BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #902418 przez aggi
Ann u mnie pogrzmiało, popadało, temperatura spadła do 23. Jest znośnie ale znów słońce wychodzi ;) hmm spróbuję do tego szpitala zadzwonić w którym chcę rodzić, może to faktycznie dobry pomysł wypytać co i jak.

dziulka no pięknie ciocie są mega dumne :whistle: :kiss: :kiss: :kiss:

missyy mój mi kopa zasadza nogami, niezbyt przyjemnie bo w żebra albo w bok i czuję się jakby miał mi zaraz skórę rozerwać :P to u mnie w nocy było 13st. A teraz jest jakieś 23 bo pogrzmiało i popadało. Ale znów słońce wychodzi :unsure:

natalia ja też nie chcę przenoszenia.. to by było najgorsze :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #902435 przez MAniula
Hej

Ann superaśnie, ja moze za tydzien sprawdze czy mala sie obrocila.

Inna mezulek w domu:) milo to slyszec.

Dziulka no pieknie! Niech remoncik sie konczy. U mnie jakby wszystko stalo w miwjscu. Ekipa sobie poszla ale podloga i przedpokoj czekaja na mojego meza. Na moja prosbe wzial na czw i pt urlop. Modle sie zebysmy juz to ogarneli.

Aggi pogoda dzis znosna, straszyli ale sie przeliczyli. Zachmurzenie i milo.

Jasminek do Tychow tak nie daleko, a nigdy nam jakos nie po drodze na gielde. Moze jak mala sie urodzi to pojedziemy.

Co do zzo zawsze myslalam, ze chce obecnie mi sie odmienilo. Wierze w to, ze dam rade choc w ostatecznosci biore pod uwage taka ewentualnosc. U nas w szpitalu jest ale podobno ecale nie sa chetni dawac. Jest tez gaz i tens to jakies elektrody na bole krzyzowe. A czemu nie chce zzo? Bo podobno wydluza, i trzeba lezec jakis czas a mi sie wydaje, ze bede chciala sie malutka zajac zaraz, od razu... no chyba, ze mnie zmozy zmeczenie.

Wiecie dobrze mi z wami, bo ja z koncowki sierpnia i tak z 3-4 tyg wczesniej moge poczytac co wam dolega i sama potem nie panikowac jak mnie to spotka.
Choc obecnie schizuje mnie ta moja szyjka, co sie zaczynam ruszac to brzuch mi sie stawia i okropnie ciagnie w dol. Nie nadaje sie na sklepy, a tu tyle zakupow przedemna. Hmm powinnam brzuch na czyms powiesic sobie, heh na szyji chyba jak na temblaku.

Eh marzy mi sie pranie i odkurzenie calego mieszkania. Magiczna rozdzka i bym tylko tak pyk pyk palcem pokazywala co gdzie sie ma zapakowac.

Pozdrowionka.

10 lata 5 miesiąc temu #902439 przez aggi
MAniula po zzo nie trzeba leżeć, możesz normalnie aktywnie rodzić i chodzić :) po podpajęczynówkowym nie można chodzić, ale takie dają do cc :) Też mi się marzy kilka porządków i przemeblować ale jakoś nie mam mocy do tego. Kończy się zazwyczaj na drzemce na kanapie :D

10 lata 5 miesiąc temu #902443 przez nataliaa87
A ja się chyba zbiorę w sobie mimo braku mocy i okno umyję :P Ostatnio Ł. jednego nie zdążył. Jest jeszcze chwile w pracy, więc może mnie nie zjedzie za to, a ja młodego może ruszę żeby w czwartek na ktg coś w końcu pokazało :)

10 lata 5 miesiąc temu #902455 przez ann-sunshine
Dziulka ale świetne wieści :-) gratulacje dla Zuzi. Kolejny etap. Chyba musicie się z remontem pospieszyć ;)

Missy te twoje bóle i stawianie podejrzane. Nie chcesz się skonsultować z lekarzem lub jechać na ip? Może lepiej sprawdzić na ktg jakie skurcze ci wychodzą i czy szyjka trzyma?

Natalia tak zbadał mnie i pomierzył główkę, ale nic nie usłyszałam. Szczerze mało mnie obchodzi jak tam moja szyjka. Co ma być to będzie, jak wiem, że głową w dół to już mi wystarczy, a porodu i tak już nie zatrzymają gdyby coś się zaczęło. Spytałam się tylko o paciorkowca, to spytał dzisiaj? A ja na to, jak uważa że dotrzymam do przyszłego tygodnia to możemy za tydzień, no to stwierdził że może faktycznie lepiej dzisiaj :P

Ja przy Marcie nie zauważyłam wypadnięcia czopu. Zastanawiam się jak będzie teraz.

Maniula dobrze słyszeć że u ciebie też już finisz z remontem

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902457 przez missyy
Ann sama nie wiem, nie chce znowu na panikarę wyjść. Mam złe doświadczenia z IP ;] Jakby nie przeszło to może do gin prędzej bym się pokierowała.
A tak w ogóle to wizytę mam w czwartek. Idę na paciorkowce, a o ktg jeszcze mi nie mówiła.
Nic mnie teraz nie boli, mała kręci się jak zawsze, rozsadza mi brzuch ale bardziej od ruchów małej. Zobaczymy jak jutro dzień minie.
A niech to.... za dużo się o porodach naczytałam wczoraj... aaaaaaa :blink:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902459 przez Gąska
ann-sunshine w takim razie pozostało nam życzyć Tobie szybkiego i bezbolesnego rozwiązania. Jak mnie będą torturować w szpitalu to wezwę M. żeby zrobił porządek hi hi :whistle: ostatnio pielęgniarka na mnie krzyczała czemu tak wolno idę za nią przez oddział, jak M. krzyknął to i wózeczek się znalazł i już mogłam poruszać się w swoim żółwim tempie :P

aggi współczuje opuchniętych nóg :( Co do bóli w podbrzuszu teraz to chyba nas już czeka do porodu, jak nie wzdęcia, to uciskająca główka, skurcze i cała reszta przyjemności. Wózek był trochę ciążową zachcianką i M, się zgodził na niego chyba żeby się nie kłócić z ciężarną. Ważne, że został mi wybity z głowy i ten co wybraliśmy jest o połowę tańszy, oczywiście poprzedni załamałby nasz budżet, ale ciężarnej się nie odmawia :woohoo:

Jasminek panikowanie to chyba rezultat koktajlu hormonów i zbliżającego się porodu, a jak się ma za dużo czasu na myślenie to głupoty się mnożą i kłębią w głowie. Sówki śliczne :) :)

dziulka gratulujemy awansu, miło czytać takie wiadomości :) :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902490 przez nataliaa87
Dziewczyny (szczególnie te, które mają poród za sobą) mam pytanie..może dziwne i trochę mi głupio, ale co tam - mało się orientuję :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

P.S Chciałam bóli i mam.. Dziwne silne w dole brzucha i najmocniejsze kłucie w szyjce jak do tej pory..

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902491 przez MAniula
Natalia nie rodziłam ale pytałam położnej i na oddziale. Powiedziano mi, że bez tego można się obyć, ale przy porodzie nie czujesz co wychodzi, nie utrzymasz jednego jak wychodzi dziecko i może się zdarzyć, że maluch się w tym umazia..., napewno jest to nie higieniczne i nie komfortowe dla rodzącej, zresztą dla położnych pewnie też, choć one wiele widziały... :S. Dlatego ja sobie pozwole to zrobić :blink:, zresztą kiedyś przed zabiegiem, miałam tą nikłą przyjemność zasponsorować sobie to w domu, do przeżycia i bezbolesne. Ale nie poleca się podobno, żeby ciężarna sama sobie robiła.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902493 przez nataliaa87
Maniula masz rację.. W sumie z dwojga złego chyba lepiej to zrobić :/ Po prostu zastanawiałam się czy jeśli często zdarza się tak, że organizm sam się oczyszcza tuż przed porodem, to czy to nie wystarczy.
No gdyby to było takie łatwe do wykonania w domu, to pewnie bym nie miała z tym problemu.. Ehh..przeżyje się wszystko.

10 lata 5 miesiąc temu #902494 przez MAniula
No widzisz pewnie dużo racji jest w tym co piszesz, o samooczyszczeniu. Hmm, czekam na opinie bardziej doświadczonych :)

10 lata 5 miesiąc temu #902500 przez ann-sunshine
Dobra to się wtrącę i pomądrzę trochę

10 lata 5 miesiąc temu #902505 przez nataliaa87
Ann czekałam właśnie na Twoje "wtrącenie" :)
No to nieźle mnie uświadomiłaś. Myślałam, że to trochę korzystniej wygląda..

10 lata 5 miesiąc temu #902511 przez Inna607
hej dziewczyny :) ale skrobiecie :) ciężko Was nadrobić chwilami :P

Ale sie dziś nachodzilam a teraz po obiadku odpoczywamy i cieszymy sie ruchami naszej dzidzi w brzuszku :) ładnie dziś kopie że widać jak śmiga pod brzuszkiem :) radochy co nie miara :)
teraz to tatuś nalega by już wychodzila hehe :laugh: a ona nic sobie z tego nie robi :P

nataliaa ja też się zastanawiam jak to z tym jest i czy trzeba ale z drugiej strony tak jak pisze
MAniula pewnie jest to do przeżycia a nie ma co ryzykować :blink:

ann super że Natalia postanowiła sie obrócić :) super wiadomość :)

dziulka no to są super wiadomości :D Gratulacje dla Zuzi, mówiłam że to dzielna dziewczyna i da rade :) jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy zdazycie urządzić jej kacik zanim wyjdzie ze szpitala :) No ciocia jest dumna :* wielkie buziaki dla Zuzinki :*

jasminek ja przyznam sie ze rewolucji sówek nawet nie słyszałam ale Twoje są piekne :) ja mam manie Minnie Mouse wiec zupełnie inna bajka :p

10 lata 5 miesiąc temu #902512 przez Gąska
Na zajęciach w szkole rodzenia starsza położna mówiła żeby zgodzić się na lewatywę, mówiła -zacytuję " ciepła lewatywa zwiększa rozwarcie o 2-3 cm i kobiety same o nią proszą" ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka