- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

edit:
aggi nie ukrywam że na to po cichu licze hihi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Kakadu ja jutro mam wizyte
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Jak tylko bede miala sily usiasc do komputera odpisze kazdej z Was oddzielnie,bo z tel. zaraz mi sie wylogowuje.
Z tego co widze dalej jestesmy wszystkie 2 w1,katsi ma swoje kruszynki

Pozdrawiamy
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Inna ja tak samo, ale zakładam że mogę prosić o znieczulenie jeśli nie dam rady - nie wiem jaki mam próg bólu akurat przy porodzie więc wolę jakby co wiedzieć że szpital takie znieczulenie oferuje

Ann dokładnie tak jest trzeba wcześniej się określić że w razie czego chce się zzo bo to chyba do 7cm rozwarcia dawają tylko czy jakoś tak. Jak się za późno przyjedzie do szpitala bo będzie już większe rozwarcie to nici ze znieczulenia

Gąska jak dobrze że się odezwałaś

Idę piec jeszcze jedną serię babeczek bo wszystkie mi rodzinka wciągnęła

A później prysznic i do łoża.
Tak pochmurnie się zrobiło u mnie i pogrzmiało... oby temperatura spadła bo zapowiadają
na najbliższe dni po 30 stopni no beeez przesady

Miłego wieczorku, do jutra
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Melduję się po dzisiejszych wizytach (34,1 tc)

Ostatnio mocno się zastanawiam nad tym, czy próbować rodzić naturalnie, czy nie kombinować i od razu zgodzić się na cesarkę... musiałam się nasłuchać o pękającej w czasie naturalnego porodu bliźnie po cc i mam teraz stracha. Nie wiem tylko czy bardziej się boję cesarki czy sn... nic już nie wiem i ryczeć mi się chce :/ Hormony szaleją

I tak sobię myślę, że jakbym już miała rodzić sn, to chciałabym spróbować bez zzo, ew. wspomagać się gazem (u mnie w szpitalu jest gaz i zzo bezpłatnie), chyba, żebym nie dawała rady to wtedy zzo.
aggi - Mnie też czasem boli jak młody kopie.. i też miewam kryzysowe chwile i chciałabym mieć już bobaska po drugiej stronie brzucha. Jak widzę jak Cię kot budzi w nocy to cieszę się, że mój królik nie wydaje żadnych odgłosów

gosia - ja bym na Twoim miejscu pomaszerowała do psychiatry - sama kiedyś chodziłam i dość długo miałam zwolnienie, i powiem Ci, że nie uważam, żeby to był wstyd jakiś. I bez problemu byłam kilka miesięcy na L4, aż doszłam do siebie, a przy okazji wygadałam się i było mi lepiej.
Jasminek witaj

dziulka - Zuza rośnie błyskawicznie! Mnie wypuścili ze szpitala jak Oliwka miała 2200 gram (trochę pielęgniarki oszukały wagę chyba

ann - super leśna kraina

nataliaa - na dno szuflady możesz położyć taką matę gumowaną - w Ikea są w dziale z kuchniami np.
Inna - to jak miękka i krótka to juz coraz bliżej

Co do wycierania wszystkiego brzuchem to ja też tak mam, w dodatku nie panuje nad miejscem w którym mi się kończy - do tego stopnia, że niedawno przy prasowaniu sparzyłam się żelazkiem jak ostatnia sierota...
Wczoraj po raz kolejny popisałam się ciążową inteligencją - wchodzę do łazienki, na półeczce od lustra stoi pojemnik ze szczotkami do zębów (każdy ma inny kolor). Patrzę się jak sroka na gnat i staram się zrozumieć, czemu są dwie niebieskie. Dopiero jak wyciągnęłam rękę (chciałam je wyjąć i dokładnie obejrzeć) dotarło do mnie, że odbijają się w lustrze.... masakra... mam nadzieję, że po jakimś czasie wróci mi normalne myślenie

Oliwka w niedzielę o 4:30 rano (!) pojechała na obóz i nie będzie jej kolejne 3 tygodnie

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Midnight Oliwka na pewno ma się dobrze. Gdyby było coś nie tak to już byś miała telefon. A z doświadczenia wiem że dzieciaki mają mocno zaplanowany grafik i na odboeranie telefonów nie ma czasu. Hm dwa lata temu mialam na szkole rodzenia kobiete ktora 9 lat po cc urodzila sn i byla zsiebie bardzo dumna. Choc przy takiej wadze tez bym miala opory
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
A co do Oliwki, to dzisiaj jakiś numer, którego nie znam się do mnie dobijał jak byłam w gabinecie u lekarza i jak chciałam oddzwonić to wpadałam ciągle na pocztę głosową, więc już sobie nakręciłam, że się coś stało... oczywiście jakby się coś stało to próbowaliby zadzwonić znowu, ale mimo to się denerwuję...

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tiaaa...

Oliwka jednak pojechała na harcerski, bo jako jedyny miał cenę, która nie zwaliła mnie z nóg... :/ i trwa 3 tygodnie. a pojechali nad jezioro Bytyń Wielki koło Piły. Mam nadzieję, że ją tam przeszkolą z dyscypliny trochę

- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

aggi jezeli cc to ten sam szpital co teraz,bo tu jest moja ginekolog i lepszy sprzet. Jezeli naturalnie to mam wybrany szpital gdzie bylam na szkole rodzenia i mam tam wybrana polozna.
midnight faktycznie tlusciutki Twoj bobas. My w 34tc mielismy zaledwie 2130g. Chociaz teraz po sterydach chyba maly utyje,bo straszny chudzielec bedzie po urodzeniu

Dzis zmienilismy wybor wozka,wczezniej wybralam quinny moodd,ale gondola jest mala,a syn dlugi i chudy wiec nie zmiesci sie do 6mcy w nim. Polecono nam coletto marcello,zlyszalyacie cos moze o tym wozku?
- SylwiaWiktoria
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Jestem Położną.
Zachęcam kobiety ciężarne do wypowiedzenia się na temat karmienia naturalnego i Banków Mleka w Polsce - poprzez wypełnienie ankiety.
docs.google.com/forms/d/1_5ct2dOl7w-ym0b...hKjVnqEiBAk/viewform
Proszę o pomoc poprzez udostępnianie oraz wypełnianie.
Dziękuję bardzo..
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

jeszcze jak nazłość mężu chrapie i sapie jak lokomotywa, skopałam
go ale dzisiaj tak zmęczony że nic go nie rusza

midnight

Ann to ja tak kiedyś miałam że aż zimną wodą się w kibelku polewałam i ciuchy zrzuciłam bo strach mnie ogarnął.... także chyba wiem co czułaś..
Gąska no to teraz nic tylko czekać na decyzję czy cc czy sn...... co do wózka ja wybrałam taki co ma gondolę długą na 85cm, co prawda wyglądam przy nim jak dziecko z gimnazjum ale ważne by synek miał dużo miejsca i przezimował mi w tej gondoli

- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
Stresa mam przed wizytą. Nie śpię od 3:30 z nerwów. Mąż ma kontrolę w pracy więc mało go interesują moje problemy i obawy. A stwierdzenie: wszystko będzie dobrze, zadziałało na mnie jak płachta na byka. To na mnie ciąży odpowiedzialnosc urodzenia zdrowego dziecka, a w razie komplikacji to mnie uszkodza, pokroja. Nie wiem czy mąż jest w stanie to zrozumiec.
Sorki za smety od rana ale mam kryzys i mega dola. Trzymajcie kciuki. Ide ok 10tej.
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

ja melduje się w dwupaku

mój plan nie poszedł po mojej myśli

no cóż... bywa, czekamy dalej .. ehh byle nie za długo hihi

ładny dzień się zapowiada więc najpierw czekamy na paczkę, później idziemy na ryneczek po owocki a później idziemy na spacerek na miasto

Plan na dziś jest

midnight ja też się na tych centylach nie znam

moja w 33 tyg miała wagę ok 2200g

Milego dnia pozniej sie odezwe :*
edit:
ann trzymam kciuki za wizytę i czekam na relacje