BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #901173 przez Jasminek
missyy mnie osobiście spodobał się ta rama poniżej

my mamy taki tylko spacerówka jest czarna
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #901182 przez Inna607
ehh jaki dziś nudny, leniwy dzień :p

mała dziś trochę wariuje w brzuszku wyciągając się na wszystkie strony więc przynajmniej u niej w porządku bo ostatnio jakaś leniwa byla i mało sie ruszyła :)

missyy mnie wpadł w oko bardziej ten na górze mocno fioletowy :)

ann popołudniowe drzemki dobra sprawa też czasami lubie tylko potem na wieczór ciężko zasnąć :p

u mnie dzisiaj ciepło ale dosyć mocny wiatr jest to w końcu jest czym oddychać i idzie jakoś przeżyć :)

aggi serduszko ja też co do porodu to mam milion pytań i wątpliwości ... przede wszystkim boje się że cos przeocze zapomne nie poznam ze to to. Poprostu boje się że spanikuje a do panikowania jestem ostatnia, ale poród zaczyna mnie chyba lekko przerażac i zastanawiam się czy sobie poradze czy bede miała siły .... :blink:

co do tego paciorkowca to czy ja powinnam sie upomnieć lekarzowi jak znowu nic nie powie, ani nie pobierze ?
bo jak bylam teraz w poniedziałek (37 tydz) nawet slowem o tym nie wspomniał, a teraz idę tez w poniedziałek na ostatnia wizytę bo tydz później go nie ma a za dwa tyg mam termin z USG wiec chyba nie bylo sensu sie umawiać ... doradźcie :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901188 przez Wiki
Hej Dziewczynki :)

U nas dziś 18 ° więc pogoda super Już dwa spacery sobie z synem zrobiłam Brzuszek też już mam mocno napięty i jak pomyśle że jeszcze 17 dni do cc to chyba mi pęknie :)

aggi, missy, asienka - ja też zmian nie lubie więc na fejsa się nie wybieram i tu mi się podoba więc Was nie zostawię :)

natalia - to Wam współczuję z samochodem Faktycznie pech i to jeszcze teraz jak tyle wydatków My kupiliśmy 2 samochody dwa lata temu i narazie odpukać się nie psują ale poprzednie nieźle dawały nam popalić po kieszeni Nic ważne żeby Wasz na poród już był gotowy :)

kakadu - synuś już faktycznie duży i najważniejsze że zdrowy :)

Katsi - Dzieciątka już napewno są na świecie a Ty bidulko leżysz jak kłoda i nie można Ci głowy podnieść i pomyśleć że niedługo czeka mnie to samo Koniecznie napisz jak już będziesz mogła jak się mają małe królewny i jak Ty się czujesz po tym cc - czy da się to jakoś przeżyć :)

aggi- mi lekarz zlecił: mocz badanie ogólne, morfologia krwi pełna i resztę zrobiłam Ci zdjęcie to na kiłę ma nr 338 :)

Jasminek - Witaj na forum :) ależ zbieg okoliczności ja mam syna Karola który ma już 11 lat a teraz spodziewam się drugiego synka i będzie się nazywał Bartek :) czyli tak jak u Ciebie tylko w odwrotnej kolejności :) jeśli chodzi o samochód to ja wciąż jeżdżę wiem że to niebezpieczne ale ja bez samochodu to jak bez ręki :) a jeśli chodzi o luteine i magnez to masz taka sama dawkę jak ja Tylko u mnie szyjka 2 tyg temu miała 3,6 a nast wizyta 24.07

10 lata 5 miesiąc temu #901195 przez missyy
Jasminek mi marzył sie Mutsy :woohoo: :woohoo: Tylko jest trochę droższy, więc do wybory zostały mi te dwa :P

Tu tkwi problem, że kolor gondoli i materiał podoba mi się z Flavio, a rama kół bardziej z Luca. Nie rzucają się tak w oczy jak te felgi z Flavio. I dogódź tu cięzarnej :whistle: :whistle:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 5 miesiąc temu #901197 przez Wiki
aggi- internet na działce słaby i zdjęcie nie wchodzi więc Ci resztę badań pisze dokładnie tak jak lekarz mi zakreślił na formularzu :) oprócz tego co pisałam to jeszcze mam zrobić: HBs antygen, anty HCV, Kiła (Treponema pallidum) przeciwciała, toksoplazmoza IgM.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901201 przez aggi
Jest wpis na blogu KATSI ! :) LEćcie poczytać :)
Gratulacje dla naszej mamusi dzielnej i jej męża :) !

10 lata 5 miesiąc temu #901203 przez Gosia 2712
Aggi heh co u mnie...? Jakos leci... siedze w domu i korzenie zapuszczam :S z checia wrocilabym juz do pracy ale boje sie o moja rane po cc :S Przez siedzenie przy wiatraku w te upaly teraz meczy mnie katar i szlag mnie terafia bo nawet w nocy spac nie umie przez niego :S

missyy mi sie obydwa wozki podobaja sama tez chcialam cos podobnego kupic :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 5 miesiąc temu #901205 przez Inna607
Kochane zostaliśmy formulowymi ciociami :) Katsi urodzila dziś sliczne trzy córeczki :)
Bart dal wpis na bloogu :D az sie poplakalam heheh
Katsi GRATULACJE kochana dla Was :*
super że małe są cale i zdrowe :) dochodzcie teraz do siebie :)

10 lata 5 miesiąc temu #901207 przez Wiki
Missyy mi się bardziej podoba Flavio ale koszyk zamykany jest fajniejszy w Luca :) a może wybierz ten co zajmie mniej miejsca w samochodzie i mniej waży :)

10 lata 5 miesiąc temu #901212 przez aggi
missyy no to przynajmniej jaaaakby co to z Tobą sobie pogawędzę haha :whistle: co do wózka który wstawiłaś na żywo ich nie widziałam ale po zdjęciu bardziej podoba mi się ten pierwszy Flavio :) właśnie Wiki dobrze kombinuje jak nie wiesz który wybrać to wybierz ten który mniej waży :D

Jasminek no blisko blisko aż trudno uwierzyć jaki ten świat mały :) bardzo ładny wózek macie :)

ja jednak dla siebie wolę normalne standardowe ramy bez udziwnień :D

Inna właśnie mój gin też nic nie wspomniał o tym GBS hmmm no chyba że pobierze na ostatniej wizycie :blink:

Wiki ja do terminu mam 27 dni... chyba też pęknę :D miło że nas nie zostawisz :D aaaaaaaaaaaaaa to ta kiła to jest to 'Treponema pallidum' ??? o jestem w dooooooomu bo mam to właśnie tak napisane - zrobione :D Więc spoko. Dzięki że mnie uświadomiłaś :)

Gosiu oj szybkiego powrotu do formy kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: a ta pogoda daj spokój masakryczna masz rację :dry: odezwij się czasem do nas :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #901218 przez Gosia 2712
Aggi ja Was caly czas czytam :P ale nie pisze :whistle: tak ogolnie to juz jest spoko z moja forma ale chodzi o to ze w mojej pracy duzo dzwigam i dla tego boje sie o ta rane
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901227 przez asienka87
Serduszko Aggi dokładnie... ja mam to samo.. boję się , że sobie nie poradze, że przecież to taka mała istotka, skad będe wiedziała , czego potrzebuje, jak kąpać itp... no ale podobno instynkt podpowie :) podobno skurczy porodowych nie da się przeoczyć.. zobaczymy :) mi szwagierka dziś powiedziała, ze czopu tez nie da się przeoczyć, ze ona od razu wiedziała, że to to :) tyle tylko, ze przy pierwszym dziecku jej nie odszedł, a przy drugim już tak... więc zobaczymy :)
najbardziej to bym chciała, żeby mi lekarz powiedział w środe na wizycie, ze mam się już stawić do szpitala, bo np jest rozwarcie :silly: wtedy poród by mnie nie zaskoczył, tylko byłabym już w szpitalu ;) oczywiście, żebym nie lezala tam 2 tyg, tylko żeby byl od razu :P ehh :P

Missyy hmm, no sama nie wiem.. w pierwszym wózku zauwazyłam, ze gondola nie ma rączki przy budce i kosz jest otwarty, drugi znów ma i rączkę i kosz zamkniety, tylko zależy na czym Ci zależy :) czy chcesz tą rączkę i ksoz zamkniety, czy jednak otwarty :) no i w tym drugim podstawa gondoli jest z plastiku, wiec bez oporów możesz go położyć na ziemi :) pierwszy znów ma ładniejszy kolor... ehhh, sama nie wiem :P

Missy Aggi ja też forum nie opuszcze :laugh: przywiązalam sie ;)

Jasminek póki nie bralam luteiny i nospy 2x dziennie , to brzuch często mi twardniał i stawiał się (u góry) natomiast podbrzusze, jak na okres, praktycznie nie bolało... czasem wieczorem.. ale to twardnienie było... jak brałam leki, to trochę się polepszylo... w 34 tc. gin kazał odstawić leki, i wtedy chyba zaczeły się bóle podbrzusza, choć nie pamiętam dokładnie, czy od tego momentu... teraz bóle podbrzusza połoączone z bólem krzyży zdarzaja sie w ciągu całego dnia, ale nieregularnie.. zobaczymy, co lekarz powie, mi w środe, a Tobie w czwartek :) trzymam kciuki, aby wszystko było ok ;)

Inna ja bym zapytała o tego paciorkowca... bo to chyba jednak podstawowe badanie ... po co maja Ci w szpitalu podawac zastrzyk, tak jak pisały dziewczyny, skoro nie byłoby to potrzebne...

Katsi łaaaał :cheer: juz jesteś mamusią :silly: GRATULACJE Kochana :kiss: :kiss: piękne zdjęcia...dziewczynki wydają się takie duzieee :)

Gosia miło, ze nas odwiedzasz :) zawsze tak jest, ile lekarzy tyle opinii... ale to też zależy od Ciebie czy chcesz już wracać, czy nie ... jeżeli nie czy=ujesz sie na siłach, to moze lepiej idz do lekarza, który wystawi Ci L4 ...

10 lata 5 miesiąc temu #901248 przez Jasminek
Wiki fajnie, że mamy podobny gust w sprawie imion :cheer:
Co do prowadzenia pojazdu " ubezwłasnowolniono mnie" hihi

missyy nie da się zamówić innej gondoli do innej bazy? Często da się tak zamówić zapytaj sprzedawcę. Polecam Sklep Bociek w Zabrzu mają też stronkę www.bociek.eu/
KATSI moje gratulacje masz śliczne dziewczynki dzielna mamusiu. ;) ;) ;)

asienka87 gratuluję już masz 37 tc i to już wysoko jesteś, super!!! I już bezpiecznie. Dziwne, że gin w 34 tc Tobie leki odstawił, a mi kazał brać nadal, nie wiem co powie 17 ego ale czuję, że każe brać do skończonego 37 tc. Dam znać co i jak 3 maj się.

Dziewczyny jak mi się ta końcówka ciąży już wydłuża ... masakra... gdybym mogła popracować w domu to czas by zleciał szybciej.
Lubię wieczory, bo wtedy wiem, ze kolejny dzień do przodu:) W TV same powtórki za to na naszym forum dużo nowinek to czytam z przyjemnością.
Kuchenne Rewolucje jeszcze ratują w tej nudzie.

Wyczytałam, że miałyście badanie w kierunku paciorkowca, ciekawe czy mój gin. mi zleci? W poniedziałek mam badania krwi morfologię, mocz oraz IgG i to tyle

Inna607 w sprawie paciorkowca jeśli Ci gin. nie zleci badania zrób sobie na własną rękę, jeśli oczywiście masz taką możliwość. Ja bynajmniej tak planuję.

10 lata 5 miesiąc temu #901251 przez asienka87
Jasminek mnie gin powiedział, że na tym etapie ciąży (34tc skończony, wiec w sumie już 35 tc mi leciał) się odstawia leki na podtrzymanie.. ale kazał nadal się oszczędzać, aby chociaż do 38tc wytrzymać...
co do paciorkowca, to gin pobiera
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
więc nie wiem, czy na własną ręke zrobicie... chyba że u innego gina :)

Dziewczynki, jaki nawilżacz powietrza jest lepszy do pokoju dziecka, parowy czy ultradxwiękowy ? czytałam różne opinie... macie moze jakiś model który mozecie polecić ?

10 lata 5 miesiąc temu #901255 przez missyy
Byłam na blogu popodziwiać Skarby Katsi :woohoo: :woohoo: :woohoo: Tylko pogratulować, spisała się mamusia :***

Dzięki dziewczyny za opinie, wózek Flavio na fajną gondolę, bo można ją ustawić na sztywno, albo ustawić w opcję kołyski i pobujać bobasa. Daszki w obydwu też są funkcjonalne, bo można je dowolnie skracać i wydłużać :) Amory też ma niezłe, bo wypróbowałam- jak piórko się oponki od ziemi odbijają :)
asienka87 gondola w flavio też ma rączkę do chwytania tyle, że schowaną :P Też na początku się nie zauważyłam :)

Modele minimalnie się różnią :side: Do niedzieli daje sobie czas, bo inaczej to nigdy się nei zdecyduje :P Pomęczę męża niech szare komórki ruszy, a nie na mnie wszystko zwala :evil:

Też mi się ta końcówka strasznie dłuży, całe dnie jestem sama, zostaje mi tylko komp i tv. W tv obecnie nic nie ma, same powtórki, tak sobie w kólko oglądam Gessler, zapraszam do stołu, masterchefa i już powoli mi się to nudzi :P
Dziś Harry Potter leci ihihih :P

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka