BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977430 przez paulinkaaa2202
Ja też nie mam tej krechy ale za to pępek dawno mi wypchało :P

Tysiak to sie nazywa zakupoholizm w lumpkach :P a powiedz w lumpkach tam u ciebie są takie fajne ciuszki tylko na niemowlaki czy na Kubusia tez coś trafiasz?

Ja dzisiaj byłam w centrum handlowym bo była taka akcja szczęśliwa mama i szczęśliwe dziecko i były robione darmowe USG 2d i 4d byłam z koleżanką 30 min przed rozpoczęciem i zapisałyśmy się na listę uwaga! nr 85!!!!! no masakra ale na szczęście byłyśmy na liście rezerwowej dużo osób chyba zrezygnowało :P i po 3 godzinach się udało sama jestem w szoku że tyle czekałam :D i mam potwierdzenie od 3 lekarza że to dziewczynka hehe !!!!! musiałam się upewnić żeby żadnego numeru nie wywinęła :) malutka waży 775 g :)

Agge z tą pogodą to u ciebie masakra u nas też dzisiaj świeciło słońce choć jak zaszło to było zimno

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977435 przez agge
Super akcja z tym usg :D też bym chciała na takie coś trafić!:D

9 lata 8 miesiąc temu #977439 przez tysiiiak
Na Kubę też często trafiam :) dziś kupiłam mu sweterek i krótkie spodenki x2 po 1zł za sztuke :)

I kalosze za 7 Zł Z jego ulubionym dzordzem z bajki :) troszkę jeszcze za duże

A tu perełki dla malucha

No i dziś w tym nowym słupku było matematycznie drogo bo 49zł za kilogram ale facet ma naprawdę perełki. Za to w środę ma 10 zł za kilo ciekawe czy coś tam będzie jeszcze.

9 lata 8 miesiąc temu #977440 przez tysiiiak
Na Kubę też często trafiam :) dziś kupiłam mu sweterek i krótkie spodenki x2 po 1zł za sztuke :)

I kalosze za 7 Zł Z jego ulubionym dzordzem z bajki :) troszkę jeszcze za duże

A tu perełki dla malucha

No i dziś w tym nowym słupku było matematycznie drogo bo 49zł za kilogram ale facet ma naprawdę perełki. Za to w środę ma 10 zł za kilo ciekawe czy coś tam będzie jeszcze.
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #977441 przez tysiiiak
Sorki za obrocone fotki :(

9 lata 8 miesiąc temu #977458 przez agnieszka1
Tysiiak no mega perełki jak za 1zł piękne i dla malucha i dla straszaka a te kalosze świnka peppa ile dałaś za nie? cudne są i chyba rozmiarowo większe. widać,że stan idealny

9 lata 8 miesiąc temu #977459 przez tysiiiak
7 zł za kalosze :) myślę że na jesien beda dobre :)

9 lata 8 miesiąc temu #977466 przez Lusek
Hejko...

AgusiaKRK aha chodzi o wypychanie pępka no no właśnie :) no ja też mam nadzieję ze mi nie wyskoczy bo boje się że nie wróci do swojego pierwotnego stanu :S to byłaby masakra. No oby zostały te nasze pępuchy w nienaruszonym stanie ;) NO ja krechy nie mam właśnie i się bałam że już coś się dzieje nie tak.

Aga87 o to nieźle z tym twoim pępkiemzaklej żeby nie wyskoczył hehe ;) :P

Agge na serio ty już masz na zewnątrz o kurka to nieźle :P . U mnie wczoraj padał deszcz z gradem, normalnie biało się zrobiło hehe :laugh:

Tysiiak wiesz co powiesimy w każdym lumpku w 3mieście twoje zdjęcie ze znakiem zakaz wstępy taki ogromny na całych drzwiach :woohoo: . Ty jesteś szalona ale do tego masz oko i to całkiem całkiem. A te ciuszki to superowe i dla maluszka a dla Kubusia jakie BOSKIE :P a Ta świnka PEPPA tzn George SUPER .....Nawet w deszczowe lato się przydadzą.
Ale 49 zł /kg to chyba mega dużo co w szczególności jak są cięższe rzeczy. Właśnie na kg chyba lepiej kupować bo tak na sztuki to czasami mają drożej niż w sklepach.

agnieszka1 to nieźle was złapało... daliście radę uciec ;) czy zlało was :( Malutka się bała bo nie wiedziała co się dzieje nie dziwie się...a Ty pewnie ostro zasuwałaś ..a czy nie było w pobliżu fotoradaru jeszcze FOTKA jakaś Ci przyjdzie za te prędkości :P i mandacik 500zł :P . Ale ta pogoda może wkurzać to wiem :unsure:

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 8 miesiąc temu #977473 przez agnieszka1
A mi tam pępek wrócił do stanu łaski nie robił :P

Lusek nie ma fotoradarów mamy może tylko jeden :) co do wagi używanych rzeczy to faktycznie przesadzają. Wiecie co? Jak byłam wczoraj w tym swoim to niby 20zł za kg,ale jak zważyłam kombinezon superowy z uszami tutaj 6.50 za inny 5zł i jeszcze coś 4zł zwatpiłam i odłożyłam no sorry to ciucholand w końcu.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977474 przez tysiiiak
No.właśnie.wszystko. zależy od tego na co polujemy ;) jeżeli chce kupić coś dla siebie czy M to wolę iść.na.wycenione kiedy jest wszystko po 5 czy 3 zł albo -50%. Jeżeli rzeczy dla maluszka to już za 5 zł się.np nie opłaca więc lepiej tam gdzie na wagę albo -50% wtedy takie zwykle spioszki czy bodziaki zwykle wycenione na 3zł są za 1.5 ;) No ale nie zawsze da się zaplanować wszystko ;) Raczej unikam dni.zaraz po dostawie bo jest wtedy najdrożej chyba ze poluje na coś sprecyzowanego np teraz szukam fajnej jeansowej kurteczki dla Kuby to wejdę i zobaczę tylko czy to jest jak nie ma to nawet nie.patrzę na.nic innego i wychodzę :P

9 lata 8 miesiąc temu #977484 przez agnieszka1
U nas z reguły są na wagę,ale nie powiem potrafią i na wieszakach po wyceniać bez przesady. Albo jak na kg to w dzień dostawy od 45za kg a w kolejne dni cena idzie w dół,ale wiadomo nie zawsze już coś się znajdzie dla większego dziecka to w ogóle ciężko u nas znaleźć dlatego na dniach dostawy są normalnie tłumy i się boją o ciuchy. Ale nie chodzę na takie targi,kiedyś jak nie miało się dzieci coś dla siebie to tak,ale teraz nie zostawię ich,aby iść na tzw otwarcie :D

9 lata 8 miesiąc temu #977500 przez zancik
Witam się Kochane i bardzo Was przepraszam,że dopiero dziś piszę :kiss: W czwartek po wizycie przyjechałą ze mną mama i robiłyśmy porządki z ubraniami bo w maju wraca (teraz wynajmowała mieszkanie w innym mieście)i oddałyśmy do PCK 4 wielkie wory jej ubrań :woohoo: :woohoo: Dopiero wczoraj po 16 ją odwiezlismy i pojechalismy prosto do kuzynki po rzeczy dla małej dostałam dwa wózki jedną spacerówkę a drugi 2w1 ale nie zbytnio mi sie podoba wstawie Wam fotkę raczej kupimy jakis inny chyba,ze przekinam sie do tego.Łóżeczko jak złozymy to sie pochwalę do tego dostaliśmy przewijak,2wanienki ze stojakiem.2 pudełka ciuchów ale tylko jedno wybrałam bo to po chłopcu ciuszki ;) Materacyk do łóżeczka jeszcze ma nam dać podgrzewacz do butelek :) Wróciliśmy po 20 i byłam już padnięta :( Po wizycie ok.gin powiedział,że zostajemy nadal przy dziewczynce,ale bedziemy jescze sprawdzać oczywiście nózki miała skrzyżowane i do tego jeszcze czkawkę jak robił USG :laugh: waży 745g jeste narazie ułożona tak jak dzieć układa się do porodu.Powiedziałąm ,że puchną mi stopy kazał ograniczyć sól a ja wcale tak duzo soli nie używam B) Dostałam skierowanie na glukozę,mocz,morfologię.Powiedział,że mogę cytrynę sobie wcisnąc do glukozy :) Ciekawe ile kosztuję ta glukoza?? B) juz mam +10 kg :blink: :blink:

Tysiiiak znowu mamy wizytę razem 14 maja :laugh: Super te staniki.Ło to ładnie zakupów naraobiłaś szalejesz mamuśka,ciuszki super ;)

Paulinkaaa no też tak słyszała,że od karmienia się chudnie a mówisz,że to nie prawda?co organizm to inaczej.Super,ze z mała wszystko ok :) Fajnie ,że Ci się udało z tym USG :) Tez mnie czeka glukoza :sick: :sick:

Agnieszka śliczne ciuszki raczej dla księżniczki ;)

Lusek hahahah dobre te obrazki :laugh: :laugh: :laugh: Ja tez nie ma tej linii a i pepek jak narazie nie wyszedł :laugh:

Agge Ty szczęsciaro w lotto zagraj ;) :P

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977501 przez tysiiiak
Nooo zancik Wkoncu!!! Super ze wszystko dobrze :) uffff
Glukoza kosztuje ok 5 zł w aptece a samo zrobienie w labo to nie wiem :(
Super malutka waży :) no to teraz byle do 14! I smacznej glukozy :P
A jak dostalas spacerowke parasolka jeszcze a ten 2w1 wam nie odpowiada to poszukaj może jakieś gondoli używanej :)

Ja Poukladalam ciuszki dla Kacperka żeby zobaczyć ile czego mam i mam prawie wszystko już. Mało mam bluzeczek z krótkim i jakiś misiowy kombinezon na jesień by się przydał no i czapa na jesień ale to muszę przejrzeć wzory z Ciuszkami po Kubie.

9 lata 8 miesiąc temu #977541 przez agnieszka1
żancik no w końcu :) fajnie spędziłaś czas i najważniejsze,że z bobo wszystko ok.
A co do puchnięcia nóg,nie masz np tak,że genetycznie przybierasz na wadze i dzięki tym kg nogi puchnął? Choć ja w pierwszej ciąży pomimo,że zima a miałam nogi spuchnięte,raczej to nic nie da,trzeba to przetrwać do porodu. Mi kazała pić zapobiegawczo,ale koleżanka rodziła w połowie czerwca i piła te tabletki smarowała maścią i nic nie dawało.

Mówisz mała miała skrzyżowane nóżki hmmm oby nie było tak jak u mojej siostry,że córka a potem syn. Jakie to usg zwykłe czy lepsze,chodzi o 3d.

A dziś mi szwagierka mówi,że jej koleżanka miała mieć córkę Milenę,urodziła i wyszedł Miłosz hahaha :D

9 lata 8 miesiąc temu #977551 przez AgusiaKRK
A ja dziś na usg dopytałam doktora czy to dalej chłopczyk, ale powiedział że może być ale trudno stwierdzić bo pepowina jest tak ułożona że może symulowac chłopczyka. No to pięknie, 30 tydzień a ja dalej nie mogę być pewna, kogo urodze :-P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka