- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
Właśnie wróciłam z panieńskiego na którym była jedna matka karmiąca i 5 ciężarnych
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MiliB24
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
betka ja się pocieszałam, że do pęknięcia pęcherza często nie dochodzi, ale w środę koleżanka urodziła tydzień przed terminem cesarki, bo pękł jej pęcherz. Obudziła się w mokrym łóżku, potem zaczęły nachodzić skurcze. I teraz jeszcze bardziej panikuję...
Pokażę Wam jaki mój synek będzie miał wózik martyna10146 mamy podobny gust jeśli chodzi o wózki
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
A ja dzisiaj zawitałam na izbę przyjęć w wielkim stresie bo podczas siusiania zauważyłam trochę krwi w toalecie... Wahałam się czy jechać tam i czy nie zrobię z siebie idiotki ale uznałam, że dla bezpieczeństwa lepiej pojadę. Przyłożyli mi to od ktg i tętno było ok a potem zawołali lekarza żeby m,nie zbadał. Okazało się, że moje krwawienie to zupełnie nie z szyjki i z ciążą wszystko ok a pochodzi ono prawdopodobnie z tego mojego ukrytego żylaka... Przy okazji lekarz robił też usg (odwrócił monitor i nic nie widziałam) ale stwierdził, że dziecko ma teraz około 3,2 kg!!! Szok!!! Mój pan doktor od początku ciąży mówił, że dziecko będzie malutkie i przy porodzie będzie mieć między 2,5 a 3 kg... A tu wg tego lekarza już takie duże. Nie wiem komu wierzyć
Tak czy siak cieszę się, że okazało się wszystko ok, ale w szpitalu oczywiście nie byli zbyt mili. Trudno.
- Senari
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
Nie wiem jak Wy ale ja już od kilku dni mam bardzo duże problemy z chodzeniem. Chwilkę postoję i już bardzo bolą mnie nogi....
Cały czas uskuteczniam herbatę z liści malin Mam nadzieję, że uda się jakoś wcześniej urodzić ))) Najbardziej boję się, że nie będę potrafiła rozpoznać skurczy )))
Pozdrawiam serdecznie
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Dużo było czytania ale dałam radę.
Nie wiem co jest z tymi lekarzami chyba pracują za karę. Ale co ciekawe jak się do tego samego trafi prywatnie to słodko pierdzący i w dupę bez wazeliny by wszedł. W styczniu jak trafiłam na izbę w nicy z krwawieniem to też się nieźle nasłuchalam, a ze noc i w dodatku weekend to już wogóle szkoda gadać. Ehhhh. Najważniejsze są maluchy!!!!!
Przez ten czas jak mnie nie bylo odświeżyliśmy troszkę sypialieę i urządziliśmy kącik małego. Jak ułożyłam wszystkie ciuszki to wydałam zakaz kupowania jakichkolwiek komukolwiek przez najbliższe pół roku. Tyle tego.
Dzisiaj 2 noc z rzędu słabo spalam. Straszne sny... najpierw rozwarcie z którym lekarze nie mogli sobie poradzić a dzisiaj śniły mi się skurcze których żaden lekarz nie był pewien czy to skurcze masakraaaaaa. I te sny jakoś dziwnie zapętlone. Coś czuje, jade do szpitala, badania, leki, zamykam oczy i trachhhh od nowa to samo i tak całą noc
W sobotę siostra urządziła mi baby shower. była to totalna niedpodzianka. I co najlepsze to w piątek widziałam się z moimi 3 przyjaciółkami i żadna pary z ust nie puściła. a to prezent od siorki
Poza tym mam zapas pieluch i emulsji oiliatum chyba na rok
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
- MiliB24
- Wylogowany
- gaworzenie
atilla ja jak trafiłam o 21 do szpitala w 12 tyg z powodu silnych boleści brzucha i krzyża to pani dr powiedziała do położnej "wszystkie przychodnie pozamykane, że pacjentki od razu do szpitala jadą". nie wiem na jakim świecie ona żyje ale w naszej okolicy żadna przychodnia nie pracuje do 21... przychodnia to nie izba przyjęć czynna 24 na dobę.
Super prezent i świetna niespodzianka!
Też mi się ostatnio śnią jakieś głupoty... Od 3 dni mam problem z zasypianiem. Wieczorem szybko zasypiam, ale jak ok. 1 wstaję do łazienki, to później leżę i leżę a sen nie przychodzi. Wczoraj 1,5 godziny tak leżałam.
Dziewczyny a powiedzcie mi czy w Waszych szpitalach, jeśli mąż miałby być przy porodzie musicie uiścić jakąś opłatę? W tym szpitalu w którym od początku chciałam rodzić nie trzeba, mąż może być cały czas obecny, ale z racji tego że zaczęłam się zastanawiać nad drugim szpitalem, zaczerpnęłam o nim informację i okazało się, że os. towarzysząca musi zapłacić 100zł za specjalny strój i przy porodzie może być 2 godziny, więc jak którejś się przedłuży to w najważniejszym momencie i tak męża może nie być, bo go zwyczajnie wyproszą...