- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Gąska co u Ciebie??? Coś długo się nie odzywasz..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
A mam taką wielką ochotę na KFC
Co do pokarmu to ja mimo że miałam cesarkę w 30 tygodniu pokarmu mam tyle że wykarmiłabym cały oddział i powiem Wam że nic nie robiłam na zwiększenie laktacji. A niektóre dziewczyny co cuda na kiju jedzą i piją żeby miały więcej mleka i nic. O karmi też słyszałam że się pije, bo chyba ten słód jęczmienny zwiększa laktacje
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 5
Później wizyta przebiegła w miare ale wszystko co chcialam wiedzieć musialam od niego wyciągać to mi wtedy mówił zrobił USG bo chciałam wiedzieć ile mała waży więc waży miedzy 3265 a 3388 g tak pokazalo USG i okazało sie że ma małą główkę jakis tydzień do tylu co doktorek skomentowall "bedzie lżejszy poród" a zaraz potem powiedział "ale za to brzuszek ma spory"
ogólnie wszystko dobrze z USG termin wyszedł teraz na 3.08 więc doktorek stwierdził że jeżeli za dwa tygodnie nie urodze to mam jeszcze przyjść na wizytę wiec sie zapisałam najwyżej odwolam. Miałam robione KTG które wyszło "bardzo ładnie" a mała jak nigdy nawet się ruszala podczas badania i walila w ten glosniczek hahaha sie nasmialam Co do szyjki mówił ogólnie że zamknieta a szyjka miekka ma pół centymetra dobrze go zrozumiałam ???? bo ja sie nie orientuje
No to tyle ide Was nadrabiać
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Inna dobrze, że sama o siebie zadbałaś na tej wizycie. Swoją drogą lekarz się zastanawia czy ma sprzęt do pobrania paciorkowca??! Przecież on powinien robić to badanie każdej ciężarnej. Chore... A co do szyjki to gdyby ona miała 5 mm to Ty raczej jedną noga na porodówce byś była, o ile się nie mylę.. Ja ostatnio miałam 35mm, więc może źle coś zrozumiałaś..
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
Ann no no to jutro będziemy zaciskać kciukasy za wizytę obyś się czegoś konkretnego dowiedziała ! co do poplamionych bluzek to ja po gotowaniu mam brzuch zawsze ubabrany bo wycieram blaty brzuchem hahahahha
Izi jeju zazdroszczę brzucha niżej ! Tak bardzo bym chciała żeby ten uparciuch zszedł głową tam gdzie powinien a on wysooooko 'w górach' jeszcze a ja mam wizytę 22.07
Tutaj przepis na babeczki:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wiki heh ciekawi mnie praca takich 'wróżek' czy to tak faktycznie czy fikcja Choć sama bym nie poszła bierz też przepis i działaj z babeczkami są pyszne serio ja też w prawym mam więcej siary niż w lewym.
Jasminek hehehe tak się śmiałam że mi się udało być pierwszą ja mam dziś mielone, ziemniaczki i marchewkę z groszkiem na gęsto
ja też 8kg a stopy puchnąć zaczęły ostatnio, głuuupie uczucie ja pijam Warkę 0%, no szału nie ma ale ważne że się nazywa 'piwem'. Chciałam karmi bo reklamują jakieś nowe smaki, ale właśnie miałam z mężulem dopiero jechać obadać czy ma jakąś zawartość alko ale 0,05% to moim zdaniem kurcze mniej niż w cukierku z alkoholem choć moja mama zawsze powtarza że jeśli jest ochota to trochę można, że ona sama piwo czasem wypiła bo miała straszny smak a dzieci zdrowe. I gin mi to potwierdził. Także chyba nie ma reguły czy 'coś się stanie'. Ale tam jest taka ilość alkoholu tak jak mówię że niejedna czekoladka ma więcej Zapytaj gina
dziulka masz rację słód tak działa na laktację, nawet te herbatki na laktację mają jakiś tam składnik ja się śmiałam bo uwielbiam kurczaki z KFC.. a mąż też lubi i rodzice.. śmiałam się że będą obgryzać z panierki i mi mięso rzucać hahaha nie no jest sporo wyrzeczeń ale to dla zdrowia malucha bo ma za słabe narządy na takie tłuste i ostre rewolucje
Inna hehehhe no to dobrze że Ci to pobrał Ja też mojego spytam czy mi pobierze. Pół centymetra? To chyba trochę mało, może źle zrozumiałaś?
- dziulka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale z tymi szyjkami i rozwarciem to może sie zmienić z dnia na dzień. Ja jak trafiłam do szpitala miałam szyjkę długą i zamkniętą. Dwa dni poźniej okazało się że jest skrócona całkowicie i rozwarcie 1 cm. Ale w moim przypadku nikt na to nie zwracał uwagi bo wiedzieli że i tak będę miała cesarkę. Ale z tą zupełnie skróconą szyjką i rozwarciem chodziłam 2 tygodnie. Żadnych leków nie dostalam i mogłam nawet normalnie chodzić
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nieeeeeeeeeee dziulka to Ty się pomyliłaś hahahaha Jaka rozkmina teraz Ale 50mm to by było 5cm czyli dobrze gadałyśmy, strasznie króciutka by musiała ta szyjka od Innej być jak pół cm to 5mm
- ann-sunshine
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Właśnie, Gąska daj znaka co u was?
Inna, no popatrz, gdybyś się nie upomniała, to byś nie miała, a po co dziecko antybiotykiem faszerować na dzień dobry jak wyniki wyjdą negatywne?
Długość chyba coś nie tak. Jak szyjka miękka to dobrze bo organizm przygotowuje się do porodu, to teraz już tylko czekać na skurcze. Mogą przyjść w każdej chwili, ale i za dwa tygodnie dopiero też.
Natalia ja też za kfc nie przepadam, w ogóle fast foody jakoś mnie nie pociągają, bardziej pizza :-D
Co do stóp to wczoraj założyłam inne buty i stwierdziłam że ciasne :-/
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
ann co do tych pierogów to dziwne połączenie, a myślałam że to ja mam dziwne zachcianki w ciąży
nataliano nie ma to jak łóżeczko z szuflada bez szuflady aby szybko wyjasnili te nie dopatrzenie
wiki ja szczerze to chętnie sama bym sie wybrala do wróżki lecz ja im nie wierzę bo większość mówi to co chcesz usłyszeć większość ludzi jest taka ze na wejściu powie "za dużo" wróżce i ona wie co gadać ale to moje zdanie. Wole jednak słodka nie wiedzę
Mąż przyjeżdża na 2-3 tygodnie to jeszcze zależy od tego kiedy nasza córka zechce się z nami przywitać
ann z plamki na bluzce mam to samo, zauwaze dopiero w lustrze lub jak mama mi powie a już szczególnie po jedzeniu, powinnam chyba sliniaczek od córki pożyczyć
co do nastepnej ... napisze Ci jutro, zobaczymy jak mąż się spisze
jasminek ja karmi piłam w ciąży z 2-3 razy bo za mna "chodziło", na sylwestra wypilam małe bezalkoholowe piwko z soczkiem na przywitanie nowego roku i ostatnio pozwoliłam sobie na Radlerka 0,0% na zaspokojenie pragnienia
natalia ja w ogóle za jedzeniem z KFC nie przepadam, bylam z dwa - trzy razy i zupelnie mi nie smakowało.
Ja tam jakiś list zakazanych rzeczy nie robię bo tak naprawdę nie wiem co będzie można jeść przy karmieniu musze się doszkolic pozatym zamierzam dbac o linie by zrzucić zbędne kilogramy więc i tak smieciowe jedzenie odchodzi, tlustego nie cierpię, słodycze zamierzam odstawić więc nie będzie mi szkoda
a u mnie dziś znowu ciepło ehh ale potrafi tez zawiac chlodny wiaterek wiec jest jakos tak do wytrzymania ale z 27 stopni jest :/
co do szyjki to nie wiem jak go zrozumiałam wiem ze jest miekka i krótka o jakos tak
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Mnie jutro jeszcze chyba czeka spotkanie z anestezjologiem (żeby móc mieć zzo) i fryzjer i tez mogę rodzić
Ann ja w sumie też już swoje balerinki odstawiłam, bo ciasnawe się zrobiły i ciężko się chodzi i zakumplowałam się z sandałkami, tyle tylko, że Ł. musi mi je zapinać, bo sama nie daję rady :/
Dobra lecę, bo pierogi mnie z kuchni wołają Ciasto i farsz zrobione, biorę się za lepienie ;D
aaa, a co do łóżeczka, to kazali mi czekac na kontakt i czekam.. od 9!!
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja byłam pewna że za oknem mam z 19 stopni a tu już 26........ ble
natalia a to trzeba wcześniej już spotkanie z anestezjologiem mieć? czy dlaczego? myślałam że przyjeżdżasz do szpitala i jak powiesz że chcesz to Ci dadzą? miłego lepienia pierogów. Ja też baleriny odstawiłam i śmigam w japonkach
- Inna607
- Wylogowany
- rozmowna
ja z balerinami to juz dawno się pozegalam, chodzilam jakis czas w sankalkach ale ciągle ktos musiał mi zapisać wiec zostalam przy miekkich japonkach które nie obcieraja i tylko w nich chodze
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kakadu wcale nie koniecznie jest tak jak piszesz Właśnie poczytałam mądre rzeczy na temat zzo, uświadomiła mnie też pielęgniarka i jeśli tylko będę mogła to będę z niego korzystać. Poza tym wszyscy wokół polecają. Jeśli lekarz nic nie spieprzy to jest to wielka ulga napewno.
poczytajcie www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...dy-i-mity_35778.html
Co inne sierpniówki na temat zzo? oczywiście te które będą rodziły sn
W szpitalu w którym ja chcę rodzić jest bezpłatne, więc jeśli nie dam rady z bólu to nic tylko korzystać skoro można sobie ulżyć
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Generalnie jak podczas porodu ( bo np okaze się mega długi ) widzisz ze jest źle to prosić, ale z góry bym nie zakładała.
kobiety niezaleznie czy będzie znieczulenie czy nie dacie rade !!! nie taki diabeł straszny ani sie obejrzycie i bedziecie mialy juz swoje ukochane myszki, a widok myszki wynagradza wszystkoooo
ann jak po wizycie> mala sie obrociła