- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE 2009 :)
MAMUSIE 2009 :)
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
jeśli chodzi o śniadania i kolacje, to u nas bywa różnie, od kaszy począwszy przez jajo z szyneczką ( szynka tylko w jajecznicy jest tolerowana ), tosty też są mile widziane, ale ostatnio nie te składane tylko typowe wyskakujące tosty posmarowane GRUBO masłem eM mógłby jeść masło łyżeczkami.... eh te gusta dzieciaków
poza tym płatki na mleku mile widziane.
Mikołaj uwielbia spagetti, wszelkie makarony pod każdą postacią, ryż, kasze i warzywa, wiec z tym nie ma problemu
niedawno pisałam ze eM korzysta z nocnika tylko gdy lata po domu z gołym tyłkiem i to juz jest za nami, na szczęście i już normalnie ubrany woła siku, jedynie na podwórko zakładamy mu pampersa i do spania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Moj tio jest mistrz oporu........kompletnie nic na niego nie dziala, jak juz pozegnalam sie z perspektywa odejscia od pieluch przed przedszkolem
- Mirella
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
Jednaczka fajnie że jesteś
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hehe no to madra twoja dziewczynka .
Ja na moim juz rozne techniki wyprobowywałam i nic.
Na teksty , ze mama z tata na kibelkek robia to nam odpowiada "kak, mama i tata tu (pokazuje na klozet) ja nie"
nowy grajacy nocnik go nie ruszyl spodobala mu sie tylko to , ze mamiejsce na rolke papieru i tylek bardzo chetnie wyciera
Na teksty, że Kubus jego idol wola susiu wzrusza ramionami i sie smieje Przekupstwo tez nie działa.Eh pampki pewnie jeszczedługo beda goscic u nas w domu
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Luska poprostu puszczaj malego z golym tyleczkiem po domu- w wielu przypadkach to sie sprawdza. U nas na poczatku byla gola pupa, potem dopiero puszczanie w majteczkach. Mirella na Klaudie musisz znalesc inny sposob skoro nie chce zdjac pampersa.
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
eh moj tez tak ma , ze w kanapi i tosty zaglada i nie mam mowy o jakims przemycie
- Mirella
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
na wszystko przyjdzie czas, Klaudia już mówi wszystko, a mój eM mało co, pojedyncze słowa, wiec coś za coś
tak Aga, co do jedzenia to juz od dłuższego czasu nie mam co narzekać, jedynie są okresy ze jednego dnia je duzo, a nastepnego mniej i tak w kolo, ale nie zostaje do niczego zmuszany, jak ma ochote to je, to co chce i juz
dzis na obiad była zupa z wszystkimi możliwymi warzywami, jakie znalazłam i mały zjadł 2 miseczki i on szczęśliwy i ja szczęsliwa
- Mirella
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Albo mówię do niej np poczekaj przyniosę ci pastę do zębów, i słyszę: no to idź przynieś pastę. Czyż to nie piękne? Tak się pocieszam że w końcu i o swoich potrzebach zacznie mówić
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mirella to cora pieknie gada, moj nadla w wiekszosc po swojemu ale juz sie z nim idzie dogadac , slowka lapie powoli ale cały czas cos.
A my mam po świetach....mlody razem z tata cala noc wymiotowali, a ja jestem przerazona faktem , ze malenka moze sie tez zarazic, no i Olo nic nie pije a jak juz to zaraz wymiotuje
- jedynaczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamuśka Mikołaja ^^
Teraz odpukać już daaawno nie chorował i oby tak dalej!
mój eM tez był raczej niejadek, ale od czasu gdy potrafi sam sobie wybierać to co chce nie mamy takie problemu
Mirella to Ty możesz już najnormalniej w świecie prowadzić dyskusje ze swoją dwulatką!
zazdroszcze i czekam az mój mały się rozgada na maxa
jak już Klaudia kontroluje pęcherz, to wydaje mi sie ze niedługo bedzie rozstanie, u nas też to sie zaczelo w kąpieli, najpierw Mikołaj czekał z siusniem jak wejdzie do wanienki, i tłumaczyłam mu że tak nie można, bo jest brudna woda, i wyciągałam go od razu oczywiście z ogromnym płaczem, i tak kilka razy i pewnego wieczoru rozebrałam go do kąpieli i mówie, że pamiętaj niuniu nie masz papmpersiaka więc nie sikaj na dywanik bo bedzie do wyrzucenia, a on do mnie 'niuniu siu' i pokazał na kibelek, wiec go posadziłam i sie wysikał i tak to sie zaczeła niespodziewanie ta wielka przygoda z odpieluchowywaniem
a, czytałam wcześniej Mirella że odstawiłas małej butelke i jak? zapomniana już?
bo u nas też niedługo powinna pójść w odstawke...
- _aga86_
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 16/10/2009- najszczesliwszy dzien w moim zyciu:)
Zyczymy wszystkim WESOLYCH I SPOKOJNYCH SWIAT )
- Mirella
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Butelka już zapomniana, teraz na tapecie jest niekapek. Ale fakt że przez trzy dni to praktycznie nic nie wypiła, a ja się pocieszałam że jak do kaszek wlewam wodę to chyba mi się dziecko nie odwodni W końcu zwyciężyła potrzeba napicia się, dodatkowo porażona moją konsekwencją zrozumiała że nie ma wyjścia
Niedawno tez definitywnie wyrzuciliśmy małe łóżeczko, także dam jej odpocząć od zmian i potem się wezmę za pampersy, bo mnie to denerwuje szczerze mówiąc. Na razie przestałam jej kupować firmówki a zaczęłam badziewie straszne, i widzę że jej przeszkadzają, że jej niewygodnie, i cały czas powtarzam, będziesz wołała że chcesz siusiu to nie będzie pampersów
Buziakujemy Was wszystkich świątecznie
- Moniq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jedynaczka, miło że znowu jesteś Gratulacje z siusianiem.
u nas została jeszcze butla do odstawienia, na noc jest jedna a po niej mycie ząbków i czasami druga w nocy, zwłaszcza jak jest chora i potem jakiś czas po chorobie, a że ostatnio często chorowała to większość nocy była z piciem mleka. ale powiem Wam że na razie nie mam siły, muszę się trochę wyspać i dopiero się za to wezmę, bo pewnie będzie to kilka nieprzespanych nocy, bo Domi to straszny uparciuch
- natmur11
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 1