BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #900771 przez Inna607
MAniula pewnie że dobrze :) ja chwile przed Tobą dodałam piekny przywitalny długi post i cholera go wcielo bo nie widzę by był :blink: coś mi dziś fejsbuczek na telefonie siada :/
jutro to ładnie nadrobie :)

aj tak sie napatrzalam na fryzurke naszej nataliaa87 ze sie nie powstrzymalam i kupiłam sobie dziś farbę do włosów a i znalazlam bez amoniaku ... od razu wygladam jak człowiek i mam czeekoolaadee na glowie :woohoo:
teraz juz jestem ogarnięta :)

jasminek witaj wśród sierpniowych mam :) opowiedz coś o sobie która ciąża, skad jesteś, synek czy córeczka ???

u mnie dalej duchota, nic a nic nie chce się ochłodzić :( no coz trzeba wytrzymać :)
dobranoc :)

edit: chyba chodziło mi z fryzurą o missyy :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #900784 przez nataliaa87
Inna to chyba raczej nie moja fryzura na Ciebie zadziałała, tylko missyy :D:D:D Ja koloru na pewno nie mam :D Więc chyba nie skojarzyłaś mnie dobrze z nickiem :D

Matko dziewczyny jutro rano nasza Katsi będzie już mamą :D Zostaniemy potrójnymi ciociami :D
Katsi kochana trzymamy kciuki!!1 Powodzenia! Trzymajcie się mocno!

Jasminek witaj :) Nie skusiło Cię wcześniej żeby się ujawnić ? U nas wsparcia nie brakuje, więc łatwiej byłoby Ci znosić to przymusowe leżenie. NApisz coś więcej o sobie i rozgość się :)

10 lata 5 miesiąc temu #900788 przez Jasminek
Mam na imię Ania jestem z Tychów, mam 31 lat czekamy na drugiego synka Karola pierwszy nasz syn ma 7 lat i ma na imię Bartosz.
Pierwsza moja ciąża była od początku trudna ( plamienia i skracająca się szyjka) za drugim razem do 32 tygodnia było ok, no i 12 czerwca z 4 cm spadliśmy na 2,4 cm długości szyjki. Dlatego szukałam opinii i znalazłam Was dziewczynki. Wszystkie jesteście bardzo dzielne:)
Jutro z rana postaram się dojść do tego jak wstawić suwaczek:)
Życzę spokojnej nocy, moja ostatnia była masakryczna, skurcze, wzdęcia itp Mam nadzieję,że dzisiaj będzie OK.

10 lata 5 miesiąc temu #900795 przez nataliaa87
Jasminek suwaczek musiałabyś sobie zrobić na jakiejś innej stronie, bo te z zapytajpolozna.pl już jakiś czas nie działają ( tzn. nie działa tworzenie). Potem tylko kod, który Ci się wyświetli wklejasz w edycji profilu w okienku podpis. W razie gdyby Ci nie wychodziło, to pisz, to bardziej szczegółowo Ci napiszemy.
Niektóre dziewczyny też mają już krótką szyjką dłuższy czas, więc się nie martw bardzo. Będzie dobrze, tylko musisz rzeczywiście dużo wypoczywać.

10 lata 5 miesiąc temu #900798 przez Jasminek
Dziękuję Ci serdecznie nataliaa87 :) Gin powiedział, że muszę donosić dzidzię do 25 lipca, a potem mogę rodzić. Najgorsze są " stany emocjonalne" po luteinie. Płaczę z byle powodu, skoki nastroju mam niesamowite. Ale z doświadczenia wiem, że po odstawieniu wszystko wraca do normy.
Dobrej nocki dziewczynki :):):)

10 lata 5 miesiąc temu #900803 przez ann-sunshine
Jaśminek witaj :-) czy masz ochotę aby dopisać cię do naszej listy (na pierwszej stronie?)

Katsi :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: trzymam kciuki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

zmykam spać, odezwę się jutro konkretniej

10 lata 5 miesiąc temu #900806 przez Jasminek
Witaj ann-sunshine bardzo chętnie się dopiszę, czekam na instrukcję:) z suwaczkiem już sobie poradziłam:)

10 lata 5 miesiąc temu #900808 przez Inna607
nataliaa87 hehe oj przepraszam za pomyłkę :p chyba rzeczywiście mialam missyy na myśli :) wiesz co ja dzis juz bez skladu i ładu gadam wiec jednak pojde spac hehe :)

katsi trzymamy kciuki za Ciebie i fasolinki :) Powodzenia :*

jasminek na pierwszej stronie to ann sama Cię dopisze :) nie musisz nic robic :)

ide jednak spac chociaż nie wiem czy zasne, ale Katsi na wieczór nowinki dala :)

10 lata 5 miesiąc temu #900814 przez katsi87
Hej gwiazdy:D wlsnie nadrobilam was tutaj:D
aaaaaaaaaa BOJE SIE
no jak cholera a mam takie skurcze ze boje sie ze do jutra nie dotrzymam
dostaje ciagle pompy z tym lekiem strasznym a on zamiast wstrzymac skurcze u mnie to juz kompletnie koszmar:(((
Telepie sie jak narkoman na głodzie bo mi podkrecila kobieta moc a to az do rana bedzie leciec
skurcze mnie zabija: podziwiam kazda kobniete ktora ma to za soba w calosci
dziewczynki moje niespokojne bardzo:(
a ja juz nie jjem od 18 i nie pije od teraz przed 7 mam miec lewatywe a okolo 8 jedziemy na sale zabiegowa zeby sie przygotowac
boje sie naprawde, o wszystko
zapodalam na blogu pelna opowiesc czego sie boje i wiem ze jestescie tam ze mnaL*****
Maniula cos sie stalo i twoj komentarz na blogu mi zniknal<szlag>
Jutro je poznam: dacie wiare? A dopiero sie na forum zapisalam i dopiero byl styczen hehe
ciekawe czy to same dziewczynki:D
badzcie z nami: niech bedzie wszystko dobrze
moj Bart cos moze jutro juz skrobnie, mnie beda pionowac okolo 21 wiec napewno do niun jutro nie pojde tylko dopiero w sob i jestem tym zdolowana

caluje i boje sie, zabierzcie troszke dzis odemnie tego strachu: chce byc dzielna ale one beda takie malusie,

10 lata 5 miesiąc temu #900816 przez Gosia 2712
Hej
Kasiu juz pisalam na blogu ale i tu napisze :) trzymam kciuki za was i czekam na zdjecia dziewczynek :) trzymaj sie i badz dzielna :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 5 miesiąc temu #900821 przez ann-sunshine
Katsi wszystkie od wieczora gorąco o was myślimy i trzymamy kciuki. Trzymaj się dzielnie. Pomyślnego rozwiązania :kiss:

Jaśminek dopisałam do listy i to nawet za mną wskoczyłaś :-)

Do 4 spałam ok, teraz już mi się nie chce. Ciekawe czy jeszcze zasnę.

Miłego dnia

10 lata 5 miesiąc temu #900828 przez midnight
Katsi kochana - trzymam mocno kciuki :D Nic się nie martw - tyle ludzi Wam kibicuje, że musi być wszystko gładko i bezproblemowo :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #900829 przez MAniula
Hej, ja też dziś koszmarek senny :angry: bylam strasznie zmeczona a nie potrafilam zasnac. Kurcze mam odpoczywac, a gdy wracam od mamy to padam ze zmeczeni, to chyba z tego ze nie jestem tam u siebie i mimo ze leze to mi zle, nie wygodnie itp.

Remont sie konczy, pieknie zrobili salon az zaluje, ze oszczedzamy na przedpokoju, plytki tez pieknie leza na scianach :) jeszcze dzis z ekipa na glowie od jutra tylko P wykonczy przedpokoj. Brat moj przyjdzie mu pomoc polozyc panele i zostanie nam balagan na glowie... i zakup mebli-kurcze a ja mam lezakowac, odpoczywac.
A cala przyjemnosc z zakupow mi uleci...,

Jasminek to Tychy nie daleko, choc pewnie nie wiesz gdzie Chrzanów ;)
Napisz mi jak mozesz czy twoj lekarz kazal ci kategorycznie lezec czy tylko odpoczywac? Bo ja mam 29mm ale nie wiem ile mialam wczesniej i kazala mi sie oszczedzac i jak najwiecej lezec. Dostalam Mg i luteine 2x2 i martwie sie, a tyle na glowie i do zrobienia :(
Edit Jasminek a masz skurcze? Bo ja mam takie nie bolesne, ciągnąco spinające. Są liczne ale nie regularne chć i potrafią być co 20min a czasem jeden za drugim... eh to chyba ten remont dał mi się we znaki...

Katsi 3mam kciuki :) maluchy nadlatują, będzie dobrze :cheer:

Heh ale jazda z tym fb, dziwnie tak zobaczyc z kim sie przez ostatnie pol roku gawedzilo;) jak ja sie tam polapie?

Milego dnia!

10 lata 5 miesiąc temu #900831 przez dziulka
Katsi trzymam mocno kciuki, żeby wszytko było dobrze :) Powodzenia. Czekamy na wieści od Ciebie

Izi Gdybym wierzyła w to co mówili mi w szpitalu na Raszei to moja Zuzia pewnie by już nie żyła :( Moja lekarka prowadząca mnie tam skierowała bo Zuzia kiepsko rosła. Ciągle odstawała od terminu OM o tydzień potem już o 2. Skierowała mnie do tego szpitala aby zrobili mi dokładne badania w kierunku hipotrofii, a przede wszystkim przepływy. Trafiłam tam do szpitala w piątek. Zrobili mi tylko usg niczym nie różniące się od tego które mi robiła lekarka w gabinecie i w sobote rano wypisali do domu. Kompletnie żadnych badań mi nie zrobili nawet głupiej krwi....A moje pytanie co z przepływami powiedzieli że przepływy bada się po 33 tygodniu a moja Zuzia urodzila się w 30 tygodniu z bardzo już złymi przepływami. Byłam wtedy w 25 tygodniu i z tygodnia na tydzień mała coraz bardziej odstawała od daty OM. Na polną trafiłam w 27 tyg po konsultacji z moim lek. prowadzącym który był bardzo zniesmaczony tym jak mnie przebadali. Ameryki nie odkryli że płod był mniejszy o 2 tyg. A za chwilę było już 3 i 4....Miałam nawet ochotę opisać ten szpital ale na razie odpuściłam....

Wiki Waga 2 kg to jeden z warunków żebyśmy mogli pójść do domu. Przede wszystkim musi bardzo dobrze sama oddychać, nauczyć się ssać i pić z butelki. Podobno to jest najtrudniejsze bo dziecko musi jednocześnie robić 3 rzeczy. Ssać, połykać i nie zamomnieć o oddychaniu. Zuzka na razie jest karmiona sondą ale Pani dr mówi że za jakiś czas będą próbować już ją uczyć pić z butelki. Na razie czekamy aż będzie całkowicie sama oddychać

Inna dołaczyłam do grupy na FB :) na fb chyba będzie mi łatwiej coś naskrobać :)

jasminek Witamy na naszym forum :) rozgość się :)

10 lata 5 miesiąc temu #900848 przez ann-sunshine
Maniula czyli remont na ukonczeniu :-) a co do lezenia to kazdy przypadek inny. Ja biegam i nic póki co, a kolezanka odstawila leki i lezala plackiem i w przeciagu tygodnia urodzila. Ja nie mam skurczy tyle.

Dziulka wszystko po kolei najpierw oddychanie potem ssanie i jedzenie. Na pewno szybko zalapie :-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka