BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

9 lata 4 miesiąc temu #1018139 przez Inna607
Hejo

Tata Nadii zabral dzis nas na zakupy mikołajkowe dla niej ;)
Mielismy kupic drewniane sanki i buty kozaczki na zimę:)
Pierw poszlismy po sanki do practikera mialy kosztować 80 zl byly po 60 ale byly tandetne wiec grzecznie zapytałam czy mozemy gdzies indziej zobaczyc bo te nie sa godne uwagi normalnie bez cienia mrukniecia poszlismy dalej ze bylismy w Centrum Handlowym to wszystko kolo siebie wiec zaszlismy po Deichmanna po buty pierwsze jakie wpadly mi w oko okazaly sie idealny numer ok buty takie jak chcialam i okazuje sie ze jest przecena wlasnie ich z 49 na 29 zl to mowie ze jeszcze lepiej a buty naprawde super idziemy do kasy a tam do zaplaty 12 zl uwierzycie? Bylam w takim szoku ze nie wiem nowe buty ladne cieple i za grosze haha takie zakupy to ja lubie szkoda tylko ze nie ja placilam:p poszlismy dalej i dostalismy tez idealne sanki drewniane z oparciem za 74 zl tatus mial przeznaczone wiecej wiec kolejny zaskok hehe to nakrecilam jeszcze tatusia na komin znalazlam idealny w kolorze i wzorze kurtki Nadii takze jestem bardzo milo zaskoczona postawa taty i zadowolona z udanych lowow zakupowych ;)
Maybeline ja tez sie ciesze ze do nas dolaczylas ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1018173 przez Inna607
Widzalyscie????!!! :woohoo:
Sierpniowe mamy 2016 juz Są !!! Ale szok :D
Jak to szybko leci coooo?

9 lata 4 miesiąc temu #1018248 przez asienka87
Witam :)
no i weekend dobiega końca :)
dziś na Mikołaja do Kacpra przyjezdzają wujkowie i dziadkowie ...ale oczywiście brat do mnie dzwoni i mówi : to widzimy sie dzisiaj ? ja zaskoczona : tak? a on do mnie: to mama Ci nie dzwoniła ? no i oczywiscie nie dzwoniła... cała mama... jej sie wydaje zawsze wszystko takie oczywiste ;/ dobrze, ze mi brat zadzwonił...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Maybeline u nas jedna drzemka.. tylko czasem trwa godzine , czasem 3... jak śpi godzine, to wieczorem jest marudny bardzo, ale zasypia już koło 20, a jak śpi z 3 godziny, to zasypia koło 21-22, a jak by miał 2 drzemki, to ciężko go uspać o 23 :P
a to jest to szczepienie na roczek? my już po, teraz mamy szczepienie na 16-18 miesiecy, ale mamy na razie odroczone, bo był chory..
Kacper urodził sie 3360 g ,a le w 37 tygodniu, też miał żółtaczke wcześniaczką, wyszła dopiero w 4 dobie... ale przybierał szybko. teraz ma 17 miesiecy i wazy 13,5 kg..
Kacper gdzies od 8 miesiaca ma swój pokój, a nie przesypia całcyh nocy ;/ ale on na mleko sie budzi, taki głodomor :P całe szczescie od jakiegos czasu tylko raz w nocy, wiec do przeżycia :)
u nas trójki prawie bezobjawowo, w ogóle ząbki przebiły sie bez problemu wszystkie, tak wiec jestem z tego powodu zadowolona :) teraz piatki, ciekawe jak będzie...
miło, ze do nas zawitałaś i zostałaś :)

Aggi rozwalasz mnie z tym spaniem Maksa :P Kacper dziś spał az do 6.30 :P z pobudką na mleko o 4 :P
ale od 2 dni spi na nowym łózku :D i jest całkiem ok, pierwsza noc przespana do 5- mleko- 8, a druga do 4-mleko-6.30, zobaczymy jak będzie później :)
u nas można :) ale chyba wszedzie tak jest, bo przeciez jak dziecko chore to nie zaszczepisz... my teraz sami sobie przesunelismy o tydzien, poszlismy, ale pediatra i tak go nie zaszczepiła i kazałą jeszze za tydzien przyjść...ale my chyba pójdziemy za 2 tygodnie, zeby nie jeździć co chwile jak by go miała znów nie zaszczepić, bo Ł by musiał wolne brać.. a ostatecznie pójdziemy po świetach..

Inna u nas , jak nowa zabawka, to Kacper też tak potrafi siedzieć i sie bawić :) gorzej później, jak sie znudzi :P ale klocki drewniane też sa i tez sie nimi bawi :)
fajnie, że tata sie spisał :)

Katsi oo , jeny, jak miło Cię widzieć :) wpadaj KOchana i pisz co tam u Was :* jak tam dziewczynki :)?

9 lata 4 miesiąc temu #1018273 przez Inna607
Asiu o jejku to nie fajnie Kacperkowi sie zrobilo zachowanie slyszalam o buncie dwulatka ale wczesniej nie wiem
Cóż szczerze ja to nie wiem tak naprawde co to grzeczne i posluzne dziecko bo Nadia 3/4 dnia jest istnym chodzacym armagedonem:D ja juz sie przyzwyczailam i dla mnie to normalne dziecko ale czasem naprawde sie zachowuje jak by ja piorun trząsnął :D ja moge mowic a ona i tak lepiej
To wychodze z zalozenia ze szkoda moich nerwów i daje jej wola rękę jednoczesnie patrze by się nie pozabijla:)

9 lata 4 miesiąc temu #1018282 przez asienka87
Inna wlasnie dzis czytalam o tym buncie dwulatka i on moze sie juz zaczac kolo 18 miesiaca a nawet i wczesniej.. wiecto chyba to bo on zmienil sie z dnia na dzien.. no i caly opis sie zgadza :P teraz chociaz wiem o co chodzi :)

9 lata 4 miesiąc temu #1018317 przez nataliaa87
Dzień dobry :D

Wykorzystałam chwilę ciszy i wpadłam coś napisać:)

Mały od rana krzyczał, marudził, chciał spać, ale nie chciał itp :P Mama nadzieję, że obudzi się już z dobrym humorem.
Obkupiłam już czwórkę chrześniaków w zabawki świąteczno-urodzinowe, a dla Szymcia nadal nic nie mam pod choinkę.. Chcemy kupić jakieś auto, najlepiej interaktywne. Muszę czegoś poszukać..
W sobotę mamy kinder bal- podwójne urodziny. Roczek mojej chrześnicy i 5 urodziny chrześnicy Ł. Już słyszę ten hałas :P

Dziewczyny pokażcie jakiś przykład tych klocków drewnianych, którymi bawią się Wasze dzieci?? Ciągle żyję nadzieją, że jest coś, czym moje dziecko będzie potrafiło się zająć :woohoo:

Asia ciężkie chwile teraz przed Tobą z tym buntem. No ale każdą z nas to czeka.. Oby przeszło Kacperkowi zanim urodzi się Kubuś. Wiesz ile taki bunt może mniej więcej trwać?

Inna to Ty w Elblągu w czasie urlopu wylądowałaś? A to D. nie miał przyjechać do Ciebie? Nadia też podróżowała z Tobą? Super, że jesteś szczęśliwa. Oby tak dalej :)
Niesamowite z tymi Sierpniówkami. Pamiętam, że dopiero nie mogłyśmy uwierzyć, że są nasze następczynie 2015 :P A to już kolejne :D
W sumie teraz tak liczę, że ciągle mam szansę do nich dołączyć :D

Aggi dopiero 12, więc pewnie jeszcze śpicie z Maksem :P
Jak tam nastawienie?? Który dc u Ciebie???

Maybeline u nas ze spaniem jest to samo. Ciągle czekam na piękne noce..
My na odrę, świnke, różyczkę szczepiliśmy zaraz po roczku. Są dwie szczepionki. Mój mały dostał priorix. Podobno jest lepsza, bardziej oczyszczona czy coś w tym stylu. W każdym razie u nas nie było najmniejszych powikłań. Zero objawów..

Miłego dnia laseczki :D

9 lata 4 miesiąc temu #1018335 przez Inna607
Nataliaa jak milo Cie widziec :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja dzis robie kolejny krok ku zadowoleniu i oswiadczylam szefowej ze szukam innwlej pracy i bede za okolo miesiac sie zwalniac.

9 lata 4 miesiąc temu #1018349 przez asienka87
Witam :)
w całym tym buncie jest jeden plus - Kacper śpi bez pobudki do 5-6, zjada mleko i dosypia do 7-8 :) albo to zasługa nowego łóżka i nowego- bardziej miękkiego materaca :) dziś wypił mleko dopiero o 6.10 :)

Natalia miło, ze zawitałas :) a u Ciebie jak starania? który dc?
nie mam pojecia ile to trwa :( moze trwać kilka tygodni a nawet ktoś na forum pisał , ze kilka miesięcy :( oby sie skonczyło, aż Kubus sie urodzi... choć strasza na forach, ze potem bunt 3-latka, 4-latka itd :P

Inna super, ze odpoczełas i jestes szczesliwa :) co szefowa na Twóje zwolnienie? masz już nowa prace na oku?

9 lata 4 miesiąc temu #1018353 przez Inna607
Asienka jezeli myslalam ze szefowa bedzie mnie zatrzymywac to sie zdziwiłam bo przyjela to bez jakiego specjalnego wow ale plakac nie zamierza hehe :)
Szczerze to mam serdecznie dosx tej pracy szczegolnie dziwnych godzin i beznadziejnych pieniedzy ogloszen przyjme do pracy w poblizu mnie jest cala masa wiec licze na szybkie znalezienie pracy :) trzymac wszyscy kciuki :)

9 lata 4 miesiąc temu #1018427 przez Ummi
Czesc :)
Witaj Maybeline - fajnie, ze nas znalazlas :)
Natalia u Was tez zabawki nie wzbudzaja zainteresowania ? to chyba taki typ dzieci jest ;) Yasin zabawi sie wszystkim, Hamza ciagle szuka co by tu nabroic :D chwilowo potrafi sie zabawic chwilke malymi autkami brata, pchaczem i jezdzikiem, albo laptopem brata :)
Asienka nie pociesze - Yasinko raczej z tych spokojnych a jak przychodzi czas nierownowagi (wiem czepiam sie, nie lubie okreslenia bunt haha) to trwa i trwa i jest ciekawie :D po buncie dwulatka, jest etap, ze dziecko nie umie poradzic sobie z tym, ze wybor jednej rzeczy oznacza rezygnacje z drugiej (np. odpowiedz na pytanie czy chcesz kubek bialy czy czerwony jest dla niego mega trudna, bo jak dostanie czerwony to nie bedzie mial bialego :P), a potem etap, ze chce zrobic wszystko na swoj sposob, np. wchodzimy na nasze pietro i dalam mu reke, a on chcial wejsc sam i co ? wraca na dol az pod drzwi wejsciowe i znow sie wspina na nasze pietro :D. Ale to wszystko mija :D

9 lata 4 miesiąc temu #1018446 przez maybeline
Hej dziewczyny
W końcu dzis wolne,wczoraj miałam straszny dzień w pracy,już nie pamiętam kiedy byłam aż tak zmęczona;/;/;/Jeszcze teraz jak na złość mój mąż musiał wyjechać w delegacje z pracy;/wróci dopiero na święta...moja mama która do tej pory jak byłam w pracy opiekowała się moją córeczką też w środę wyjeżdża;/;/także będę musiała mocno kombinować z opieką nad Marią...na szczęście w tym tygodniu udało mi się dogadać że będę mniej pracować;)

Marysia dziś rano wstała koło 8,poszła do swoich zabawek i znalazła w nich swój grzebyczek do czesania włosów,wzięła go i wdrapała sie do mnie na łóżko(ja jeszcze spałam)i zaczęła czesać mi włosy hehehe miała przy tym ogromny ubwa,śmiała się w głos;)także taka to dzisiejsza pobudka baardzo sympatyczna:):)

Co do spania,to u nas było tak że do 8 msc życia spała z nami w łóżku,potem spodobało jej się spanie w łóżeczku na szczęście,teraz zazwyczaj śpi w łóżeczku w naszej sypialni,nad ranem się budzi to bierzemy ją jeszcze do siebie i śpi dalej;)muszę pomyśleć nad przeniesieniem nas albo jej;)....eh ale co innego by było gdyby to bylo nasze mieszkanie,a to niestety wynajmowane;/

W sobote byłismy w bawialni dla dzieci.Na mikołaja poszliśmy.Marysia szalała najbardziej w basenie z piłeczkami,na dmuchanym zamku nie za bardzo chciała,bała sie.Ogólnie było super.Była z nami jeszcze Ola(1 rok,córeczka mojej siostry)i Zosia(17 msc córeczka siostry mojego m);)zabawa na całego.Ale powiem szczerze że już widać u każdej z nich całkiem inne charakterek.Zosia bała się raczej wszystkiego i cały czas chodziła za mamą,moja Mery bawiła się ale też miała czasem obawy a za to Ola najmłodsza była najodważniejsza do wszystkich zabaw;)

Marysia dostała od mikołaja księge dźwięków,kombinezon,instrumenty muzyczne na tablicy drewnianej i taką zabawke drewniana na kijku do pchania lub ciągnięcia,i własnie to jej sie najbardziej spodobało;)

Inna a w jaki zawód wykonujesz jeśli mogę spytać?:)z ciekawości pytam

Jeju wy wszystkie już daaawno po tym szczepieniu a ja przez moją pracę zaniedbałam tak ważną rzecz;/eh a jak mam czas w dany dzień to okazuje się że szczepienia brak...

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1018449 przez Inna607
Hejo

Pobudka 7:05 o matkoo cala noc przespana:D huhu:)
Naduska ma dwie opcje na obudzenie matki albo skacze po mnie i ma dobra zabawe albo zwala lub zabiera wszystkie poduszki mi z łóżka ehh :)

Maybeline ja to zwykly fizyczny robol jestem w sklepie spozywczym pracuję :)
Niestety trafila mi sie wyjatkowo paskudna praca za bardzo male pieniądze wlasciwie bez dnia wolnego a roboty w uuujjj jeszcze polowa klientow takich ze zabic to za mało
Ja nie powiem bardzo chcialam do pracy ale pozniej akurat tej mialam serdecznie dosyć po 3 miesiacach mialam wrocic do domu opiekowac sie córka ale zycie osobiste mi zrobilo psikusa i niestety Jestem zdana póki co na siebie.
Dodatkowym ciezarem jest to ze mieszkam w miescie do którego dosc niedawno sie przeprowadziłam i nie mam zadnej nawet koleżanki ani nikogo z kim by mozna bylo porozmawiac czy wyjac na spacer czuje sie psychicznie strasznie
Ale co mam mowic .... ze jest Zajebiscie hehe :)
Nie dawno ruszylo wszystko ku lepszemu ale jak bedzie sie okaze tylko Bóg jeden wie co mnie czeka :)

Aggi jak tam ??
Ummi miło ze zajrzalas:) zapraszamy częściej:)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1018491 przez nataliaa87
Bry :P

Jakaś słaba noc za nami.. Mały się obudził o 3 i nie chciał już spać.. Na szczęście zasnął po 1,5 h i spał do 7. Od rana jakiś płaczliwy, dosłownie nic nie zjadł i po 2,5 h od wstania zaciągnął mnie do łóżeczka i zasnął..Mam nadzieję, że to tylko zmęczenie, a nie jakaś choroba..

Asia nasze starania na razie na luzie :) Dzisiaj 21 dc. Ok. 16 grudnia powinna być @. Także jeszcze z tydzień muszę poczekać. Z resztą i tak wątpię żebym w pierwszym cyklu nam się od razu udało.

Inna ja komentować chyba nie będę tego co napisałaś o dziecku, bo jestes dorosła i to Twoje życie.
Zostawiam tylko
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

A co do pracy, to szkoda tylko, że nie znalazłaś najpierw nowej.. Teraz szefowa może już szukać kogoś na Twoje miejsce, a przecież nie masz pewności czy tak szybko coś znajdziesz.

Ummi dla Szymona zabawki nie istnieją.. Dla niego najważniejsza jest moja noga, której się trzyma i ręka, za którą mnie ciągnie, żeby minuty nie spędzić beze mnie. Problem z obiadami, ze sprzątaniem i w ogóle z normalnym funkcjonowaniem. No ale co zrobić :) Widocznie ma takie potrzeby. Kiedyś to pewnie minie.
Z Twojego wpisu do Asi od razu widać, że jesteś zwolenniczką Rb :) Też dużo czytam na ten temat i staram się małego wychowywać w tym duchu, ale łatwo nie jest :) Nie zmienię zachowań i myślenia wszystkich ludzi, którzy małego otaczają.

Maybeline dowiedz się może czy jest jakiś określony termin, do którego powinno się zaszczepić dziecko na tę szczepionkę. Może nie masz się czym martwić..

Lecę brać się za obiad.

Miłego dnia :)

Edit.
Aggi przypominam Ci, że śpisz już 36h!!! :woohoo:
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #1018505 przez aggi
Dzień dobry :) Laski nie było mnie raptem 3 dni i TYLE postów :) Jestem mega ciekawa co napisałyście :D I TYLE nadrabiania mam SZOK :whistle: :whistle: :whistle: oby częściej :D
Chyba byliśmy bardzo grzeczni z moim S bo uwaga uwaga Maksymilian syn nasz w swoje równe 16mscy zaczął chodzić !! Nie umiem uwierzyć po prostu na dworze S wyciągnął go z wózka a Maksiu zaczął robić krok za krokiem sam !! :woohoo: w domu tylko ode mnie do S i spowrotem chodził , a tu taki szok :-) tyle km na nogach zrobił :-) dumna ja! No i wczoraj i dziś już próbuje po domu spacerować sam :) :silly: :silly:
Poza tym sobotę spędziliśmy intensywnie nawet nie wiem jak hahahah mam sklerozę :D A w niedzielę byliśmy u mojej babci w odwiedzinach, potem u S brata dać prezent mikołajowy ich córce i Maksiu też dostał kolejne plastiki ;) Wieczorem jeszcze moja mama dała Maksiowi prezent :) Także dzień pełen wrażeń ! A wczoraj S miał wolne i też dzień zleciał :)

A dzisiaj noc przespana, pobudka o 6 - dałam mleko i spaliśmy do 10 :blush: tymbardziej szybko chcę drugiego malucha, mieć wszystko za sobą i spaaaaaaaaaaać. Kocham spać :evil: :whistle:

idę nadrabiać B) B) B)

inna no to A stanął na wysokości zadania jak zakupy małej zrobił :) Super. :) zawsze to też odciążenie finansowe dla Ciebie :) widziałam właśnie że sierpniówki 2016 są :D Jeśli by się teraz u nas udało to jeszcze się załapię :P Nie no, nie liczę na cuda :)

asienka a to mój brat miał być a w ostatniej chwili napisał że nie przyjedzie i psikus. Mój Maks to zaraz nie będzie pamiętał jak on wygląda. :pinch: kurcze może Kacperek ma skok? Albo bunt dwulatka już za rogiem? Choć słyszałam że ten 'bunt dwulatka' to wymysł rodziców ? Nie wiem kochana ale cierpliwości Ci życzę. A z ciekawości przelicz ile ma tyg Kacper i sprawdź z tabelką ze skokami :) Właśnie ja chcę Maksia zaszczepić po nowym roku... bo S specjalnie wolne by musiał brać ;)

natalia Maks ma takie klocki tylko większe pudełko: allegro.pl/klocki-drewniane-w-wiaderku-3...24h-i5197512659.html są kolorowe ładnie wykonane i długo potrafi się nimi zająć :) hahah też policzyłam i mam szansę na koniec sierpnia się załapać haha :) Ale w cuda nie wierzę :) u mnie dziś chyba 15? dc. ? nie wiem? :) ale na dzisiaj seksy mam zaplanowane :P zobaczymy co będzie :) hoho 16.12 @ ma być? trzymam kciuki za nieprzyjście :evil: :evil: :evil: hahaha nie spałam 36h nie przesadzaj :D :*

ummi o matko nawet Ty tu zawitałaś :D dziki szał :D hoho no akcja ze schodami najlepsza ;) ale dziecko to chyba na swoim chce postawić ale nie umie dokonywać wyboru właśnie tak że musi z czegoś zrezygnować :)

maybeline widzisz a ja panikara jestem i zarządziłam że Maks od urodzenia śpi osobno, bo potem go nie wyniesiemy od nas, a i nasze życie intymne by chyba umarło ;) Takie miałam obawy. Nie żałuję swojej decyzji, pierwsze miesiące to była masakra, bo spałam u niego, czasem w ogóle nie spałam, potem powoli zaczęłam wracać do S do łóżka i potem nadszedł piękny czas, że Maks zaczął przesypiać całe noce i wróciliśmy do 'psychicznej równowagi' :) nie mam pojęcia jakbym miała zrobić z drugim maluchem... bo pokoi więcej nie mamy, a spać z noworodkiem bym nie chciała znów. Także ciekawie by było. Co nie zmienia faktu że dziecko drugie chcę.

9 lata 4 miesiąc temu #1018551 przez Inna607
Aggi Brawa dla Maksa i gratulacje dla rodziców teraz to dopiero sie zacznie matko u nas to juz jest bieganie a nie chodzenie haha :)

Natalia oczywiscie szanuje Twoje zdanie ale masz absolutna racje to moje życie i na całe szczescie nie musze sie nikomu tłumaczyć:)
A co do pracy .... Najpierw wlasnie chcialam szefowej powiedziec o swoich planach a nastepnie szukac pracy. Co do szukania osoby na moje miejsce to nie sadze bo juz teraz ma problem finansowy z dwojka pracowników wiec moje odejscie jej zwyczajnie na rękę a tak naprawde ja jeszcze zadnego wypowiedzenia nie dałam :) a co jeszcze moge dodac znalezienie do tego sklepu pracownika to jest jak wygranie w lottka haha nawet klienci mowia ze tu nikt nie chce pracowac i wcale sie nie dziwie:) Pozdrawiam

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka