BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 1 miesiąc temu #941009 przez munkki
Anecznic mu nie daje, tylko cyc... JaoJak marudzi to go noszę ale przeważnie dalej marudzenie chce cyca bo tak się najlepiej uspokaja tyle ze jak za dużo zje to znów ulewa i błędne koło. Wiec noszenie, czasem smok tyle ze nie umie za bardzo z niego korzystać... i tak się bujamy jak jest kryzys. Musimy być silne, w końcu te problemy przejdą... I będą nowe;)

Aneta karmie! w nocy tylko w fotelu, w ciągu dnia tez przeważnie w fotelu, rano zdarza mi się w łóżku na lezaco... i sporadycznie na kanapie w salonie;) ale fotel się sprawdza tyle ze jak Stas podrosnie to się w nim nie zmiesciny ;)

Jagodzianka grrr wspolczuje... Ja to nienawidzę takich sytuacji jak opisujesz :/ Trzymaj się dzielnie...

Ale.mnie ci goście wymeczyli... Miło ale zmęczona juz jestem...
A jutro w nagrodę idę na paznokcie :):):) teściowa mi pomoże i zostanie chwilkę z Małym:) jaki kolor wybiorę..mhm... Pod kolor wózka?:):):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #941012 przez jagodzianka44
Munki nie wiem jak długo wytrzymam...

Mala zjadła po 17, kolo 17:45 Ja kąpałam i poszla spac i śpi do tej pory :)

10 lata 1 miesiąc temu #941050 przez Marza
Dziewczyny zauważyłam u małego na lewym ramieniu bąbelek tak jakby po szczepieniu ze szpitala, ale teraz to wyszło i w środku zbiera się tak jakby ropa... wygląda to trochę jak pryszcz... Mam się niepokoić? Czy to normalne? wasze dzieci coś takiego mają? Boję się strasznie ! Chyba zadzwonie do położnej! :(

10 lata 1 miesiąc temu #941053 przez nelka
Munnki paznokcie pod kolor wózka? Rozwaliłaś mnie, świetny pomysł :-D

Potem dokończe bo mała już wypiła mleczko...

10 lata 1 miesiąc temu #941054 przez munkki
Marza to normalne! Stas tez ma, pytałam o to i jest ok. Staszka od rana gazy męczą, ciężko widzę ten dzień :/ mąż wyszedl juz do pracy a nie zdążyłam iść pod prysznic 29

10 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #941067 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 1 miesiąc temu #941081 przez Ania86
Jagodzianka, trzymam kciuki za bioderka :) napisz jak poszło. Dopiero kilka dni temu mówiłam do M że brakuje mi trochę okresu ciąży tego oczekiwania, spokoju.... Jak z brzuszkiem? podajesz Biogaję?
Anetka, moja jak ma kolkę (chyba to kolka :/ to zazwyczaj koło 19:00 nigdy z rana, sama jestem ciekawa kiedy te problemy z brzuszkiem się skończą....

Dziewczyny powiedzcie Wasze dzieci jak miały katar też tak aż charczały? tak się martwie nie ma gorączki ale rano i na wieczór ma okropny katar boję się żeby jej nie opadło na oskrzelka :(
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 1 miesiąc temu #941095 przez Ewciaa
Witam wszystkich :)
Ania86 mój mały tez ma katar pediatra twierdzi ze to przez sezon grzewczy i kazała dawac mokry recznik na kaloryfer i nie wiecej niż 20 stopni w pokoju . Psikam mu woda morska ale z tego co widze zalego mu to gdzies tam w srodku i strasznie charczy i zle mu sie mleko pije a z nosa nic za bardzo nie leci...
Podziękowania: Ania86

10 lata 1 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #941098 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)
Podziękowania: Ania86

10 lata 1 miesiąc temu #941100 przez Ania86
Anetka, Ewcia, dziękuję :kiss:
Mam nadzieję że na katarze się to skończy....
Anetka, od jakiegoś tygodnia przychodzi godzina 18-19 i zaczyna się płacz, prężenie nic nie pomaga.... trwa tak z 15-30 minut i przechodzi zaspia... raz zdarzyło się że ryczała 2 godziny :/ masakra wtedy jestem taka bezsilna, płaczemy obie :/ Podajemy delikol, espumisan i od dwóch dni biogaję ....

10 lata 1 miesiąc temu #941107 przez minnie90
marza - mi położna od razu mówiła ze jak coś takiego się pojawi to nie mamy się tym przejmować i nic z tym nie robić samo zejdzie i ze to normalne po tym szczepieniu
Podziękowania: Marza

10 lata 1 miesiąc temu #941113 przez yoozia
Jagodzianka, no to bym sie wkur... gdybym uslyszala, ze tesciowka nazywa siebie matka mojego dziecka. Ja jestem taka, ze mowie co mysle wiec zrobilabym jej o to drake. Co za... A twoj M nie zareagowal? Dokladnie tak jak Aneta radzi, tez bym sie wyprowadzila jak najszybciej i jak najdalej. Szkoda sobie psuc nerwow..

Moja juz ma bilet kupiony i w sobote rano mowimy PA PA! :woohoo:

Aneta, ja tez mam bujany fotel z ikei i karmie glownie w nim. W nocy jest niezawodny ;)

10 lata 1 miesiąc temu #941121 przez minnie90
My już po chrzcinach:) stresowałam się przygotowaniami, a wszystko poszło super:)

Po usg bioderek tez już jesteśmy i wszystko wyszło dobrze:)

Wiki wazy 4100g i pani doktor powiedziała ze bardzo dużo przytyła od ostatniej wizyty ( 700g w 3 tyg). No ale co zrobić jak mała głodna? Cycka ciamcia co 2-2,5 godz, rano czasem ostatnio co 1 godz ale to chyba ze nie dojada bo zasypia podczas jedzenia. Jak jej daje mleko w butelce to wypija 100 max 120 ml. Także chyba nie az tak dużo?

Co do ulewania, to powiedziała ze na refluks jej to nie wygląda bo sporo przybiera, a usg zrobimy jak skończy 3 m-ce i jej to nie przejdzie. Mamy pilnować żeby po jedzonku porządnie jej się odbiło i przed jedzeniem tez.

A jeśli chodzi o gazy, to mam pilnować bardzo diety (nie wiem cczy idzie jeszcze bardziej:/ ) i uwazac na nabiał bo to on powoduje problemy z gazami i kupka. 1szkl mleka dziennie, a jeżeli wypije 2 to już nie wolno mi żadnego sera zjeść ani w ogóle nabiału. :(
To ja się pytam co ja mam jesc?..... No ale już jestem -2kg sprzed ciąży:)

10 lata 1 miesiąc temu #941122 przez Marza
WłAśnie czaruję małego Mozartem... od 6 nie śpi... i marudzi... a M do pracy na drugą zmianę :S już opadam z sił :( nic nie pomaga... Zasnął!!! Musiałam na szybko porobić wszystko... I jeszcze prasowanie mi zostało. Na szczęście M gotuje obiad, bo bym się zajechała dzisiaj przez tego spuroka...

dzięki, od razu jestem spokojniejsza o tą rączkę! Już miałam milion jakichś czarnych myśli :blink: Mnie nikt nie uprzedził o czymś takim :angry:

Jagodzia trzymam kciuki! mój mały w szpitalu jak go badali odnośnie bioderek to wyszło, że ma za wąskie czy coś i też jestem
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, żeby wszystko dobrze wyszło :( Twój post o pieluszkach dada mnie podniósł na duchu, bo ich używam i mam nadzieję, że te bioderka się unormowały!

Munkki paznokcie pod kolor wózka ekstra pomysł!!! :D

MŁODY SIĘ OBUDZIŁ :pinch: To pospał... Post będę pisała chyba do wieczora...

Aneta o ile się nie mylę to kolka się pojawia po trzecim tygodniu, a ustępuje chyba po 3 miesiącu. Ale mogę się mylić co do tych miesięcy...

Ania mój strasznie charczał i tak samo najwięcej na wieczór(w nocy) i rano. Bałam się o oskrzela ale przeszło. Stosowałam tylko gruszkę, sól i maść majerankową.

Udało mi się dokończyć i znowu ryk... Uciekam. Miłego dnia.

10 lata 1 miesiąc temu #941128 przez malvi
Dziewczyny teraz ja mam pytanie z cyklu "czy to normalne, że..."

A mianowicie... Czy to normalne, że poprzednią noc Krzyś zjadł normalnie ok. 130ml mojego odciągniętego pokarmu i spał potem ok. 6h, a wczoraj zjadł przed kąpielą 125ml i jeszcze po kąpieli dorobiłam 100ml (bo dawał znać, że jeszcze jest głodny) i pospał po tym tylko 2,5h, a później budził się co 2h aż do 6 rano? Jestem jak zombie.... Czy to możliwe, że aż taki skok rozwojowy go dopadł z okazji 2 mscy, że potrzebuje nagle dużo więcej pokarmu? :blink:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka