BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu #901941 przez nataliaa87
Jasminek ja tez uważam, ze nie masz czym się martwić. Też raz wypiłam Karmi i nie sądzę żeby miało to jakiś zły wpływ na maluszka.

Gąska co u Ciebie??? Coś długo się nie odzywasz..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #901943 przez dziulka
Dziewczyny jedzcie co się da przed porodem bo potem to prawie nic nie wolno jeść. Ja mam taką masakrę z jedzeniem.... Nic mi prawie nie wolno. Wszystko gotowane. Z owoców poł też nie wolno.... truskawek nie, porzeczek nie, czereśni nie, wiśni nie..... A bananami już żygam :)

A mam taką wielką ochotę na KFC :(

Co do pokarmu to ja mimo że miałam cesarkę w 30 tygodniu pokarmu mam tyle że wykarmiłabym cały oddział :) i powiem Wam że nic nie robiłam na zwiększenie laktacji. A niektóre dziewczyny co cuda na kiju jedzą i piją żeby miały więcej mleka i nic. O karmi też słyszałam że się pije, bo chyba ten słód jęczmienny zwiększa laktacje :)

10 lata 5 miesiąc temu #901944 przez Inna607
Melduje się po wizycie, powiedzmy ze było ok ale i tak mnie rozłożyl na łopatki pierwszym tekstem położyłam sie na samolocie i mówię mu że to raczej ostatnia wizyta i czy będzie mi robił posiew na paciorkowca?? a ten do mnie że on nie wie czy ma sprzęt potrzebny do pobrania :blink: :blink: no wbilo mnie to w fotel czyli gdybym mu nie powiedziala to w ogóle nie zamierzal tego zrobić ale poszedl szukac i znalazł i zrobił placilam 16,20 :) bo w tym samym miejscu jest tez laboratorium a pacjetki maja znizke :)
Później wizyta przebiegła w miare ale wszystko co chcialam wiedzieć musialam od niego wyciągać to mi wtedy mówił zrobił USG bo chciałam wiedzieć ile mała waży więc waży miedzy 3265 a 3388 g tak pokazalo USG i okazało sie że ma małą główkę jakis tydzień do tylu co doktorek skomentowall "bedzie lżejszy poród" :) a zaraz potem powiedział "ale za to brzuszek ma spory" :laugh: :laugh:
ogólnie wszystko dobrze z USG termin wyszedł teraz na 3.08 więc doktorek stwierdził że jeżeli za dwa tygodnie nie urodze to mam jeszcze przyjść na wizytę wiec sie zapisałam najwyżej odwolam. Miałam robione KTG które wyszło "bardzo ładnie" :) a mała jak nigdy nawet się ruszala podczas badania i walila w ten glosniczek hahaha sie nasmialam :) Co do szyjki mówił ogólnie że zamknieta a szyjka miekka ma pół centymetra dobrze go zrozumiałam ???? :blink: bo ja sie nie orientuje :p
No to tyle :) ide Was nadrabiać :)

10 lata 5 miesiąc temu #901947 przez nataliaa87
Matko dziewczyny jak dobrze, że ja nie rozumiem fenomenu kurczaków i w ogóle jedzenia z KFC :D Może też by mnie ciągnęło :D Szczerze..byłam tam dwa razy w życiu i po tym jak zamówiliśmy kurczaka i był surowy, wyrzuciłam kubełek i nigdy więcej tam nie wróciłam. Nawet nie mam zielonego pojęcia jak te kurczaki smakują :D Czuję się zacofana :D

Inna dobrze, że sama o siebie zadbałaś na tej wizycie. Swoją drogą lekarz się zastanawia czy ma sprzęt do pobrania paciorkowca??! Przecież on powinien robić to badanie każdej ciężarnej. Chore... A co do szyjki to gdyby ona miała 5 mm to Ty raczej jedną noga na porodówce byś była, o ile się nie mylę.. Ja ostatnio miałam 35mm, więc może źle coś zrozumiałaś..

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901948 przez aggi
natalia nie no ja generalnie sobie zakazane śmieci wypisałam które no niestety co jakiś czas lubię zjeść... :P A tu się trzeba będzie całkowicie tego wystrzegać. Kebab był, kurczaki z KFC, Cola :P Wiesz no jak tylko się nasycę tymi śmieciami to mogę iść rodzić :evil: a przy karmieniu mocno przetworzonych, bardzo tłustych nie można... ciężkostrawnych, wzdymających. A tak to można ze wszystkim po trochu eksperymentować choć wiadomo jak najlepszej jakości jedzenie gra rolę żeby dziecko dostawało to co najlepsze :) Trzeba później dziecię obserwować czy się mu coś dzieje po tym czy nie :) Tak ja uważam.

Ann no no to jutro będziemy zaciskać kciukasy za wizytę :side: obyś się czegoś konkretnego dowiedziała ! co do poplamionych bluzek to ja po gotowaniu mam brzuch zawsze ubabrany bo wycieram blaty brzuchem hahahahha :P

Izi jeju zazdroszczę brzucha niżej ! Tak bardzo bym chciała żeby ten uparciuch zszedł głową tam gdzie powinien :whistle: a on wysooooko 'w górach' jeszcze :P a ja mam wizytę 22.07 :)

Tutaj przepis na babeczki:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Wiki heh ciekawi mnie praca takich 'wróżek' czy to tak faktycznie czy fikcja :D Choć sama bym nie poszła :D bierz też przepis i działaj z babeczkami :D są pyszne serio :D ja też w prawym mam więcej siary niż w lewym.

Jasminek hehehe tak się śmiałam że mi się udało być pierwszą :D ja mam dziś mielone, ziemniaczki i marchewkę z groszkiem na gęsto :P
ja też 8kg a stopy puchnąć zaczęły ostatnio, głuuupie uczucie :pinch: ja pijam Warkę 0%, no szału nie ma ale ważne że się nazywa 'piwem'. Chciałam karmi bo reklamują jakieś nowe smaki, ale właśnie miałam z mężulem dopiero jechać obadać czy ma jakąś zawartość alko :) ale 0,05% to moim zdaniem kurcze mniej niż w cukierku z alkoholem :P choć moja mama zawsze powtarza że jeśli jest ochota to trochę można, że ona sama piwo czasem wypiła bo miała straszny smak a dzieci zdrowe. I gin mi to potwierdził. Także chyba nie ma reguły czy 'coś się stanie'. Ale tam jest taka ilość alkoholu tak jak mówię że niejedna czekoladka ma więcej :) Zapytaj gina :)

dziulka masz rację słód tak działa na laktację, nawet te herbatki na laktację mają jakiś tam składnik ;) ja się śmiałam bo uwielbiam kurczaki z KFC.. a mąż też lubi i rodzice.. śmiałam się że będą obgryzać z panierki i mi mięso rzucać hahaha :P nie no jest sporo wyrzeczeń ale to dla zdrowia malucha bo ma za słabe narządy na takie tłuste i ostre rewolucje ;)

Inna hehehhe no to dobrze że Ci to pobrał ;) Ja też mojego spytam czy mi pobierze. Pół centymetra? :P To chyba trochę mało, może źle zrozumiałaś? :D

10 lata 5 miesiąc temu #901967 przez dziulka
Inna poł centymetra to chyba bardzo długa szyjka bo to byłoby 50mm. Ja na początku ciązy miałam 35 mm.

Ale z tymi szyjkami i rozwarciem to może sie zmienić z dnia na dzień. Ja jak trafiłam do szpitala miałam szyjkę długą i zamkniętą. Dwa dni poźniej okazało się że jest skrócona całkowicie i rozwarcie 1 cm. Ale w moim przypadku nikt na to nie zwracał uwagi bo wiedzieli że i tak będę miała cesarkę. Ale z tą zupełnie skróconą szyjką i rozwarciem chodziłam 2 tygodnie. Żadnych leków nie dostalam i mogłam nawet normalnie chodzić

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901973 przez aggi
właśnie Inna ... dziulka ma rację ja to źle 'policzyłam' :P Pół centymetra to 50mm to by strasznie długa szyjka była. A nie za krótka ;) ale to nie zmienia faktu że coś musiałaś źle usłyszeć.

Nieeeeeeeeeee dziulka to Ty się pomyliłaś hahahaha :P Jaka rozkmina teraz :D Ale 50mm to by było 5cm :D czyli dobrze gadałyśmy, strasznie króciutka by musiała ta szyjka od Innej być jak pół cm to 5mm :unsure:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901974 przez ann-sunshine
Jaśminek nie przejmuj się tym karmi i nawet lekarzowi nic nie mów, nasze dzidzie już duże i taka śladowa ilość alko, tym bardziej że jednorazowo, nic nie zrobi

Właśnie, Gąska daj znaka co u was?

Inna, no popatrz, gdybyś się nie upomniała, to byś nie miała, a po co dziecko antybiotykiem faszerować na dzień dobry jak wyniki wyjdą negatywne?
Długość chyba coś nie tak. Jak szyjka miękka to dobrze bo organizm przygotowuje się do porodu, to teraz już tylko czekać na skurcze. Mogą przyjść w każdej chwili, ale i za dwa tygodnie dopiero też.

Natalia ja też za kfc nie przepadam, w ogóle fast foody jakoś mnie nie pociągają, bardziej pizza :-D

Co do stóp to wczoraj założyłam inne buty i stwierdziłam że ciasne :-/

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901980 przez Inna607
no wiec nadrobilam :) żeście sie rozpisali :)

ann co do tych pierogów to dziwne połączenie, a myślałam że to ja mam dziwne zachcianki w ciąży :cheer:

nataliano nie ma to jak łóżeczko z szuflada bez szuflady :lol: aby szybko wyjasnili te nie dopatrzenie :silly:

wiki ja szczerze to chętnie sama bym sie wybrala do wróżki lecz ja im nie wierzę bo większość mówi to co chcesz usłyszeć większość ludzi jest taka ze na wejściu powie "za dużo" wróżce i ona wie co gadać ale to moje zdanie. Wole jednak słodka nie wiedzę :)
Mąż przyjeżdża na 2-3 tygodnie to jeszcze zależy od tego kiedy nasza córka zechce się z nami przywitać :)

ann z plamki na bluzce mam to samo, zauwaze dopiero w lustrze lub jak mama mi powie a już szczególnie po jedzeniu, powinnam chyba sliniaczek od córki pożyczyć :laugh: :laugh:
co do nastepnej ... napisze Ci jutro, zobaczymy jak mąż się spisze :laugh:

jasminek ja karmi piłam w ciąży z 2-3 razy bo za mna "chodziło", na sylwestra wypilam małe bezalkoholowe piwko z soczkiem na przywitanie nowego roku i ostatnio pozwoliłam sobie na Radlerka 0,0% na zaspokojenie pragnienia :)

natalia ja w ogóle za jedzeniem z KFC nie przepadam, bylam z dwa - trzy razy i zupelnie mi nie smakowało.

Ja tam jakiś list zakazanych rzeczy nie robię bo tak naprawdę nie wiem co będzie można jeść przy karmieniu musze się doszkolic :) pozatym zamierzam dbac o linie by zrzucić zbędne kilogramy więc i tak smieciowe jedzenie odchodzi, tlustego nie cierpię, słodycze zamierzam odstawić więc nie będzie mi szkoda :)

a u mnie dziś znowu ciepło ehh ale potrafi tez zawiac chlodny wiaterek wiec jest jakos tak do wytrzymania ale z 27 stopni jest :/

co do szyjki to nie wiem jak go zrozumiałam wiem ze jest miekka i krótka o jakos tak :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #901994 przez nataliaa87
Inna a wszystko masz przygotowane i jesteś w pełnej gotowości gdyby mąż się jednak bardzo dobrze spisał?? :D:D
Mnie jutro jeszcze chyba czeka spotkanie z anestezjologiem (żeby móc mieć zzo) i fryzjer i tez mogę rodzić :D

Ann ja w sumie też już swoje balerinki odstawiłam, bo ciasnawe się zrobiły i ciężko się chodzi i zakumplowałam się z sandałkami, tyle tylko, że Ł. musi mi je zapinać, bo sama nie daję rady :/

Dobra lecę, bo pierogi mnie z kuchni wołają :D Ciasto i farsz zrobione, biorę się za lepienie ;D

aaa, a co do łóżeczka, to kazali mi czekac na kontakt i czekam.. od 9!!

10 lata 5 miesiąc temu #902009 przez aggi
Inna no to jak miękka i krótka to mała niedługo może się zdecydować na wyjście :side:

A ja byłam pewna że za oknem mam z 19 stopni a tu już 26........ ble :blink:

natalia a to trzeba wcześniej już spotkanie z anestezjologiem mieć? czy dlaczego? myślałam że przyjeżdżasz do szpitala i jak powiesz że chcesz to Ci dadzą? :P miłego lepienia pierogów. Ja też baleriny odstawiłam i śmigam w japonkach :P

10 lata 5 miesiąc temu #902011 przez Inna607
nataliaa87 oczywiście że jestem w pełnej gotowości. 100 % torba spakowana czeka, wszystko w domu czeka na małą, ubranka na wyjście przygotowane wiec wszystko jest, zostaje mi tylko męża o wszystkim poinstrulowac w razie wu co gdzie ma szukać :cheer: ale to chyba zdążę będzie miał dziś wykład :)

ja z balerinami to juz dawno się pozegalam, chodzilam jakis czas w sankalkach ale ciągle ktos musiał mi zapisać wiec zostalam przy miekkich japonkach które nie obcieraja i tylko w nich chodze ;)

10 lata 5 miesiąc temu #902025 przez kakadu
nataslia87 dobrze przemyslałaś kwestie znieczulenia? Przy znieczuleniu rodzi się trudniej a w dodatku masz zagwarantowane ze Ci zrobią nacięcie. nie lepiej spróbowac bez i w razie czego o nie poprosić . Ponadto czasami przy znieczuleniu akcja spowalnia zatrzymuje sie.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902036 przez aggi
Inna hehe to może jak się z mężem 'przywitacie' to mała też szybko zechce Was poznać :D :woohoo:

kakadu wcale nie koniecznie jest tak jak piszesz :) Właśnie poczytałam mądre rzeczy na temat zzo, uświadomiła mnie też pielęgniarka i jeśli tylko będę mogła to będę z niego korzystać. Poza tym wszyscy wokół polecają. Jeśli lekarz nic nie spieprzy to jest to wielka ulga napewno.

poczytajcie www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...dy-i-mity_35778.html

Co inne sierpniówki na temat zzo? oczywiście te które będą rodziły sn :)

W szpitalu w którym ja chcę rodzić jest bezpłatne, więc jeśli nie dam rady z bólu to nic tylko korzystać skoro można sobie ulżyć

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #902041 przez kakadu
aggi pewnie, ale mysle ze warto o nie poprosić w momencie kiedy juz faktycznie widzisz ze nie dasz rady( czesc kobiet dobrze radzi sobie z bolem porodowym ) , ponadto tak miedzy nami to z tym bólem to bez przesady, rodziłam już dwa razy i gdyby ktoś mnie teraz zapytał czy chce znieczulenie to bym powiedziała, ze nie bo po co Generalnie opinie są podzielone, ja jestem źle nastawiona do zzo bo u nas w szpitalu klinicznym, była akcja, ze dziewczyna po zzo nie odzyskała czucia w nogach, bo jakiś nerw jej uszkodzono, wiec pewnie dlatego . Ponadto są artykuły w internecie za zzo i są również przeciwne

Generalnie jak podczas porodu ( bo np okaze się mega długi ) widzisz ze jest źle to prosić, ale z góry bym nie zakładała.

kobiety niezaleznie czy będzie znieczulenie czy nie dacie rade !!! nie taki diabeł straszny ani sie obejrzycie i bedziecie mialy juz swoje ukochane myszki, a widok myszki wynagradza wszystkoooo

ann jak po wizycie> mala sie obrociła

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka