BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 8 miesiąc temu #901438 przez Gosia 2712
Hejka :)
Aggi jejku jak Ty slicznie wygladasz :) chudzielec z Ciebie :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #901579 przez Jasminek
aggi ja rodzę prawdopodobnie w Katowicach przepraszam, że nie odpisałam ale nie doczytałam pytania :) :)
Ale zgrabny masz brzusio :)
Dobranoc dziewczynki :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #901584 przez dziulka
Katsi jeszcze raz gratuluję ślicznych córeczek :)

To mamy teraz 4 małe księżniczki :) i wszystkie podobnej wagi:) moja królewna ma dziś 1400 :)

Aggi Jejku jaki ty masz śliczny brzuszek :) Gdzie Ty mieścisz swojego bobaska:)

Gosia mnie powiedzieli że po cesarce przez pół roku nie mogę dźwigać, więc Twój powrót do pracy pewnie nie byłby wskazany

Dziewczyny wrzucam Wam 2 nowe zdjęcia Zuzi :) ostatnio jest coraz śmieszniejsza :) Takie słodkie minki robi że można by ją schrupać :)
Załączniki:

10 lata 8 miesiąc temu #901619 przez Inna607
Dzien dobry w to leniwe niedzielne przedpołudnie :)

Na blogu Katsi nowy wpis od samej Kasi :)
Kochana jeszcze raz wielkie, wielkie gratulacje :)
dużo zdrówka dla Ciebie i dziewczynek :**
Wracaj szybko do pełni sił :)

a moja nocka jakaś dziwna, mała strasznie się wiercila, wystawiała mocno pupę ciężko było spać a pozatym uciska na pecherz i czesto musialam sie budzić ... jestem trochę nie przytomna :whistle:

ja chce juz jutro najpierw wizyta u ginka a wieczorem wreszcie zobaczę i wysciskam męża :)
wreszcie wreszcie :)

dziulka Zuzia rzeczywiście ruszyła z "kopyta" z wagą Pięknie rośnie :) Cudowne minki :) tyle radości, aż nie mogę się doczekać swojej niuni kiedy będę mogła zobaczyć, przytulic ... jeszcze chwila i bedziecie zabierać mała do domku :)

Gosia2712 z psychiatrą prawda ale nie polecam brać zwolnienia od razu na miesiac bo od razu każą stawić sie Tobie na kontrolę z ZUSu, lepiej brać np na trzy tygodnie kiedyś musiałam z takiego zwolnienia skorzystac. Ale fakt dziwne to że Twój lekarz nie może Ci wystawić dłuższego zwolnienia ze względu że masz taką ciężką pracę a jeszcze nie jesteś na siłach czy istnieje ryzyko niedokladnego zagojenia rany po operacji :/

dziś dzień totalnego lenistwa :) milej Niedzieli :)

10 lata 8 miesiąc temu #901633 przez ann-sunshine
Inna ale masz jutro dzień :-) wizyta i w końcu mąż przyjeżdża. A moja nocka podobna, od wczorajszego popołudnia, odkąd zaległam na sofę Natala tak dawała mi do wiwatu, że wieczorem miałam już trochę dość. A potem durny mój kot mnie obudził i już nie mogłam zasnąć.

Byłam pewna że Katsi dotrzymała do 35 tygodnia, ale to tylko 31, ale i tak dziewczynki ładnie urosły. Kasiu ogromne gratulacje dla ciebie i B. Będziecie cudownymi rodzicami.

Gosia wiem, że dużo ludzi ma opory przed zwolnieniem od psychiatry, ale w twoim wypadku chyba bym się skusiła, bo twoje zdrowie ważniejsze.

Dziulka zdjęcie Zuzi z ręką na głowie świetne.

Co do kolejności nie ma się co zakładać, bo może być różnie. Jak Inna się z mężem przywita, to może śmignąć przed Asieńką i
Gąską na porodówkę :-p

Wiki trochę pogoda Ci się popsuła na koniec wypoczynku, co?

Aggi zazdroszczę chudych ramion, moje to już jak kluchy wyglądają. Pięknie wyglądasz.

Aggi no twój lekarz to mnie na kolana powalił. Żeby takie teksty do ciężernej tuż przed porodem. Wsparł cię psychicznie że hej.

Co do bujaczka to nie pomogę bo nie mam. W domu za bujaczek służy mi fotelik samochodowy.

Fajnie macie, że nie musicie dużo do szpitala pakować, bo u mnie wszystko zajmnie ogromną torbę. Póki co są 3 duże reklamówy

Dobra jutro spróbuję odebrać od koleżanki swoje ubranka, bo już jej nie potrzebne, we wtorek gin i wyrok, czyli ułożenie córy, a od środy szykuję kącik, komodę i półkę w szafie dla młodej.

Marty pokój już prawie skończony, jeszcze tylko moja mama skróci zasłony i muszę z piwnicy przynieść stolik z krzesełkiem i czekam na okleinę do mebli, a tu macie poklejone dziury w tapecie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 8 miesiąc temu #901640 przez Inna607
ann świetnie to wygląda :) piękne naklejki :) Tak lesnie :) masz pomysły :)

a co do Twojej wizji porodowkowej jestem ZA :woohoo: hehe :)

10 lata 8 miesiąc temu #901681 przez dziulka
Ann super pomysł z naklejkami. Super to wygląda.

My walczymy z pokojem Zuzki. Jak skończymy to wrzucę fotkę ale jeszcze trochę to potrwa :) Mamy nadzieję że zdążymy zanim Zuzia wyjdzie do domu

10 lata 8 miesiąc temu #901779 przez aggi
Dzień dobry, witam się po weekendowo. Jakoś postanowiłam sobie z rana tu przyjść i poczytać :)
Poszalałam z jedzeniem przez te dwa dni i mam wrażenie że pęknę, okropne uczucie. A wydęło mnie
jakbym konia z kopytami połknęła :ohmy: Także dziś zdrowo zaczynam i oby tak już do końca :)
Nawet babeczki bananowo borówkowe mnie nie skuszą choć wczoraj wciągnęłam 4 :D
Jakby która chciała to mogę rzucić przepisem bo łatwiutkie :)

A co do samopoczucia to nie jest źle choć w sobotę w nocy coś mnie podbrzusze pobolało..
obudziłam się z bólem w nocy, poszłam do wc, wróciłam... pobolało jeszcze trochę i zasnęłam :blink:
A wczoraj słabości na dworze mnie łapały + w domu później taki ucisk na podbrzusze :pinch:
może mały schodzi w dół, bo brzuch mam wysoko... mógłby trochę się obniżyć ;)
A tak to OK u mnie. Choć serio już bym chciała wiedzieć kiedy koniec, wczoraj się niemal popłakałam
że nie chcę już brzucha bo tak mnie skopał cwaniak... ach te hormony :dry:

Idę nadrabiać co się w weekend działo :)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #901783 przez aggi
Inna echh ja z błaganiem w oczach staję na wagę ;) ale każda z nas jest inna, każda wyjątkowa a nawet 20kg może zniknąć zobaczysz :) czekamy na wieści z wizyty :kiss:

Wiki zerknę na ten sklepik :) dzięki za miłe słowa :D

Gosia dziękuję :kiss: aha... no to niefajnie :huh:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Jasminek aha :) No ja z ciekawości pytałam bo z moich okolic jesteś :) A pierwszy synek gdzie się urodził i jak to wspominasz???? :)

dziulka jak Zuzia rośnie SZOK :) Ale to dobrze :kiss: :kiss: no no mój tak skulony w tym brzuszku siedzi, ale niemal 3kg ma.... też nie wiem jak on tam funkcjonuje ale skopać umie porządnie :D a Zuzka na zdjęciach coraz większa i dorodniejsza no no :D rośnie jak na drożdżach :D co do pokoiku to musicie się streszczać bo Zuzinka nie da sobie w kaszę dmuchać :D Silna jest i szybko przybiera więc faktycznie możecie nie zdążyć :D

Ann mój kot też mnie budzi ! codziennie ok 3-4 w nocy. I trzeba wstać jak do dziecka bo potrafi 'płakać' pod drzwiami godzinami. Hehehe no mój gin ma poczucie humoru. Ale przynajmniej nie koloryzuje faktów, co? :P lepiej się miło rozczarować idąc jak na ścięcie a może nie będzie 'aż tak' źle :P Świetnie te naklejki wyglądają, serio! No i taniej wychodzi niż nowa tapeta czy malowanie pokoju. Super ja jestem jak najbardziej za takim rozwiązaniem :)

Udanego dnia mamusie :)
Wpadnę tu jeszcze później :)

10 lata 8 miesiąc temu #901784 przez Jasminek
Witam poniedziałkowo:)

Dzisiaj ja pierwsza :):):):)
Już po badaniu krwi brrr, grrr 9 nie znoszę) teraz czekam na wyniki.
Nocka spokojna tylko 1 pobudka nad ranem :) do toalety.
Która oglądała mecz??? Ja owszem i tylko ciśnienie mi się podniosło, kibicowałam Argentynie, a Wy?
Kupek melisy, mężuś kochany i spalam jak suseł:D

ann- piękna aranżacja pokoiku dzidzia będzie się czuła jak w zaczarowanym lesie:)

dziulka kochana ta Twoja Kruszyneczka, śliczna córeczka, niech zdrowo rośnie!

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #901785 przez nataliaa87
Witam,
ciekawe czy wszystkie się tu zameldują w dwupaku po weekendzie :)
Ja to bym chciała mieć też już jakieś porządne bóle, żebym wiedziała, że to już blisko. A tak to tylko czasami czuję kłucie w szyjce jak mały się przeciąga i tyle.
W ogóle nerwy miałam w sobotę, bo po skręceniu mebli, okazało się, że moje łóżeczko z szufladą (uwaga!) nie ma szuflady! Niech tylko otworzą ten sklep, to zaraz będę dzwonić, bo zapłaciłam specjalnie drożej, bo mi na tym zależało.. Wrrr..Ciekawe czy ktoś coś z tym zrobi :/

Aggi Zobaczyłam Twój post z rana i myślę: "albo jedziesz do babci ( chociaż dopiero, co byłaś) albo rodzisz :D
Ten Twój brzuszek w ogóle nie wygląda na końcówkę ciąży :woohoo: Ale jest idealny :D
Mebelki skręciliśmy, ale na razie nie ma się czym chwalić, bo wszystko na kupie stoi w naszej sypialni.

Asienka a propo Klupsiowych mebli.. Czy Twoje szuflady w komodzie też mają takie brzydkie, szorstkie dno??? Bo wszędzie wszytsko jest ok, ale to
straszne dno z dykty mnie dobiło. Aż nie mam ochoty ubranek tam położyć.

Ann rzeczywiście świetnie wyglądają te naklejki. I na pewno lepiej niż nowa tapeta, bo przynajmniej Marta ma pełno barw i pięknych stworzonek w pokoiku:)

Dziulka Teraz będzie już tylko dobrze. Malutka pięknie nadrabia i ślicznie wygląda :) Chyba można odliczać dni to jej wyjścia do domku :D

Jasminek ja oglądałam z całą ekipą :D ( Gości mieliśmy). Już na koniec czekałam aż się skończy, bo padałam :) U nas większość kibicowała Niemcom, bo w końcu to Europejczycy, ale nie powiem, że trochę żal Argentyny mi się nie zrobiło:)

Kolejny tydzień przed nami :) Miłego dnia!

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #901786 przez ann-sunshine
Dzień dobry.

Od rana u nas deszczowo.

Aggi tobie wolno poszaleć kulinarnie. A mnie naszlo na kawowego murzynka i jak tu się oprzeć jak upieczony stoi.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa co do naklejek. Jadminek to w pokoju starszej cory. Mala bedzie z nami w sypialni.

Inna powodzenia na wizycie. Ja jutro idę.

Natalia takie szuflady to chyba standard. Marta ma z innej firmy i tez ma takie szuflady. Tylko szorstka strona do dołu, a u góry gładka. Ale u nas w tych szufladach się kurzy wiec trzymam tam pieluchy, chusteczki i popakowane koce i poduchy

10 lata 8 miesiąc temu #901787 przez nataliaa87
Ann dzisiaj zdążyłaś murzynka już upiec?? :D
Za mną tak chodzą pierogi od zeszłego tygodnia, że chyba naprawdę się w sobie zbiorę i się za nie wezmę.. Ł. powiedział, że zwariowałam, ale co ja na to poradzę, że na nic innego nie mam ochoty :D

10 lata 8 miesiąc temu #901790 przez Inna607
Witam :)

no nareszcie poniedziałek :D
za 12 godz bede już tulic męża :) kurde ale fajnie że wreszcie będzie można się przytulić w te kochane ramiona i usłyszeć że ktoś mnie kocha i tęsknił :cheer:
Ja jestem wyjątkowa przylepa uwielbiam tulaski ale byłam dzielna i ponad dwa miesiące wytrzymałam i może tylko ze dwa razy płakałam :)

Właśnie kończę śniadanko, ogarnę się i lecę na ostatnie spotkanie z ginekologiem z tej ciąży oooj idę jak na ścięcie do niego szczerze :blink: no naprawdę tak mi nie przypadł go gustu że jak dzisiaj coś pójdzie nie po mojej myśli to chyba suchej nitki na nim nie zostawie, ale mam nadzieje ze będzie tak miły i dziś udzieli mi niezbędnych informacji jakie powinnam uzyskać przed porodem do cholery :p wybaczcie moje zachowanie buntownicze, ale naprawdę liczyłam na trochę więcej z jego strony zainteresowania no i się przeliczylam :angry:
ale moze dzis nie będzie tak źle a ja sie nie potrzebnie nakrecam hehe zobaczymy ... napisze po wizycie :)

jasminek wybacz aggi dziś pierwsza :)

aggi te babeczki brzmią smakowicie ale babeczek to ja ni cholery nie umiem robić, pozatym nie przepadam za babkami w ogóle ja ciast bardzo malo jadlam jeżeli juz to jakiś kawałek tort czy jakiegos biszkopta z bita śmietaną a pod koniec ciąży to czego ja z ciast nie jadlam to szok :) dziwne te zachcianki ciążowe :laugh:

odezwę się po doktorku :) Milego dnia :*

10 lata 8 miesiąc temu #901791 przez ann-sunshine
Natalia ciacho od wczoraj stoi :-)

A za mna chodza pierogi z pierogarni z kasza gryczana slonecznikiem i pieczarkami

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka