- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Takie mam ostatnio kryzysowe dni, że szkoda gadać. Męczą mnie strasznie bóle kręgosłupa. Dziś wstałam z takim bólem w krzyżach jak na okres

Wózek zamówiłam ten w ciemnym kolorze fioletu. Bo był zwinniejszy i fajnie się go prowadziło, jak piórko, mimo że jest dość duży, fajny bo gondola też dość duża.

Co do tematu zzo, w u mnie w szpitalu jest dostępny, ale czy się zdecyduje to nie wiem. Okaże się w praniu, jaki ból mnie dopadnie, bo niby co do odczuwania bólu jestem w stanie dużo znieść, więc może się obejdzie bez znieczulenia. Nie mam porównania więc mogę tylko gdybać

KFC= bleeee

Prędzej do pizzy z pizza hut mnie ciągnie albo na lody z mc'a

Muszę się wybrać na pizzę póki czas

Ann-sunshine trzymam kciuki za wizytę. Może Natalia już się ustawiła ładnie na pas wylotowy i nawet nie wiesz ;D ;D
midnight Moja królewna miała w 34 tyg. 2,5 więc jedziemy na tym samym wózku.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
ann tez mam te hustawki i czuje sie nierozumiana. Wiem,se lezenie mnie nie powinno meczyc,ale jesten juz psychicznie umeczona. Widze tylko sufit caly dzien,w tv nic nie ma,czytania mam juz dosc. Leze i kontroluje caluly czas brzuszek. Jak twardnieje to zaraz sie denerwuje.
Meczy mnie to,ze nie mam terminu cc,bylabym spokojniejsza znajac date rozwiazania. Boje sie,ze porod zacznie sie w kazdej chwili,mojej gin nie bedzie i kaza mi rodzic naturalnie i skonczy sie peknieciem

Dzis byla rano u nas polozna,widac,ze maluszek jest juz u progu wyjscia,a skoro szyjka tak kurczowo trzyma mimo naporu glowki to kolejne wskazanie do cc. Stwierdzila rowniez,ze na 99% bedzie cc zeby nie doszlo do pekniecia spojenia.
Jak trafie ze skurczami i kaza rodzic naturalnie i peknie mi kosc,to ich pozwe

Juz teraz jak lezalam terroryzowalam ich za balagan i brud,a co dopiero jak od tego co beda robic zalezy zdrowie i zycie synka i moje. Nie wyobrazam sobie,zeby 6 tyg po porodzie lezec jeszcze na ortopedii.
No i sie wygadalam

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

U nas znowu upalny dzień się zapowiada i tak widzę cały tydzień 30°. Dziś noc miałam do niczego nie spalam od 3.00 do 6.00

Midnight- to masz trzy tyg luzu

Ann- to ładnie się wystraszyłaś w tej toalecie Ja też co rusz mam jakieś bóle lub kłócia Przy dłuższym spacerze znów brzuszek mi ciąży W ogóle już w każdej pozycji jest mi źle Męczy mnie chodzenie, od siedzenia kość ogonową boli a od leżenia jak nie ręka to noga Oszaleć można

Gąska - ja tu narzekam a Ty dopiero masz ból SZOK. Ależ Ci współczuję

Missy- ją też wolę pizzę z pizzy hut i muszę się tam jeszcze przed porodem wybrać

Śniadanko zjedzone Zaraz jakieś owocki i idę książkę poczytać Chociaż też już nie wiem gdzie ta książkę trzymać Każda pozycja jest niewygodna.
Miłego dnia Kobietki i obyscie wytrzymały te upały

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Ja już po trzech godzinach spędzonych w szpitalu.. Ciężko było się na tego anestezjologa doczekać..
Aggi u nas w szpitalu jest tak, że wcześniej trzeba się zgłosić i wypełnić ankietę, bo w innym przypadku nie ma co liczyć na znieczulenie już w trakcie porodu.
Kakadu ja tak jak Aggi nie zamierzam od początku porodu być już znieczulona. Wolałam się zabezpieczyć, bo wydaję mi się, że mimo wszystko i tak skorzystam z tej opcji. Mój organizm nie wytrzyma tyle w bólu. Znam go na tyle, że wiem, że raczej bez zzo się nie obędzie. Zobaczymy. Ankietę na wszelki wypadek wypełniłam. Rozmawiałam z panią anestezjolog i ona sama mi powiedziała, że może się poród zwolnić, ale ona i tak uważa, że warto wziąć to znieczulenie.
Gąska dużo siły i wytrzymałości.. Jeszcze trochę i ciąża będzie donoszona i będziesz spokojniejsza.
midnight śliczne zdjęcie

Ann głowa do góry. Może chociaż Natalia poprawi Ci humor swoim obrotem. Czekamy na wieści:)
Ciekawe czy nie wykrakałyśmy, że Asienka będzie kolejną mamą. Coś się nie odzywa już kilka dni.
- Gąska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

wiki probuj w dzien uciac sobie drzemke,moze bedzie lepiej. Faktem jest,ze ciezko znalezc dogodna pozycje do odpoczynku.
Jak synek wroci z wakacji to faktycznie bedziesz miala pomocnika

ann czekamy na wiesci z wizyty

W zwiazku,ze to nasza pierwsza pociecha,mam szereg obaw,jak to bedzie jak maluch pojawi sie na swiecie. Pokarm juz jako taki kapie mi czasami wiec mam nadzieje,ze od razu bede mogla sama karmić. Dzis mi sie snilo,ze nie umialam ubrac synka. Czytalam wszystko na temat noworodkow, ale bez praktyki jestem przerazona

- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Już tłumacze moją długą nieobecność. W zeszłym tygodniu żyłam piątkową imprezka - BABY SHOWER

Trochę czasu pochłonęło mi jej przygotowanie

Pozwólcie, że nie będe odpisywała każdej z was, bo bym tego nie ogarnęła. Któraś pytała o rogala do karmienia. To ja zamawiałam z allegro, przyszedł i polecam. Tani i solidne wykonanie. Nie wiem jedynie jak w praktyce

Jeśli chodzi o wagę malucha to Antoś w 36 tygodniu miał dokładnie 3kg.
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Długo mi się zeszło, bo jeszcze z wymazem na paciorkowca do szpitala jechałam. Tak więc najważniejsza informacja: głową w dół

Idę czytać co u was
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Jaka pogoda u Was? Bo zapowiadają gorrrący tydzień

u mnie póki co ponad 25

puchnąć stopy...ble

nie będzie chyba.
W nocy miałam bóle w podbrzuszu już drugi dzień, ale jak już zasnęłam to tak
spałam że nie wiem które mi się śniły a kiedy faktycznie bolało

ale przebudziłam się z trzy razy więc ból był.....
Ann kochana trzymam kciuki

Inna hehehe nie narzekaj przynajmniej męża już masz przy sobie - taki z tego plus, a Nadia w końcu też się zdecyduje

missyy coś dawno Cię nie było

Gąska 3tyś

Wiki może akurat synek się spisze jako starszy brat

natalia ja uważam że skoro nie dasz rady z bólu to po to to znieczulenie jest żeby sobie choć trochę ulżyć.
marsi fajnie że impreza się udała, ja jakoś się już nie nadaję do przygotowań i siedzenia

- Jasminek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Fajnie tak wpaść i mieć tyle do nadrabiania:) Super, że piszecie!
Wszystkim dziękuję za uspokojenie mnie w prawie Karmi

Ja wczoraj byłam totalnie OFFFF nie wiem co się działo ale chyba te upały mnie wykończyły.
Wczoraj dzwoniła moja Ciocia i powiedziała mi, ze zrobiła dla nas pycha gołąbki i mężuś dzisiaj po nie jedzie. Mam tylko nadzieję, że nie powtórzą mi się wzdęcia sprzed kliku dni bo sądziłam, że rodzę

Czytam, że piszecie o różnych fast foodach KFC mnie jakoś nie powala, jem rzadko bywamy, Mc Donalds mam " pod nosem" najbliżej zawsze najdalej:) tez rzadko odwiedzamy za to pizze uwielbiam zwłaszcza Pizze Hut i chyba mężulka wyciągnę w najbliższy weekend na właśnie pizze hut:)
Jak już wspomniałam wcześniej
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mamy w tu giełdę kwiatową nie wiem czy słyszałyście? Dziewczyny z okolic pewnie wiedzą o czym mówię, oprócz kwiatów można na giełdzie dostać masę pięknych rzeczy: dzbany, świeczniku, lampiony ect. Dzisiaj wybrałam się na giełdę w celu zakupienia kilku niecierpków do donic i kupiłam do pokoiku Karolka 3 słodkie sówki zdjęcie w załączniku:)
Mała rzecz a cieszy:)

aggi w sprawie zzo moj gin mnie wysyła na konsultacje z anestezjologiem w tym tyg. chociaż ja nie chcę zoo ale on mi powiedział, że jeśli będzie potrzeba wykonania CC to nie ma czasu na przeprowadzenie badań, muszą być wykonane konsultacje wcześniej.
Inna napisz nam jak powitanie męża? Nacieszcie się sobą!!!
Gąska super, ze już jesteś w domku, oszczędzaj się i dasz radę! Widziałam ten wózek na internecie b. ładny ale nie wiem jak się prowadzi. Przyznam,że prezentuje się super. Co do leżenia to idealny sposób żeby złapać doła, wierze , rozumiem miałam to samo.
Wystarczy, że na chwile na podwórko wyszłam i już lepiej było, albo jak ktoś mnie odwiedził, czy zadzwonił to i czas zleciał. Wiesz ja też jak leżę to się myślami nakręcam, teraz nowa schizę i pilnuje jak pies by mąż maksymalnie wypił 2 piwa nie więcej ( choć jak był Mundial to siedziałam cicho bo wiadomo meczyk piwko...)
No a teraz mu panikuję, że jak się zacznie to musi być w gotowości i może piwko wypić ale nie przed snem no bo jak pojedzie itd.
Tak to jest, że każda się czegoś obawia najważniejsze wygadać się....
marsi fajnie, że przygotowałaś takie przyjęcie ale podziwiam Cię, ja obecnie nikogo nie zapraszam oficjalnie no chyba, że ktoś wpadnie na spontana, bo potem ładuję się, że muszę przygotowywać wszystko itd. n o i potem sprzątać przed i po.. leżaczek fisher super sprawa też chcemy zakupić bo już przy pierwszym synku się sprawdził.

midnight super foteczka tylko mało wyraźna, ale tak to jest ze zdjęciami z USG, nasz synek w 34 tc miał ponad 2300 lekarz obliczył, że w 35 tyg i 5 dni waga powinna być ponad 2500 Bartoszka urodziłam silami natury, bez nacięcia krocza i bez zzo, ale był mały wagowo 2770. Najbardziej bałam sie nacinania krocza, tym razem tez zaznaczę, że nie chcę nacinania, jeśli nie będzie potrzeby to błagam nieeeeee.
Nie martw się wiesz jeśli lekarz czy położna stwierdzi, że dasz radę urodzić naturalnie to fajnie ale jeśli są przeciwwskazania lepiej CC zrobić, tylko nie daj się nastraszyć.
Może w sprawie Oliwki drynknij do opiekuna? Nasz synek tez miał jechać ale go nie wysłałam na obóz dla ministrantów, aby unikać nakręcania się, a jestem w tym MISTRZYNIĄ. Ja tez nazywam się wstrętna matką codziennie gdy odsyłam Bartusia do przedszkola w te upały, kurcze leżę w domu mogła bym z nim pobyć ale tak... on włączy TV albo gry i tak spędza czas, a z dzieciakami, pośpiewa, pogra na pac zabaw idą. I się tak uspokajam i usprawiedliwiam:)
agi, ann chyba wiem o czym piszecie łatwo pomylić sprawę związaną z jelitami z bólami porodowymi, ja przed pierwszym porodem byłam na wc z 5-6 razy wyszło ze mnie wszystko... i potem sie zaczęło akcja porodowa. Więc gdy teraz mnie " goni' mam mega stracha;P
ann z facetami tak jest, jeszcze jak dochodzą problemy w pracy to myślą tylko o tym wiesz martwią się bo dziecko w drodze utrzymać to wszystko trzeba...
Ja też miałam w zeszłym tyg kryzys, płakałam z byle powodu a mąż do mnie, że przecież nie ma powodu do płaczu, wszystko ok ja ryczę, wystarczyło, że mi uwagę zwrócił a ja już w płacz. Ale i tak dzielny jest, że te moje humorki znosi. Gin mówi, że po luteinie tak bywa. Choc nadal ja biorę stan od 2 dni mam lepszy.
- kakadu
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
pozdrawiam
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- ann-sunshine
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Wiki dzięki za wiarę we mnie.
Gąska chyba możesz w papiery przy przyjęciu do porodu wpisać że nie zgadzasz się na poród siłami natury z powodu.... i się podpisać i wtedy chyba nie mają wyjścia jak zrobić ci cc.
Inna, może córcia daje wam jeszcze szanse na powtórkę z przywitania.
A na centylach się poznacie jak już dzieci będą na świecie.
Aggi u mnie słońce za chmurami i takie dwadzieścia parę ale da się oddychać.
Natalia z jednej strony dobrze, że przed porodem wypełnia się ankietę, przynajmniej nie trzeba tego robić w stresie.
Jaśminek uważam że takie konsultacje z sprawie znieczulenia to dobra rzecz, czy się przyda czy nie, warto pojechać i posłuchać.
Marsi szacun za przygotowanie imprezy. Fajnie tak się rozerwać jeszcze przed porodem, a że lubisz przygotowania to nie było to takie męczące

Midnight widać ładnie buźkę na zdjęciu

Kakadu dzięki

- dziulka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Chciałam Wam tylko napisać że wczoraj wieczorem Zuzia opuściła oddział intensywnej terapii

Jak to Pani dr dziś powiedziała awansowała i jest krok dalej od wyjścia do domu.
Od 3 dni oddycha całkowicie sama

Waga dużo nie wzrosła ale jest 1420

- missyy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Ann Świetne wieści ;D Możesz odetchnąć z ulgą, wszystko wg planu

Nie wiem co z tym bólem, teraz trochę się uspokoił, najgorzej było rano, tak sobie skojarzyłam ten ból z takim jaki miałam jak miała @ przyjść. Rwało jak diabli, a do tego jeszcze rano mam problemy żeby ruszyć nogami, bo tak mnie bolą pachwiny przy udach. Pochodzę potem i mija. Może główkę ma niżej niż wcześniej i dlatego tak boli??
Maja jeszcze ma jeszcze trochę czasu na wyjście

aggi u mnie też cały czas gorąco, wręcz parno. ;/ Modle się o wieczorny deszcz, bo kolejna nieprzespana noc i się wykończe.
Jasminek też sobie zaplanowałam w weekend jakiś wypad na pizzę

Fajne sówki, szał na nie trwa. Ja mam kocki w sówki do wózka

edit, edit :
Jest i dziulka Super wiadomości nam przynosisz. Dzielna Zuźka

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Dziulka a Twoje wieści biją wszystkie

missyy masz rację z tymi Natalkami

Ja jestem nie na czasie i nie mam nic w sówki

marsi to ja pytałam o tego rogala

A tak poza tym, to ja też bym chciała poczuć już jakieś większe bóle..
Kończe zaraz 38 tydzień, a tu prawie nic się nie dzieje.. Boję się, że przenoszę