- Otrzymane podziękowania: 178
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Postaram się nadrobić tylko coś z komórki mnie wylogowuje i wywala.
Miłej niedzieli idę naklejac marcie naklejki na ścianę póki jest na spacerze z babcią
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Goscie w piątek przyjechali, a wczoraj wyjechali, ale cieszę się bardzo, że nas odwiedzili opowieściom nie było końca, bo nie widzieliśmy się rok i byli Kochani nikt nie pozwolił mi nic robić Madzia zmywała, mój mężulek z Karolem robili wczoraj obiadek takich gości to ja uwielbiam wczoraj pojechaliśmy na ryneczek na ogródki, posiedzieliśmy troszkę przy soczku, chłopcy przy piwku, tak miło było gdzieś wyjść owszem, wieczorkiem byłam już zmęczona, ale cieszę się mimo wszystko z tego miłego spotkania
Dzisiejszej nocy fajnie pospałam, od 23.00 do 8.00, tylko z dwoma pobudkami na siusiu Mężulek poszedł na rower, wiec ja mam troszkę czasu dla siebie i przybiegłam do Was zobaczyć, co tam słychać
Maniula zgadzam się z Tobą, mlodzież to syfiarze , jakich mało ;/ nie umieją po sobie posprzątać... a potem fama idzie, że Polacy to brudasy ;/ też mnie to okropnie drażni... tak, jakby nie można było później pozbierać śmieci i wyrzucić do kosza..
Aggi no własnie mnie też ten zielony się na necie spodobał, a jak zobaczyłam na żywo, to calkiem inny.. ehh, te kolory mnie nie przypadł do gustu no i cena, jak dla mnie też spora, ale mam nadzieje, że dziadkowie dołożą a wózek ma być do dwóch tyg, bo podobno ten kolor co zamówiliśmy (cafe late) i kolor chocolate , sa najbardziej chodliwe... więc trzeba było wcześniej zamówić
a teściowie zadeklarowali jakiś czas temu, ze kupią, ale nie wiem w sumie ile chcieli przeznaczyć na niego więc po prostu my sobie dołożymy do niego, jak coś ale zawsze to mniej do zapłaty
a Ty do swocih ukochanych spodni wrócisz pewnie, jak tylko ze szpitala wrócisz, bo te wszystkie kg znikną, jak Ci tylko synka wyciągną
Wiki ja nie mam aż tyle rzeczy dla dzidzi mam wziać tylko pampersy i chusteczki wszystko ma szpital, a na wyjscie mężulek przywiezie ubranka, kocyk itp, a dla siebie , jak np braknie podkładów czy czegoś to mężulek dowiezie, tak więc ja się do jednej torby spakowałam
Inna zawsze tak jest, ile ludzi tyle opini mnie lekarz powiedział, ze 38 tc to ciaża donoszona i zreszta wszyscy zawsze mi tak mówili ale moja znajoma np urodziła w 37 tc i było wszystko ok nie ma reguły
Kakadu właśnie do końca tych tygodni ciaży nie rozumiem... bo moja znajoma urodziła 2 dni przed terminem (więc moim zdaniem w 40 tc) a w szpitalu jej wpisali 39 tc.. więc idąc tym tokiem myślenia, kończąc 37 tc, a zaczynajac 38 tc, oni i tak wpsizą 37 tc.. jak byłam u lekarza w 35 tc ( według mnie bo trwał) to lekarz w karte wpisał 34 tc (zakończony) i powiedział, ze dobrze by było, abym jeszcze 4 tyg w ciaży pochodziła, bo wtedy ciaża będzie donoszona .. czyli według niego to byłby 38 tc zakończony,a według mnie już 39 tc (trwający) i ciągle jakikeś rozbieżności
Marsi ja też juz kg się nie przejmuje dziś się ważyłam - 16 kg .. ale pocieszam sie faktem, ze wszyscy się dziwia, gdzie te kg no , ale jednak są po ciaży sie zrzuci
Dziulka pieknie będzie juz tylko lepiej całuski dla całej rodzinki, a szczególnie dla dzielnej Zuzi jaka ona piękna
Natalia wiesz jak to jest, symptomy są na wcześniejszy poród, a jeszcze mogę Was wszystkie przegonić z ciażą i urodzić po terminie wszystko zależy od syneczka, kiedy będzie chciał poznać mamusię i tatusia
Gaska no to oby to nie było nic poważnego.. do terminu masz jeszcze troche czasu oby wszystko się uspokoiło i abys szybciutko wróciła do domku
Izi mnie się szyjka skraca od 28 tc (miałam wtedy 2,1 cm) , tydzień temu lekarz powiedział, że już jest mocno skrócona... a obecnie zaczęłam 37 tc więc dajemy rade może Ty też , mimo skracania szyjki, wytrzymasz jak najdłużej
Inna piekne zdjecie
Inna ja też czasem mam ochotę na jakąś "zbrodnie żywieniową " , ostatnio zjadłam chamburgera, którego nie jadłam juz chyba rok świat się przecież nie zawali tak więc niczym sie nie przejmuj nawet położna powiedziała, aby nie przesadzać i jak się ma na coś ochotę , to zeby zjeść - oczywiście w ramach rozsądku więc jeden fastfood na długiiiii czas na pewno nie zaszkodzi
Natalia mój meżulek też będzie musiał oknami sie zajać ale to sam musi wybrac termin, kiedy chce to zrobić, żeby nie było ze naciskam hihi:)
Missyy piekny brzusio
Izi no to miałaś ładną przygode z tymi dzikami... a ja zgagi całe szczęście nie miałam i nie mam oby tak do końca
Katsi oj, bidulko Ty nasza czyli juz na dniach możesz mieć dziewczynki przy sobie pisz nam tu, co i jak... :*
Jusia ja niestety mam
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
stwierdzonego tydzień temu przez lekarza i biorę Gino Pevaryl, ale to z przepisu lekarza...
Maniula piekne zdjęcia no i najważniejsze, że remont wc i łazienki biegnie ku końcowi
Ann no to widzę, ze też nie próznowałaś w weekend przygotowując przyjęcie dla meża jakie naklejki masz dla Marty ?
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
DZis jest moja dr prowadzaca i w przeciwienstwie do poprzednich lekarzy zauwazyla niski poziom potasu,wiec dzis kroplowki z mieszanka potasu i magnezu i przeciwbolowe,a rano badania.Takze dzis po 3 dniach lezenia wkoncu sie cos dzieje
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Gołąbki zrobione a ciastka upieczone
Pierwszy raz coś upieklam i mi wyszło ależ z siebie dumna jestem
Może wcale nie jestem taki anty talent kulinarny jak myślałam
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
Inna u nas też gołąbki były wczoraj robione
Gąska oby magnez z potasem pomogły i abyś mogła jeszcze przed rozwiązaniem "wyjść na wolność"
Aggi mnie też się wydaje że migiem wrócisz do wszystkich swoich ulubionych spodni, nie wyrzucaj, niech czekają.
Asieńka tacy goście to luksus
W szpitalu liczą tak jak nam suwaczki wyliczają, czyli np. dwa dni po terminie to 40tc i 2-i dzień.
Teraz jest pora na zbrodnie żywieniowe, bo jako matki karmiące to sobie nie pojecie dobrych rzeczy. Korzystajcie teraz bez wyrzutów sumienia.
Asieńka naklejkami się pochwalę, ale jak przykleję wszystkie. Niestety nie stać nas na remont, więc dziury w tapecie zaklejam naklejkami musi tak z rok być aż uzbieramy na zdarcie tapet i położenie nowych i zrobienie podłogi.
Inna, wy już po przeprowadzce, a u mnie mama we wtorek zwozi wszystkie graty i we wtorek spróbuje też zdać tamto mieszkanie, także do końca tygodnia powinno już być wszystko pozałatwiane formalnie. Uff...
Na fb czytałam, że Katsi miała ciężką noc i dziś miała jechać na ktg. Może małe niunie niedługo już się z nią przywitają po drugiej stronie brzuszka. Katsi jesteś mega dzielna, wszystkie cię tu podziwiamy. Uściski.
Izi nie będę oryginalna i powiem, że na zgagę środki farmakologiczne najlepsze. Mnie migdały, mleko itp nic nie dają.
Missy jaki zgrabny brzuś
Inna, jeżeli w ciąży raz, czy dwa zjemy pizzę, hamburgera czy coś innego niezdrowego, to to nie jest zbrodnia. Patrząc przez pryzmat 9 m-cy zdrowego jedzenia. Rozsądek i rozwaga najważniejsze, ale czasem przyjemności też ważne, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
Dziulka buzia mi się uśmiecha jak was czytam i widzę
Inna pogodna chyba z ciebie kobietka, takie dobro bije od ciebie
Aggi ale ciacha zapodałaś, jak zostało trochę to prześlij, bo piec w taki upał mi się nie chce.
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Mieliśmy bardzo intensywny weekend. Wczoraj cały dzień walczyliśmy z mieszkaniem żeby przygotować wszystko i móc skręcić już tylko mebelki. Wieczorem mieliśmy wizytę teściów i potem jeszcze wybraliśmy się do kina W sumie nie wiadomo kiedy będzie można znowu pójść, więc sobie porandkowaliśmy Wróciliśmy po 23.
Dzisiaj rano pojechaliśmy nad jezioro i w sumie tak nam dzień zleciał. Pełen relaks Wieczorem posiedzieliśmy sobie jeszcze w parku i po weekendzie. Czuję się wypoczęta i nacieszona mężem
Jusia ja na infekcje brałam jakieś globulki, ale to też z przepisu lekarza, więc też nie pomogę.
missyy pięknie wyglądasz!
Kakadu dzięki za informacje. Czyli dla maluszków dużo rzeczy nie trzeba. To jakaś nowa informacja.. Oby otworzyli już ten Brochów, bo boję się, że w razie gdybym wcześniej zaczęła rodzić, to mnie odeślą..
Katsi dużo sił kochana! :*
Gąska Tobie również samych dobrych wiadomości jutro i możliwości wyjścia do domu!
Maniula ślicznie wyglądasz. I na tym zdjęciu brzuszek wydaje się większy niż na tym co ostatnio dodawałaś A jeśli chodzi o kwiaty, to widać, że masz do nich rękę i serce:)
Inna czekamy rano na relacje z wizyty
Tak krótko tylko, bo chyba trzeba iść pomału prostować kości Mały szaleje, jak zwykle o 23
Dobranoc!
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Dzis chyba ja pierwsza ale o 5.20 nie mogło być inaczej
Znów dziś ciężka noc... ale mężulek na 12.00 idzie do pracy, to może popołudniu uda mi sie troszkę nadrobić i zdrzemnąć
Wczoraj chcieliśmy zakreklamować rolety w castoramie... wyobraźcie sobie, że jakieś 2 miesiące temu kupiliśmy tam właśnie rolety do sypialni, a one pod wpływem słońca (jak były rozsunięte w dzień) wydzielały taki okropnie dziwny brzydki zapach (czytaj : smród) że cały pokój śmierdział ;/ na początku nie wiedzieliśmy , co to... umyliścmy podlogę, meble, zmieniliśmy pościel , nawet firanka została wyprana...a tu nadal śmierci... po paru dniach przypadkiem zorientowalam się , ze to rolety... więc zdjęliśmy je wczoraj (przez tel powiedzieli , ze mozna takie rzeczy reklamować) i pojechaliśmy ... mówię, do kobitki, że chcemy zareklamować i opisuję dlaczego , a ona do mnie , czy chcemy je oddać... ja mówię, że tak... a ona mi oddała pieniążki na podstawie paragonu bez pytań, bez spisywania protokołu, bez czekania ustawowych 14 dni... po prostu oddali mi całą kaskę po 2 miesiacach użytkowania tak więc moje drogie Panie, pod tym względem polecam castorame jestem bardzo zadowolona , ze tak to udalo się załatwić, bo mamy pieniażki od razu na nowe ale tam już nie ryzykowalismy i nie wzięliśmy nowych kupimy gdzie indziej
Wyobraźcie sobie, że stanęłam teraz na wage po weekendzie ,a tu 2 kg dodatkowe ehh, mam nadzieje, że zaraz znikną, a ja po prostu najadlam się w weekend
Gąska życze powrotu do zdrowia.. i daj znać, jak sytuacja u Ciebie będzie sie rozwijać..
Inna Gratuluje wypieku , wyglada pysznie i na pewno tez tak smakuje pychotka
Ann w takim razie czekam na efekt końcowy też tak mamy, że jak uda się troszke kaski odłożyć, to robimy remont jednego pomieszczenia.. w związku z tym mamy zrobioną kuchnie, salon i sypialnie w ciągu 3 lat (jedno na rok wypadało ) a czekają łazienka, wc i korytarz na kolejny jakiś przypływ gotówki chociaż w najbliższym czasie , a raczej w troszkę dalszym, ale pierwszym w kolejce:) jest zmiana autka... więc nie wiem, kiedy będzie kolejny remont ale co zrobić, powolutku i jakoś się uda
Czekamy wiec na wieści od Katsi
Natalia fajny pomysł z tym kinem juz tak dawno nie byłam, a do kina mamy 2 km może w najbliższy weekend sie wybierzemy tylko , czy ja wysiedze a na czym byliście ?
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 41
Asienka dzieki, recepte bede miala takze ok tylko chcialam wiedziec co w tym trym mozna
Natalia a co tobie wypisal gin?
Pozdrawiam was dziewczyny, zdrowka
PS czytam was troszke moja corcia jest z sierpnia i mam sentyment
Trzymam kciuki za Zuzie Dziulki i Katsi!! tez jestem ciekawa czy to juz?
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Miałam dzisiaj dziwną noc a mianowicie wczoraj spałam kiepsko ale cały dzień się meczylam żeby nie przysnac żeby dziś się wyspać a tu co ... nie wiem czy mój organizm juz się przyzwyczaja czy jak ale wstawałam co bite trzy godziny do toalety i to jak równiutko ( tak jak w szpitalu budzą gdy sprawdzają tętno) o północy, trzeciej i szóstej rano czyli dziś też nie zbyt pospałam ehh może organizm już sie przyzwyczaja i niedługo powitam córcie ???
asienka super że tak łatwo i szybko oddali wam kase za rolety z drugiej strony nigdy sie nie spotkalam ze smierdzacymi rolatami
a widoczne i tak może być
ciastka wyszły naprawdę dobre tylko trochę spody przypalilam ale jak na pierwszy raz myślę ze ok i mama z siostra narzekają że mało słodkie hehe
nataliaa to naprawdę udany dzień miałaś wczoraj ja w kinie już bym raczej nie usiedziala ale mężuś będzie już za tydzień to też sie naciesze
no nic czas sie zbierać śniadanko, myciu i do doktorka zamelduje się po wizycie
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Inna szczerze, to ja też pierwszy raz nigdy wcześniej nie zdarzyło mi sie i nie slyszalam, aby tak się działo aż kazałam wszystkim wąchać, zeby sprawdzić, czy to czasem ja nie mam coś z węchem w ciaży ale nawet mąż mnie poparł, że śmierdzą nawet szukalam info na necie... i znalazłam, że może sie tak zdarzyć np przy gumowanych roletach, czy jakoś tak... a one wlasnie jakies dziwne były w każdym razie udało się łatwo i szybko zalatwić, tylko teraz trzeba szukać nowych bo my na parterze mieszkamy, a to sypialnia i nawet światła wieczorem nie da sie zapalić
a ciasteczka na pewno wyborne ja też nie lubie bardzo słodkich
i widzę, ze u Ciebie tez nocka średnia.. ja tez się śmieje, ze chyba organizm przyzwyczaja sie do nieprzespanych nocy
daj znac, jak po wizycie
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
witam sie z tak upalnego lublina ze az sama jestem w szoku.nie ma kompletnie czym. oddychac!bylam na balkonie i ..samo to bylo zabojstwem.a my za 2 godz wychodzimy z domu -podejrzewamze wtedy to juz wogole bedzie dramat;(((
Modle sie o deszcz...
Jestem jeszcze w czteropaku.bole krzyzowe czy ledzwiowo krzyzowe mam juz dwie doby plus stawiajacy sie brzuch ale czy to Dominisia sie wypina czy to skurcze o ktorych tak malo wiem.. Czekam na ta wizyte dzisiejsza, wczoraj plakalam pare razy, usiedziec nie moglam bo bolalo i nawet babke piaskowa upieklam dla B tak na szybko do mleka;) szczerze? Juz nie moge lezec bo boli i stac i chodzic nie moge za bardzo.chodze jak kaczka i nie przesadzan:)
Mieszcze sie w dwie sukienki: brzuch jest ogromny i taki ciezki ze nie do opisania.mam nadzieje ze urodze juz moze lada chwila.ciekawe tylko czy Fasole sa gotowe.skoro w trakcie ostatniej wizyty gin pokazywal mi ze lozyska sie zmienily i sa zwapnione bardzo : czyli sie szykuja do porodu to ciekawe jak stan wod plodowych etc.
Natalka:zazdroszcze kochana randkowania i podziwiam ze wysoedzialas w kinie i podbijam pytanie na czym byliscie?
Inna:super ze ciasteczka Ci sie udaly,juz masz pierwsze ciastka ktore bedziesz mogla z Nadia lepic ;ppp
Asienka - Ja polecam Obi i rolety odbijajace temperature: my mamy takie i naprawde temperatura w sypialni i u dzieci jest najbardziej znosna przez caly dzien. Aaa i w obi tez zwracalismy zakup 2x i zawsze kase oddawalibez problemu;)
Ann sunshine: kochana z dziurami w scianach czy nie najwazniejsze ze macie swoje mieszkanko.napewno pieknie to zrobilas i Martusia ma super pokoik;)
Jusia: Ja nie mialam tfu tfu zadnych takich klopotow ale wrazie swedzenia lekarz doradzil kupic mucovaginal czy jakos tak za 28zlotych
lawendowy:globulka mila w uzyciu bo nie jest taka,,drozdzowa"jak mp clotrimazolin w globulkach. No ale, Twoj gin bedzie napewno wiedzial co i jak zrobic;)
Wy szykujecie torby dla maluszkow a Ja aby dla siebie torbe mam gotowa i laktator no i 3 szmatkoprzytulanki dla dzidziusiow z ktorymi zaczelan spac.nie wiem czy wiecie co to? Kawalek materialu milusiego;powiazane wszystkie rogi cztery i na srodku glowa kroliczka dla jednej, rybka dla drugiej i rybka dla trzeciej;)
Torbe dla nich spakuje na ich wyjscie; pewnie gdy onebeda w szpitalu i tak bede miala bezsenne noce.juz siebie znam:nabije sobie do glowy i bede tak sie platac potem po domu i czekac na rano..
Boze to lada dzien moze sie stac: przedwczoraj w nocy naprawde myslelismy ze sie zaczelo to czulam chmm i ulge i strach i podekscytowanie i wogole.milion emocji!caluje dziewczyny i dam znac jak sie dowiem co i jak;*
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
co do rolet, to ile takie roletki odbijające światlo kosztują ? mają duży wybór kolorów? my szukamy takich w odcieniu błękitu a do obi mamy jakieś 25 km.. więc nie ma tak daleko
całuje i czekam na wieści od Ciebie
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Przytulaski z allegro,10zlza sztuke; glowy sa misiami mini i sa slodkie. Wiele lat pracy z malymi dziecmi pokazalo ze dzidziusie kochaja takie cos.zwlaszcza jak zanim sie urodzi pospisz z tym troszke;)
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 41
Powodzenia dzisiaj na wizycie!!
ps dasz linka do bloga?? chetnie poczytam