BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 6 miesiąc temu #986252 przez agge
Agnieszka też tak czasem czuję, taki nacisk.. ale nie zawsze.
zancik myślę, że wcześniej urodzisz ^^
wczoraj miałam taką ochotę na ogórki małosolne i dziś teściowa mi przyniosła :woohoo:
U mnie jeszcze tylko 3 dni do wizyty!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #986254 przez Lusek
Witam się z rana ....fajnie ciepło jest na dwórku hihi :)

Agnieszka1 no mina będzie bezcenna jak zaczniesz się pakować haha :cheer: , powiedz że idziesz z dziećmi gdzieś do ośrodka bo już w chałupie się nie da wytrzymać hehe :cheer: a tu zonk- do nowego mieszkanka hehe super :) ;)
Aga wiesz jak to jest z ta praca , zachodzisz w ciążę i zwalniają Cię , więc do pewnego momentu patrzy się na pracę :unsure: u nas jest chory kraj. Kobieta zachodzi w ciąże zostaje zwolniona a powinna mieć gdzie wrócić .Albo młodych dziewczyn pytają czy przez najbliższy rok ma zamiar zajść w ciążę :unsure: to jest irytujące :unsure:

zancik fajnie że u was wszystko w porządku :P ;) dlatego masz brzusio jak gruszka bo mała ma niżej główkę ;) :) spoko niech jeszcze posiedzi tam w środku :)
chociaż do 37tc -38tc bo wtedy jest ciąża donoszona :)

agge liczysz na 09.07.2015 termin to powodzenia , to jesteś kolejna hehe :) ALex - Lizzy -TY -? :)

tysiiak nie przejmuj się na pewno coś znajdziesz, a dobrze że na macierzyński się załapiesz ;) :) bo to też ważne :) B)

Lecę coś podziałam :) ;)
3majcie się ciepło :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 6 miesiąc temu #986256 przez agge
Lusek liczę jeszcze na czerwiec, ale pewnie się przeliczę :D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986267 przez ewela007
hejo z rana, właśnie zastanawiam się co zrobić na obiad ale chyba będzie zupka kalafiorowa i może jakaś rybka. Co u Was Laski? Wstawam foto mojego brzuchalka z dzisiaj :)

Agnieszka czekamy na relacje z reakcji rodzinki jak powiesz że sie wyprowadzasz
Agge ja też wczoraj zrobiłam małosolne i są pycha, mąż zajadał się na śniadanie
Lusek już zaraz zaczął się pierwsze porody forumowych mam, jak ten czas szybko leci. Ja za tydzień mam wizytę i też może będę wiedziała coś więcej
Tysiak szkoda z tą pracą ale ważne że będziesz miała macierzyński.
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #986288 przez paulinkaaa2202
U mnie nocka dzisiaj okropna strasznie boli mnie miednica i biodra prawy bok złe lewy to samo a na plecach sie nie da poleżeć. Rano było ciemno chłodno padało była burza myślałam ze już tak zostanie a tu dupa słońce wyszło i duszno sie zrobiło. Ja to dzisiaj na nic sił nie mam palce u rak i nóg mi popuchly nie mam siły chodzic :( dobrze ze mama załatwiła mi endokrynologa musze jeszcze zrobić ft3 i ft4 i pózniej usg tarczycy zobaczymy czy cos wyjdzie. Pisze z telefonu i zaraz szlak trafi :/ dziewczyny mam nadzieje ze wszystkie szybciej urodzimy :) no oprócz Agnieszki bo musi sie na spokojnie przeprowadzić i urządzić :) Tysiak ja tez sie załapie na ten macierzyński roczny ale pózniej trzeba wybrać 80% przez cały rok lub 100% przez pół roku a pózniej 60% i to chyba firma za nas nie załatwi tylko same będziemy musiały jechać do zusu

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986291 przez agge
Ja już mogę rodzić, właśnie ogarnęłam pokój, bo wszystko było zawalone ubrankami itd, w końcu poukładałam w szafie i przygotowałam sobie to, co biorę do szpitala :P czekam aż mi torba wyschnie i pakuję.
A Wy bierzecie jedną torbę do szpitala? BO ja w jedną się nie zmieszczę :P
A M mówił, że śniło mu się, że urodziłam :D i teraz mi mówi, żebym szybko pakowała tą torbę bo jeszcze dziś zacznę rodzić :D

9 lata 6 miesiąc temu #986292 przez Marysia87
hej,
Można jeszcze do Was dołączyć?? Bo mam w końcu czas na siedzenie na forum i z miłą chęcią dzieliłabym z kimś ostatni miesiąc ciąży :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986299 przez paulinkaaa2202
Agge może twój M będzie miał proroczy sens :) hehe to fajnie ze masz już wszystko już ogarnięte i przygotowane :) ja tez bym już spakowała torbę ale nie mam gdzie jej dać. Ja mam raczej mała torbę wiec nie wiem czy we dwie wejdziemy w jedna torbę :). Marysia witamy rozsiądz sie dopisz do naszej tabelki załóż suwaczek i cos napisz o sobie :) który tydzień na kiedy nasz termin i czy znasz płeć :)

9 lata 6 miesiąc temu #986320 przez Marysia87
hej,
Jestem obecnie w 35 tc, termin porodu mam na 14 lipca (z ostatniej miesiączki) i 7 lipca (z USG), nic nie wskazuje że urodzę przed terminem. W brzuszku szaleje mała Basia. Jest to moja pierwsza ciąża ale starałam się podchodzić na luzie do wszystkiego natomiast ostatnimi czasy zaczęłam się bać czy sobie poradzę itp. stąd pomysł żeby do Was dołączyć, w grupie raźniej :)
Pisałyście coś o pakowaniu torby do szpitala czy każda z Was już wie gdzie będzie rodzić?? Bo ja jeszcze nie wiem :blush: Może któraś z Was jest z okolic sosnowca bądź dąbrowy górniczej i doradzi który szpital wybrać?? A torbę mam spakowaną ale będę musiała ją przepakować zgodnie z wytycznymi ze szpitala w którym będę rodzić. Natomiast torba jest ogromna... nie wiem może za dużo do niej spakowałam, ale same pieluszki czy podkłady poporodowe zajmują wiele miejsca.
Bierzecie rożek do szpitala czy kocyk?? Bo jak jest tak gorąco to może sam kocyk wystarczy, co o tym myślicie?

9 lata 6 miesiąc temu #986324 przez agge
Hej Marysia ;) ja już wiem gdzie będę rodzić. Do szpitala biorę rożek, bo jest na liście na stronie mojego szpitala :)

9 lata 6 miesiąc temu #986331 przez tysiiiak
Hejka ;) ja dzis jak wyszlam z domu po 9 to wrocilam niedawno :o bylismy na spacerku i odwiedzinach u bratowej M ;) nogi wchodza mu w tylek.
Paulinka jak skladasz w pracy wniisek o macierzynski to tam odrazu deklarujesz jak chcesz isc czy pol roku 100% a potem zadeklarujesz kolejne na 60% czy odrazu rok na 80 ;)

9 lata 6 miesiąc temu #986368 przez agnieszka1
hej laski :)

Ale Wy jesteście wspaniałe myślicie o mnie i moim donoszeniu nawet przenoszeniu :P piszę dziś do męża,bo miał przerwę w pracy,że oby udało się donosić,bo jakieś mam parcia a on do mnie Ty patrz,bo Ty jeszcze do końca lipca przenosisz hahahaha :whistle: nie chce chociaż do terminu :)

A ja mam wizytę w środę,znów mu powiem,że mam dalej parcia może to tak powinno być pomimo,że w tamtych ciążach tak nie miałam hmmm nie wiem co to będzie,bo wiecie,że u nas jak zmienili cały oddział to teraz każą częściej chodzić,bo oni mają od pacjentów. Czemu nie,żeby pierwsze dziecko co mogłabym i co tydzień chodzić i mieć nawet usg bym się nie pogniewała hihi a tak nawet nie wiem jak rodzić będę kto z dziećmi zostanie dla męża do pomocy aj

Marysia rozgość się w naszych skromnych progach :laugh: gratuluję córeczki. Oj tak same 2opakowania podkładów zajmuje miejsca :blink:
Na szczęście u nas nie mają wymagań w szpitalu,tylko 5 sztuk pieluch dla nich i takie sobie dla matki ubrania kosmetyki,dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki zdaje sie.

9 lata 6 miesiąc temu #986370 przez tysiiiak
nooo zapomniałam :pinch: :whistle: :S Marysia witaj :) Nigdy nie jest za późno żeby dołączyć :) rozgość się :cheer:

9 lata 6 miesiąc temu #986397 przez Marysia87
Dziękuje za miłe przyjęcie :)

tysiiiak - moja szefowa poprosiła mnie żebym jej od razu powiedziała na ile chcę iść na macierzyński, bo wtedy wie co powiedzieć dziewczynie, która pracuję na zastępstwo. Natomiast jak najbardziej można wziąć pół roku i w trakcie bądź na koniec tego okresu przedłużyć do całego roku. Można też wziąć rok a po pół roku stwierdzić że się chce wrócić, wtedy muszą ci wyrównać wypłatę. Ja biorę cały rok a potem chcę wybrać jeszcze zległy urlop :laugh:

Coś nie mogę zasnąć... Mała się rozpycha w żebra ale niech kopie, niech ćwiczy mięśnie :cheer:

Macie jakieś sposoby na bóle pleców?? od 3 dni bolą mnie plecy, masaż męża ani długi prysznic już nie pomaga :(

9 lata 6 miesiąc temu #986409 przez zancik
Witam się z rana :) I upału ciąg dalszy jak tylko sie obudziłam właczyłam wentylator :) Wczoraj wieczorem lał deszcz i była burza :) :) Głowa mnie boli od wczoraj wziełam proszka,ale nic nie pomógł :( :( Dobrze,że od poniedziałku ma byc chłodniej :)

Agge oby Twoje słowa sie sprawdziły :) U Ciebie teraz to już róznie może być :woohoo: Zobaczymy co gin Ci powie ;) Super,że już wszystko ogarnełąś mi jeszcze daleko do końca :P Mam zamiar spakować sie w jedną torbę,ale obawiam się,że jest za mała :silly: :whistle:

Lusek niech jeszcze sobie Tosia posiedzi tylko tak trochę wcześniej mogła by wyjść :) ;)

Ewela super brzuchol :) Masz racje czas leci jak szalony :) Każda z nas jest już coraz bliżej :)

Paulinkaaa u nie noce takie same jak u Ciebie teraz nawet jak chodze to bola mnie biodra czasem to już mi sie płakać chcę :( :(

Marysia Witaj :) Gratki córeczki :) Szpital mam juz wybrany,Nie biorę ani kocyka ani rożka bo nie ma tego na liście szpitalnej.Ja niestety nie mam sposobu na ból pleców :(

Tysiiiak to poszalałąś wczoraj :) Ja też jak wczoraj wyszłam o 12 z domu to wróciłam dopiero przed 18 a nogi tak samo myslałm,że mi w dupe wejdą ;)

Agnieszka1 na pewno ktoś Wam pomoże :kiss: :kiss: Ja od paru dni bardziej odczuwam ból pecherza jak mała się wierci a siku znowu często robię tak jak na początku ciąży :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka