- Otrzymane podziękowania: 92
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- yoozia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A za nami tez straszna noc, spalysmy moze 2 godz. Mala ma taki apetyt, ze co 2 godz wola jesc. Widze jak jej sie buzia zaokragla

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 77
Ete oby bylo jak mowisz. On mi wszystkiego nie mowi a boje sie czytac inf. Internetowe.
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

Malvi Krzyś od początku duży, to i pewnie tak już zostanie, że będzie tu największy

Te mleczka kupuje się w aptece (ok. 3-3,50zł za szt., 90ml), do tego osobno smoczki. I faktycznie nie trzeba podgrzewać, mogą być podane w temp. pokojowej. My kupujemy bebiko i takie też używają u nas w szpitalu ale są też z innych firm np. Babilon.
A my nadal w szpitalu i co gorsza nie ma widoków na wyjście. Stan małej tylko się pogarsza. Żółtaczka nie schodzi, a wrecz bilirubina podeszła znów z 15 na 16,4. Do tego zaczyna się anemizować. Dostaje Luminal i jakiś nowy lek na anemie. Oprócz tego nadal pod lampami. Wczoraj przeszła szereg badań. Wyniki będą może jutro. Zapowiada się to samo co miała pierwsza córka. A przyczyny nie znaleźli nawet specjaliści. Taki już ich urok. Ale jedno jest pewne. Obie są wyjątkowe, skoro żaden z lekarzy nie spotkał się z takimi przypadkami

Jeśli wyniki nic nie wykażą, a po lekach nie będzie poprawy (dziś mocniej się zażółciła mimo, że od wczoraj podają Luminal) Wtedy będziemy się domagać, żeby skierowali nas na hematologię, niech tam zajmą się nią specjaliści w tym temacie. Tak więc znów pobyt w klinice się kłania. Mam tylko nadzieję, że uda się to wyprowadzić i ostatecznie mała będzie całkiem zdrowa.
Aneczka Sporo już urosła, w sumie to o ponad 1kg w niecały miesiąc. Tak trzymajcie

Minnie Dobrze, że chociaż w nocy daje Ci się wyspać

Marza to pewnie przez ten Katarek się wybudza bo żle się mu oddycha. Zakrop mu nosek solą fizjologiczną, odczekaj troche a potem oczyść, może wtedy choc troche mu ulży. A jeśli głodny i się domaga to mu daj

Pauletta Przykro mi z powodu dzisiejszych wieści. Są różne stopnie cukrzycy, może wcale nie ma u niego tak źle. Nie martw się na zapas. Jakie dostał zalecenia?
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dieta mega, tabletki mierzenie cukru 4 x dziennie. 6 listopada kontrola. Uprzedzila go juz/ze raczej bez insuliny sie nie obejdzie.
On ma dziedziczona cukrzyce

Swoją drogą bidusie jestescie. Zdrówka
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja nie wiem co gotowac. Martwie sie zeby mu nic nie bylo, zeby byl zdrowy.
- ete21
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96

- pauletta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Narazie cukier ma po 2 godz od posilku 200. Na obiad zjadl gotowanego ziemniaka, filet bez tluszczu i kiszona kapusta. Na kolacje kromka zytnia z mozarella ogorkiem i pomidorem.
On facet lubi zjesc. Nie wiem , narazie nie ogarniam. Robilo sie obiad na szybko cokolwiek a teraz myslenie.
Jego tak dieta nie przeraza tylko to, ze do kpnca zycia juz tak bedzie. On ma dopiero 26 lat...
Zaryczana dxis jeste. A tu Majunia zaraz bedzie...
- Caroina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 114

- malvi
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149

- aneczka25
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48

Poza tym nie wiem co się dzieje-mała w dzień śpi a w nocy jak budzi się na pierwsze karmienie to jest cyrk-zje a później nie uśnie. Strasznie się przy tym namęczy bo i stęka i chrząka ale nie płacze ale też i nie śpi a my razem z nią bo strasznie głośno to robi. Nie wiem co to może być.W nocy śpi może z pół godziny i tyle.Rano zasypia koło 7 na godzinę a później na dłużej koło 9 dopiero.Dzień przesypia normalnie....kupki robi dwie,trzy dziennie, pryka też normalnie więc o co chodzi????
- kacha
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 96

Malvi - takie jedzonko faktycznie nadaje się dla matek karmiących i nie robi się go długo. Wczoraj na przykład jedliśmy pieczone udko z pieczonymi jabłkami - przygotowanie tej potrawy zajęło mi 5 minut.
W ogóle te moje zmagania z nadwagą męża pokazały mi, że zdrowa kuchnia to kwestia zmiany myślenia o gotowaniu. I zaczynać należy od zakupów - trzeba wiedzieć co się chce ugotować i kupić składniki tylko na te potrawy. Jak wpadałam na zakupy prosto z pracy to najczęstszym moim pomysłem był kotlet albo i mrożonka. Na samym początku odchudzania robiłam tygodniowy jadłospis, zamawiałam zakupy do domu i dopiero wtedy mąż mi zaczął chudnąć - jak w lodówce nie ma kiełbasy i parówek tylko kefir i jabłka to się je kefir i jabłka, co nie??

Sorry dziewczyny za te moje wywody, ale trafiłyście na mojego małego bzika

- minnie90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 40
Dziewczyny co to są te pleśniawki u dzieci?
Wiki jak za dużo zje to ulewa, wczoraj to biedactwu nawet noskiem poleciało

W ogóle jak dziewczyny z dietą dla matek karmiących? Ostro się trzymacie?