BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 8 miesiąc temu #978065 przez AgusiaKRK
Całym sercem wierzę, że tak właśnie będzie! :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978070 przez Lusek
Hejko dziewczyny ale dzisiaj ma być ciepło i cieplej hura w końcu może pogoda się zrobi na dobre.... :woohoo:

AgusiaKRK normalnie jak piszesz o tej całej sytuacji to aż łzy lecą po policzkach. Ale Trzymamy nadal za Frania Kciuki. Piękny jest ,taki malutki ale bardzo silny (choć ciałem tak mały to w duchu olbrzym). Słuchaj teraz to ma duże szanse na przybieranie na masie więc będzie wielki. Na pocieszenie powiem Ci że urodził się jakiś czas temu chłopczyk i ważył tylko 600g i teraz to już fajny, duży i zdrowy chłopczyk. Franio jest silny i prześliczny. Z dwojga złego to dobrze ze tak się skończyło, teraz tylko trzymajcie się dzielnie i się nie dajcie. A na laktacje to może takie herbatki pij żeby pobudzić laktację :cheer: ;) Uszy do góry. Jesteśmy z Wami. :kiss: :kiss: A na zdjęcie Frania to napatrzeć się nie mogę :)

Agnieszka, paulinka2202 u mnie nie wystaje pępek ale jak czytam to różnie bywa. ;) NO właśnie każda ciąża jest indywidualna ;) i wspaniała :)

Tysiiak zancik jeśli chodzi o maluszki w naszych brzusiach, tez czasami się zastanawiałam nad tym że to jest MEGA cud. Z 2 komórek powstaje taki mały człowieczek potem człowiek który myśli, uczy się rozumie, czuje .... To jest wspaniałe i piękne zarazem.
W ogóle sobie tak myślę że być mamą i tatą to jest super sprawa, że ten malutki człowiek jest na początku zależny tylko od Ciebie od Was....
Człowiek to jest 1 z rodzinny ssaków który zaraz po urodzeniu jest najbardziej bezradny w przyrodzie.

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 8 miesiąc temu #978159 przez agnieszka1
Hej.

Ja ogólnie nie wierzę w żadne przepowiednie jak urodzę to się dowiem :)

Jestem padnięta od 9 poza domem do 14

9 lata 8 miesiąc temu #978161 przez agge
No te zabobony są głupie :)
Mi znowu się zrobiła ta wysypka na brzuchu, wrr.

9 lata 8 miesiąc temu #978165 przez monikat
Cześć dziewczyny :) Dawno się nie udzielałam ale czytam wszystkie wpisy!
Chciałam się zapytać czy wybrałyście już materac do łóżeczka dla dzidziusia?
Ja myślałam o takim piankowym firmy hevea duo activia ale nie wiem czy to dobry pomysł - czy się nie będzie odkształcał?
A Spodobał mi się bo jest dwustronny - jedna strona twardsza dla noworodka do 8-9 msc a druga strona średnio twarda dla starszego dziecka.
Jakie są wasze typy?

9 lata 8 miesiąc temu #978189 przez AgusiaKRK
Słuchajcie, wlaśnie zaliczyłam pierwszy sukces laktacyjny - zanioslam Franiowi całą strzykawkę pokarmu (małą ale wystarczy na karmienie). A za 3 h kolejna próba. Jestem bardzo dumna!

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978193 przez AgusiaKRK
EDIT: drugi raz ten sam post.

9 lata 8 miesiąc temu #978194 przez monikat
Gratulacje! ;) Franiu szybko będzie przybierał.

9 lata 8 miesiąc temu #978195 przez tysiiiak
Agusia super! Teraz będzie tylko lepiej ;)
Monika ja mam kokos gryka po Kubie i jest ok ;) piankowe jednak są chyba za miękkie jak dla mnie.

9 lata 8 miesiąc temu #978196 przez agge
Agusia cieszę się bardzo :)

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978256 przez Lusek
Hejko Kobietki tak z samego ranka..... ;)

Ale wczoraj byłam na basenie a potem na szkole rodzenia..... te kobity w ciąży są dziwne, ale z racji tego że są to im wybaczę. Jak tylko weszłam to mnie zlukały i i padły komentarze jakbym w ogóle nie słyszała :angry: mówię wam masakra chyba hormony odbjają ale dobrze bo potem wyszłam i przyszedł mój M i już było mi raźniej. A kobity były z partnerami więc luzik ;).

AgusiaKRK to GRATULACJE Franio będzie teraz przybieram że szok.... szybko dojdzie do siebie po maminym mleczku ;) :cheer: aby tak dalej ćwicz ćwicz, jak to Pani wczoraj powiedziała meczcie cycuśki żeby jedzonko było zadarmo ;) :cheer: dla Frania to najlepszy lek. ;) :cheer: Powodzenia..... :woohoo:

monikat ja kupuję materacyk gryka-pianka-kokos, nie wiem jak inne kobitki ale ja to czytałam dość dużo o tym i dobre opinie ma i cena nawet spoko ;) :) no i też jest 2 stronny.

agge to wypij wapno rozpuszczalne to wysypka zejdzie :cheer: ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 8 miesiąc temu #978266 przez ewela007
AgusiaKRK super gratuluję, Synek pewnie jadł łapczywie takie dobre jedzonko.
Monikat ja dostaje materacyk razem z lożeczkiem, i nawet nie wiem jaki on jest, czytałam że ten z gryką jest dobry i że mamuśki go polecają.

A ja 28 kwietnia mam wizytę u lekarza, może uda się zrobić zdjęcie 3D. Już nie mogę się doczekać.
Agge byłaś z tą wysypką u lekarza?

Dziewczyny ja mam taki tępy ból głowy i napady zgagi, nie wiem jak sobie z tym radzić. Leków nie chce przyjmować. Na zgagę czytałam że pomaga nabiał jednak po jogurcie jest jeszcze gorsza, zresztą po słodkim zgaga się nasila a jogurt jest słodki. Ja wy sobie z tym radzicie?

9 lata 8 miesiąc temu #978271 przez tysiiiak
Hejka :) przyszedł mój stanik jest boski :D :) Wkońcu mam cycki na właściwym miejscu :P :whistle: :whistle: :whistle:

Ewela na zgage migdały i mleko ;) Można też rennie ale jak nie chcesz leków to to co napisałam :) chociaz ja na koncowce ciazy z Kuba to zgage nawet po wodzie miałam :/ bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee wspolczuje mnie czasem lapie ale jeszcze taka delikatna :P

Lusek ojj baby potrafia byc wredne :/

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #978290 przez agge
Ewela na przedostatniej wizycie pokazałam lekarzowi, bo też miałam i kazał mi tylko pić wapno, to po prawie miesiącu zeszło.. a teraz znowu się zaczęło, ale na razie lekko :P
Dostałam dziś część od kompletu wózka - fotelik, torbę do wózka i śpiworek na sanki(ten to się na razie raczej nie przyda) :D
Załączniki:

9 lata 8 miesiąc temu #978298 przez zancik
Agusia super wieści :) :) buziaki dla Was :kiss: :kiss: :kiss:

Agge no super rzeczy :) może pij wapno tak jak lekarz Ci wcześniej kazał :)

Tysiiiak ja po domu chodzę w sportowym cycniku jest mi najwygodniej .Muszę też zainwestować w jakis inny na wyjście bo te co kupiłam juz mi się odbijają tzn.najbardziej na prawej piersi i juz nie mam pojęcia jaki kupić chodzi tez zeby nie był za drogi B)

Monikat ja też dostałam materac a nawet nie wiem co on tam ma wiem tylko,że jest twardy ;)

Lusek ach te babay :laugh: ja ostatnio mam wrażenie,że na ulicy wszyscy gapia się na mnie jaqk bym była trędowata :angry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka