiąc temu #898195 przez nataliaa87
Kakadu Dzięki za informacje. A dzieci są przez cały pobyt w szpitalu ubierane w swoje ubranka czy jakieś szpitalne?? Bo na stronie jest napisane, że MOŻNA wziąć ubranka, więc zrozumiałam, że może tylko na wyjście. Daj znać jakbyś się jeszcze czegoś dowiedziała. Ja się musiałam zacząć pakować, bo to już 37 tydzień i zaczynam mieć coraz więcej dziwnych bóli, więc wolę nie ryzykować.

Mesy odezwała się ta, co nie ma zgrabnego brzuszka :) Gdzieś mi się Twój brzuszek przewinął, więc Ty na pewno nie musisz się o nic bać :D A Ty czasami nie wskoczysz na sierpień z rozpakowaniem się?? :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898199 przez mesy
Nataliaa jak młody będzie przybierał na wadzę jak do tej pory i rósł to kto wie,..... może i na sierpień się załapię ;)co prawda końcówkę sierp :P chciałabym tak , ale chcieć to ja sobie mogę :whistle: :whistle: :whistle:

10 lata 5 miesiąc temu #898200 przez Inna607
wiecie jak wygląda moje sprzątanie mama lata sprząta a ja siedze i Was podczytuje ... niestety tak myslalam ze tak będzie to wyglądać .
jest tak duszno że nie ma czym oddychać a w drodze choc szliśmy bardzo wolnym spacerkiem zaczely mnie łapać takie skurczo bóle od dołu brzucha promieniujace do uda ze ledwo szlam i lekko sie zginalam z bólu no i oczywiście kręgosłup juz w polowie drogi wysiadl :/
masakra :p

10 lata 5 miesiąc temu #898235 przez aggi
Melduję się w południe :kiss: , wyczuwam gorące powietrze, ojjj niefajnie nie służą mi upały :blink:
Ale za to dobrze się wyspałam, oczywiście jak mąż poszedł do pracy to musiałam dospać no ale .. ważne że wypoczęta wstałam :P
teraz króluje u mnie mineralna z lodem i ciasteczka ze słonecznikiem własnego przepisu :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

pyyyyyyyyyyyyszne :D miałam mega ochotę na takie mocno słonecznikowe ciacha :D
Aaaa i torbę wczoraj spakowałam wkońcu. :side:
No dobra koniec głupot, teraz zabieram się za czytanie co tam i jak tam :blush:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898243 przez kakadu
z jednej strony jak was podczytuje to Wam troche zazdroszcze ze mozecie sobie tak ponarzekac, to mnie kregoslup boli
, to rwa, to ciezko wstać, inna607 mama posprzata, ( takiej to dobrze :))))))) kurde ja tez tak chce...

ale coś w tym jest ze przy pierwszym to czlowiek sie bardziej nad sobą rozczula. rano nie mam czasu na to zeby sie zastanawiać co mnie boli :) musze wstac, przygotowac chlopakom ubrania, przypilnowac zeby sie pomyli, oni zaraz glodni, ( bo to wiecznie nienazarte mordki są ) zapakować do fotelików, jednego do przedszkola drugiego do rodzicow albo na akademie, pojechac do pracy zrobić swoje, wrocic wyprac wyprasowac, ogarnał dom i etc...

docencie to co macie teraz bo przy nastepnych juz sobie nie poleniuchujecie moje PANNY chyba ze zostaniecie na 1 dzieciaczku, ale nie polecam, bo nikt nie chce pozniej byc sam w zyciu.

aggi dawaj ciastkkoooooooo

10 lata 5 miesiąc temu #898248 przez asienka87
Witam :) dzisiejsza noc troszke lepsza, bo zmeczona mocno byłam... ale bez rwy się nie obyło ;/
czytałam o tych skurczach, które mnie dopadły wczoraj i prawdopodobnie mały ustawił się w kanał rodny... ale to zapytam położnej w środę, jak będę na spotkaniu w ramach szkoły rodzenia :)

Missyy ciesze sie, ze wszystko dobrze :) duzią masz tą córę :) mój synek też jest ustawiony główką w dół i też czuje rączki i nóżki po lewej stronie :)

Ann sama się podziwiam, bo nie wiem jak dam radę :) ale oni 300 km od nas mieszkają, zapracowani, i cały rok się nie widzieliśmy... a teraz maja urlop i wracają dzisiaj z wczasów i to jedyna okazja , aby do nas przyjechali :) ale już mąż wie, że musi sam ogarnąć mieszkanie, ja jedynie kurze powycieram :) no i w kuchni teżmi musi pomóc :) jakoś damy rade :)
co do tych bóli, to właśnie czytałam, że mógł sie mały w kanał rodny wstawić (de facto położna 2 tyg temu sprawdzała mi brzuch i sama powiedziała, że mały może chcieć sie wstawić w ciągu tygodnia badź dwóch wiec mogło to być to) poproszę ją w srodę, aby sprawdziła i zapytam, czy to było to :)

Katsi życze, aby sie wszystko ułożyło :) daj znać później na kiedy masz ustaloną cesarke :kiss: a zdjecia super :) pokaż więcej :D bombowe ;)
nie strasz, mam nadzieje, ze jeszcze pochodze w dwupaku :P jeszcze z 2 tyg, aby był 38 tc skończony , ale zobaczymy :) czytałam , ze jak sa skurcze przepowiadajace (wydaje mi sie , ze coś takiego miałam) to mozna urodzić za pare godzin, pare dni, albo pare tygodni :P więc dużo nie pomogli, bo to sama wiem, haha :) mąż w gotowości czeka ;)

Inna no właśnie lekarze liczą pełne tyg... więc nawet , jak za tydzień zaczynasz 38 tc ( tak jak i ja) to oni będą liczyć w razie porodu i tak 37 tc (skończony) więc de facto według lekarzy musimy jeszcze 2 tyg wytrzymać w 2-paku, aby ciąża była donoszona :)
nei przemęczaj sie przy tym sprzątaniu :)

Izi niestety w ostatnim miesiącu już będzie tylko gorzej :P wiem to sama po sobie :) ale damy rade :) w którym tyg dokładnie jesteś ? kolejna dziewczynka sie szykuje :) wrzuć zdjecie brzuszka :)

Natalia moja torba tez już spakowana w 100% i czeka :) szczególnie po wczorajszych skurczach ;/ nawet wode mineralną już położyłam koło torby aby nie zapomnieć :P i czekolada kupiona :P tylko wyniki i karta ciaży została do dorzucenia :)

Aggi ciasteczka wyglądaja pysznie :) też takie lubie :) i widzę, ze Ty też już masz torbę spakowaną :cheer:

Kakadu cos w tym pewnie jest ;) tym bardziej, że w większości jesteśmy pierworódkami :) zobaczymy, jak będzie przy klejnej ciaży ;) my z mężem chcielibyśmy chociaż dwójeczkę :)

Życzę kochane miłego weekendu :*:*

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898251 przez MAniula
A ja właśnie wróciłam ze spaceru z psem. Mam z osiedla 5min las i rzeczkę, kiedyś była plaża i takie małe stawki. Poszłam zobaczyć jak to tam wygląda bo pomyslałam, że mimo ze stawek zarosniety to w cieniu na plazy na skraju lasu posiedze. I co i doopa :angry: taki syf, ze masakra szklo porozbijane wszedzie, balam sie o psa zeby sobie opuszek nie przecial. :( jak bylam dzieciakiem to tam slicznie bylo, zabki, kijanki, moj brat nawet wedkowal czasami ktos ognisko zrobil. Teraz obecna mlodziez nie ma szacunku do lasu, a do wszystkiego dochodzi 15min stad supermarkety. Nie raz widze jak ida pielgrzymki z reklamowkami z piwskiem na tzw lono natury. Tylko czemu tego po sobie nie wynosza? I pusc czlowieku maluszka zeby sie pobawil :dry:

Wiec poszlam dalej, psiak sie wykapal w rzece, ja chwilke posiedzialam i tak mi godzinka zeszla poza mieszkaniem. Ale powrot choc w cieniu to kroczek po kroczku powolutku :)

Aggi jakie ciacha mniam. :laugh:

Asienka dobrze, ze sie wszysko troszke uspokoilo. A co do gosci jak mili i oczekiwani to latwiej ich goscic:)

Kakadu zgadzam sie z toba calkiem choc bez doswiadczenia jestem to sama wychowalam sie w domu gdzie wychowywala nas tylko mam. Byla nas trojca, mama pracowala normalnie na etat, babc nie bylo, kasy tak malo ze masakra, maz byl srednio pomocny az w koncu musial nas opuscic jak mialam 6lat a jestem najmlodsza. Podziwiam moja mame i zawsze jej to powtarzam, ze byla/jest silna mimo tylu przeciwnosci losu.
Ale daj nam trochu pojeczec, to tak rzadko sie zdarza ze mozna sie nad soba pouzalac bezkarnie ;)

10 lata 5 miesiąc temu #898260 przez aggi
natalia mam to samo ! Z przodu nie widać, z tyłu też nie, ale jak bokiem stanę to conajmniej dziwnie wyglądam :P

Izi witaj :) fajnie że dołączyłaś ;) Ja mam termin z OM na 7 sierpnia :) także tak jak Ty. Choć lekarz ciągle powtarza że 'w lipcu będzie po wszystkim' i tego się trzymam :P No i mały wymiarami jest tydzień do przodu więc termin z USG skacze na 30.07/1.08 więc w sumie sama nie wiem co i kiedy

Inna hahaah no pojechałaś z tymi dniami :D Ale każdemu się zdarza :P

Ann masz rację najgorzej zacząć pakować a później już idzie, ja zrobiłam listę i odhaczałam co już mam. na czerwono sobie napisałam na kartce co jeszcze muszę dołożyć żeby nie zapomnieć np grzebienia czy szczoteczki do zębów ;) To Marta taka chłopczyca bardziej że spodnie woli czy jak ? Natalia może strojnisią będzie tak jak mówisz i sukienki pokocha :D

asienka w tym sklepie co pojadę oglądać 'nasz' wózek to mają też ten 'wasz' to sobie popatrzam :D :P jutro chyba pojedziemy z mężem pooglądać. Eee a ten zielony taki ładny na necie jest :) heh chciałabym żeby mi ktoś fundnął wózek :P hehehe a dziadkowie to co najwyżej ciuszki kupują, tak to sami wszystko musimy z mężem. Zazdroszczę że już zamawiać jedziesz :D ja dopiero pooglądać pojadę jutro :D

Dziewczyny Wy tu takimi liczbami rzucacie tych brzuszków i kg że się w głowie nie mieści, szok wogóle po Was tego nie widać !!!! :whistle: a ja za to niby mam sporo mniej, a wyglądam 'bardziej' niż Wy :P

missyy ani nie mów o tych upałach co mają być bo na samą myśl mi słabo :pinch: no no spora ta Twoja Majka się szykuje ! baba jak ta lala :D

katsi B) no to się tak wydaje ale pampersy idą jak woda a jeszcze przy trójce to skąd nabrać tego tyle :pinch: a wystarczyłoby by każdy kto może kupił paczkę i już się zbiera i zbiera.... i Wam byłoby lżej! Zaciskam kciuki by się dobrzy ludzie znaleźli blisko Was ! o i widzę że trzecie imię wkońcu się znalazło :lol: zapowiedź zdjęć cudowna :blush:

MAniula Ty to masz z tym telefonem przeboje :P no no ludzie nie mają szacunku do tego co pozostało z natury bo nie ukrywajmy ale to już resztki trawy takich lasów, łąk ... bo wszędzie wciskają biedronki i inne ....a szkoda bo nawet dziecka nie ma gdzie zabrać tak naprawdę ...

kakadu ja też niedawno kupowałam torbę bo w biedronce przecenili hahahhaa :P od czegoś trzeba zacząć :D a ciastko bierz wyszło mi 14 ogromnych ciastek, zjesz jedno i masz dość :D

mesy te są na gumkę :D zakupiłam sobie na początku trzy pary gumkowych jeansów hahah :P i w jedne zwykłe się mieszczę :D ale reszta moich ukochanych zaraz na początku poszła na dno szafy aż się boję czy w nie wejdę znów kiedyś .....

10 lata 5 miesiąc temu #898261 przez Wiki
Cześć Dziewczynki :)

Od rana pakuje torbę do szpitala To jest jakiś koszmar tyle rzeczy jest na liście szpitalnej że ja nie zmieszczę tego do jednej torby A do tego nienawidzę się pakować . Czy Wam się to udało spakować w jedną torbę - rzeczy dla Was i maluszka? U mnie na liście są np 3 paczki podpasek, ręczniki papierowe, pieluszki paczka, chusteczki mokre, 10 pieluch tetrowych i już to zajmuje miejsce a co dopiero ręczniki zwykle dwa dla siebie i dla dziecka i kocyk i dużo innych pierdół Ręce mi opadają i aż zła jestem Powiedzcie jak wy to wszystko zmieściłyście? Chyba że pakujecie dwie torby Jedna Wasza, druga maluszka :(

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898264 przez Inna607
asienka a ja słyszałam że juz 37 skonczony to ciąża donoszona wiec został tydzień.
wiec co człowiek to inne zdanie .. hmm sama nie wiem :p

aggi o jaaaa cieeee tez chcem trochę :)
jak smakowicie wyglądają kurcze szkoda że ja taki anty talent do pieczenia :/ ale mi smaka narobilas nie ma co :)

kakadu no nie powiem zebym miala źle hehe mama bardzo o mnie dba i nie pozwala zebym sie przemeczala ... to moja druga ciąża pierwsza poronilam na początku ale bylam wtedy bardzo młoda potem długooo nie mogłam zajść w ciążę a mama dopominala sie checi zostania babcią więc dlatego teraz dba o mnie i wnusie tym bardziej ze sama mówi ze końcówka ciąży nie jest dla mnie zbyt łaskawa :)

nie raz piszecie z telefonu i piszcie że wam ucina a ja caly czas pisze z telefonu bo doprosic sie siostry laptopa to chyba cud musiałby być i nie mam problemu :)

edit:
Wiki ja wszystko jednak zmiescilam do jednej torby tym sposobem ze jak masz np. 10 pieluch tetrowych to wzięłam trzy, podpasek paczke miej itd jak zabraknie to zawsze ktoś moze dowiesc czy dokupic np podpaski wiec nie trzymaj sie az tak sztywno listy :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898275 przez kakadu
maniula daje wam ponarzekać, narzekajcie ile chcecie, Wasze prawo, to że ja tak nie moge to nie znaczy ze Wy nie mozecie:)
korzystac póki można

wiki powiedz mi kochana po co Ci ąz 10 pieluch tetrowych? w szpitalach jest tego w brud, do karmienia do polożenia dziecka na przewijaku, ale to 5 w zupelności wystarczy. Dla dziecka raczej w szpitalu nie trzeba ręcznika. Chyba ze masz na liscie

inna607 skonczony 37 tydzien jest ciążą donoszoną. Dzieci rodzą się miedzy 38 tygodniem a 42. Koncząc 37 tydzien wchodzisz w 38, dobrze myslisz.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #898285 przez marsi
Część :kiss: weszłam na chwilke, ale się rozpisałyście :) ciężko ogarnąć i odpisać każdej. Widzę że już wszystkie spakowane albo w trakcie.
katsi zdjęcia świetne, mam nadzieje że wrzucisz ich jeszcze troszeczke. Fotki zainspirowały mnie do zrobienia sobie wlasnej sesyjki :) juz kilka zdjęć pstrykniętych jeszcze jutro kilka z mężem. Świetna pamiątka. Mam problem z obejrzeniem filmu :( ale wpis przeczytany.
U nas dzisiaj samopoczucie świetne, dużo sił i humorku :) urządziłam mini domowa sesje ciążowa, pozniej upiekłam mini babeczko-serniczki, ugotowalam obiadek-botwinka. No a teraz buch na kanapę, brzuch do góry i leniuchujemy :)
chudzinki piszecie o swoich brzuszkach to powiem wam, ze pobiłam was pod każdym względem. O tak wlaśnie: 110cm obwód no i moja waga ktora juz sie nie przejmuje, bo bym chyba ogłupiała. Przez 2 tygodni nie caly kilogram na plusie a w ciągu dwoch dni kolejne 2kg. Serio nie wiem co te hormony ze mna robią, bo jem normalnie, tak jak z przed ciąży. A teraz fakty 20kg na plusie.

10 lata 5 miesiąc temu #898289 przez dziulka
Dziewczyny ja tylko na chwilę w przerwie na obiad :) poczytam Was poźniej bo mam sporo do nadrobienia :)
Chciałam przekazać pozdrowienia i buziaki od Zuzi :kiss: :kiss: :kiss:

Mała ma się dobrze, waży 1180 :) także jeszcze 20gr i bedzie 1200 :) Ma 3 przerwy po 3 godziny na oddychanie samodzielne bez żadnych sprzetów i daje radę. Także łacznie 9 godzin oddycha sama :)

Lece zjeść obiad i z powrotem kierunek szpital

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka