BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

9 lata 3 tygodni temu #1016663 przez kakadu
Witajcie dziewczyny :) u nas ciąg dalszy z katarem ale forma dobra, tylko ja niestety coś sie rozkładam ;l(
widziałyscie nową zabawkę fisher price
www.redcoon.pl/B627037-Fisher-Price-BeBo...6IrskCFQsNcwodazUCEA

bo planuje tego robota kupić małemu pod choinkę. Zuzia pewnie też by się ucieszyła, bo na face to tanczy :):) az milo popatrzeć.

asienka i aggi z tesciami to tak jest... moja sie stara ale tez dziala mi na nerwy
inna udanego urlopu !

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 tygodni temu #1016677 przez nataliaa87
hej :)

U nas też drzemka, więc może zdążę coś napisać. Coś mi się mały poprzestawiał ze spaniem. Wczoraj zasnął przed 22 :blink: A teraz na drzemkę padł dopiero o 12.30 (zazwyczaj zasypiał o 11), więc czuję, że wieczorem znów będzie imprezka.
U nas też ostatnio dziwnie w nocy z tym jedzeniem. Mały ciągle się budzi.. Czasami się czuję jakbym miała noworodka.. Zjada kolację porządną, mlekiem czasem dopije, a czasem nie i i tak około północy chce już jeść.. i Potem 5-6..Nie wiem już jak to zmienić. Marzy mi się połozyć i obudzic dopiero rano...

Aggi niby skąd masz ładną pogodę?? Pewnie mi zabrałaś, bo u nas od rana ciemno i przytłaczająco.. Aż się wychodzić nie chce.
Przyszły mi dziś testy, więc może dzisiaj zacznę działać i zobaczę czy wszystko jest ok.

Kakadu czytałam o tym robocie dobre opinie, ale szczerze powiem, że myślałam, że to coś lepszego. Ostatnio z mężem pobawiliśmy się nim trochę w sklepie i stwierdziliśmy, że jest bardzo słaby. Te piosenki, które tworzy z naszych słów są jakieś takie niewyraźne i kompletnie nam się to nie podobało.. No chyba, że w domowej ciszy będzie lepiej działał. W każdym razie doszłam do wniosku, że kompletnie nie jest wart swojej ceny, mimo że zabawki z Fishera bardzo lubię.. A i koniecznie zamów przez internet, bo w Smyku kosztuje 350 zł :blink: Czyli 200% ceny internetowej...

W ogóle jak pomyślę sobie o świątecznych prezentach, to słabo mi się robi.. Żadnych pomysłów, a rodzina wielka i w sumie piątka chrześniaków.. Nawet dla dzieci nie wiem, co kupić, bo tych zabawek jest tyle, że mózg się lasuje..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miłego popołudnia dziewczyny :kiss:

9 lata 3 tygodni temu #1016873 przez aggi
Cześć i czołem ;) Dzień dobry ;) Nocka OK choć nie wiem o co chodziło Maksiowi ok 4 bo nie płakał ale przez sen chyba z godzinę jęczał.. tak typowo jak w dzień się mu nie podoba coś :P To on leżał i tak pojękiwał na śpiocha ;) Zawaliłam wczoraj jedzonko :sick: źle mi z tym :S

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kakadu ja tego robota widziałam, szczerze taki sobie, chyba natalia na facebooku pisała że szału nie ma :P jak dla mnie cena szalona, nie dla mnie taki wydatek póki co :)

natalia
Maks pada na drzemkę 11/12 i śpi po 2-3h :ohmy: a potem normalnie o 19 trze oczy, robi papa i chce iść do góry się kąpać :) a mleko to Maks zjada po kąpieli i zazwyczaj do rana już śpi, czasem się zdarza że koło 3 wstaję, czasem wcześniej, ale zazwyczaj dopiero 5/6. No no co do testów to pierwszy cykl warto od razu po @ zrobić do końca. Jakbyś miała pytania to wal śmiało. ;) Ja prezentami to się zajmuję żeby nie skłamać od połowy października już, bo kasa z nieba nie leci, a na spokojnie wszystko pokupować, poszukać itd. Mam już z głowy :) Zostało mi tylko tacie koszulę zamówić większą i Maksowi musimy kupić. Ale to teraz ostatniego jedziemy na zakupy i kupimy co nam brakuje. Ja na Wigilię się do teściów nie wybieram.My do nich 25 jeździmy choć nie lubię. W ogóle najchętniej bym w domu przesiedziała święta. W ciszy i spokoju. A nie na posiedzeniu przy alkoholu jak zwykle.

9 lata 3 tygodni temu #1016878 przez Inna607
Melduje sie z urlopu :)
Narazie wszystko swietnie odpoczywam :)
Pozdrawiam
P.S nie bylo jeden dzien a tu 6 wiadomości :woohoo: brawo dziewczęta:*

9 lata 3 tygodni temu #1016911 przez aggi
inna udanego odpoczynku ! naciesz się 'wolnością' :)

9 lata 3 tygodni temu #1017034 przez asienka87
Witam weekendowo :) my dziś na parapetówe jedziemy, bo znajomi wprowadzili się do swojego nowego domku :)

Aggi ani kleik, ani kaszka nie podziałały, bo wypluwał i ostatecznie musiałam mleko zrobić...ale przedwczoraj obudził się dopiero o 4 na mleko i wstał przed 8, a wczoraj przebudził się wprawdzie o 1 z płaczem, ale chyba coś mu sie przysniło, bo mleka o dziwo nie chciał...zasnął i spał do 7 i dopiero wtedy wypił mleko :) ale faktycznie w dzień wiecej je... zobaczymy, jak będzie dzisiaj :)
hmmm ... nie wiem który to tydzien :P co do zębów, to slini sie ostatnio wiecej, ale jemu tylko piątek brakuje , któe niby koło 2 roku maja sie pojawić, wiec teoretycznie za wczesnie.. ale jemu reszta ząbków też szybko wyszła :P

Kakadu oj, katar o tej porze to chyba norma... zresztą wirusy szaleją ;/ co, do robota to widziałam tylko reklame, wiec nie mam pojęcia :)

Natalia to już chyba taki wiek, bo Kacper też od jakiegos czasu pada koło 12-13, ma drzemke 1-1,5 godziny i tyle mu wystarcza, pada koło 21.30-22 :) Kacper też do tej pory mleko koło 1, potem koło 4, a dziś o dziwo dopiero o 7 rano... oby mu to nocne jedzenie minęło :D no ale zobaczymy jak będzie dzisiaj :)

Inna odpoczywaj :*

9 lata 3 tygodni temu #1017090 przez maybeline
Witam sierpniowe mamusie:)Mam na imię Paulina i mam 27 lat.Jestem mamą Marysi z 22 sierpnia 2014.Chętnie popisałabym z innymi mamami.Można do was dołączyć??

9 lata 3 tygodni temu #1017128 przez aggi
Witam się poweekendowo. :) Moje dziecko pięknie pociągnęło do 9 bez mleka, jestem w szoku :)

dziś już 30 ! ostatni listopad ! SZOK musimy znów na zakupy jechać Maksowi. Już widzę te tłumy w sklepie :blink: Ale jak mus to mus. Wczoraj wystawiłam cztery ciuszki typowo świąteczne od Maksa z zeszłego roku i już sweterek ktoś kupił :) Fajnie :) Parę groszy się przyda teraz. Ale byliśmy z S na strych szukać tych ciuszków w pudłach i tam TYLE ubranek malusich po Maksie że aż łezkę w oku miałam ;)

asienka to poszalałaś na imprezce hehe :) Maks też nieraz tak ma że ja lecę z mlekiem a on butlę odpycha. Więc daję smoczek, przytulam i odkładam. Ja jak myślę ile Maks zjada w taką niedzielę gdzie wszyscy są w domu to mnie ciarki aż przechodzą !! On ciągle coś je.. obiady to zjada trzy. A najlepsze jest to że póki czyjś talerz nie jest pusty to on nie odejdzie od stołu !! szok.. ja się boję o jego wagę normalnie.. bo on wpycha wszystko jak odkurzacz.. No u Was ząbki bardzo szybko, u nas dopiero siedem ! A obiad wciąga jakby miał wszystkie haha :P

maybeline
witaj :) rozgość się ! Szkoda że nie trafiłaś do nas jeszcze w ciąży :) Ale nic straconego jeszcze tutaj piszemy hehe :) Opowiedz coś o sobie więcej skąd jesteś itd :) pracujesz czy w domu jesteś? :)

9 lata 3 tygodni temu #1017136 przez Inna607
Hejo

Witam sie z trwajacego urlopu :)
Moge napisać tyle CHWILO TRWAJ. !!!
Opowiadania mam tyle ze nie wiem czy strony nie zajmę calej hahah tylko kto to bedzie czytał:p

[/b]

9 lata 3 tygodni temu #1017140 przez aggi
inna szczeście kipi z Twojego posta :) czekamy na opowieści, a tymczasem odpoczywaj ile się da :whistle:

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1017425 przez maybeline
Jestem z Lublina.Marysia to nasze pierwsze dziecko;)
Może na początek pare słów o naszej córeczce.Ma już trzynaście ząbków,zaczęła chodzić jak miała niecałe 13 msc,teraz to już biega:)Kp do niedawna,jeszcze czasem chce się poprzytulać ale już nie mam pokarmu,mm nigdy nie tolerowała,nie umie też pić/jeść z butelki.A więc u nas szybko weszło jedzenie "normalne";p tzn.kanapki na śniadanie różnego rodzaju,jajecznica,twarożki,obiady normalne,zupy warzywne itp.
Musiałam wrócić niestety do pracy szybciej niż planowałam bo inna koleżanka z pracy zaszła w ciąże.Pracuje od dwóch miesięcy trzy dni w tygodniu ale jak ide do pracy to na caaly dzien od 9.30 do 23 także mój mąż musiał szybko znalezc sobie sposób na usypianie Mery;)W opiece pomaga nam jeszcze moja mama,opiekuje się Marysią do czasu aż mój mąż wróci z pracy.
Czasem zdarzy się że prześpi całą noc bez pobudek ale generalnie budzi się,najczęściej na picie,bo pije naprawde dużo,aż nie wyrabiamy ze zmianą pampersów,nocnika się boi,nie chce narazie siadać,troche siadała,nawet zdarzylo jej sie zrobic siusiu a potem nie wiem,cos jej nie pasuje teraz.Na sile nie bede sadzac bo bedzie jeszcze gorzej.
Hym nie wiem co wam jeszcze napisać,pytajcie jak coś was interesuje;)i piszcie jak u was jest z jedzeniem,nocnikowaniem,ząbkami.

9 lata 3 tygodni temu #1017438 przez aggi
Witam się :) Pospane do 8.30 :) Wczoraj utleniliśmy 7 stówek na zakupach :blink: szok. No ale cały koszyk załadowany. Maks obkupiony na cały miesiąc. i drobnostki na święta już też pokupowane, mamy spokój. ;) ALE u mnie wieje ! Halny jakiś czy co, bo 9 stopni na termometrze a wieje że okna chce wyrwać :whistle:

maybeline
z Lublina to mieliśmy tu na forum Kasię z trojaczkami :cheer: :) 13 ząbków ! Szok ;) Maks ma 7 :P :D ale obiady wciąga jakby miał wszystkie :D oj Maks mleko uwielbiał, a teraz pije mm na noc tylko i czasem w nocy :) Kp tylko 2,5 msca u nas było i to była męka - 5tyg non stop na antybiotykach, zapalenie za zapaleniem, byłam wrakiem człowieka i 24/dobę płakałam. Brrr. MM ustabilizowało moje życie psychiczne, serio. Poza tym Maksior chodzi za rączkę, nie chce jeszcze całkiem sam. jest z 6.08 :) Czytałaś trochę od początku czy Ci się nie chciało? :) pewnie nie masz czasu też skoro pracujesz :) Ja pracowałam, zaszłam w ciążę i niestety nie dostałam umowy - siedzę w domu za darmo od ponad 1,5 roku.

9 lata 3 tygodni temu - 9 lata 3 tygodni temu #1017441 przez maybeline
Aggi napewno poczytam troche w wolnej chwili z przyjemnością,najczęściej wieczorami jak Mery już śpi.Teraz w ogóle mi jest ciężko,mój mąż wyjechał,więc siedze z Marysią calymi dniami,nawet ze spacerów nie można korzystać bo strasznie wieje a wczoraj u nas grad się nawet pojawił;/
Z Kp tak jest,ważne że trochę przynajmniej się wam udało:)U nas też momentami było ciężko,teraz z perspektywy czasu myślę że czasem się nie najadała jak była malutka a ja uparcie kp,żałuje że wcześniej nie wprowadziłam jej mm.Potem jak chciałam było już za poźno,bo nie chciała nic pić z butli.
Teraz pije tylko i wyłącznie z bidona i z lovi 360,butelki nie zna do tej pory i raczej już nie pozna.
Już z niej taki gagatek że sama przyjdzie i mówi mniamniam i prowadzi do kuchni bo głodność straszna;)

9 lata 3 tygodni temu #1017449 przez nataliaa87
hej :D

Mój mały zasnął o 14.30 :blink: Jak znam życie, to Maks wcześniej spał za Szymona, więc jeśli będę się dzisiaj bujać do 23, to Aggi zażądam odszkodowania :woohoo:

U nas też wieje. Szaro, ciemno. Nawet dzisiaj nie wyszliśmy na dwór. Jutro mamy szczepienie, więc wyjście z domu nas nie minie :D
Siedzę teraz z nosem w allegro i szukam prezentów dla naszej gromadki chrześniaków :P Już nie mogę na nie patrzeć ;)

Maybeline witam Cię i ja :)
Ja mam synka- Szymusia z 12 sierpnia :) U nas 12 ząbków:) Od ok. 6 m-ca stosowałam się dużo do zasad blw, więc u nas od dawna mały je normalne jedzenie. Jest na mm od 5 m-ca i do tej pory pije mleko 2 razy na dobę. Co do odpieluchowania, to ja jeszcze nie próbuję. Czekam aż będzie bardziej gotowy. Na razie nawet nie przeszkadza mu pełny pampers. Zamierzam się tym zająć ok 18 m-ca.. No chyba, że wcześniej zauważę, że przyszedł na to czas :)

Miłego popołudnia :D

9 lata 3 tygodni temu #1017522 przez Inna607
Hejo hejo :)

matko urlop mi sie jutro konczy aaaa ja nie chce poprosze jeszcze tydzień ! ;D

Widze że mamy nową koleżankę Serdecznie Witam Cię:)

Ja mam córeczkę z 8go Sierpnia maly kochany rozrabiaka u nas butla praktycznie od poczatku była bo przez głupotę i niewiedze zaprzepascilam szanse kp po 3 tyg życia Nadii:( wiec u nas smok i butla rządziły ale Dziś to juz od kilku miesięcy butla znikła zastapil go kubek niekapek porcja mleczka 2 razy dziennie wieczorem i zdazy sie w nocy porcja czasami przesypiamy noc i mleczko jest na śniadanko. Pozatym Nadia tez pije ogrom soczkow herbatek i wody. Nauczyla sie pic z butelek z dziubkami i szaleje za nimi.
Nocnik sluzy u nas do zabawy nie mysle jeszcze od odpieluchowaniu moze gdzies za 2-3 miesiące. Ząbków mamy 12-13 jakoś a chodzic Nadia zaczela sama po roczku teraz to nie raz mam problem z dogonieniem jej w wózku juz coraz mniej chce siedziec bo ona "siama chce" :p
Ambitna bestie mam :laugh: :laugh:
Buziaki

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka