BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

9 lata 7 miesiąc temu #1003301 przez aggi
inna ahaaaa to liceum, myślałam że właśnie coś zawodowego :) gratuluję Nadce ząbków nowych :) to które już ma???? u Maksa widzę czwórki dolne i dwójki dolne pod dziąsłem, ale jakoś przebić się nie chcą zbytnio... Maks ma 6 :)

miłego dnia :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1003340 przez Inna607
Nadia ma 2 jedynki i 2 dwojki gorne i 2 jedynki na dole dzis zauwazylam 2 dwojki dolne juz widoczne :)

9 lata 7 miesiąc temu #1003388 przez asienka87
Aggi nazywa sie Wartix, ja płaciłam coś koło 45 zł, ale jest tańszy od scholla, wczoraj aplokowałam, teraz mam czekać około 2 tyg i zobaczymy, czy działa :)

Inna noo, już w 17 tydz wskoczyłąm :D leci ten czas leci :) wizyta 14 września :)
Gratulujemy ząbków :) Kacprowi przebiły sie kolejne czwórki i mamy juz 12 ząbków :)
Ja tez zauważam wielkie postepy u Kacpra, szybko i coraz wiecej łąpie :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1003469 przez Ummi
AGGI roiboos zwykly sypany bez zadnych dodatkow :) czytalam, ze juz niemowlaki moga pic. Aggi jak mus to mus, teraz musze sie psychicznie przyotowac na "podobna" wyprawe tylko dystans ciut wiekszy i przesiadek trylion :P - 5000 km ;)
Co do kontaktu dziecka z innymi maluszkami - na poczatku dziecko jednak najbardziej potrzebuje kontaktu z doroslym i wytworzenia stabilnej, silnej wiezi a dopiero potem innych dzieci :) i duzo tez zalezy od dzieciaczka - ja sie bardzo martwilam jak to bedzie z Yasinkiem, bo nie jest niesmialy, ale tez nie jest typem dziecka, ktore do kazdeo od razu idzie i w miare jak rosl, ja bylam w szoku (do dzis czesto jestem;) ). Np. od niecalego miesiaca chodzi do przedszkola i chce i mu sie podoba, nie przeszkadza mu bariera jezykowa, nie placze itp. a z racji, ze jestesmy tu sami (wiadomo - mamy jakichs znajomych, ale nikt nie ma takich malych dzieci) to kontakt z maluchami ma na placach zabaw i jak chodzilismy na rozne zajecia dla maluchow, ale to chodzil ze mna i to zwykle raz-dwa w tygodniu. W sumie to wlasnie decyzja o rodzenstwie zapadla tez szybciej u nas ze wzgledu na niego, zeby mu razniej bylo, bo w zyciu na emigracji to chyba wazne, zwlaszcze ze czeka nas przeprowadzka :)

9 lata 7 miesiąc temu #1003557 przez Inna607
Dzien dobry,
ummi
Gdzie sie wybieracie? I gdzie przeprowadzka?
Ja Cie podziwiam nie jestem w stanie zyc w innym kraju niz Polska. Bylam w trzech krajach i najdluzej wytrzymalam rok i 3 miesiace.nawet warunki socjalne i finansowe mnie nie przekonuja.
aggi dziekuje za przyprowadzenie zimna

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1003589 przez aggi
Witam poweekendowo :-) powiem Wam że mimo że pogoda taka sobie to na Maksa dobrze działa ;) wczoraj przespał cała noc , obudził się o 6 na mleko i spał do 10 :-) no drzemki w dzień ma na tyle długie że budzi się wypoczety :-) tak to ja mogę ;) dziś spał cała noc do 8.40 :-)

asienka mi dziewczyny z forum polecily brodacid i go kupiłam - 18zł taki choćby lakier do paznokci bezbarwny no nawet identycznie pachnie i się dziennie 2x smaruje i taka skorupa się robi, a potem to nie wiem chyba odpadnie? ;) a twoje na jakiej zasadzie działa?? Łał 12 zębów! Super, gratulacje :-)

ummi o matko a cóż to za wyprawa na koniec świata??? :silly:

inna why??? Że czemu moja wina że zimno jest? :p hehehe. Mi pogoda odpowiada :silly: a taka kolej rzeczy, jesień idzie :evil:

9 lata 6 miesiąc temu #1003765 przez Inna607
Aggi nie no tak zartowalam chociaz to Ty ciagle pisalas ze chcesz troche chlodu no to masz :) a ja nie lubie zimna buuu i jeszcze ciuchow na takie chlody nie posiadam :S

co ja sie dzis na martwilam i naplakalam to moje :unsure:
Opieka szwagierki nad mala sie nie sprawdzila i jej podziekowalam zostalam bez opiekunki i teraz nie wiem co dalej, poszlam od razu do szefowej no i ma sie zastanowic
albo bede robic pol etatu albo zrezygnuje z pracy innego wyjscia nie mam

9 lata 6 miesiąc temu #1003809 przez Inna607
Hejo
dzisiaj ostatnia nasza Sierpnioweczka konczy Roczek :D
Maniula Wszystkiego Najlepszego dla Ewuni :-) Sto lat i duzooo zdrowka :-D

Nie bede opisywac wczorajszego dnia bo bardzo mi przykro sie robi. Dzis robie tylko 4 godz i jade zobaczyc zlobki moze jakies miejsce dla mojego skarba bedzie.
Naduska dzis konczy 13 miesiecy ahh jak ten czaa zasuwa

9 lata 6 miesiąc temu #1003864 przez asienka87
Aggi fajnie ze Maksiu tak super spi :)
ja niestety nie moge uzywac na kurzajki w ciazy tego typu produktow.. a sa bardziej pracochlonne ale tansze..
Zamrazanie cieklyn azotem pokega na tym,ze przyklada sie koniec pojemniczka do kurzajki, psika sie 3 razy tym azotem, czeka okolo 10 sekund, czuc lekkie mrowienie lub bol i juz :) po okolo 14 dniach kurzajka powinna odpasc.. a jak nie to po tych 2 tyg mozna powtorzyc.. w sumuie mozna 4 razy powtorzyc z odstepem 2 tyg..

Inna wspolczuje..moze zlobek to bedzie jakies wyjscie? Ale w sumie od pazdziernika chcialas rezygnowac z pracy ?
dlaczego szwagierka sobie nie poradzila?

9 lata 6 miesiąc temu #1003877 przez aggi
dzień dobry ;) witam przy kawie. dzisiaj spanie 19;30-5-8;20 :) także super. Teraz ma drzemkę pierwszą i w sumie jedyną, od kilku dni moje dziecko chodzi tylko na jedną drzemkę ale za to około 2-3h :)

inna dlaczego szwagierka się nie sprawdziła? kurcze szkoda że to niby tylko kilka h a są problemy.. trzymam kciuki zatem za żłobek, zawsze to jakieś wyjście a Nadia napewno tam nie straci, a może zyskać - koleżanki, nowe otoczenie itd :)

asienka aha, a to nie wiedziałam że nie można w ciąży. Widzisz człowiek rok od zaciążenia i już nie wie co można a co nie :silly: :P wiesz co ja poczekam czy mi to odpadnie a jak nie to do kosmetyczki pójdę, laserem usunie. 50zł i spokój.

9 lata 6 miesiąc temu #1004014 przez Inna607
No dobrze jak chcecie to opisze sytuacje ktora zastalam po przyjsciu z pracy do domu. Szwagierka zajmowala sie Nadia tylko dw godziny wchodze Nadia miala oczy popuchniete od placzu rzucila wrecz sie w ramiona mi patrze a szwagierka karmi nadie prosto ze sloiczka pytam czemu nie w misce bo A. Na miescie tez tak karmil no dobraNadia dalej placze kurczowo trzyma sie mnie patrze w pieluche a tam kupka z przd przyznajmiej godziny bez koloru dupka zlana odparzona tak ze strach bylo na to patrzec skora pod pieluszka byla tak czerwona jak by ktos ja przypalil moje dziecko plakalo a ja razem z nim :( jak mozna tak zaniedbac dziecko nie uzywam cgusteczek

9 lata 6 miesiąc temu #1004040 przez Inna607
Nawilzajacych tylko waciki i wode, pupka byla ladnie zagojona ani sladu czerwonosci a tu taka masakra Nadia az zanosila sie od placzu gdy ja tam mylam ona plakala a ja razem z nia smutno jak cholera. I nie wiem co sie stalo ale strasznie przykurczala nozki chciala byc tylko na rekach gdzie moje dziecko biega jak szalone po domu wtedy gdy tylko ja probowalam postawic na nozki byla histeria wogole nie chciala ustac! Okolo 17-18 gdy wyszlam na dwor z nia sie troche uspokoila i pozniej jak szlismy na chodniku juz zasuwala znowu ale nie jestem w stanie woedziec

9 lata 6 miesiąc temu #1004041 przez Inna607
Nie wiem skad u niej takie zachowanie :(
Ehh wiem mialam bardzo przykry dzien wczoraj. Narazie ustalilismy z szefowa ze bede robic po 4 godz. A jak umowa sie skonczy to jej nie przedluze no chyba za bede robic dalej po 4 godz. To pomyslimy.
Zobaczymy jak wyjdzie ze zlobkiem moze to jakies wyjscie bedzie.
Przepraszam za tyle postow ale mam kijowy telefon i inaczej nie moge :/
26.09 zaczynam szkole :) hurra

9 lata 6 miesiąc temu #1004272 przez aggi
inna włos się na głowie jeży jak czytam co Wam się przytrafiło.. nawet sobie nie wyobrażam tego co musiałaś czuć, a Nadia??!! o matko :ohmy: Boże co za nieodpowiedzialność :( co szwagierka na to? co A na to? matkooo nadal nie mogę uwierzyć jak można do czegoś takiego dopuścić :( trzymam kciuki za Twoją szkołę, pracę no i za żłobek :)

9 lata 6 miesiąc temu #1004331 przez Inna607
Aggi najgorszemu wrogowi nie zycze takiego widoku ja to odchorowalam strasznie. A szefowa tak mnie nastraszyla zlobkiem i opieka w nim ze mocno nad tym sie zastanawiam. W sumie tyle z tego pozytywu ze robie na pol etatu po 4 godz i to w takim czasie jaki mi pasuje by A. Mogl przebywac z corka takze mi to odpowiada mam i dziecko pod opieka i czas dla niej i dom ogarniety :) wiec zlobek i opieka osob trzecich sa zbedne ;)
A. Na to tyle ze siostry broni i mi wypomina jak w pierwszych dniach zycia przycielam nadii za mocno paznokiec :/
A szwagierka sie wrecz na mnie obrazila ahh jak ja nie cierpie tej rodziny grrrr!
Milego dnia :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka