- Otrzymane podziękowania: 77
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Edyta my jutro będziemy mieć bujaczek dla Krzysia i mam nadzieję że pozwoli troszkę posprzątać w domu bo jak na razie to ledwo się wyrabiam nawet z praniem
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Powodzenia!
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Nelka przystawialam mala do tej w której bylo Malo pokarmu bo tak naprawde ssanie dziecka pobudza produkcje.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
Byliście już z małą na szczepieniach? My mamy we wtorek i cały czas zastanawiamy się na tymi rota...
- paulina2053
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Mam synka Patryka Karola;) urodził się 22.10.2014 o 21.45 angielskiego czasu;) ważył 3800 g 52 cm 34.6 obwod głowki;) tak jak pisałyście o bólu sie zapomina;) obeszlam sie bez znieczulenia, tylko dlatego ze polska polozna( wspaniala kobieta jestem jej maksymalnie wdzieczna za to) zrobila mnie w konia;) co jest tematem na duzo dluzsza historie;) niestety nie obylo sie bez delikatnego ciecia (zrobione przez ang polozna druga kobieta aniol) ale jest dobrze;)
Gratuluje wszystkim mamom i życzę tym ktore dalej czekaja wszystkiego najlepszego DACIE RADE;) gdy jest mozliwosc wezcie partnera ze soba daje ogrom sily, wiary i dzialacie wtedy cuda;) Buziaki!!! A to mój maluszek;)
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- edyta88
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 6
malvi napisał: Jagodzianka daliśmy trochę rumianku ale kupki nadal brak maleńki ma zaparcia i widać że strasznie boli go brzuszek... zobaczymy może coś ruszy a jak nie to trzeba będzie poradzić się lekarza co robić.
Edyta my jutro będziemy mieć bujaczek dla Krzysia i mam nadzieję że pozwoli troszkę posprzątać w domu bo jak na razie to ledwo się wyrabiam nawet z praniem
bujaczek rewelacja! zobaczysz odetchniesz teraz się zastanawiam dlaczego nie pomyślałam o tym przy Zuzi
a jeśli chodzi o problemy z zaparciami też mieliśmy ten sam problem z Zunią dodatkowo jeszcze wdęcia ją męczyły i super sprawdził się esputicon oraz biogaia i po problemie
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
Ktg byly skurcze ale nietegularne, tetno ok.
Jak nic nie ruszy czwartek kolo 8 rano po sniadanku mam sie zglosic na oddzial. Mowila gin ze nie/zawsze jest od razu indukcja. Tylko usg, spr wszystkiego i np, cewnik na szyjka o panie. To chyba tzw balonik. miala ktoras?
Ja sie boje.
Nie liczac dzis mam 3 dni by cos ruszylo...
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- martyska
- Wylogowany
- rozmowna
- skarbek nasz kochany:*:*:*:*
- Otrzymane podziękowania: 41
Z tym że ja w ogóle nie miałam przygotowanej szyjki do porodu żadnego rozwarcia ani nic wiec też inaczej . Możesz się z tym spokojnie kąpać siusiać w niczym nie przeszkadza, zakładanie go jak i zdjęcie jeśli sam nie wypadnie w ogóle nie boli także z własnej autopsji mogę powiedzieć że nie jest to straszne .
JAGODZIANKA mój Igor też robi zielonkawe kupki i wyszło ze to od ziołowych cherbatek bo w każdej są jakieś zioła no i duża ilość żelaza w mleku a od tego też są zielone może sprawdź skład wszystkiego co małej dajesz być może też jest większa zawartość żelaza.
Przepraszam ze się wtrąciłam jak by któraś miała pytania odnośnie tego jak radziłam sobie z kolkami zaparciami itp to proszę pytać
Pozdrawiam i powodzenia
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
Ja we wtorek mialam rozpulchniona i na palec rozwarcie. Zobaczymy jak bedzie we czwartek.
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Ja miałam cewnik-balon. Rano założony przy 2cm rozwarcia, chodziłam i chodziłam i wypadł mi sam i po nim rozwarcie robi się na 4cm. Skurczy nie wywoła aż do wieczorem kiedy pojawiły się skurcze ale słabe i nieregularne ale ze względu na nieprawidłowy zapis tętna na ktg wzieli mnie na porodowke na obserwacje. Niestety przebijali mi pęcherz. Potem podawali oksytocyne i po zwiększeniu jej dawki i mojej aktywności pojawiły się regularnie skurcze i rozwarcie zaledwie na 5-6cm. Skurcze na ktg choć regularne to niby słabe ale bolały jak diabli więc poprosiłam o dolargan. A po nim oczywiście odlot i wyłącznie leżenie. Ale w ciągu pół godz z tych marnych 6cm zrobiło się pełne rozwarcie i skurcze parte. Potem II etap trwał 35min i mała była już na świecie...