BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 8 miesiąc temu #978301 przez agge
Zancik ja też dostałam materac i wiem o nim tyle samo co Ty :D
U mnie się dziś zaczyna 30 tydzień, w końcu 3 z przodu :)
A przed chwilą zwymiotowalam śniadanie :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #978307 przez monikat
ewela007 mi na zgagę pomaga herbata z dwoma plasterkami świeżego imbiru.
Faktycznie chyba najbardziej popularny jest ten materac kokos gryka - trzeba się pewnie na taki zdecydować...
Pochwalę się pierwszymi rzeczami dla maluszka.
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978309 przez Lusek
agge super ten fotelik wow :whistle: Fajny kolor .

zancik no właśnie czasami to wkurza :angry: jak się tak perfidnie gapią albo jeszcze podśmiewają pod nosem wrrrr, ale nic wybacze im hehe :P Moze hymm na pewno Ci zazdroszczą tej kruszynki w środku ;) :cheer: Ja też muszę jakiś stanik kupić bo też już hymmm sie opina no i żeby był nie za drogi.

Ewela no ja też mleko albo migdały stosowałam na zgagę czasami jeszcze mnie dopadnie ale jakoś trzeba przeżyć blleee :dry:

monikat wow :woohoo: ale super ten bujaczek /kołyska czy jak to nazwać super :woohoo: fotelik też Fajniusi ;)

Słuchajcie mam pytanie a potem piersi wrócą do normy i kiedy??? Bo jak na razie to mnie przeraża wielkość ;) :laugh:

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978320 przez monikat
Dziewczyny a chciałam zapytać czy wy też zostajecie tak obsypywane prezentami??... Mi aż głupio... ten bujaczek i fotelik to prezenty od siostry i brata... naprawdę się wykosztowali bo to jak dla mnie jedne z najdroższych modeli... Druga siostra dała mi kilka drobniejszych rzeczy (pieluszki ręczniczki kilka ubranek) a ja się patrze w domu a tam jeszcze koperta z kasą.....(nie małą.... na nianię elektroniczną). No i mama pytała nas jaki wózek wybraliśmy i też dała na niego kasę... Wiecie bardzo się cieszę i wogóle ale tak mi głupio jakoś... Nie wiem jak im się odwdzięczyć. Co chwile im za to dziękuje i tylko sobie myśle co szykują na chrzciny... Przecież im sie do końca życia nie zrewanżuje...

Lusek mi też piersi urosły już chyba ze 3 rozmiary a po porodzie to podobno jeszcze ze dwa urosną także ja to nie wiem czy mi alfabetu starczy żeby nazwać rozmiar miseczki :P

9 lata 8 miesiąc temu #978327 przez atilla
Hejka dziewczyny
Jestem z forum Mamusie Czerwcowe 2015. Minikat fajny ten lezaczek. Nie widzialam takiego, ktorego mozna rozlozyc na plasko. Moze dlatego ze sie nie rozgladalm poniewaz dostalam w spadku lezaczek- bujaczek. Jednak w tym moim dzieć lezy hmm połleży w pozycji troszke takiej jak w nosidelku-foteliku samochodowym. Co wg mnie nie jest najfajniesze. Jesli mozesz napisz prosze model i producenta.

9 lata 8 miesiąc temu #978329 przez monikat
atilla odp na mamusie czerwcowe :)
leżaczek firmy Tiny Love, Wielofunkcyjny Leżaczek - bujaczek - łóżeczko 3w1 jest np w internetowym sklepie smyk. Wydaje się naprawdę fajny chociaz jeszcze nie przetestowany :) Można 3 wysokości ustawić, ma wibracje a z karuzelki mozna puścić różne melodyjki

9 lata 8 miesiąc temu #978330 przez Lusek
Monikat to super że takie prezenty Ci robią :cheer: bardzo miło z ich strony :) Fajnie mieć takie rodzeństwo.Ja niestety jestem najstarsza i mam dużo młodszego brata więc nici z takich prezentów ale na rodziców moich i męża możemy liczyć też się biją kto kupi wózek :P miło jak każdy Cię wspiera ;) Myśle że jakaś kolacja obiad czy coś takiego uroczystszego zrobić w formie podziękowania :cheer: nie wiem co lubicie,ale takie wspólne spotania u nas w gronie rodziny są miłe. ;)

A z tymi piersiami to będzie masakra :huh: :ohmy:

9 lata 8 miesiąc temu #978331 przez monikat
Kurcze - faktycznie świetny pomysł... Chcieli nas odwiedzić (mieszkamy dość daleko od siebie) więc zaprosimy ich na obiad do restauracji :) (mamy blisko taką dobrą a niedrogą ;)

9 lata 8 miesiąc temu #978337 przez ewela007
Monikat świetne rzeczy, rodzeństwo super się spisało, Ja od swego rodzeństwa też dostaje dużo rzeczy po ich dzieciach, ubrania, łóżeczko, fotelik, krzesełko do karmienia. Od koleżanki z USA też dostałam dużą paczkę z rzeczami dla dziecka. To Twoja najbliższa rodzina więc nie czuj się skrępowana, a jakiś fajny obiad to dobry pomysł na mały rewanż.
Dzięki dziewczyny za rady, kupie dziś migdały i zobaczę czy mi pomogą. A ten imbir do herbaty to najpierw zrobić normalną herbatę a później dodać imbir? Herbaty nie jestem w stanie pić, może sam imbir zaparzę i wypiję?

9 lata 8 miesiąc temu #978338 przez monikat
ewela007 ja już przed ciąża lubiłam od czasu do czasu taką herbatkę z imbirem. Zaparzam sobie normalnie słodzę i odrazu do takiej wrzącej wkrawam takie dwa cieniutkie plasterki imbiru i one sobie tam oddają aromat a ja powoli piję. Podejrzewam że jak zalejesz wrzątkiem to wyjdzie na to samo - tylko jak dla mnie to smakowo gorzej ;P

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978342 przez ewela007
Monikat spróbuje mam nadzieję że mi pomoże. Kurcze czytam sobie o tym leżaczku bujaczku i myślę że też se taki kupię. Dostałam pieniądze aby kupić coś dziecku i w sam raz wystarczy na taki leżaczek. Poza tym wiele leżaczków jest dopiero od 3 miesiąca życia a ten jest już od narodzin. Jak namówię męża to jutro leżaczek będzie mój :))
a co do piersi to moje urosły tylko trochę i kupiłam biustonosz z h&m z takim samym rozmiarem miseczki jak nosiłam wcześniej, kupiłam tylko szerszy w obwodzie. Biustonosz jest dość zabudowany dlatego nawet jak mi jeszcze urosną będzie dobry. Chodzę w nim cały czas, zdejmuję do prania. Jest to już biustonosz do karmienia

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978346 przez Lusek
monikat no to fajnie ciesze się że pomysł przypadł do gustu ;) :cheer: super super ;)
A ten leżaczek bujaczek to czytam fajna sprawa dobrze że nie zakupiłam jeszcze innego, więc i ja sobie taki sprawię powiem mężulkowi że kupujemy hihi a co :P ;)
fajne opcje ma i w ogóle jest dla niemowlaka to jest fajna sprawa będzie mógł stac w salonie czy gdziekolwiek i nie będzie zagracał a maluszek będzie z nami

9 lata 8 miesiąc temu #978347 przez monikat
producent tego leżaczka chyba musi mi jakiś procent odpalić ;P A tak serio to ciesze się że i wam się spodobał - znaczy że trafny wybór ;)

9 lata 8 miesiąc temu #978348 przez tysiiiak
Monikat super prezenciki :) fajnie, że rodzinka tak was wspiera :) ja też zawsze czuje się skrępowana jak coś dostajemy albo jak mam poprosić o pomoc jakąkolwiek ale przy dziecku trzeba się tego nauczyć. Pokazywanie całemu światu, że samemu się da rade w tym wypadku nie ma najmniejszego sensu :)
Leżaczek naprawdę super :) my dostaniemy raczej leżaczek od brata M. po jego córci chodź przy Kubie kilka razy dosłownie użyłam a teraz tymbardziej niewiem czy bede kładła w nim malucha bo Kuba miałby nieograniczony dostęp do braciszka i jeszcze chciałby się z nim za bardzo pobawić :P

Moje piersi to jest już moja zmora a jak pojawi sie mleko to ja niewiem jak zniose taką wielkość :O Są tak okropne i po prostu brzydkie :( wielkie sutki, jakieś żyły wszędzie - no tragedia!! Z tego co pamiętam jak już się unormuje laktacja to będzie trochę lepiej :) Nie mogę się doczekać !!

9 lata 8 miesiąc temu #978359 przez zancik
Monikat super rzeczy :) ja tez dostaje bardzo duzo rzeczy i jest mi czasem głupio,że nikt nic za to nie chce ale jakos sie odwdziecze ;)

Ja dopiero nie dawno wróciłam bo musiałąm kupić pamiątkę chrztu i misia tak jak sobie rodzice dla małego zażyczyli.I kupiłam sukienke na te chrzciny nie wiem czy moze byc zaraz wstawie Wam fotkeI stanik na jutro ma mi przywiesc rozmiar D90.Teraz wcinam obiadek ryż ze śmietana i dzemem mniam mniam :) :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka