- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- katsi87
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Właśnie skończyłam piec Twoje ciasto:D Uwielbiam nasze sierpnióweczki inspiracje kulinarne:D juz nie raz mnie uratowalyscie lub zainspirowalyscie:)
Ja zmodyfikowalam troszke przepis, jak sie schłodzi to zobaczymy co z tego wyszło:D
Zamiast kisielku budyń, na górną warstwę ciasto z kakao:D A we wnętrzu truskawki mrożone: czyli co mialam w lodówce/szafkach i zamrazarlce bez wychodzenia z domu:D
pozatym ogladamy z B ten mundial i nuda jest niesamowita;/ szooooooook kazdy mi mówi: Kasia odpoczywaj poki mozesz, odsypiaj: a Ja sie pytam: ilez mozna spac, no ile? nie da sie spac czy odpoczac na zapas?:O ludzie sa dziwni:D
jutra sie doczekac nie moge powiem wam szczerze, a ciasto upieklam bo moim lekarzom chce zanieść po kawałku: oni sa swietni a ja kasy na łapówki nie mam jak mowilam nie raz i w łape nie daje:D w kazdym razie ciacho im zaniose: mam nadzieje ze beda miec dla mnie dobre wiesci..
buziaczki dziewczynki:D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Aggi moi dziadkowie znów nigdy po lekarzach nie chodzili... ale jak trafili, to od razu do szpitala.. no ale piękne lata przeżyli

i dzięki za przepis

Dziulka Gratulacje!!! i cieszę sie bardzo :*
Katsi nie ma za co moja droga

Najbardziej cieszy mnie to , ze pomogło

Czekam na wieści jutro, jak po usg u Ciebie

Inna ciesz sie, ze wszystko dobrze u Ciebie

- serduszko20
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
znów miałam dużo do nadrabiania ale dałam radę, Wy tak piszecie że spać nie możecie albo że wstajecie w nocy do WC a ja jak już zasne to spię całą noc i nie musze wcale wstawać

mój mąż wyjechał do cioci i wujka pomóc im w remoncie a ja zostałam sama na tydzień a ja już tęsknie a to dopiero 2dzień ja nie wiem jak wytrzymują te których mężowie wyjeżdżają na delegacje ja chyba bym nie dała rady, chyba że to kwestia przyzwyczajenia:)
jutro idę do lekarza i zobaczymy co powie ogólnie czuję się dobrze więc wszystko powinno być ok i tej myśli się trzymam:)
w ciągu dnia przenoszę się z mojego poprzedniego pokoju i zostało już niewiele normalnie wszyscy nam zazdroszczą takiego pokoju ale to zawsze tak ładnie wygląda po remoncie:) a jeszcze jestem podekscytowana bo jutro ma przyjść wózek nie mogę się doczekać a łóżeczko robi szwagier bo jest stolarzem i mam nadzieję że się wyrobi przed porodem:) z wyprawki brakuje mi tylko wanienki i kosmetyków a poprać wszystkie rzeczy i z głowy ale z tym praniem jakoś nie mam natchnienia a i tak proszku mi brakuje:)
to miłej nocy DZIEWCZYNY:)
- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354
Noc totalnie do niczego

póki jej nie ma. i do miasta na jakieś zakupy małe. Także do popołudnia mam co robić. Powolutku z umiarem dam radę

Inna no widzisz nie ma co w necie czytać , przekonałam się sama na swoich wynikach

katsi no no nie dość że potrójny ciężar w brzuchu to Ty piec nawet masz siły ! Szacun

asienka no to dobrze że jesteś uspokojona

serduszko zazdroszczę spania bez wstawania

No nic udanego dnia sierpniówki

- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Serduszko ja też zazdroszcze bezproblemowego spania

też mam dziś wizyte

Aggi no to witaj w klubie osób z problemami sennymi

co do męża, to u mnie podobnie

co do taty, to nie ma problemu, bo on znów ma problemy zdrowotne ... i od lekarza do lekarza chodzi..

- Wiki
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ja dziś siedzę w domku i tylko po syna do szkoły pojadę Wczoraj byłam zobaczyć te staniki do karmienia Ceny wahają się w Triumfie od mam 59 do 99 zł ale oczywiście się nie zdecydowałam bo po prostu dostałam głupawki Ogólnie mam rozmiar 70A teraz 80 C ale na styk więc nie wiem jak to będzie po porodzie czy C czy D i czy mniej w obwodzie Mam jeden taki stary w domku i chyba z niego na dzień dobry skorzystam a kupię jak urodzę

Midnight- bardzo dziękuje za sposób na spranie tych żółtych plam z ubranek rewelacja !!! Wszystko zeszło Wczoraj się bawiłam w gotowanie

dziulka- fantastycznie ze Zuzia przybiera na wadze Duży miś jej się należy

aggi- ciasto wygląda bardzo smakowicie ale ze mnie słaby cukiernik

natka.redcart.pl/p/6/10/posciel-5-el-fer...sciel-dziecieca.html
Kochane czekam dziś na Wasze relacje z wizyt

Miłego dnia Wam życzę i samych dobrych wieści na wizytach

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja dzisiaj od rana mam totalnego lenia

Dziulka pięknie Zuzia rośnie

Katsi będę czekała na Twoją relację z cesarki, bo tak w sumie w moim otoczeniu to były same porody sn. Czekamy na wieści z wizyty, a szczególnie na datę przyjścia na świat Waszych Fasolek

Serduszko bo Ty stanowczo do nas za mało zaglądasz. Męża teraz nie ma, to masz więcej czasu na czytanie i pisanie z nami. Swoją drogą współczuję..Też miałabym problem wytrzymać tyle, ale Ty chyba nie mieszkasz sama, więc może jest Ci trochę łatwiej.
No jak Aggi dodaje post przed 7, tzn, że pracowity dzień ją czeka

Kakadu napisałam Ci prywatną wiadomość

A ja chyba się wezmę dzisiaj za pranie ubranek.. Za 2 dni zaczynam 9 m-ąc (?!), więc czas chyba już najwyższy się za to zabrać

Miłego dnia!
- midnight
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Tak wszystkie cierpiałyście z powodu problemów ze spaniem, to i mi się włączyły pokłady empatii i równo pół nocy spać nie mogłam - tak, żeby każdy miał po równo chyba

Wczoraj zawalczyłam z kolejną partią ciuszków - posortowałam względnie rozmiarami i uprałam pościele tetry i flanelki. Dzisiaj czeka mnie wieczorne prasowanie tej sterty

Wiki cieszę się, że i Tobie pomogło

kakadu muszę cukier mierzyć na czczo i 1 godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji (standardowo), ale często też mierzę dodatkowo, jeśli zjem coś międzyczasie i mam wątpliwości jak to mogło wpłynąć na poziom cukru - innymi słowy, jak się naopycham czegoś, czego nie powinnam

Lecę dziś na poszukiwania w ciuchlandach, bo muszę Oliwce zrobić strój wojowniczki z atlantydy na obóz i muszę upolować jakąś białą kieckę ...

Miłego

- marsi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

natalia przyłącze się do ciebie, też mam totalnego lenia

dziulka czekamy n a upragniony kilogram i misia:) poprosimy o więcej takich wieści od was

katsi tak jak wszystkie czekam na relacje z dzisiejszej wizyty. Zuch z ciebie mamuśka no a nie wspomnę o Fasolkach, silne dziewczyny:)
wiki ja puki co też nie mam staników. I zwlekam z ich kupnem na ostatnia chwilę, gdzie to nie w moim stylu. Ale boję się że kupie teraz za mały, a one troche kosztują i nie chce wyrzucać kasy w błoto. Może któraś zna jakiś sposób jak dobrać odpowiedni stanik, jeszcze teraz przed porodem? Myślałam że piersi przestały mi już rosnąć i nawet chciałam kupić sobie staniki o rozmiar większy niż teraz mam. Ale coś przedwczoraj zaczęły mnie swędzić i boleć. Więc chyba jeszcze rosną. Może lepiej poczekać z zakupem?
Widzę, że dużo z was ma w tym tygodniu wizytę, zazdroszczę. Ja mam za tydzień we wtorek, nie mogę się jej doczekać. A to dlatego, że wiem że będe miała robione usg i zobaczę swoją kruszynnkę

Na obiadek u nas dzisiaj pierogi ruskie. Trzymać kciuki bo będe robiła je pierwszy raz. Zawsze z lenistaw szłam po nie do sklepu lub dostawałam od teściowej

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Powodzenia z pierogami

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

no to ja dziś jakas spozniona

Ale zaczęłam mieć metode i zaczyna działać co mi sie bardzo podoba, po poludniami zaczynam sprzątanie powoli nie dużo ale po godzinie mam tak dosyc ze padam wiec i noc przespana

Macie miedzy nogami taki dziwny ból jakby zakwasy ??? mnie to tak rwie ze szok a przecież zadnej gimnastyki nie wyczyniam a od paru dni pobolewa no i jak jeszcze mala dołączy tak swoje wygibasy to normalnie chodzenie mam prawie nie mozliwe ojj ciężka ta nasza końcówka ciąży. jejku za dwa dni 36 tydz zaczynamy

A ja codziennie po bolach ktore zadaje córcia zastanawiam się czy może to nie dziś hehe

ja wczoraj zrobilam ostatnie pranie przez porodem teraz tylko jeszcze to poprasować, ubrac łóżeczko ktore przykryje folia w ochronie przed kurzem i zostanie mi tak naprawdę czekac na męża i córkę

hmm dzis misja sprzątanie lazienki

poki co lezymy w łóżeczku

my wizyte u ginka dopiero 7 lipca aby te 7 byly szczesliwe.
Katsi czekamy na dzisiejsze nowinki i informacje kiedy fasolki beda z nami

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Przede wszystkim powodzenia i życzę szybkich porodów!

Jeśli jeszcze kompletujecie wyprawkę to mam do sprzedania ciuszki chłopięce. Mój szkrab urodził się spory i nie ma jeszcze pelnych 3 miesięcy ale ja już sprzedaje ciuszki z rozmiaru 62/68. Może były byście chętne? Zwłaszcza jeśli któraś jest z Warszawy.
oto link do przykładowego ogłoszenia:
olx.pl/oferta/pajac-dresowy-CID88-ID6g281.html
Pozdrawiam, kwietniówka 2014

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja do siebie na razie nie dopuszczam myśli, że to może dziś czy jutro

- dziulka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Przynoszę dobre wieści

Moja córka waży 1020 gr

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

pogoda jest fajna bo nie za ciepło

asienka daj znać po wizycie

Wiki zazdroszczę super pościel takiej nie widziałam jeszcze

natalia masz całkowitą rację jak ja dodaję post rano to wiedz że coś się dzieje

midnight mały napewno uciskał i stąd te kłucia

marsi najbardziej urosną zaraz po porodzie jak dostaniemy nawału pokarmu.. niestety tak to już jest. ja kupiłam tylko dwa zwyklejsze do karmienia a później zaopatrzę się w coś lepszego
Inna nie mam takich bóli. Ja mam wizytę 8mego

dziulka no pięknie to będzie wielki MIŚ