- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Tata Nadii zabral dzis nas na zakupy mikołajkowe dla niej

Mielismy kupic drewniane sanki i buty kozaczki na zimę

Pierw poszlismy po sanki do practikera mialy kosztować 80 zl byly po 60 ale byly tandetne wiec grzecznie zapytałam czy mozemy gdzies indziej zobaczyc bo te nie sa godne uwagi normalnie bez cienia mrukniecia poszlismy dalej ze bylismy w Centrum Handlowym to wszystko kolo siebie wiec zaszlismy po Deichmanna po buty pierwsze jakie wpadly mi w oko okazaly sie idealny numer ok buty takie jak chcialam i okazuje sie ze jest przecena wlasnie ich z 49 na 29 zl to mowie ze jeszcze lepiej a buty naprawde super idziemy do kasy a tam do zaplaty 12 zl uwierzycie? Bylam w takim szoku ze nie wiem nowe buty ladne cieple i za grosze haha takie zakupy to ja lubie szkoda tylko ze nie ja placilam:p poszlismy dalej i dostalismy tez idealne sanki drewniane z oparciem za 74 zl tatus mial przeznaczone wiecej wiec kolejny zaskok hehe to nakrecilam jeszcze tatusia na komin znalazlam idealny w kolorze i wzorze kurtki Nadii takze jestem bardzo milo zaskoczona postawa taty i zadowolona z udanych lowow zakupowych

Maybeline ja tez sie ciesze ze do nas dolaczylas

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 6

no i weekend dobiega końca

dziś na Mikołaja do Kacpra przyjezdzają wujkowie i dziadkowie ...ale oczywiście brat do mnie dzwoni i mówi : to widzimy sie dzisiaj ? ja zaskoczona : tak? a on do mnie: to mama Ci nie dzwoniła ? no i oczywiscie nie dzwoniła... cała mama... jej sie wydaje zawsze wszystko takie oczywiste ;/ dobrze, ze mi brat zadzwonił...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Maybeline u nas jedna drzemka.. tylko czasem trwa godzine , czasem 3... jak śpi godzine, to wieczorem jest marudny bardzo, ale zasypia już koło 20, a jak śpi z 3 godziny, to zasypia koło 21-22, a jak by miał 2 drzemki, to ciężko go uspać o 23

a to jest to szczepienie na roczek? my już po, teraz mamy szczepienie na 16-18 miesiecy, ale mamy na razie odroczone, bo był chory..
Kacper urodził sie 3360 g ,a le w 37 tygodniu, też miał żółtaczke wcześniaczką, wyszła dopiero w 4 dobie... ale przybierał szybko. teraz ma 17 miesiecy i wazy 13,5 kg..
Kacper gdzies od 8 miesiaca ma swój pokój, a nie przesypia całcyh nocy ;/ ale on na mleko sie budzi, taki głodomor

u nas trójki prawie bezobjawowo, w ogóle ząbki przebiły sie bez problemu wszystkie, tak wiec jestem z tego powodu zadowolona

miło, ze do nas zawitałaś i zostałaś

Aggi rozwalasz mnie z tym spaniem Maksa

ale od 2 dni spi na nowym łózku

u nas można

Inna u nas , jak nowa zabawka, to Kacper też tak potrafi siedzieć i sie bawić

fajnie, że tata sie spisał

Katsi oo , jeny, jak miło Cię widzieć

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Cóż szczerze ja to nie wiem tak naprawde co to grzeczne i posluzne dziecko bo Nadia 3/4 dnia jest istnym chodzacym armagedonem:D ja juz sie przyzwyczailam i dla mnie to normalne dziecko ale czasem naprawde sie zachowuje jak by ja piorun trząsnął

To wychodze z zalozenia ze szkoda moich nerwów i daje jej wola rękę jednoczesnie patrze by się nie pozabijla:)
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wykorzystałam chwilę ciszy i wpadłam coś napisać

Mały od rana krzyczał, marudził, chciał spać, ale nie chciał itp

Obkupiłam już czwórkę chrześniaków w zabawki świąteczno-urodzinowe, a dla Szymcia nadal nic nie mam pod choinkę.. Chcemy kupić jakieś auto, najlepiej interaktywne. Muszę czegoś poszukać..
W sobotę mamy kinder bal- podwójne urodziny. Roczek mojej chrześnicy i 5 urodziny chrześnicy Ł. Już słyszę ten hałas

Dziewczyny pokażcie jakiś przykład tych klocków drewnianych, którymi bawią się Wasze dzieci?? Ciągle żyję nadzieją, że jest coś, czym moje dziecko będzie potrafiło się zająć

Asia ciężkie chwile teraz przed Tobą z tym buntem. No ale każdą z nas to czeka.. Oby przeszło Kacperkowi zanim urodzi się Kubuś. Wiesz ile taki bunt może mniej więcej trwać?
Inna to Ty w Elblągu w czasie urlopu wylądowałaś? A to D. nie miał przyjechać do Ciebie? Nadia też podróżowała z Tobą? Super, że jesteś szczęśliwa. Oby tak dalej

Niesamowite z tymi Sierpniówkami. Pamiętam, że dopiero nie mogłyśmy uwierzyć, że są nasze następczynie 2015

W sumie teraz tak liczę, że ciągle mam szansę do nich dołączyć

Aggi dopiero 12, więc pewnie jeszcze śpicie z Maksem

Jak tam nastawienie?? Który dc u Ciebie???
Maybeline u nas ze spaniem jest to samo. Ciągle czekam na piękne noce..
My na odrę, świnke, różyczkę szczepiliśmy zaraz po roczku. Są dwie szczepionki. Mój mały dostał priorix. Podobno jest lepsza, bardziej oczyszczona czy coś w tym stylu. W każdym razie u nas nie było najmniejszych powikłań. Zero objawów..
Miłego dnia laseczki

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A ja dzis robie kolejny krok ku zadowoleniu i oswiadczylam szefowej ze szukam innwlej pracy i bede za okolo miesiac sie zwalniac.
- asienka87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

w całym tym buncie jest jeden plus - Kacper śpi bez pobudki do 5-6, zjada mleko i dosypia do 7-8

Natalia miło, ze zawitałas

nie mam pojecia ile to trwa

Inna super, ze odpoczełas i jestes szczesliwa

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Szczerze to mam serdecznie dosx tej pracy szczegolnie dziwnych godzin i beznadziejnych pieniedzy ogloszen przyjme do pracy w poblizu mnie jest cala masa wiec licze na szybkie znalezienie pracy

- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Witaj Maybeline - fajnie, ze nas znalazlas

Natalia u Was tez zabawki nie wzbudzaja zainteresowania ? to chyba taki typ dzieci jest

Asienka nie pociesze - Yasinko raczej z tych spokojnych a jak przychodzi czas nierownowagi (wiem czepiam sie, nie lubie okreslenia bunt haha) to trwa i trwa i jest ciekawie

- maybeline
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
W końcu dzis wolne,wczoraj miałam straszny dzień w pracy,już nie pamiętam kiedy byłam aż tak zmęczona;/;/;/Jeszcze teraz jak na złość mój mąż musiał wyjechać w delegacje z pracy;/wróci dopiero na święta...moja mama która do tej pory jak byłam w pracy opiekowała się moją córeczką też w środę wyjeżdża;/;/także będę musiała mocno kombinować z opieką nad Marią...na szczęście w tym tygodniu udało mi się dogadać że będę mniej pracować

Marysia dziś rano wstała koło 8,poszła do swoich zabawek i znalazła w nich swój grzebyczek do czesania włosów,wzięła go i wdrapała sie do mnie na łóżko(ja jeszcze spałam)i zaczęła czesać mi włosy hehehe miała przy tym ogromny ubwa,śmiała się w głos;)także taka to dzisiejsza pobudka baardzo sympatyczna:)

Co do spania,to u nas było tak że do 8 msc życia spała z nami w łóżku,potem spodobało jej się spanie w łóżeczku na szczęście,teraz zazwyczaj śpi w łóżeczku w naszej sypialni,nad ranem się budzi to bierzemy ją jeszcze do siebie i śpi dalej;)muszę pomyśleć nad przeniesieniem nas albo jej;)....eh ale co innego by było gdyby to bylo nasze mieszkanie,a to niestety wynajmowane;/
W sobote byłismy w bawialni dla dzieci.Na mikołaja poszliśmy.Marysia szalała najbardziej w basenie z piłeczkami,na dmuchanym zamku nie za bardzo chciała,bała sie.Ogólnie było super.Była z nami jeszcze Ola(1 rok,córeczka mojej siostry)i Zosia(17 msc córeczka siostry mojego m);)zabawa na całego.Ale powiem szczerze że już widać u każdej z nich całkiem inne charakterek.Zosia bała się raczej wszystkiego i cały czas chodziła za mamą,moja Mery bawiła się ale też miała czasem obawy a za to Ola najmłodsza była najodważniejsza do wszystkich zabaw;)
Marysia dostała od mikołaja księge dźwięków,kombinezon,instrumenty muzyczne na tablicy drewnianej i taką zabawke drewniana na kijku do pchania lub ciągnięcia,i własnie to jej sie najbardziej spodobało;)
Inna a w jaki zawód wykonujesz jeśli mogę spytać?:)z ciekawości pytam
Jeju wy wszystkie już daaawno po tym szczepieniu a ja przez moją pracę zaniedbałam tak ważną rzecz;/eh a jak mam czas w dany dzień to okazuje się że szczepienia brak...
- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Pobudka 7:05 o matkoo cala noc przespana:D huhu:)
Naduska ma dwie opcje na obudzenie matki albo skacze po mnie i ma dobra zabawe albo zwala lub zabiera wszystkie poduszki mi z łóżka ehh

Maybeline ja to zwykly fizyczny robol jestem w sklepie spozywczym pracuję

Niestety trafila mi sie wyjatkowo paskudna praca za bardzo male pieniądze wlasciwie bez dnia wolnego a roboty w uuujjj jeszcze polowa klientow takich ze zabic to za mało
Ja nie powiem bardzo chcialam do pracy ale pozniej akurat tej mialam serdecznie dosyć po 3 miesiacach mialam wrocic do domu opiekowac sie córka ale zycie osobiste mi zrobilo psikusa i niestety Jestem zdana póki co na siebie.
Dodatkowym ciezarem jest to ze mieszkam w miescie do którego dosc niedawno sie przeprowadziłam i nie mam zadnej nawet koleżanki ani nikogo z kim by mozna bylo porozmawiac czy wyjac na spacer czuje sie psychicznie strasznie
Ale co mam mowic .... ze jest Zajebiscie hehe

Nie dawno ruszylo wszystko ku lepszemu ale jak bedzie sie okaze tylko Bóg jeden wie co mnie czeka

Aggi jak tam ??
Ummi miło ze zajrzalas:) zapraszamy częściej:)
- nataliaa87
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Jakaś słaba noc za nami.. Mały się obudził o 3 i nie chciał już spać.. Na szczęście zasnął po 1,5 h i spał do 7. Od rana jakiś płaczliwy, dosłownie nic nie zjadł i po 2,5 h od wstania zaciągnął mnie do łóżeczka i zasnął..Mam nadzieję, że to tylko zmęczenie, a nie jakaś choroba..
Asia nasze starania na razie na luzie

Inna ja komentować chyba nie będę tego co napisałaś o dziecku, bo jestes dorosła i to Twoje życie.
Zostawiam tylko
A co do pracy, to szkoda tylko, że nie znalazłaś najpierw nowej.. Teraz szefowa może już szukać kogoś na Twoje miejsce, a przecież nie masz pewności czy tak szybko coś znajdziesz.
Ummi dla Szymona zabawki nie istnieją.. Dla niego najważniejsza jest moja noga, której się trzyma i ręka, za którą mnie ciągnie, żeby minuty nie spędzić beze mnie. Problem z obiadami, ze sprzątaniem i w ogóle z normalnym funkcjonowaniem. No ale co zrobić

Z Twojego wpisu do Asi od razu widać, że jesteś zwolenniczką Rb

Maybeline dowiedz się może czy jest jakiś określony termin, do którego powinno się zaszczepić dziecko na tę szczepionkę. Może nie masz się czym martwić..
Lecę brać się za obiad.
Miłego dnia

Edit.
Aggi przypominam Ci, że śpisz już 36h!!!

- aggi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 354

Chyba byliśmy bardzo grzeczni z moim S bo uwaga uwaga Maksymilian syn nasz w swoje równe 16mscy zaczął chodzić !! Nie umiem uwierzyć po prostu na dworze S wyciągnął go z wózka a Maksiu zaczął robić krok za krokiem sam !!

Poza tym sobotę spędziliśmy intensywnie nawet nie wiem jak hahahah mam sklerozę

A dzisiaj noc przespana, pobudka o 6 - dałam mleko i spaliśmy do 10

idę nadrabiać

inna no to A stanął na wysokości zadania jak zakupy małej zrobił

asienka a to mój brat miał być a w ostatniej chwili napisał że nie przyjedzie i psikus. Mój Maks to zaraz nie będzie pamiętał jak on wygląda.

natalia Maks ma takie klocki tylko większe pudełko: allegro.pl/klocki-drewniane-w-wiaderku-3...24h-i5197512659.html są kolorowe ładnie wykonane i długo potrafi się nimi zająć

ummi o matko nawet Ty tu zawitałaś

maybeline widzisz a ja panikara jestem i zarządziłam że Maks od urodzenia śpi osobno, bo potem go nie wyniesiemy od nas, a i nasze życie intymne by chyba umarło

- Inna607
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Natalia oczywiscie szanuje Twoje zdanie ale masz absolutna racje to moje życie i na całe szczescie nie musze sie nikomu tłumaczyć

A co do pracy .... Najpierw wlasnie chcialam szefowej powiedziec o swoich planach a nastepnie szukac pracy. Co do szukania osoby na moje miejsce to nie sadze bo juz teraz ma problem finansowy z dwojka pracowników wiec moje odejscie jej zwyczajnie na rękę a tak naprawde ja jeszcze zadnego wypowiedzenia nie dałam