- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- KasiaLis
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Jakoś tak wczesniej czytałam różne fora, ale nie odczuwałam potrzeby udzielania się osobiście, bo to moje pierwsza ciąża i co ja tam mogę wiedzieć. Jednak dzisiaj po wizycie u lekarza trochę się zestresowałam i naszła mnie ochota na rozmowę z kimś, kto podobnie jak ja siedzi dobrze w temacie

Jestem w 38 tygodniu ciąży, dokładnie to już 37 tygodni i 3 dni. Termin porodu na 10-tego października, a tu dziś słyszę, że czop śluzowy już odszedł, rozwarcie na palec jest, a że mój lekarz wyjeżdża z Krakowa się szkolić, mam już w tym tygodniu zgłosić się do szpitala.
Właściwie to nawet bym nie panikowała, gdyby nie to, że narzeczony po prawie dwóch miesiącach pracy poza domem wraca dopiero pod koniec tygodnia. No i nie wiem czy na Niego czekać. I czy jest sens jechać do szpitala, kiedy ja się świetnie czuję! Dziś rano pobolewał mnie brzuch i plecy jak przed miesiączką, a nawet delikatnie. I tyle. A co Wy byście zrobiły?
Z góry dziękuję za odpowiedź i wszystkie Was gorąco pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149

Dotkawy współczuję kochana. Kto jak kto ale ja najlepiej wiem jak się dłuży w szpitalu...
- munkki
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 126
skoro nie masz skurczy i czujesz sie ok, ja bym poczekala.
Odejscie czopu to zwiastum porodu ale na szkole rodzenia mowili ze to wcale nie musi sie odbyc lada dzien... dlatego ja bym sie obserwowala i pojechala do szpitala w momencie pojawienia sie skurczow... tym bardziej ze lekarz ci tez jasno nie powiedzial ze musisz isc juz do szpitala...
gdzie planujesz rodzic?
- KasiaLis
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Planuje rodzić w Szpitalu Akademickim na Kopernika, chociaż ostatnio słyszę masę złych opinii.
Ale widzę, że planowanie w ciąży mi nie wychodzi, w końcu do dziesiątego października jeszcze trochę czasu :-D
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114
Dokładnie, zgadzam się z Munkki. Ja też bym się nie spieszyła do szpitala. Po co skoro skurczy nie ma i nic Ci nie dolega. Jeśli odejdą wody lub zaczniesz plamić krwią to tak, bądź jeśli pojawią się regularne skurcze, brak ruchów dziecka. W przeciwnym razie korzystaj z pobytu w domu

Tak przy okazji, czy któraś z Was rozważa poród w wodzie?
- yoozia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 92

- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

- KasiaLis
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Yoozia kurde, a to antybiotyku przy paciorkowcu nie dostaje się przy samym porodzie?
- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96
Moja Wandziocha też rozpycha się i kopie naprawdę mocno. Wbija mi nózki pod żebra z prawej strony bywa to bolesne. Ale tez wydaje mi się, że już mnie zaczyna zaczepiać, że coś tam do niej dociera, że jest świat z drugiej strony brzucha. W pierwszych tygodniach kiedy udawało mi się wyczuć i pogłaskać jej nogę lub pupę to zaraz szybko się chowała. Teraz jest inaczej - wydaje mi się, że oddaje dotyk, że sama szuka dłoni. Co ciekawe - bawi się tak tylko ze mną albo z moim mężem - próbowały babcie i moja przyjaciółka - bez skutku. Mała ucieka od ich dłoni.
- yoozia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Caroina jesli nie wyjdzie u mnie w ostatniej chwili koniecznosc robienia cc, to bede rodzic w wodzie. tutaj probuja wszystkiego co sie da, zeby kobieta urodzila w miare godnych warunkach. na kazdej sali jest wanna czy basen czy nie wiem co. ja sama podejmuje decyzje czy chce do niego wejsc czy nie. nic za to nie place wiec nie omieszkam wyprobowac

KasiaLis z tego co wyczytalam, to wlasnie przy porodzie podaja dozylnie antybiotyk, ale dali mi tez jakis w tabletkach na 3 dni. w sobote mam wizyte, pewnie znowu zrobia wymaz, zeby sprawdzic czy to pierunstwo zniknelo. ja mieszkam w trzecim swiecie, tu wszystko jest inaczej i sama musze sie dowiadywac wszystkiego z neta, bo moj gienek nie raczyl mnie powiadomic np o badaniu na gbs. tak naprawde to dzieki wam sie o tym dowiedzialam i kazalam mu to zrobic, bo sam z siebie pewnie by nie zrobil tego

- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71

KasiaLis, witaj

W biedronce są znowu w promocji pampersy Dady i takie misie różne
nie mogłam się powstrzymać a tylko 17 zł

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

Dawno nie pisałam

U nas bez zmian, wszystko w porządku, mały się wierci i pozdrawia forumowe ciocie

Pogoda jesienna, zimno i leje... W nocy był wiatr i orzechy włoskie nam spadały na dach, a że mieszkamy na poddaszu to strasznie to było słychać i ciężko się spało... Coraz bardziej jestem ociężała i leniwa... Dzisiaj byliśmy z M w sh i zrobiliśmy już końcowe zakupy dla młodego

W sobotę byliśmy z M u jego kuzynki, która urodziła niecały miesiąc temu i to jakie mi zdała relacje z porodu mnie mega przeraziło ! Strasznie się dziewczyna nacierpiała... Parła 7 godzin i założyli jej 14 szwów !!! Nie będę Wam ze szczegółami opowiadać, bo szkoda straszyć. Miesiąc minął i straciła pokarm, a cycuszki ma spore co mnie zdziwiło... Mały nie umiał chwycić sutka to może też dlatego... Ale synusia ma cudownego

W ogóle jak nas tu przybyło !!!

Minnie chyba Ty pisałaś, że córcia siedzi główką do góry. Mam ten sam problem, bardzo bym chciała, żeby mój synuś się odwrócił, bo też czeka mnie cc

Caroina super wieści !

yoozia Ci lekarze to są daremni... Nie przejmuj się :* Przy paciorkowcu wystarczy, że dostaniesz antybiotyk podczas porodu i dzidzi nic nie grozi !

Aniu śliczny misiaczek !

- Ania86
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Ja też nie kupowałam tych pampersów bo nie mam zbytnio gdzie trzymać a jak by miała jakieś uczulenie albo coś na Dady to co potem z tym zrobię. Też mam paczkę tych Dada Newborn 1, paczkę Pampersów 1 i jedne Dady 2 i na razie dość

- Marza
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107

- yoozia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

dziewczyny, ale jesli dostane dozylnie ten antybiotyk przy porodzie, to jest 100% pewnosc, ze mala sie nie zarazi tym paciorkowcem? czy to wcale nie jest takie pewne? ja chyba osiwieje do porodu...