BezpiecznaCiaza112023

Listopadówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #852994 przez vika
Bella nie denerwuj się na zapas....być może,że przesunęła Ci się owu...może i wlasnie dla tego takie słabe krechy mialas na teście....może to byl dopiero początek??? a Ty czasem nie karmisz???jeśli tak to owu możesz mieć strasznie ruchome ....poczekaj do środy ...wiem,że łatwo się mówi ale co za wyjście....Jestem pewna,że u Ciebie ciąża jest młodsza niż na początku przypuszczalaś...zaraz tak pomyślałam po teście ;) ;) ;) :kiss: :kiss: :kiss: A z tymi normami to o kant dupy...poza tym mieścisz się w normach to jest najważniejsze :) ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #853005 przez Anabelle
Dzięki vika :-*
Niestety sama jestem z Antkiem i dłuży mi się okropnie.
Hcg powinno rosnąć 66% co 48 h żeby było ok.
Aż wzięłam i dzisiejszy wynik wykorzystałam żeby policzyć te przyrosty wstecz. Wychodzi ze 28 lutego kiedy robiłam pierwszy test na którym kreska była tak blada ze nie było jej widać na zdjęciu więc nawet wam nie wklejałam.
Wtedy wynik wg obecnego hcg był 25-26 . Poleciałam do kosza sprawdzić w ulotce czułość testu i co?
Test wg producenta może pokazać ciążę już od 25. Więc by się zgadzało i byłby przyrost 66%.

ALEŻ JESTEM NADGORLIWA :-D:-D
Sama siebie przerażam :-D

Ale wówczas owu wypadałoby nie ok 10-11 ale 17-19 lutego bo hormon jest wytwarzany przez zagniezdzajaca kosmowke.
Zeswiruje do środy.

Po cholerę poszłam na to badanie :-P

11 lata 3 tygodni temu #853028 przez vika
Bella więc sama widzisz jak bardzo prawdopodobne jest to,że owu Ci się przesunęła ...nie stresuj się zaplanuj sobie jutro jakoś ciekawie dzień by Ci szybko zleciał potem kąpiel i do spania a jak wstaniesz to już będzie środa ;) ;) ;) wcale nie tak daleko do tej środy...wytrzymasz ;)

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #853037 przez Anabelle
Eh, gdybym mieszkała dalej u rodziców to poszłabym do kumpeli, do dziadka, wieczorem wrócili by rodzice i rodzeństwo i dzień minąłby jak błyskawica :P
Samemu z dzieckiem ponad 30 km od rodzinnego domu to jakaś tragedia :P

Chciałam jeszcze iść jutro do południa do ginekologa, ale nie mam kogo Antkowi zostawić. Teściowa jest chora :huh:

11 lata 3 tygodni temu #853216 przez vika

11 lata 3 tygodni temu #853217 przez Anabelle
To zależy jakie będą :P
Jak złe to pewnie będę musiała najpierw to przełknąć ;)
Kurcze, owszem miałam 2 poronienia, ale przed urodzeniem Antka, nie wiem czemu sobie ubzdurałam, że jak już urodziłam to teraz jak zajdę to będzie na pewno dobrze.

No nic, idę dzwonić do męża, muszę ustalić czy idę dzisiaj na wizytę czy nie.

11 lata 3 tygodni temu - 11 lata 3 tygodni temu #853361 przez Anabelle
Byłam u jednego gina.
Mam kontynuować 2 tabletki luteiny, później brać 1 na noc. Zrobić hcg jutro. Jeśli rośnie to mam skierowanie na glukoze. I toxo. U Gina na NFZ 25 marca u Gina prywatnie na usg 19 marca.

Pytałam czy to w ogóle możliwe żeby było tak mało. A ona na to że to jest mało bo nie jest to np 15 tys ale też nie jest mało bo początek ciąży to 5. Więc mówi że to wynik wczesnej ciąży jak 4-5 tydzień. Najważniejsze żeby hcg rosło.

Sorry za dubel ale pisze z tel

11 lata 3 tygodni temu #853370 przez ferritka
Bella, no kurcze blaszka przecież cięzko jest mieć kosmicznie wielką betę przy 5 tyg , no badźmy poważni ...nie wie dlaczego lekarze tak po macoszemu traktują świeże mamy.. takie na początku ciązy!!!
no nie rozumiem :dry: :dry:

będzie pięknie rosła, zobaczysz ..lutkę grzecznie bierz i myśl pozytywnie :kiss: :kiss: :kiss:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 3 tygodni temu #853400 przez vika
Bella no to dobrze Ci powiedzial...z tym HCG bywa różnie ważne by roslo....najważniejsze,źe byłas u lekarza a jak sam powiedzial może to być 4-5 tydz wystarczy że Ci się owu przesunęło o tydzien i jak najbardziej wszystko jest ok :lol: trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki :kiss:
Ferii a tyś co tak ucichla...prawie dwa dni Cię nie było :unsure: :unsure: płyn Ci zaszkodzil i wypowiedzieć się nie mogłaś :woohoo: :side: hehe a na serio co tak u Ciebie cicho :unsure:

11 lata 3 tygodni temu #853402 przez ferritka
Vika :kiss: :kiss: a bo ja jakaś chwiejna się zrobiłam ...rano jako tako funkcjonuje, a wieczorem padam na "pysk" ..czuje się fatalnie, mdli mnie, boli głowa, cyc , gniecie w brzuchu, w pipce.... :dry: więc z rana zalatana jak mały samochodzik, robie wszystko to co powinnam w ciągu dnia zrobić ...potem od 14 mam taką senność że no leń prawdziwy ze mnie wychodzi..

poza tym, czekam do czwartku , już chciałabym wiedzieć czy coś tam siedzi i czy w ogóle. no mam mega stres :dry: :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 3 tygodni temu #853420 przez vika
Jaj ja Wam zazdroszczą tego spania czy wylegiwania się :huh:
ja chodze spać okolo 23-24 i wstaje o 6 lub 6.30 czasem uda mi sie małą jeszcze uśpić na godz ale to wszystko a w ciągu dnia nie umię poleżeć a czuję się slabo :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 3 tygodni temu #853426 przez Anabelle
Oj ja nie wiem co to przespana noc odkąd zaszłam z Antkiem w ciążę.. to prawie 2 lata będą ;D
Całą ciąże sikałam nawet do 5 razy w nocy :P

A teraz próbuje wypić kawę bezkofeinową ale mało maruda stoi za spodnie :P

11 lata 3 tygodni temu #853490 przez meli1990
Nie miałam czasu wczoraj być na kompie. O siedziałam się wczoraj u lekarza z godzinę zanim była moja kolej bo wywoływali nie po kolei i było opóźnienie. Lekarz mi mówi że nie widać żadnej ciąży i że pewnie @ przyjdzie nie długo. Powiedział żebym przyszła wtedy gdy sądzę że mam owulację i mi zrobi usg. Może następnym razem się uda zajść w ciążę przy jego pomocy. I chyba pójdę na zabieg by podleczyć trochę nadżerkę i może wtedy będzie łatwiej

11 lata 3 tygodni temu #853507 przez Anabelle
Meli ale definitywnie zero nadziei czy może młoda ciąża?

11 lata 3 tygodni temu #853541 przez asiulaa05
Hej :) Wczoraj byłam u lekarza i okazało się, że jestem w 6 tygodniu. Już serduszko biło. Szok jakie przeżycie. Jeszcze to do mnie nie dociera, że za jakieś 8 miesięcy zostanę mamą.
Termin mam ustalony na 31 października.

Wstawię zdjęcie z usg :)
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka