- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
jejku ja poproszę jakiś basen, no nie wiem może nawet być kauza byle sie trochę zchłodzić masakra jaki gorąc mowy nie ma bym gdziekolwiek dziś sie ruszyła bez wyraźniej potrzeby ... leżę i odpoczywam ... bo cokolwiek bym robiła to zaraz sie roztapiam ... tragedia ...
nocka minęła nawet nawet, tylko jeden sen byl taki nie za bardzo i nie wiem jakim cudem w ogóle pojawił się w mojej głowie straszne ...
gąska współczuję szpitala w takich warunkach za oknem ... coś o tym wiem ale czego to sie nie robi dla naszych maluchów aby wszystko było dobrze
marsi ta sesyjka super zazdroszczę takich zdjęć super pamiątka będzie
a co do obrączki hehe tez mam takie myśli, "panna z dzieckiem"
ale sie wczoraj obiadlam owoców normalnie wszystko po kolei leciało arbuz, maliny, czereśnie, nektarynki, banany i gruszki mniam
na dziś zostały tylko nektarynki
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Gąska musisz dla dzieciaczka przecierpieć.
Moja nocka też do 4 liter. Nie wiem ile razy wstawałam, a ułożenie się ponownie do snu to tragedia
To ja jestem panną z dzieckiem i brzuchem, bo palce od dawna mi puchną i nie noszę obrączki. Jakiś czas nosiłam na łańcuszku, ale nie lubię i mi przeszkadza.
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
annsunshine jak Twója malutka, czy dalej leży w tej samej pozycji? Czy podjęłaś już jakąś decyzje odnośnie porodu ?
gąska czas szybko leci, zobaczysz, ze po porodzie będzie Ci się wydawało, ze przeszło w mgnieniu oka. Wiem coś o depresji w szpitalu, ja lezalam kiedyś w swięta i wigilię, straszne to było, ale ja byłam po wypadku wiec to zupelnie inna historia, TY lezysz dla kogoś , kto Ci to później wynagrodzi.
ja nie mam ani obrączki ani ślubu, bycie panną z dziecmi kompletnie mi nie przeszkadza
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Czas zabrać się za nadrabianie chyba... bo kilka stron mam do czytania
Ale upał, też u Was po 30parę stopni? Ja w domu mam jak w saunie, a w nocy
spać nie umiem kompletnie Makabra...........
Dzisiaj wieczorem czeka mnie wizyta u ginka także trzymać kciuki żebym się
czegoś sensownego dowiedziała Relacje jak to ja pewnie zdam jutro
A tak to ogólnie dobrze u mnie tylko ten upał mnie wykańcza
Dobra biorę się za nadrabianie
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
mamy już wózeczek dziś dzwonili, że jest do odbioru i od razu pojechaliśmy po niego już go dziś prowadziłam, hihi, już nie mogę się doczekać spacerków jak dojdę do siebie, bo na razie umieram przez te upały, to wstawie zdjęcie
tak więc humor mi się poprawił bo powiem Wam dziewczynki, że dzisiejszą noc miałam chyba najgorszą z wszystkich ja już nie daje rady... mój kręgosłup tego nie wytrzymuje... boziuuu, nie wiedziałam, ze będzie tak ciężko wszystko boli, ciężko jest obrócić sie na łóżku, a przecież nie będę za każdym razem meża budzić...
Jak ja współczuje Katsi dzwigać trzy kruszynki w brzuszku...
Wiki no właśnie mnie palce popuchły,więc pierscionek i obrączkę już zdjęłam... stopy też mi trochę puchną... ehh, te upały, czuję sie taka ciężka ...
Ann ja tez już czuje taki nacisk... już brzuch mi tak ciąży , że szok... a do tego mój kręgosłup powoli wysiada... oby jeszcze troche wytrzymać
Katsi trzymam kciuki
dobrze, ze w środę mąż będzie z Tobą
Natalia haha, ja tez patrzylam ciągle na męża, jak dobrze sobie śpi, a ja sie męcze oj, była mega meka tej nocy...
Maniula ja w tym roku nie sadziłam kwiatów na balkonie ... ale te w domku zauważyłam, że musze właśnie częściej podlewać w te upały i jakoś żyją... ale na balkonie to jak słońce przyświeci, to faktycznie mogą szybko poupadać... ważne, ze woda je ratuje
Gaska przykro mi... ale pamiętaj, ze wszystko dla Skarba... dasz rade kobiety są silne
Marsi myslimy własnie tak samo myslimy po roku o staranie sie o drugiego bobasa i i znów przejsć na L4.. tylko nie wiem, jak to wyjdzie, bo o pierwsze dzieciatko długo sie staraliśmy... zobaczymy , co czas przyniesie
a takie zakupy mnie też cieszą my w niedziele kupiliśmy nowe donice dla kwiatów, mąż poprzesadzal i od razu piekniej sie w salonie zrobiło małe rzeczy , a cieszą ostatnio się cieszyłam, jak głupia z nowych dywaników do łazienki i wc
i mnie też bardzo brakuje obrączki, którą musiałam zdjać... ale co zrobić
Natalia Tobie też stopy się robią takie gorące? ja to normalnie wytrzymać nie mogę, nie wiem, co z nimi zrobić, gdzie włozyć i własnie ratuje się moczeniem w zimnej wodzie
i współczuej wyjścia o tej porze... ale co zrobic daj znać, jak po wizycie
Aggi upal chyba wszystkich wykańcza ;/ no to będziemy czekać na relację z wizyty jutro
Dziewczyny , zauważyła, ze od jakiś 2 dni moje piersi zrobiły się jakieś takie ciężki, wrażliwe i swędzące... jak przed okresem też tak macie ?
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
U mnie przeszła wieczorem burza, ale taka jakby kot napłakał więcej efektów dźwiękowych i wizualnych, a deszczu tyle co nic. Więc dziś kolejny dzień męczarni.
Palce od rąk jak serdelki, a stopy jak u olbrzyma
Noc to męczarnia, okno otwarte nawet w trakcie burzy nic nie dało, umęczyłam się jak diabli. Plecy bolą bo śpie tylko na jednym boku i potem skurcze mnie łapią.
Dajcie trochę ochłodyy ;/
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
missyy ale Maja ma chatę ! Super wyglądasz i pięękne masz te kwiaty uwielbiam je !
Izi ja słyszałam o migdałach, mleku, miętowych cukierkach na zgagę A jak nie pomaga to nie bój się iść do apteki i poprosić o coś. Dziewczyny nieraz tak tutaj radziły
katsi kochana my Cię rozumiemy, same narzekamy a Ty to taka dzielna kobietka jesteś TYLE już przeszłaś dla trzech fasolek i TYle wytrzymałaś Trzymam kciuki za decyzje lekarzy ! ja też modlę się o deszcz trzymam kciuki żeby upał jutro odpuścił jak musisz dotrzeć na to usg jakoś.. masakra ta pogoda Ale przynajmniej wszystkiego się dowiesz i najpóźniej za kilka dni będziesz mamusią
Gąska jak dobrze że do domu, w domu najlepiej no nie??
jusia mi jak miałam infekcję to lekarz kazał brać clotrimazolum w tabletkach i kremem smarować.
MAniula podziwiam kwiatuszki bo mi nigdy nic nie chciało wyrosnąć jak siałam i pięknie wyglądasz!!
Inna to ja znów tylko przy otwartym oknie śpię, a i tak duchota No pięknie ci ciacha wyszły
asienka no racja tacy goście to skarb fajnie z takimi a to mi znów ten zielony na żywo też się spodobał. Powiem Ci że tak mnie ten wózek zaintrygował że wczoraj jechałam drugi raz by obejrzeć go w wersji spacerowej itd bo w sumie w sobotę oglądaliśmy z mężem zupełnie inny model. Ale wyleczyłam się z tego zielonego kurcze. Spacerówka jak założona to za wysoki jest dla mnie i nic na drogę nie widziałam trudno. Ale przynajmniej mam ostatecznie wybrany już
Co do tygodni ciąży mój lekarz znów wpisuje tydzień który 'leci' czyli jak idę dzisiaj i mam 35t5d to on wpisuje już 36 w kartę i tak od początku z roletami się fajnie udało, ja też polecam castoramę pod tym względem, oni nigdy problemów nie robią
Ann ja też mam smak na gołąbki tyle że u mnie babcia robi najlepsze, chyba kupię jej produkty i niech działa naklejki na dziury w tapecie to super sposób a i dziecko ma frajdę bo coś nowego na ścianie
marsi masz rację pierwsza ciąża i miliony pytań i niepewności że szok......
Wiki udanego wypoczynku
kakadu ale laska z Ciebie
kurcze TYLE nadrabiania mam że szok.... ale muszę się iść na chwilkę położyć bo normalnie nie wyrobię przed tym lapkiem
poleżakuję trochę bo mnie coś mdli i ogólnie dobija ten upał wpadnę niedługo doczytać
- Wiki
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak tu funkcjonować w taką pogodę? Ja już nie wiem co z sobą zrobić W nocy też się kręciłam w przerwach na wc bo już każda pozycja w łóżku jest niewygodna. Podobno chłodniej ma być tylko w czwartek a potem znowu upały więc pogoda nas nie oszczędza
Ann - wiem że chcesz poród naturalny więc życzę Ci żeby Natalia się odwróciła główką do dołu
Gąska- ależ mi Ciebie szkoda że musisz się w taka pogodę męczyć w szpitalu i to jeszcze rodem z prl-u Miejmy nadzieję że szybko Cię wypuszcza
Asienka- super że masz już wózeczek Napewno jest śliczny i już by się chciało do niego synka wsadzić Mój mąż w tym tyg sam w domu i wczoraj wziął się za zakładanie wszystkich upranych rzeczy na wózek i fotelik. Dzisiaj w końcu komodę brat przywozi więc stanie już w sypialni przy okazji mąż złoży łóżeczko Także zobaczymy jak to będzie wyglądało ale pościel i tak założe na końcu A narazie jestem na działce to może zdjecia mi przyśle A ile staraliście się o Maleństwo jeśli można spytać bo my jakieś cztery lata i jak już odpuściliśmy to się udało Chyba za bardzo chciałam i blokada była.
dziulka- jak tam się ma nasza mała królewna?
Katsi- podziwiam Cię że tak dzielnie dajesz sobie radę z trójka maluszków w brzuszku. Ciekawe co Ci jutro lekarz powie.
Aggi- daj zdjęcie na jaki wózek się zdecydowaliście?
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Z nudów postanowiłam dokończyć kącik mojej księżniczki, co sądzicie ???
Wszystko gotowe tylko jeszcze najważniejszej brak ale jeszcze na nią poczekamy jak się tatuś postara to może już za tydzień hehe
aggi ja dziś też już przy otwartym oknie spałam bo inaczej nie szło wyrobić ale z otwartym oknem nie wiele lepiej
missyy ja drugi dzień wczoraj miałam "burze" zachmurzyło się pociemniało pogrzmiało ze dwa razy 5 min popadało i po burzy
rączki i nóżki też mam jak serdelki już nawet mama mówi że ciąża nic a nic mnie nie oszczędza ... cóż taki los dobrze że to już nie długo
mnie dziś strasznie duszno non stop pije wodę już nawet z lodówki co by się choć odrobine schłodzić, leżeć źle, robić nic się nie chce matko ale ja dziś jęczę wybaczcie :*
edit:
pojęcia nie mam czemu mi te zdjęcia wchodzą bokiem za duże ???
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Aggi ja mam całkowity zakaz wykonywania jakichkolwiek prac domowych, a szczególnie mycia okien nie mogę podnosić rąk, więc uważaj, bo pracami takimi możesz przyspieszyć poród
ja też uważam, że powinno wpisywać się ten tydzień który leci... ale mój wpisuje skończony tydzień niestety... więc za tydzień , jak będę u niego, to wpisze mi 37 tc, a według mnie już będzie 38 tc
jaki wózeczek ostatecznie wybraliście ?
Wiki to , co do Natali pisałaś, to chyba było do mnie my krócej się staraliśmy - ponad 1,5 roku.. ale też udało się, jak wyjechaliśmy na weekend i wyluzowałam się a miałaś stweordzoną przyczynę , czy po prostu było wszystko w porządku , a i tak nie wychodziło ?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
fajnie, ze mąż sie wszystkim zajmuje, a Ty odpoczywasz ja też pościel mam schowaną, wyciągnę dopiero, jak wrócimy ze szpitala
Inna piękny kącik Nadii, bardzo mi sie podoba
A to nasz wózek na żywo jeszcze ładniejszy kolor cafe latte + czekolada na zdjęciu tak nie widać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Współczuję Wam dziewczyny tych upałów. Ja już bez brzucha jestem a rozpływam się jak lody
Wpadłam zdać Wam relacje co u nas.
Zuzia miała wczoraj robionych sporo badań. Wszystkie były super oprócz hematokrytu więc wczoraj miała biedulka przetaczaną krew, ale teraz już wiem że to nie jest nic nadzwyczajnego u wcześniaków. Dostała trochę nowej krwi i waży dziś mój mały grubasek 1280 Także małymi kroczkami zbliżamy się do 2 kg Oddycha 12 godzin bez maski z tlenem i 12 h z maską. Dziś Pani dr mówiła że będą próbować zwiększyć jej do 14 lub 16 h bez maski. Także zobaczymy jak będzie sobie radzić mój robaczek
Pozdrawiam z upalnego Poznania
- Gąska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czy ktoras z was dostawala Dexaven ? Ja mam dostawac co 8h. (6 dawek)
Niby sZyjka trzyma,wiec nie wiem po co:( a ciezko sie cos dowiedziec:(