- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE 2009 :)
MAMUSIE 2009 :)
- Manga
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Startujemy w konkursie - na ten moment na 725 blogów jesteśmy na 17 miejscu, więc każdy głos się liczy (do II etapu przechodzi 10).
Proszę o sms o treści: A00218 (a zero zero dwa jeden osiem)
na nr: 7122 ( koszt 1,23zł z Vat) - a pieniążki idą na turnusy rehabilitacyjne dla niepełnosprawne dzieci
Z jednego nr można wysłać tylko 1 głos.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agnieszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
co do urodzin to prezenty się sprawdziły:) gra domino, takie duże fajne puzzle dla takiego malucha, ale najlepszym prezentem i takim który się jej najbardziej spodobał były gumki i spinki do włosów;)było jedno wielkie "O kucze, ŁaŁ" jak to mawia moja córka

sms na bloga ode mnie poszedł

- Manga
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Mama szczęsliwa to mama trochę leniwa
Agnieszko wielkie dzięki za smska!
- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Manga, mnie trochę dobija ta sytuacja i dość rzadko tu zaglądam, mam nadzieję że już niedługo.
Agnieszko, dzięki za miłe słowa

okazało się że przybłąkała im się infekcja, która może powodować rozmiękanie szyjkii rozwieranie

na razie się leczę okropnymi globulkami, mam nadzieję że pomoże
u nas gumki i spinki też rządzą, Domi nosi wszystkie naraz na głowie

- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)

Ciekawe jiedy forum wroci do normy, bo rzeczywiscie staje sie to denerwujace.
Moniq to juz 28 tydzien- jak to szybko leci

Julka ma ostatnio ciezki okres: placze o byle co- az zaczynam sie martwic. Jak dobrze, ze do przedszkola idzie dopiero za rok, bo w tej chwili napewno bym Jej nie puscila. Wyobrazcie sobie, ze potrafi polozyc sie na ziemi i zaczac plakac tylko dlatego, ze MI spadla butelka z woda w dodatku nic sie nie rozlalo ani nic. Albo dlatego, ze jej cos spadlo, czy sie rozlalo- a nigdy na nia nie krzyczalam z takiego powodu, zeby np. mogla sie bac, albo cos. Przyszlo to z dnia na dzien. Tak jakby nie odrozniala co moze stac sie powodem zlosci, a co jest blaha sprawa. Jak np. jakies dziecko chce zabrac Jej zabawke oddaje ja i zaczyna plakac, wczesniej "walczyla", a teraz sie poddaje i reaguje placzem. Co mam robic??
- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Podaruj 1% podatku dla Karolinki (coreczki mojej kuzynki).
Fundacja Dorośli Dzieciom. KRS-0000243743.
Z dopiskiem dla Karoliny Łubeckiej.
Z gory dziekujemy

Nic na tym nie tracicie, bo i tak 1% podatku jest zabierany, a zawsze mozna z niego zrobic pozytek, wiec jesli jeszcze nie wybralyscie osoby, ktorej chcialbyscie ofiarowac ten % pomozcie.
Karolinka w kwietniu skonczy 6 lat. Urodzila sie z wada mozgowia, wodoglowiem... Do dzisiaj nie je samodzielnie (pokarm wprowadzany jest przez gastrostomie bezposrednio do zoladka), nie chodzi, nie siedzi. Potrzebuje ciaglej rehabilitacji. Takze prosze pomozcie i przekazcie informacje swoim bliskim, znajomym- moze i oni beda wstanie pomoc. Kazdy grosz sie liczy. Bede bardzo wdzieczna.
- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
tak jak mnie dobija Was kiepsko działające forum?
jak Wasze maluchy? jak znosicie zimę?
zima fajna, tylko mróz mógłby trochę odpuścić, bo nie mam się w co ubierać a jak się ubiorę tak żeby nie zmarznąć za mocno to się ledwo toczę

Domi tez nie jest zachwycona ilością warstw, które na nią wkładam, przez to wychodzenie z domu stało się koszmarem.
poza tym znowy zaczyna być nerwusem i złośnikiem; potrafi zrobić niezłą scenę z wrzaskami jak coś jest nie po jej mysli. dziś przez 40 minut próbowała na mnie wymusić ogladanie więcej niż jednej bajki- moja mama nauczyła ją jeść przy bajkach :/ na szczęście wystarczyło mi cierpliwości żeby to przetrwać ale sama się przy tym popłakałam.
do tego jestem uziemniona w domu, bo zepsuł nam się samochód-nawet nie mam jak zrobić zakupów, dobrze że chociaż moge bułki kupić pod blokiem.
- Agnieszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mirella
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

Aga, myślę że u Ciebie to coś podobnego jak u nas, tylko w inną stronę poszło, trudny etap który trzeba przetrwać. Dla nas mam to niesamowita lekcja zachowywania stoickiego spokoju.
Gumki i spinki u nas służą do zbierania i wyrzucania w górę

Mrozy makabryczne, siedzimy w domu, i prawdę mówiąc jest to tak samo nudne jak i męczące. A do tego słyszę ciągle "idziemy na paciejek"

ostatnio Klaudia gada w kółko sama do siebie
- uwaziaj
- nie ma ciasu uwaziać

trzeba to usłyszeć zeby zrozumieć, mnie ten tekst rozwala.
Ta awaria na forum jest dobijająca, w ogóle nie wiem co tu sie dzieje, zaglądam tylko tu i na staraczki i nic więcej, jakbym miała klapki na oczach, szkoda że tak ślamazarnie naprawiają, jak tak dalej pójdzie to forum umrze śmiercią naturalną

- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
u nas też bywają takie dni że Domi płacze o byle co, a to że upadła zabawka, a to kapnęła kropla wody na bluzeczkę a to kot przebiegł jej drogę a to coś ja upuściłam, a czasmi nic jej nie rusza, nawet stawianie do kąta i stoi w kącie z uśmiechem; humorki

ja też nie mogę się doczekać wiosny

- _aga86_
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Troche sie polepszylo nie powiem, bo histerie na ulicy juz sie nie powtorzyly. Przynajmniej narazie

* w ubikacji jak robi siusiu moge byc, ale jak kupke juz nie i slysze wtedy : "uciakaj stad mama- kupke lobie
*ostatnio jak wieszalam pranie Julcia chciala, zebym ukladala z nia puzzle ja powiedzialam, ze poukladam jak powiesze pranie, a Niunia na to-"szybko szybko nie ma czasu"

I wiele innych smiesznych powiedzonek

U nas zima jest lagodniejsza -5. Dzisiaj wieczorem zaczal pada snieg- pierwszy w tym roku i musialam siedziec z Julka w oknie, a jak chcialam cos zrobic mowila "wracaj tutaj mamusia- snieg pada"

Moniq dasz rade- podobno pierworodki maja ciezsze porody- a to juz masz za soba

- skoreczka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Rączki malutkie a chwyca cię za serce:)
I tak teraz Was podczytuję bo mój starszy synek ma chyba ten bunt dwulatka i pokazuje pazurki. Piszczy, krzyczy, tupie nóżką. Czasami to ręce mi opadają, ale wierze ze to minie. Moze to wina tego zimowego siedzenia w domu? Moze wiosna nam pomoze w humorkach.
Będę Was podczytywać moze macie jakies sposoby na wytłumaczenie dziecku jak się zachowywać.
- Moniq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a tak wogóle Skóreczka, Gratulacje!!! jak się czujecie? jak sobie radzisz z dwoma maluszkami, jakieś objawy zazdrości? jeśli tak to jak sobie radzicie z nimi; poszukuję wszelkich rad, żeby mieć zapas pomysłów na przyszłość.
- skoreczka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Rączki malutkie a chwyca cię za serce:)

Początek był ciężki. Mój starszy synek myslał ze dzidziuś o którym tak dużo sie mówiło w domu bedzie jego

A kiedy u Was pojawi sie maluszek?
Pozdrawiam
P.S. Cisya tu na watku

- Mirella
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

Ja obstawiam że przyczyną fochów naszych szkrabów jest zima, bo widzę że wszystkie piszemy o jakichś nieciekawych zachowaniach

Gosiu gdzie jesteś, opowiedz jak to jest u Ciebie

A cisza na wątku to chyba przez awarię na forum i niedziałające ostatnie posty, jakoś trudno tu wejść, naszukać się trzeba