BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

9 lata 4 miesiąc temu #1015848 przez aggi
Dzień dobry :) Jest 10 a moje dziecko ŚPI :ohmy: od 20. z pobudką o 2;40 na mleko oraz przed 5 wykopał szczebelek z łóżka. No i śpi nadal. SZOK ;) Ale pogoda taka śpiąca w sumie.......

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1015878 przez asienka87
Witam :)
mąż w pracy, Kacperro wstał o 14, ja szybko zaglądam na fora i ide sie z nim pobawić :)
bylismy przed południem na zakupach mikołajkowych, bo potem nie mamy kiedy, a z niektóymi dziećmi sie widzimy w tym tygodniu już.... Kacprowi kupiliśmy ksiażke pierwsze słówka z 18 dzwiekami, swietna jest :) bardzo mu sie spodobała, mnie też :D dostał już , bo oczywiscie jak zobaczył to koniecznie musiał ją mieć :P

taką :) www.inbook.pl/p/s/824027/ksiazki/ksiazec...iekow-pierwsze-slowa

Aggi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

no to pięknie Ci pospał :) i jak z drzemką dzisiaj ? Kacper nam wstał standardowo 7.15, z jedną pobudką przed 4 na mleko, ale on najdłużej nam spał do 8.30 i to raz sie zdarzyło :P padł nam o 12 i spał do 14, no i szaleje teraz :P

9 lata 4 miesiąc temu #1016039 przez aggi
Dzień dobry ! Dzisiaj 7 i po spaniu ;) Szkoda, lubię wstawać po 9 :P :D Weekend minął nam szybko, gdzieś uciekł. Byliśmy wczoraj w Ikei, matko jakie tłumy ludzi :pinch: :ohmy: szok, nawet był problem po schodach iść... Do tego Maks w Katowicach zgubił czapkę, wyrzucił ją gdzieś jak leżał w wózku.. trzy razy przeszliśmy miejsca gdzie byliśmy i NIC ... zła byłam... Pojechaliśmy do tesco kupić mu nową.. masakra z nim :S :evil: dziś mroźźźźno na zewnątrz. Brrr. @ idealnie punktualnie do mnie przyszła. Nici z 2óch lat różnicy. Szkoda trochę.. czuję że coraz mniej chcę drugiego malucha.. nie wiem dlaczego ale takie mam odczucie po tych kilku nieudanych miesiącach

asienka pokaaaa brzuszek :whistle: fajna ta książeczka :) Maks już cały stos książeczek ma :D Ale on lubi oglądać szczególnie te o zwierzątkach i autkach :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
W ten dzień co Maks wstał o 10:30 to o 13 już na drzemkę szedł !! Szok :) Od razu zasnął i spał ponad godzinę. A za to wczoraj niedziela , S w domu to Maks standardowo odmówił drzemki, spał 20min w samochodzie...... masakra. :)

9 lata 4 miesiąc temu #1016124 przez Inna607
Hejo

9 lata 4 miesiąc temu #1016219 przez aggi
Dzień dobry ;) Noc względnie spokojna za nami. Patrzę za okno i widzę śnieg ;) Muszę Maksowi w końcu wyciągnąć kurtkę zimową i buty ocieplane. Taaak nadal chodzi w jesienych :whistle: no ale chyba nadszedł czas na cieplejsze rzeczy. Ważyłam się dzisiaj już -2,4 od początku :) Są spadki a ja jestem zadowolona :side:

inna
no to super że udało Ci się wszystko załatwić od ręki :) Urlop, jak to pięknie brzmi COO ? :woohoo:

9 lata 4 miesiąc temu #1016231 przez asienka87
Dzień dobry :)
kurcze coś mi sie Kacper ostatnio budzi w nocy kilka razy, płacze, nie chce w łóżeczku spać... umiłował sobie fotelik- bujaczek...wchodzi do niego i chce aby go bujać i w nim zasypia ;/

Aggi u nas 7-7.30 to standard :P jeszcze nigdy nie spałam do 9 :P
co do drugiego potomka to głowa do góry :* jeszcze masz czas do marca, dzidzia będzie z grudnia i między dziećmi rocznikowo będzie 2 lata różnicy :)
dziś mam w planach zrobić zdjecie brzuszka, zobaczymy, czy ten plan zrealizuje :P ale w najbliższym czasie zrobie na pewno :)
Kacprowi dziś założyłam pierwszy raz zimową kurtkę, a butów zimowych jeszcze nie zakładałam :)
gratulacje spadku wagi, tak trzymaj ;)

Inna no widzisz, a tak sie martwiłas :) super , ze sie udało sprawnie załatwic, no i życze udanego urlopiku :)

Dziś idę z szwagierką do kina na LIsty do M 2 ;) dopiero na godz. 21, więc pewnie po 23 będę w domu, ale troszke sie zrelaksuje :)

9 lata 4 miesiąc temu #1016241 przez aggi
asienka oooo ciekawe o co Kacperkowi chodzi. Czyżby jakiś skok rozwojowy jeszcze ? Maks w leżaczku to grzecznie kaszkę zjada. I w sumie tylko tyle. Siada, zapinam go, włączam muzyczkę i je kaszkę, a jak zje to schodzi i sam chowa leżaczek pod stół :) taki dorosły jest, szok ! :) oj ja najdłużej to do 10:30 przy Maksie ale z pobudką koło 5/6 :P heeee faktycznie rocznikowo 2 lata. :) pocieszaczu ! :) nono fajny wypad Ci się szykuje :) Udanego wieczoru !!! :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #1016255 przez Inna607
Jak tak na szybko
Bylam u lekarza z Nadia profilaktycznie waga 11 kg 260 g :) waga w normie wszystko dobrze osluchowo czysta aaaj sama radość:)

9 lata 4 miesiąc temu #1016269 przez aggi
inna widzę że nadia przystopowala z wagą, bo Maks to już 13! Dasz wiarę :-) super że zdrowa, teraz wszędzie pełno chorób

9 lata 4 miesiąc temu #1016334 przez Inna607
Hejo

Masakra wiem ze prawdopobodnie jak sie pochwale to wszystko szlag trafi ale co tam ryzykuje, Nadia drugą noc przespala bez pobudki na mleczko - aaa :woohoo: dumna ja. Mleczko o 19 a pozniej dopiero o 7:30 cóż za cudowne uczucie :silly:
Aggi nas na szczęście z wolą boska choroby omijają szerokim łukiem ( tfu tfu) i niech tak pozostanie ja tam wole chdzi tylko tak prowizorycznie do lekarzy:)
Ale jak wczoraj po 22 wrocilam z pracy cos sie Nadii dziala zaczela nagle ryczec i ciezko bylo ja uspokoić ale stawialam na zeby dalam jej lek przeciwbolowy, sprawdzilam goraczke nie miala dalam jej raczke i poszlysmy spac ufff a rano obudzily mnie walace garnki :laugh: prawdziwa panai domu tuz po przebudzeniu biegnie obiad robic :) kochane te moje dziecko.

No wiec 7:30 kawcia pita jest dzidzia ma mleczko juz prawie skończone a ja zaraz zbieram sie do pracy bo dzis sie zamieniłam na pierwsza zmiane i od godz 16 zaczynam uropik:) caly bozy tydzien slodkiego lenistwa :woohoo:

Asiu recenzje filmu poprosze bo mam w planach sie wybrać:)
Aggi owszem Nadia z waga juz jak widac nie szaleje chodz wyglada na więcej niz ma :laugh:
Co do bujaczka my juz dawno go nie mamy Nadia miala chyba z 9 miesiecy. Albo i nawet mniej jak nie chciala o nim nawet słyszeć:p
No nic trzeba sie zbierac buziaki miłego dnia :)

9 lata 4 miesiąc temu #1016346 przez aggi
Cześć i czołem ! Kto zamawiał -5 na zewnątrz?! bo chyba przypadkowo przyszło do mnie :evil: nocka OK ale Maks od 6 już marudził, przeciągnęłam go do 7:40 truuudno ja też chcę się wyspać i niekoniecznie po ciemku się bawić już :P Kawka wypita, człowiek lepiej się czuje ;)

Maks oficjalnie wczoraj zaczął nosić zimową kurtkę i buty. Swoją drogą musimy śmiesznie wyglądać - Maks w zimowych, ja w jesiennej kurtce cienkiej, a S w bluzie :D Jemu jest wiecznie ciepło, kurtkę zimową grubą to rzadko kiedy ubiera, jak już to śmiga w wiosennej :evil: :blink:

inna u nas to samo mleko o 19:30 i spanie aż do 5/6 :) nas też 'tfu tfu' choroby omijają, tylko raz Maks był mocno chory. No no to u CIebie relaks będzie całkowicie wskazany :) Maks w leżaczku tylko kaszkę je rano :) Tylko i wyłącznie hehe :) I w niedziele S mu daje w nim śniadanie.

9 lata 4 miesiąc temu #1016450 przez asienka87
dziś w nocy powtórka z rozrywki... mleko o 1, o 4, a potem o 5 przyszedł z płaczem i do bujaczka wszedł i musiałam go pobujać żeby zasnął... a od 6 do 7 popłakiwał, kręcił sie itp.. ja nie wiem, czy znów godny nie był, bo o 7.30 wstał, chwycił mnie za reke i zaprowadził do kuchni.. no i jedlismy sniadanko :) moze powinnam kleik znów dodawać do mleka? sama nie wiem...

Aggi my mamy taki bujak www.cudownaplaneta.pl/lezaczki-bujaki-i-...a-planeta-t4145.html (oczywiście kupiony używany :P ) i on słuzy zarówno jako krzesełko, jak i bujak... ale on bardziej mu służy do zasypiania, niż do jedzenia... no i właśnie w tym bujaku lubi być bujany... niestety ;/ mam nadzieje, ze mu przejdzie w końcu :)
u nas to samo, Ł gorący facet i jemu zawsze ciepło, tez w bluzie pomyka :)

Inna no to faktycznie przystopowała z wagą, ale i tak duża pannica :) Kacper 2 tyg temu u lekarza równo 13 kg :) ale on w ogóle duży jak na swój wiek :)
film super, bardzo mi sie podobał, dużo śmiesznych tekstów :) polecam :)
życze udanego urlopu :*

9 lata 4 miesiąc temu #1016589 przez aggi
Dzień dobry :) U nas noc fajna z jedną pobudką. Byliśmy wieczorem o 18 u brata od S na urodzinach, w sumie na kawie, ja wypiłam trzy drinki i do domu. Mieliśmy nie jechać, bo późno, no ale w końcu pojechaliśmy. Maks lubi tam jeździć.

asienka może ma skok rozwojowy. Wtedy dzieci zmieniają się, robią coś inaczej niż zwykle itd ??? to Maks ma taki leżaczek www.smyk.com/bright-starts-lezaczek-do-1...4,swiat-niemowlaka-p też kupiony używany :P Ale ani razu nigdy w nim nie zasnął :) I stoi on w kuchni pod stołem schowany i tylko kaszkę w nim je. Maks też 13 kg waży a młodszy od Kacperka. SZOK :D

9 lata 4 miesiąc temu #1016620 przez asienka87
mój syn dziś nie spi od 6.30 :P ale juz o 11 go uspałam, bo dziś jedziemy na 14 do położnej a potem idziemy na urodziny do jego kuzynki i musiałam mu przestawić drzemkę na wcześniejszą porę :) ale zasnął od razu :)
za to w nocy było mleko o 1 i 3 ;/ musze dziś kupić koniecznie kleik albo kaszke ryżową i zagęscić mu to mleko, bo on je pije chyba jak wode...

Aggi oj Kochana, co do teśció to już chyba nic mnie nie zaskoczy :P obłed :D a co na to S?
sama nie wiem... niby w dzień jest ok, nie odbiega od normy :P uśmiechnięty, bawi się , tuli, uczy nowych rzeczy itp a w nocy coś sie budzi... tylko zauważyłam, ze on dużo je, ale też dużo biega, w zasadzie on nie chodzi tylko biega :P i może spala wiecej energii i więcej potrzebuje jedzenia ? tyle tylko, ze wczoraj koło 19.30 zjadł 1,5 parówki z chlebkiem, o 20.30 dorwał mini drożdżówkę, dojadł pół banana i tak o 1 było mleko... zobaczymy, jak będzie po zagęszczeniu mleczka :)

9 lata 4 miesiąc temu #1016656 przez aggi
Maks ma drzemkę, ja już po 2 kawce :D Ugotowałam mu pyszny krem z brokułów i pietruszki mniamm :whistle: pogoda zza okna super, aż chciałoby się.. umyć okna !! :P ale chyba jeszcze ciut poczekam z tym przedsięwzięciem, żeby bliżej świąt było ;)

asienka Maks dzisiaj po 8 wstał i bawił się w łóżeczku :) ostatecznie ja zwlokłam się z łóżka 8:45 :P spróbuj z tym kleikiem może zadziała :) A może w dzień większe porcje mu dawaj? Maks na prawdę dużo zjada w dzień i potem 100ml mleka i śpi całą noc. A co na to S? a S nic, jak zwykle ;) Wkurzony był ale słowem nie pisnął. Aaa widzę że kwestię jedzenia też już przerobiłaś. Hmmm. A który ma tydzień? bo jakoś po 70tyg jest skok znów ;) a może zęby mu idą? :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka