- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE 2009 :)
MAMUSIE 2009 :)
- Manga
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Natmur - jak nas czytasz, to już zauważyłaś, że każde dziecko inaczej z odpieluchowaniem. Teraz zima, więc kiepski na to okres. Bo najlepiej jest po prostu zdjąć pampersa, żeby dziecko w samych majteczkach biegało, bo wtedy czuje co się dzieje, gdy siku leci. Ja Aleksa sadzałam na nocnik przed każdym spacerkiem, po powrocie, przed spaniem, po spaniu itp... I nie pytałam, czy chce siku, bo zawsze odpowiadał, że nie!
Natomiast z kupką było tak jak u Ciebie (a raczej Twojej małej ). I niestety trwało to bardzo długo. Ale ja się uparłam i nie dawałam pampresa (kupka lądowała w majtach), żeby się siku nie uwstecznił.
Podsumowując - na każde dziecko przyjdzie pora. I niewiele da się przyspieszyć, jeśli maluchy są na nie.
Aleks wydaje się, że ma już bogaty słownik, a jak wczoraj wyciągnęliśmy ozdoby świąteczne, to na widok świecących lampek wołał: "ale pięknie świecące kuleczki" i łańcuchów "ojej ale kolorowe szaliki"
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mirella
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Manga, to ja się zaczynam zastanawiać co Klaudia powie, my jutro ubieramy choinkę
- Mirella
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Klaudia nie chciała swojej ukochanej kaszki z Monte, mój mąż stwierdził że jej się przejadły, na co ja stwierdziłam że wczoraj jeszcze krzyczała że chce kaszkę z Monte a dziś to po prostu focha ma od rana. Klaudia się zagotowała normalnie, uderzyła rączką w stolik, i takim zdenerwowanym płaczliwym głosem z wielką pretensją krzyknęła: nie mam focha!!!!
Mało się nie udusiliśmy
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mirela hehe tez bym sie udusiła
a u nas swieta chorowicie , mał cala noc przed dzien wigilij wymiotowała z moim na drugi dzien oki pozniej rozwolnienie a dzis temperatura Mnie dopadlo wczoraj ale już jest oki
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Oj Mirella ale sie usmialam
Julcia nie dostala wczoraj wieczorem butelki i odziwo nie protestowala. Raz powiedziala, ze chce mleko w butelce, ale przypomnialam Jej, ze Mikolaj ja zabral i pozwolilam wybrac Jej jeden z naszych kubkow i wypila mleczko Ciekawe jak bedzie dzisiaj Milego swiatecznego dnia Wam zycze
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
- Agnieszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mirella
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Klocki magnetyczne które znalazłam dla niej na gwiazdkę też się sprawdziły, ładnie się nimi bawi.
Ja generalnie jestem zwolenniczką zabawek którymi dziecko może się zająć na dlużej, i które dają jakieś mozliwości zabawy. Dlatego zwracam uwagę na wszelkie klocki układanki, tego typu rzeczy.
Święta fajne ale męczące, dobrze że już po. W Wigilię Klaudia niespodziewanie zaczęła kolędę spiewać, wszystkim szczęki poopadały
A Sylwester w domu bez gości i pośpiechu, takie jest założenie
Aga, gratulujemy Julci pięknego rozstania z butlą
Jedynaczka, a Ty co? Nie pochwalisz się?
Dla wszystkich mam i dzieci buziale od nas
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Julka lubi bawic sie "naczyniami" dostala taki komplet sztuccy, talerzykow, kubkow, filizanek itp. i naprawde to jej przypasowalo. Codziennie robi mi i swoim lalka kawke, herbatke, sosik i saladke
My odstawianie butelki mamy juz chyba za soba. W ciagu tych kilku dni raz Julcia sie rozplakala proszac o mleko w butelce, ale tlumaczylam, ze butle zabral Mikolaj i poprostu Jej nie ma. Oczywiscie jeszcze bardziej sie zloscila, ale to byl chyba moment przelomowy Od tamtej pory pije mleko, kakao w kubku Co prawda nie tak duzo jak wczesnie, ale wystarczajaco, poniewaz Julcia lubi produkty mleczne, wiec nie mam mowy o niedoborze:) Na drugi dzien po calej akcji pol dnia chodzila i mowila "Mikolaj zabral butelke"
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU !!!!!!! :*
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Swieta spedzilismy na obzarstwie ale spokojnie:)M Olek tylko po nich ma limo pod okiem ale on top taki szałaput ,ze bym sie zdzwila jak by sie skonczylo bez przygod no i nadal ma biegunke to już tydzien Ale je normalnie na bol brzuszka nie skarzy sie tyle , ze robi do 8 razy dziennie a jak podam smekte ten sam rezultaty tyle , ze nie woda ma leci z tyłka
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mirella
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Manga
- Wylogowany
- gadatliwa
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Ja również chciałabym Wam złożyć życzenia szczęśliwego Nowego Roku, zdrowia, pomyślności i radości.
Oby nadchodzący Nowy Rok pozwolił zrealizować Wasze marzenia i plany.
Wszystkiego Naj!
- Agnieszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dla Was wszystkich także życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku, by był lepszy od poprzedniego, a przede wszystkim życzę wielu powodów do dumy z naszych dzieciaków.
Do życzeń dołączają się moje obie panienki