BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #900586 przez ann-sunshine
Kufa sąsiedzi trzy piętra wyżej robią gruby remont i wszystko niesie się szachtem i mam siwo od pyłu w toalecie i pod drzwiami toalety w przedpokoju :evil: :evil: :evil: już 3 razy zmywałam dziś podłogę. Pomijam fakt, że dziś na wiertarce siedzą i ledwo Martę udało mi się spać położyć.

Kakadu, ja jakoś daleka jestem od skrajnych opinii. Tzn np mój mąż często widzi tylko białe i czarne, a ja widzę wiele odcieni szarości pomiędzy i często się spieramy na różne tematy. W wypadku aborcji (nie popieram, ale uważam że każda kobieta /rodzice/ mają prawo do indywidualnej decyzji) powinni mieć prawo wyboru. Niestety inaczej patrzy się na takie sprawy jak ma się do czynienia z głębokimi patologiami rodzinnymi, albo z ciężkim inwalidztwem dziecka. Tylko rodzice, którzy przez całe życie np: 30 lat muszą zajmować się głęboko upośledzonym dzieckiem wiedzą jakie to jest brzemię.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #900604 przez Inna607
ja dla aborcji mówię stanowcze Nie! ale nie oceniam ludzi każdy ma prawo wyboru ...
chociaż jeżeli ktoś pozbawia życia ludzkiego dzidziusia tylko z wygodnictwa a nie z powodów np ciężkiej choroby czy kalectwa to dla mnie nie człowiek takie jest moje osobiste zdanie.

jeżeli miałabym założyć naszą grupe na Fb potrzebuje wasze dane żeby dodać was jako członków :)

ann współczuję tego remontu nad głową wiem co czujesz sama niedawno to przerabiałam a na ten pyl co sie niesie to chyba bym szalu dostała.

10 lata 8 miesiąc temu #900612 przez MAniula
Hej, oo to wiem co o nas myślą sąsiedzi :) remont story.

Co do aborcji to zgadzam się z Ann, prawo wyboru jest wg mnie dobrem osobistym. I oczywiście nie zgadzam się na aborcję na życzenie bo sie wpadlo, ale w sytuacji kiedy dziecko jest nieuleczalnie chore, to rodzice powinni miec mozliwosc zdecydowania czy podejma sie zajmowac takim dzieckiem bo nie jest to decyzja latwa i wiaze sie z calym zyciem.

Co do grupy na fb jestem na tak :) lepiej sie poznamy nawet :)

No a pogoda lepsza ale na 8 pietrze piekarnik...

Papa

10 lata 8 miesiąc temu #900617 przez asienka87
Ann to najważniejsze, że pierwszą noc przespala spokojnie :) teraz już pójdzie z górki ;)

Inna u mnie znów wyszło słoneczko, wiec obawiam sie, że upały powrócą niebawem :P
Ja też nie widziałam poródowki w szpitalu, w którym chce rodzić, a w samym szpitalu byłam 2 razy :) ale jest on po drodze, jak jeżdże do lekarza prowadzącego, to może za tydzień podjedziemy i zobaczymy, co i gdzie :)
co do fb , to również popieram :)

Kakadu przeczytałam artykuł... też jestem ogólnie przeciwna aborcji... ale tak jak pisze Ann i Maniula, kazdy powinien mieć wybór, oczywiście jeżeli chodzi o wady płodu... bo nawet nie przypuszczałam, że moga być aż tak rozległe, o których przeczytałam w artykule... natomiast jestem przeciwna aborcjom z powodu "widzi mi sie" bo wpadka, bo młoda matka, bo niedojrzałam aby byc matką itp... a dziecko mogłoby sie urodzić zdrowe..

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #900621 przez nataliaa87
Inna ja tez jestem za grupą. Jakoś lepiej się pewnie poznamy, ale nie powiem, że nie byłoby mi szkoda gdybyśmy tutaj przestały pisać :) Przyzwyczaiłam się :)

Matko, wysprzątałam dzisiaj chyba wszystko co się dało, wyprałam dwie zmiany pościeli młodego i całą resztę (rożek, ochraniacz itp). I tak dzień zleciał.
Nerwy mam tylko straszne, bo auto nam się zepsuło ( oczywiście to, które kupiliśmy miesiąc temu) i pewnie popłyniemy porządnie :( Ł. teraz dzwonił i mówił, że podobno w serwisie znaleźli w baku farbę (??!!).. Komuś chyba porządnie odbiło :/

10 lata 8 miesiąc temu #900656 przez missyy
Nawet nie wiem kiedy ale przysnęłam sobie :P Heh

Jestem za grupą na fb, aczkolwiek mam sentyment do tego forum więc i jeśli nawet taki się założy to i tak pewnie będę tu zaglądać. :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 8 miesiąc temu #900668 przez midnight
Cześć dziewczynki :))
Znowu dawno się nie odzywałam i teraz też na chwilkę tylko wpadam:) Czytam i podglądam Was za to regularnie, z tym, że jak już nadrobię czytanie tych zaległych stron, to się odrywam i zapominam co miałam napisać... :/
Ostatnie dwa tygodnie spędziłam na szaleństwie przy domowym ognisku - wzięło mnie na robienie dżemów, pierogów, jagodzianek, prasowaniu, praniu i sprzątaniu z entuzjazmem wartym lepszej sprawy :) M. śmieje się ze mnie, że wiję gniazdo i niedługo będę mu kazała sobie gałązki przynosić... :/
W poniedziałek mam usg, ktg i diabetologa, to napiszę Wam ile mój krasnalek urósł :D
Ja też chcę na grupę na fb :woohoo: !!!!
trzymajcie się cieplutko ;)

10 lata 8 miesiąc temu #900696 przez Inna607

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

no to kochane zapraszam do dołączenia do naszej grupy na FB :)
oczywiście że tutaj nie zaprzestajemy pisać ale myśle że grupa na fb ułatwi niektórym życie zwłaszcza po porodzie :)

10 lata 8 miesiąc temu #900701 przez midnight
Ja już klepnęłam :) teraz czekam na resztę i akceptację Pani adminki :)

10 lata 8 miesiąc temu #900716 przez SylwiaWiktoria
Witam,
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo :P

10 lata 8 miesiąc temu #900717 przez MAniula
I ja klepnęłam ;)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #900722 przez nataliaa87
No to ja też :D
Ciekawe czy skojarzymy się z nickami :D

10 lata 8 miesiąc temu #900751 przez Inna607
hehe :) staram sie na bieżąco akceptować :)

nataliaa87 poki co narazie Ciebie jedyną skojarzylam :)

pisać tam kto jest kto :D
ale już uważam że to świetny pomysł wiecie przynajmniej wiemy z kim piszemy :) a w ogóle ślicznie wszyskie wygladacie "na żywo" :D
i macie i miona hehe :)

10 lata 8 miesiąc temu #900762 przez Jasminek
Cześć dziewczynki! Jestem z Wami od 12 czerwca wtedy załamana wróciłam od Gina powiedział mi, że skraca mi się szyjka.Kazał leżeć i tak leżałam i szperałam w necie i znalazłam Was. Podczytywałam sobie Wasze wpisy i to każdego dnia dodaje mi sił, że nie jestem sama:)itd Jestem w 35 tc i dni termin na 15 sierpnia:)

10 lata 8 miesiąc temu #900765 przez MAniula
Witaj Jasminek, napisz o sobie cos wiecej. Skad jestes, kogo sie spodziewasz, jak tam z twoja szyjka bo akurat jestem na czasie...
Ogolnie zapraszamy ;)

Inna pozwolilam sobie na wpis na fb mam nadzieje, ze dobrze bo nie znam sie na tym.... :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka