BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

10 lata 2 miesiąc temu #957683 przez AgusiaKRK
Dziewczyny, co tak drogo te witaminy? W Ziko znalazłam Pregnaplus za 39.99 zł. Przesyłam link:
www.e-zikoapteka.pl/16582,pregnaplus-30kaps-.html
Wystarczają na miesiąc.
A ja kupiłam Doppelherz aktiv Mama, bo zależało mi, żeby miały żelazo i jod, ale nie do końca polecam, bo mają bardzo duże kapsuły nieprzyjemne w łykaniu, do tego trzeba łyknąć 2 dziennie... Następne kupię inne. Polecacie jakieś? I żeby były małe? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #957686 przez AgusiaKRK
DoradcaLovela: Czy dysponują Państwo może bezpłatnymi próbkami produktów, które można przetestować?
Pozdrawiam.

10 lata 2 miesiąc temu #957714 przez Izek
Dzięki Agusia KRK ,ale chyba w podobnej cenie wychodza te moje i jeszcze bez kosztów wysyłki - oba opakowania wyszły 70 zł , bo mam brać : PREGNA PLUS i PREGNA DHA każde po 35 zł Taniej chyba nie znajdę ;) Niby nie dokońca wiem czemu dodatowo te opakowanie DHA , skoro w PREGNA PLUS też są kwasy następnym razem podpytam lekarkę . Taką spotęgowaną ilosć kwasów trzeba brać ?
A agniesia skoro też bieżesz PREGNA PLUS może spróbuj na doz.pl tam byś miała z odbiorem w aptece po 35 zł( tylko sprawdz czy akurat podpasuje ci jakaś apteka do odbioru w ich spisie aptek) a nie po 50 zł . Jak pytałam w mojej to też 50 zł za opakowanie chcieli wiec już by za komplet stówka była.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #957716 przez Izek
A słuchajcie wczoraj wieczorem udało mi się złapać pierwszy kontakt z maluchem :) leżąc już w łóżku i pukając w brzuszek albo delikatnie naciskając palcem w jedno miejsce po parę razy dało się wyczuć odpukiwanie w to samo miejsce albo takie gmeranie w ten punkt . Po kilku takich próbach to już sam maluch zaczepiał i pukał w to miejsce:) Ale super uczucie!

10 lata 2 miesiąc temu #957786 przez Aga1984
Witajcie.jesli chodzi o witaminki ja biorę dopelhertz activ mama jak jedna z Was jednak ja jedna dziennie.To prawda sadze kapsułki i cieżko sie je łyka ja rownież jak skończę kupie inne witaminki mniejsze.Moja dzidzia tez codziennie o dobie wieczorkiem przypomina jak leżę w sypialni mamy juz swoją porę i wtedy jesteśmy dla siebie Olivierek juz zasypia występom pokoju i dzidzia w brzuszku sie wierci hihi mileeeee.pozdrawiam miłego weekendu.

10 lata 2 miesiąc temu #957812 przez domi11033
Ja do prania używałam Lovela płynu i jestem zadowolona. Wiadomo gdy pojawią się plamy po stałych pokarmach trzeba powolutku zmienić na zwykły proszek. Co do witamin ja zażywam tylko kwas foliowy, w pierwszej ciąży podobnie. Moje maleństwo tez daje o sobie znać , szczególnie wieczorem czuję jak sie kreci delikatnie. Pozdrawiam

10 lata 2 miesiąc temu #957859 przez AgusiaKRK
Izek: Niesamowite, strasznie fajne to co opisałaś ! Dokładnie taki miałam sen - że ja pukałam w brzuch, a dziecko odstukiwało tyle samo razy :) Ja dwa razy - ono dwa, ja trzy razy - ono trzy :) Ale niestety na razie to był tylko sen. Jak leżę wieczorem, dotykam brzucha i zastanawiam się, czy coś czuję, ale chyba na razie nie. Czasem coś mi się wydaje, że się przelewa i wiem, że tak można czuć pierwsze ruchy, ale chyba na razie po prostu się przelewa kolacja... :P

10 lata 2 miesiąc temu #958283 przez nadinchen
Ja żadnych witamin nie biorę. Byłam dzisiaj u lekarza i są pierwsze przypuszczenia co do płci dziecka, wiec na 80% na razie Pani Dr obstawia dziewczynkę :)

10 lata 2 miesiąc temu #958344 przez agniesia1152
nandinchen gratuluję !!! :)

10 lata 2 miesiąc temu #958358 przez DoradcaLovela

beadka7 napisał: niezła reklama :P

moje dziecku na szczęście alergikiem/uczuleniowcem (jak zwał tak zwał) nie jest. I tak jak we wszystkim, jest to kwestia indywidualna :)

beadka7, nie ukrywam, że reprezentuję markę Lovela, jednak nie nakłaniam do zakupu jej produktów. Moja odpowiedź ma charakter doradczy i stanowi część działań prowadzonych w ramach programu edukacyjnego „3 lata pod ochroną”, do poznania którego gorąco zachęcam :)

Moim celem jest jedynie zwrócenie uwagi mam, że bez względu na markę, warto jest sięgać po produkty przeznaczone dla dzieci. Duża część rodziców nie stosuje ich właśnie ze względu na to, że nie są świadomi, z jakich powodów może być to ważne. Wybór środków piorących pozostaje indywidualną sprawą każdej mamy i każda ma w tej kwestii swoje preferencje :)

Serdecznie pozdrawiam,
Doradca Lovela

10 lata 2 miesiąc temu #958407 przez Aga1984
Nadmuchen gratuluje córeczki pojawiła sie nadzieja ze moze teraz kilka kobietek sie odkryje ja i nie tylko mamy wizyty w lutym ciekawe co sie ukarze...znów nastała cisza...jak ktoś sie przebudzi i bedzie miał chęć pisać to macie juz jakieś pomysły odnośnie wózków mebelków...kupiliście juz cos z wyprawki????buziaki

10 lata 2 miesiąc temu #958469 przez nadinchen
Dziękuje :) Mam nadzieje, że już tak zostanie - bo powoli zaczynam oswajać się z myślą, W lutym będę miała połówkowe to na pewno się potwierdzi jeszcze. Ja będę tylko łóżeczko kupować - będzie stało w sypialni, na więcej mebli nie ma co liczyć bo się nie zmieszczą zwyczajnie. Wózek, nosidełko, krzesełka do karmienia, fotelik samochodowy dostanę po siostrze- ona już dwa odchowała (3 i 1,5 lat dzieciaki). Nie są zniszczone, a myślę że nie ma potrzeby kupować nowych. Przynajmniej będzie na wyprawienie chrzcin i zakup pieluch. Ciuszki też mam otrzymać -bo siostra ma dziewczynkę i chłopaka także idealnie :) Ja się zapisałam już do szkoły rodzenia. Zaczynam w połowie lutego. Oferta jest darmowa (opłaca NFZ) - 4 spotkanie po 2h. Spodobał mi się fakt, iż organizują tam mnóstwo warsztatów i masaży czy ćwiczeń i do końca ciąży oraz do 2 miesiąca malucha można skorzystać z tego oraz później przyjść z dzieckiem na kurs chustonoszenia czy masaż shantala. Oprócz tego oferują 4 wizyty położnej środowiskowej czy można korzystać z porad jak karmić dziecko - nie ukrywam mam trochę obawy, zwłaszcza że to moja pierwsza ciąża. To tak z nowości u mnie :)

10 lata 2 miesiąc temu #958538 przez Izek
Nadinchen, ale super że u Ciebie będzie dziewczynka ja też chce ...;) co do zakupów to ja też raczej wszystko będę miała po moim synku:
wózek, łóżeczko,fotelik. Pozostaje mi tylko dokupić jakieś małe przenośne łóżeczko/ kołyskę na kółkach bo maleństwo byłoby na początek w naszym pokoju a potem będzie dzieliło pokój z bratem. Większe zakupy dopiero przewiduję jak poznamy dokładnie płeć, wtedy będzie trzeba uzupełnić zapas ciuszków ,zakupić przewijak i odświeżyć trochę pokoik dziecięcy. Póki co zamówiłam chustę do noszenia ( jak na foto) i już się nie mogę doczekać żeby zamotać w nią dzieciaczka:)
Załączniki:

10 lata 2 miesiąc temu #958586 przez nadinchen

10 lata 2 miesiąc temu #958679 przez Aga1984
Witajcie.izek super chusta przy pierwszym dziecku tez używałaś?ja nie a słyszałam ze warto...fajnie dziewczyny ze macie rzeczy po swoich lub zostaniecie obdarowane po bliskich dzieciach.ja posprzedawalamna bieżąco to co miałam po synku bo wychodziłam z założenia ze nie wiem kiedy drugie i jaka płeć wciąż cicho liczę ze tym razem córcia.jutro idę do giną no potrzebuje zwolnienie ale watpię czy zrobi usg bo wizyta 4lutego miała byc...a moze zrobiiii.ja równiezna szkole rodZenia chce iść u nas w mieście jest jedna i położna która ja prowadzi mówiła ze zaprasza w 30 tygodniu bo wcześniej nie ma sensu wiec jeszcze poczekam ...a szkoda bo juz bym chodziła.pozdrawiam i miłej nocki.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka