BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

9 lata 3 miesiąc temu #1019052 przez asienka87
Witam :)
ale tu gwarno :D przepraszam, ze mnie tak długo nie było,a le ciagle coś... poza tym właczam na laptopa, jak Kacper śpi, a że ma tylko jedną drzemke w ciągu dnia, podczas któej gotuje obiad i robie różne inne rzeczy, często czasu brak na odpisanie...
od paru dni ma strasznie lejacy kaszel... czyżby piątki ? w czwartek mamy iść na szczeienie wiec zobaczymy... najwyzej w styczniu pójdziemy :)
szukam nowej pościeli dla niego... jaka kołderka najlepsza ?140x200 ? bo ta łóżeczkowa 90x120 już dawno za mała, a poza tym odziedziczy ją braciszek :) Kacper spi od tygodnia w nowym łóżku i jest zachwycony :) przesiaduje w nim, bawi się, a i ja mogę sie koło niego położyc :)
we wtorek miałam wizyte u gina, Kubuś rosnie jak na drozdzach :P waży juz 1600 g i jest ponad norma :) aż lekarz zapytał sie ile ważył pierwszy syn, powiedziałam mu ze 3360 g 3 tygodnie przed terminem, to powiedział, ze będziemy monitorować przyrost wagi, bo jak donosze do terminu, a będzie duży to moge nie urodzić naturalnie... no chyba , ze znów będzie poró przed terminem :)
kolejna wizyta 29.12, teraz co 3 tyg, a nie jak wczesniej, co 4 :)

Inna no to A ładnie Cię zaskoczył :P to Twój drugi rozwód? jakoś nie pamietałam o pierwszym..pewnie mi umknęło :) ... oby ten trzeci wybranek okazał sie w koncu na całe zycie :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ummi no to ciekawie sie zapowiada :D ale z drugiej strony, zycie byłoby nudne gdyby nic sie nie działo :P

Maybeline oj, współczuje wyjazdu męża... jak ja sie ciesze, ze mój pracuje na miejscu i wraca codziennie do domu... nie wiem, jakbym sobie sama poradziła, szczególnie jak będę mieć dwójkę :)
Kacper spi u siebie w pokoju, juz w nowym łózku, ale rano rpzychodzi jeszcze do nas :) dziś np o 6 było mleko, dospał do 7.30, przyszedł do nas i dospał jeszcze do 8.20 :)
Kacper też uwielbia w piłęczkach sie bawić :D

Natalia oo, jak miło, ze zaglądasz coraz częśćiej :)
u nas w pierwszym cyklu z testami sie udało, wiec kto wie :D trzymam kciuki :*

Aggi no to wielkie gratulacje :D w końcu sie doczekaliście :) brawa dla Maksia :)
ja już nie wiem, czy skok, czy bunt, czy zęby;/ bo od paru dni lejacy sie katar... a , jak na razie, uspokoił sie :)
u nas też 2 pokoje, w jednym jest Kacper , w drugim my, a jak sie mały urodzi, to z miesiac , dwa będzie u nas, a jak jego spanie nocne sie unormuje, to przeniesiemy go do Kacpra :)
zazdroszcze przespanych nocy :) u nas zdarzają sie sporadycznie, że budzi sie dopiero koło 5-6 na mleko i jeszcze dosypia :) ale może niedługo też stanie sie to u nas norma :D
u nas juz dawno Kacper nie jest na przeiwjaku (my mamy na komodzie) ale głównie ze wzgledu na to, zebym nie musiałą go tam dzwigać...ale bardzo lubiałam go tam przewijac :) ale został dla braciszka :)

Katsi co tam u Was ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1019088 przez Inna607
Aggi przewijak dla dziecka 16 miesiecznego??? o moj Boże :blink:
To mnie zszokowalas :lol:
Ja uzywalam przewijaka pare dni bylo mi nie wygodnie i zrezygnowalam z niego od poczatku przebieram Nadie na łóżku i tak mi najlepiej. A teraz to sobie przewijaka nie wyobrazam Nadia z lozka ucieka a z przewijaka udawalabym batmana czy cos :laugh:

Moje dziecko zaczelo z predkoscia swiatla wchodzic na stol w kuchni masakra jestem przerazona bo chwila nie uwagi i nie chce myslec co ona potrafi zrobic narazie to jest siedzenie i bawienie sie owocami haha ale coz trzeba lazic z nia krok w krok
U nas dzis pobudka o 5 i moje dziecko chce sie bawic o nie nie mleczko i dociagnelismy to 7:30 chyba, nie pamietam.

Asia owszem chcem dzidzie ale moze za pare lat :laugh:
Oswiadczam wszem i wobec ze @ przybyła dwa dni wczesniej :D czyli tak jak mowilam ze przybedzie tak i jest :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Aggi jestes moje guru :* :kiss: :kiss: :kiss:
Dziękuję za Twoje słowa masz zupelna racje :)
Buziaki

9 lata 3 miesiąc temu #1019133 przez aggi
Dzień dobry :) Ponuro trochę na dworze, ale cooo tam. Dzisiaj czeka nas imprezka - odprawiamy babci urodziny ;) Ale mnie nie przeszkadza posiadówka u mnie w domu. Jednak jest lepiej, bo jak dziecko śpiące to do kąpieli i spać :) A tak u kogoś to trzeba się prosić potem żeby wracać itd. Mam kawkę mmmm a Maks trzy biszkopty i sok ;) Muszę dzisiaj posprzątać porządnie, bo S malował sypialnię moich rodziców i syyyyyf że szok. ;)

asienka
nie mam pojęcia jaka kołderka dobra będzie, a jakie macie łóżko dla Kacperka? Widziałam że pościele dziecięce są na 135x200. :) Ale to przecież mega duże chyba? :) Maks jeszcze pod kołderką nie spał swoją, leży i czeka :) U nas ciepło w domu, śpi pod kocem - latem cieniutkim, a zimą minky z bawełną i ociepliną w środku ;) z Kubusia kawał chłopa :) Dużo przytyłaś od początku? noooooo w końcu się doczekaliśmy tupotu małych stóp :D

inna a to dla mnie przewijak jest zbawieniem :) Maks nie rzuca się, ładnie leży i daje się przebrać :) Mieliśmy go chować po 12mscu, ale nadal go używamy bo jest już podniszczony to go 'wykończymy' i będzie od razu do wyrzucenia :) nie no nie dziękuj mi, powiedziałam jak uważam, wiadomo że wcale nie musisz się ze mną zgadzać, ja tylko i wyłącznie pokazałam swój punkt widzenia na to wszystko :)

kupiłam wczoraj Maksowi buciki za 28zł :D i dwie bluzki takie po domu, używane ;) ale 5 i 4 zł :P to żal było nie brać ;) a brakuje mi takich 'po domu'

9 lata 3 miesiąc temu #1019151 przez asienka87
dziś znów milion pobudekw nocy ;/ jakieś jęki, stęki itp... chba te piątki idą, bo coś tam wyczuwam, katar nadal lejący i taki marudny w nocy... no zobaczymy :)

Inna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aggi Kacper teraz ma drzemkę, ja popijam słabą kawkę, czekam aż pranie się skończy i kładę sie również, bo po nocy jakaś taka markotna i śpiąca jestem ;/ no włąśnie na aukcjach dziecięcych widziałam 140x200, może i duża, ale bedzie miał "na zaś ", a i ja sie przykryję jak położe sie koło niego :) ta standardowa 120x90 jest mała, daję mu ją odwrotnie, to za króka...a pod wieksza sie nie odkopie chociaż :) a zakupy pierwsza klasa, buciki swietne :)

a my bylismy dziś na małych zakupach łazienkowych :) mamy łazienkę grafitowo- jasnobeżową (kremową) i wymyśliłam dodatki w kolorze pomarańczu i fajnie to wyszło ;) jeszcze dywanika mi brakuje, ale to musze poszukać na allegro, bo nie znalazłam w sklepie , jak skoncze urządzać to sie pochwale :)

9 lata 3 miesiąc temu #1019156 przez Inna607
Heloo:)

Aggi gdzie takie fajne buty podobaja mi sie :)
Powiedz czy ty na dwor teraz Maksowi tez ubierasz koszulke czy jeszcze body ?
Bo u nas po domu to koszulki ale na dwor to zdecydowanie wole body boje sie zeby cos tam nie wylazlo na wierzch.

Asiu aj jak ja Ci zazdroszcze tych dopierania dodatkow itd.
Ja musze odlozyc pieniadze i niuni kupić łóżko bo lozeczko dawno poszlo w zapomienie i sluzy jedynie do zabawy o zadnym spaniu tam nie ma mowy :(
Ale teraz u mamy nie bedzie nawet miejsca gdzie to wstawic :(
Wkurza mnie to ze tam nawet nie bedzie Nadia miala wlasnego konta a matka pewnie bedzie sie drzec ze wszystko wszedzie porozwalane ajj tak mi szkoda tej mojej pociechy i nic z tym zrobic nie moge. Mam czasami strasznie dosyć tego życia.
Ale coz trzeba wierzyć ze jeszcze bedzie lepiej ze odbije sie od tego wszystkiego :)

9 lata 3 miesiąc temu #1019204 przez maybeline
Hej,
Asieńka możemy sobie przybic piątke,u nas dzisiejszej nocy też było milion pobudek;/;/;/ale widze że kolejne zęby jej wychodzą,z jednej strony trójka i czwórka na raz...powiem wam że zmartwiłam się też trochę tym że ona jak się budzi to staaasznie duzo pije.dziś wypiła w nocy trzy butle a rano jak wstała musiałam natychmiast dorabiać pić...oczywiście już poczytałam w necie hehe wiem wiem nie powinno się czytać bo niekiedy jeszcze człowiek bardziej sie denerwuje i po przeczytaniu wyszło mi że moje dziecko ma cukrzyce...oczywiście nie biore tego do siebie.Idę we wtorek do pediatry na szczepienie to się dopytam,może jakieś badania niech zleci.Ale czuje że to chodzi tylko o to że ona ma jeszcze potrzebe ssania,w moich cycach już pustki więc się denerwuje i chce pić.

Dziś w ogole byliśmy na sesji zdjęciowej świątecznej.U nas na osiedlu jest taki fajny klub malucha i tam zoorganizowali fotografa i piękną aranżacje.Marysia ma fotki w worku mikołaja i z czapeczką na głowie.No świetnie wyszło:)i jaka taniocha...30 zł za 4 zdjęcia;):)dziewczyny polecam jak coś bo naprawde warto,super pamiątka.A że byłam jeszcze z siostrą i jej córeczką to zrobiłyśmy też wspólne foto.Będzie super prezent dla babci:)

U nas też już przewijak schowany z tego w zgłedu że czasem na naszym 2 m łóżku ciężko mi ją przebrać;p hehe pewnie zależy od dziecka.Tylko się cieszyć jak jeszcze grzecnie leży przy przebieraniu.

A to wy już wymieniacie łóżeczka na te z balustradką tylko??u nas Mery śpi w turystycznym,dla nas rewelacja,w drewnianym strasznie się o szczebelki obijała.Na to z balustradą to wydaje mi się że jeszcze długo sobie poczekamy.Marysia się tak wierci że tylko bym chodziiła pewnie i z podłogi ją zbierała.

Asienka podziwiam Cie za wytrwałość przy wstawaniu i chodzeniu do drugiego pokoju do dziecka,u mnie niestety lenistwo straszne,uwielbiam spać,a w dzień nie potrafie,więc jak zarywałabym noce to chodziła bym jak zombi w dzień...;/

9 lata 3 miesiąc temu #1019241 przez asienka87
noc znowu średnia, ale do przeżycia :P wczoraj , jak Kacper miał drzemkę w dzień, to ja też sie położyłam i o niebo lepiej sie czułam :) dziś niestety moja drzemka w dzień odpada, bo jedziemy do mojej siostry, wiec w czasie drzemki Kacpra, która właśnie trwa, przygotowałam obiad, przyszykowałam ubrania do wyjścia, umyłam włosy, pomalowałam paznokcie i nawet regulacje i henne brwi sobie strzeliłam :D mężo na saunie, takiemu to dobrze :P jak nie byłam w ciaży, to chodziliśmy sobie razem :)

Inna pobędziesz troche u mamy, wyjaśni Ci sie sprawa z mężęm itp i na pewno wyjdziesz na prostą :)
my mielismy remont w związku z tym zalaniem, łazienka w całkiem innej aranżacji i dlatego troche zakupów nas czekało... w przeciwnym razie byłoby po staremu :P
ja Kacprowi ubieram albo body, albo koszulke i ogrodniczki.. też nie lubie jak ma plecki na wierzchu... po domku bodów nie zakłądam, bo nie wygodne dla mnie chociażbu ze względu na sprawdzenie pampersa :)

Maybeline u nas nowe łóżko ze względu na ciążę i przygotowanie łóżeczka dla maluszka... gdyby nie to, to pewnie Kacper nadal spałby w łóżeczku :) mamy piętrowe, Kacper śpi na dole, ma zabepzieczenie tak do połowy i powiem Ci szczerze, ze też sie bałam, aby nie spadł, bo on po całym łozeczku potrafił "chodzić" podczas snu... ale o dziwo na łózku nie wędruje :) spi już ponad tydzień, pierwszą noc miał podłożony miekki dywanik pod łózko, ale nie spadł ani raz :) a jak ma cieżko zasnąć ponownie w nocy, to ja sie kładę na chwilę koło niego i szybko zasypia, a ja wracam do męża :) już sie przyzwyczaiłam do tej wędrówki, ale wole to, niż jakby miał spać z nami w pokoju, bo jak przez 2 miesiace był u nas w pokoju podczas remontu, to non stop przychodził do nas do łózka :P bałam sie, ze mu tak zostanie, a nie chciałąbym tego przede wszystkim z powodu rosnącego brzucha, a potem z powodu maleństwa u nas w łózku... wtedy nie spałabym w ogóle bo bałabym sie o jednego i drugiego :P choć nie palnuje jakos aby Kubuś spał z nami w łózku :) Kacper też spał tylko pare nocy na początku, a potem albo w łózeczku albo w wózku :)
fajnie, ze udało sie zrobić swietne zdjecia za tak niwielka kase... fajna pamiatka :)
pokazesz :)?

9 lata 3 miesiąc temu #1019250 przez maybeline
Nie wiem czy wam wspominałam już,ale chyba jeszcze nie. Od kiedy Marysia skończyła 4 msc to co niedzielę chodzimy na kurs pływania (w styczniu juz stuknie rok jak chodzimy).Dzis właśnie byliśmy na zajęciach, jestem baardzo dumno ze swojej córeczki, nawet pani instruktor nie mogła wyjść z podziwu jak mery pięknie juz plywa w rekawkach jak i skacze z materaca do wody:) nad nurkowaniem musimy jeszcze popracować bo czasem zanurzajac sie otwiera buzie haha se wymyśliła. A ktoras z was może też chodzi na takie zajęcia? ....asienka jasne ze pokażę ale dopiero za tydzień będę miala fotki.

9 lata 3 miesiąc temu #1019285 przez Ummi
Witam niedzielnie :)
Chlopaki z tata na spacerze :D:D:D
Aggi Yasinek ma troche ponad trzy lata - na suwaczku widac dokladnie ;) dostal tabletki - co wieczor ma jedna pogryzc i tak przez 3 tygodnie a poza tym taka maska i wziewy w razie duzego kaszlu - na szczescie tabletki badzo pomogly i wziewow juz nie stosujemy :) do tego zmieniamy koldre i poduszke, a z ubezpieczalni dostaniemy pokrycie antyalergiczne na materac :) Rb to skrot od Rodzicielstwo Bliskosci - podazanie za dzieckiem, szacunek dla niego, zauwazanie potrzeb zamiast karania itp. - tak ogolnikowo napisalam, ale polecam blog dobrarelacja i grupe Rb na fb :) aha - co do przewijaka to przy Y tez dlugo mielismy, bo tak mezowi bylo wygodniej, szczegolnie jak trzeba bylo Y umyc przed zalozeniem nowego pampersa (przewijak mielismy na pralce w lazience:P) czy tez po kapieli, przy H jakos go juz dawno nie uzywamy, ale jak Maksiowi i Tobie tak wygodnie to czemu nie :) I mam tez jedno pytanie - pisalas chyba kiedys, ze masz frytkownice zuzywajaca bardzo malo oleju - czy smak frytek jest taki sam, lepszy/gorszy? zdaj relacje, bo w kuchni arabskiej milion potraw robionych na glebokim oleju i moze takie urzadzenie byloby dobrym rozwiazaniem hmmm

ok dokanczam teraz bo mi powrot ze spaceru przeszkodzil ;)

Asienka u nas Zuzu spi w spiworku :) przynajmniej nie martwie sie czy jest przykryty, bo on takie akrobacje robi, ze nieraz o 18 stopni sie w czasie snu przekreca. A Yasinko spi pod 100 x 135 i jak dla nas jest idealna :) (on ma metr wzrostu).
Inna Hamza tez whodzi na stol w kuchni, i na biurko... on obojetnie gdzie jest to nogi daje do gory szukajac podparcia by wspinac sie wyzej... taki typ :/
Maybeline fajne zajecia musza byc :) my nie chodzimy, ale bylismy w tym roku nad morzem i Zunka szalal, ciagle bral kogos za reke i pedzil do wody, nawet jak mial jej juz po pachy to chcial glebiej haha

9 lata 3 miesiąc temu #1019330 przez aggi
Dzień dobry :) Ja dzisiaj dopiero bo w sobotęę urodziny babci mojej odprawialiśmy :evil: :whistle: ja poszłam spać o 24, ale S z babcią i moją mamą to do 2 siedzieli haha ;) Niedziela minęła nam też szybko - siedzieliśmy w domu, potem pojechaliśmy babcię odwieźć do domu, potem na kawę do teściów :pinch:
W ogóle więcej było sytuacji...
Jestem ewidentnie na nich uczulona :blink: W ogóle z lepszych wiadomości :D Maksiu już ślicznie chodzi :) W ogóle rybki się nam urodziły z soboty na niedzielę :D I konspiracja bo nigdy małych nie mieliśmy i stare nocowały w słoiku :P Musimy kupić 'kojec' dla małych żeby te duże ich nie pozjadały :) Heheh takie historie u mnie :P

asienka u nas też stękanie ale w dzień, płacz o byle coooo... SKOK mamy. Patrzyłam w tabelkę. No kochana nie pomogę z tą kołdrą bo u nas nie dość że ciepło bardzo w domu i Maks pod kocem śpi.. i kołderka leży nieużywana. Ale chyba może faktycznie lepiej większą wziąć i spokój mieć :) koniecznie pochwal się łazienką :D

inna na allegro buciki znalazłam :) wcześniej kosztowały 50, a teraz 28 :) jak mocno podwiewa to mam awaryjne body bez rękawa i body zakładam. Zresztą na długi i krótki też kilka sztuk mam. Wygodniejsze to jest niż martwić się czy nie zawieje plecków. Także ja nawet na 92 mam bodów kilka par kupione :)

maybeline
kochana a może zwyczajnie jej się pić chce? Może za ciepło w domku? 30zł to rzeczywiście tanio :) SUPER że się udała sesja :) to fajna pamiątka :) Ja Maksowi robiłam zdjęcia w domu, jego w ogóle nie da się uchwycić i takie zwyczajne tylko zrobiłam z czapką mikołaja ;) Maks śpi w łóżeczku drewnianym :) Na razie nie planujemy zmieniać. No chyba że rodzeństwo by miało być. A tak myślę że jeszcze przyszły rok pośpi w nim. Chyba że mocno urośnie :) oj u mnie też Maks śpi w osobnym pokoju i ja sobie to chwalę bo my lubimy z S długo posiedzieć wieczorami, a jakby nam dziecko spało to nie ma mowy :) A mamy swój pokój sypialniano-dzienny że tak to nazwę hehe :) Bo mieszkamy z moimi rodzicami i mamy dwa pokoje - jeden Maks a jeden my :) brawo dla Marysi za postępy :) Super napewno są takie zajęcia. U nas niestety w okolicy basenu nie ma takiego z prawdziwego zdarzenia.

ummi o ja głupia że też na suwaczek nie zerknęłam :D kurcze to ja do tego RB to chyba za mało cierpliwa jestem... przyłapuję się na braku cierpliwości.. nie dobrze trochę.. taaak mamy tefala do frytek gdzie daje się łyżkę oleju :) ja już tak przyzwyczaiłam się do smaku takich frytek że gotowe kupione gdzieś zwyczajnie mi nie smakują bo mam wrażenie że ociekają tłuszczem ;) w każdym razie smak jak smak są chrupiące i kruche w środku, zależy też od odmiany ziemniaka czy są suche czy wodniste mocno - bo wtedy różnie się pieką :) No ale do ziemniaka nie wejdziesz i trzeba próbować :) Jest to drogie/może u Was tańsze ;) allegro.pl/tefal-gh8060-actifry-frytkown...eju-i5672613148.html takie. Tylko my mamy starszy kilkuletni model :) poczytaj sobie, ja jestem zadowolona i po dłuższym użytkowaniu na prawdę nie smakują mi frytki zrobione na głębokim oleju. No i nie mam wyrzutów sumienia jak daję Maksowi :) Bo są zdrowsze :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1019517 przez nataliaa87
Dzień dobry :P

Będę narzekać :P
Za oknem strasznie, nic mi się nie chce i wstrętna @ się panoszy :P No nic, trzeba będzie porządnie Sylwester świętować i czekać na dwie krechy w Nowym Roku ;)

Mały jeszcze śpi. W sumie sama chętnie bym do niego dołączyła, ale nieuchronnie zbliża się koniec drzemki, więc nawet nie zdążę zasnąć :/ Wszystko przez ten obiad, który choć raz mógłby wziąć przykład z bałaganu i sam się zrobić :P
Jutro mamy wizytę u ortopedy, bo mam wrażenie, że coś jest nie tak z nóżkami Szymcia.. Jakoś tak wykrzywia jedną stopę do środka. Nie wygląda to normalnie. Boję się :/

Aggi świetne łupy :) Nie masz nigdy problemu z butami? Zawsze pasują na nóżkę? Ja jakoś wolę 10 razy przymierzyć w sklepie, bo się boję, że będzie coś nie tak.

Maybeline my też nie chodzimy regularnie na basen, ale byliśmy już i mały był zachwycony. Właśnie planujemy kolejne wyjście i się wybrać nie możemy.

No i nic więcej nie zdążę poczytać,

Miłego popołudnia :)

9 lata 3 miesiąc temu #1019535 przez aggi
Dzień dobry :) tak czekałam i czekałam dziś aż ktoś tu napisze ;)

natalia ja to termin @ 27 mam. Ale czuję w kościach że nic z tego.. na internecie biorę tylko większe rozmiary bucików i wtedy grzecznie czekam aż nóżka urośnie :) Takie 'na już' to tylko w sklepie :)

byłyście na badaniu bioderek jak zaczęło Wam dziecko samo chodzić? My z racji tego, że Maksio zaczął ładnie chodzić wybieramy się w styczniu. Babka na ostatnim badaniu bioderek powiedziała, że można przyjść jak dziecko zacznie chodzić by sprawdzić czy wszystko OK. Że nie jest to obowiązkowe, ale dla swojego spokoju. No i my postanowiliśmy zapisać Maksa po Nowym Roku :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1019539 przez nataliaa87
AGGI my byliśmy na badaniu bioderek tylko raz. Na początku.. jutro pewnie zbada małego od góry do dołu i się okaże czy wszystko jest ok.

Co do starań, to ja wiem, że tak łatwo nam nie pójdzie głównie przez moją tarczycę. No i cykle mi się dziwnie skróciły do 26 dni i ta druga faza bardzo krótka. Po Nowym Roku pójdę do lekarza, sprawdzę czy wszystko jest w porządku.

9 lata 3 miesiąc temu #1019563 przez aggi
natalia szukałam na necie prawidłowa faza lutealna trwa 10-12 dni więc spoko nic się nie martw. A będziesz robiła tsh?? my na bioderkach byliśmy w sumie trzy razy, ale wszystko było OK u Maksa. Babka powiedziała że zaleca przychodzić jak dziecko zacznie samo chodzić dla sprawdzenia :) Dlatego pytam czy któraś była, bo w sumie Wasze dzieci już długo chodzą same :)

9 lata 3 miesiąc temu #1019788 przez aggi
Dzień dobry B) zaglądam tu od rana czy ktoś coś napisał a tu pustki :blink: :blush: :blush: hm hm hm przywołuję Was do porządku :whistle:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka