- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
PS, Teraz jeszcze nie miałam badania ale pewnie dalej jest dodatni.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Oluś waży 2400 g. Nieźle dokazywał na ktg Na tych parę godzin badań usadxili mnie w sali na patologii. Leżały tam 2 dziewczyny- jedna 30tc ns powstrzymaniu porodu, natomiast druga 27 tc i nie czuje ruchów. Masakra. Tak sie dziwnie czułam jak jak leżałam tam w sumie 6 h z czego 2 pod ktg i słuchałam malca i zaznaczałam ruchy... One chyba też średnio komfortowo.Nie powinni tak robić.
Dodatniego gbs miala moja siostra i przy przyjęciu na oddział dostała antybiotyki. Jej cora też i z tego co wiem to dlatego że jej wody w domu odeszły jeszcze przed jakimikolwiek skurczami. Wyszly ze sxpitala w 3 dobie po urodzeniu małej. Tak więc spokojnie. Ja bede miala pobierany wymaz 1.06
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
- Bicie Twego serca usłyszeć chcę i kopniaka poczuć
- Otrzymane podziękowania: 67
U mnie brzydko i pochmurnie i tak zapowiada się cały dzień.. a do tego jest duszno, że nie mam czym oddychać.
Mam pytani: Czy po nocy opuchlizna Wam schodzi? Bo mi i ile schodzi z łydek to stopy są ciągle nabrzmiałe i nie widzę kostek? Bo nie wiem czy powinnam się martwić?
atilla ja tak nabańkowane nogi mam codziennie. Ale najgorzej jest ze stopami bo od napuchnięcia aż bolą! Może i widać końcówkę ale jeszcze trochę....ja niby według OM i USG termin idealnie się pokrywa na 22.06 ale mam nadzieję, że Zoja zrobi mi niespodziankę i wyjdzie jak jej siostry wcześniej o 3 tygodnie.
Szczerze dziewczyny mam już serdecznie dość tej ciąży i nawet z beczem stwierdzam, że ruchy dziecka już mnie denerwują, wcale to nie jest przyjemne!....aż wstyd mi bo co ze mnie za matka ale jestem już zmęczona tym stanem!
Mili no dziwny masz ten szpital? Mi też każdy ruch dziecka sprawia ból i mam kilka razy na dobę takie bóle jak na okres...
Ja się wybieram jeszcze przed wizytą na USG aby ocenił wielkość dziecka i wszystko i to jeszcze przed wizytą. Tylko właśnie z tego powodu, że poprzednie 2 ciąże dużo przed terminem to nie bardzo wiem jak wywindować termin USG?
Agusia gratulacje dla Frania to już duży chłopak!!! Jejku kiedy ten miesiąc zleciał? I przede wszystkim super, że już sobie radzi bez sondy! To teraz trzeba przejść na pierś...kiedy będziesz próbować?
Aga ja po odebraniu wyników na paciorkowca jeszcze nie byłam u lekarza...ale jak go pytałam na wizycie to podobnie jak Mili powiedział, że nic się z tym w tej chwili nie robi, dopiero pod czas porodu!
atilla to Oluś ładnie waży Super, że badania wyszły dobrze. A z tym kładzeniem na jednej sali w szpitalach to serio poroniony pomysĺ bo jak leżałam z Igą w 34 tc to położyli mi na sali dziewczynę po poronieniu...nie dość, że to był dla niej ból po stracie to jak widziała cały czas mój brzuch to ryczała non stop! Aż mi było głupio!
nadinchem fajnie mała też już waży...
Aga nie panikuj bo mnie nakręcasz! U mnie też 2 porody zaczęły się od pęknięcia pęcherza i duże prawdopodobieństwo, że teraz też tak będzie....więc nie stresuj mnie...
Będzie dobrze...podadzą antybiotyk i oki...Tylko pewnie jak mi odejdą wody to pędem będę leciała na porodówkę!
A ja mam jeszcze dużo pracy bo pakuję się i ogarniam mieszkanie...wyprowadzam się na 2 tygodnie do mamy....eh....nie lubię jak mój M wyjeżdża. Kazał małej poczekać aż wróci ale nie wiem czy się uda...
Muszę jeszcze zrobić pranie i spakować moje dziewczyny a siły szczerze to mam już coraz mniej.....
- Senari
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeśli mogę coś doradzić na opuchliznę to ćwiczenia fizyczne. Jak przez 3 tygodnie po zabiegu stopy nie ćwiczyłam to strasznie puchły mi nogi. Teraz chodzę 5 razy w tygodniu na zajęcia sportowe dla kobiet w ciąży i muszę powiedzieć, że mniej dokucza mi kręgosłup a nogi mi zupełnie nie puchną. Koleżanki mi nawet zwróciły uwagę, że mam nogi takie jak przed ciążą
Możecie wierzyć albo i nie ale ja widzę zdecydowaną poprrawę jak zachowuje się organizm po ćwiczeniach fizycznych. Najlepiej znajdź sobie jakieś lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciąży w internecie i po prostu spróbuj. Co więcej z badań wynika, że jeśli kobieta w ciąży jest aktywna fizycznie to czas porodu naturalnego średnio skraca się o 2-3 godź Wiem, że to brzmi nieprawdopodobnie ale jak nie ćwiczyłam to czułam się już tak źle, że dzień po ściągnięciu szwów ze stopy poszłam na ćwiczenia Nawet mój mąż się ze mnie śmiał
- Senari
- Wylogowany
- gaworzenie
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
A ja wam powiem że nasz pies (to znaczy bardziej teściów) dziwnie zaczął się zachowywać bo nigdy do nas zbytnio nie przychodził a dzisiaj całą noc spał przy łóżku obok mnie. Myślicie że pies może coś wyczuwać ??? Takie to może śmieszne ale ja mam wrażenie że pies może czuć że to już blisko
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Ja już też trochę jestem zmęczona ciążą, ale to raczej wiąże się z tym, że już nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę, bo tak to myślę, że całkiem nieźle się ruszam i aż tak bardzo nie męczę. Noce przesypiam całe, więc myślę że przynajmniej ta ciąża nie sprawi, że nie będę chciała zajść w kolejną
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
czytam Was ale jakos weny nie mam na pisanie
dziewczyny współczuje puchniecia, mi nogi nie puchna, jedyne co mnie boli to spojenie łonowe i jak za duzo chodze to brzuch mi sie stawia, ost z Jaskiem wybrałam sie do siostry na spacer, Jasiek niby w wozku no ale pchac musiałam ok. 20 kg przez jakies 3,5 km to u siostry miałam brzuch twardy jak skała wiec teraz tyko krotkie spacerki do piaskownicy
Senari co do gimnastyki to mysle ze betkaprzy swoich corkach ma wiecej gimnastyki niz na takich zajeciach, wiem ile ruchu mam przy Jasku, a po prostu duzo kobiet puchnie w ciazy
dziewczyny ja tez mam gbs dodatni, spodziewałam sie tego po w pierwszej ciazy tez miałam, no i niestety z Jaskiem 15 dni w szpitalu spedziałam, bo miał zapalenie płuc, (zadnych objawów, poza zmianami na przeswietleniem płuc nie miał) ale w sumie u niego nie wiadomo czy od tego mojego gbs, czy od tego ze juz byłam po terminie i miałam zielone wody i napil sie przy porodzie. ale nie bojcie sie teraz chyba połowa kobiet ma gbs dodatni, dostaje sie antybiotyk przy porodzie, pamietam ze szpitala ze dziewczyny miały dodatni, a dzieci zdrowe, a najgorsze juz to nie czytajcie na necie bo cżłowiek dodatkowo sie nakreca. no nie powiem sama sie troche boje zeby nie lezec tyle w szpitalu bo uschne z tesknoty za jasiem, ale zrowie maluszka wazniejsze.
maluszki Wasze juz super wage maja, jejku juz sie nie moge doczekac az zaczniemy rodzic
Agusia gratuluje postepów Frania :)buziaczki dla niego
uciekam narazei bo moj Gagatek sie budzi i wzywa mamusie
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
betka81 napisał: Agusia gratulacje dla Frania to już duży chłopak!!! Jejku kiedy ten miesiąc zleciał? I przede wszystkim super, że już sobie radzi bez sondy! To teraz trzeba przejść na pierś...kiedy będziesz próbowac?.....
Dam mu jeszcze czas żeby poczuł się komfortowo z butelką, bo teraz czasem zje całą porcję, a czasem pół i się zmęczy. A wiadomo że z piersi trudniej jeść. Mam nadzieję, że jednak doczekam karmienia piersią i moja laktacja też, bo mleko jest ale szału nie ma.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Zobaczcie kiedyś w ogóle nie sprawfzali tego gbs i wszystko było ok.
Nieraz wystarczy być przeziebiona przy porodzie i tez dziecko może mieć jakąś infekcje :/
Mam nadzieje ze mimo wszystko urodzimy zdrowe dzieci i szybko wyjdziemy ze szpitala do domu
Znajoma rodziła niedawno tez miała dodatni gbs i dziecko się nie zarazil o a antybiotyk miała późno podany bo poród postępował szybko
- MiliB24
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeśli chodzi o zachowanie psa. Ja mam małego kundelka w domu. Jak widzi synka kocyki, ciuszki na kupce, które leżą do wyprasowania też się dziwnie zachowuje. Moje rzeczy mogą leżeć i w ogóle się nimi nie interesuje, a jak widzi te małe to kładzie się przy nich, merda ogonem. Albo stoi po szafą małego i czeka nie wiem na co
atilla trochę mnie pocieszyłaś. ja się właśnie obawiam, że jak pęknie pęcherz zanim dostanę antybiotyk to mały się zarazi i będą jakieś powikłania. Ale jak mówisz, że Twojej siostrzenicy nic nie było, to też muszę być dobrej myśli w internecie już wolę nie czytać, bo w nerwicę wpadnę.
atilla i nadinchen ładną wagę mają Wasze maluszki ja ostatnią znam z 36 tc i 3d - 3000g. Teraz nie mam pojęcia ile synuś waży, a jestem bardzo ciekawa.
betka u mnie też pogoda nieciekawa, chociaż lepiej niż wczoraj, bo nie pada. Jeśli chodzi o opuchliznę - mi nigdy nie schodzi. Kostek nie widać 24/dobę. To samo z palcami u rąk, ciągle bańki... Zwykłe czynności jak obieranie ziemniaków sprawiają mi trudność, bo ciężko palce zginać, więc nóż niewygodnie trzymać :/
Ogólnie jestem zmęczona tym błogosławionym stanem. Dzisiaj w nocy co godzinę siku, mały okropnie ciśnie na pęcherz. Cały dzień się rozpycha. Dzisiaj nie śpię od 5.30, bo tak się wiercił, że aż mnie wszystko bolało. Wydaje mi się jakby zszedł jeszcze niżej i od wczoraj boli mnie szyjka... Tak bym chciała, żeby już się urodził
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Wczoraj zjadłam chyba ze 3 kg truskawek. Mniam. W wersji soute, z cukrem i bitą śmietaną a na obiad z makaronem hihi normalnie myślałam wieczorem ze sie tymi truskawkami
Zaraz znów kupie kg mmmmniam.
Dziewczyny do do puchlizny- jak byłam teraz na badaniach to mówiłam o mojej opuchliźnie nie do końca schodzącej po nocy i nie tylko pojawiającej sie na nogach. ( w pon i wt cała wyglądałam ja balon).Zrobili mi badania krwi i moczu na obecność białka i czegoś tam jeszcze ( nazwa trudna i z przejęcia nie zakodowałam) celem ewentualnej diagnozy zatrucia ciążowego. W badaniach wszystko super. Zrobili dopplera i sie okazało ze mały uciska na żyłę nerkową i stąd możliwe są aż takie obrzęki. Mimo to mam mierzyć ciśnienie i pędem przyjeżdżać jeżeli w 2 pomiarach będzie powyżej 140. Zalecenie - pić 2,5 l w upały 3,5 i chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić.
Ahh i jeszcze wczoraj kupiłam najmniejsze skarpetki świata