BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 6 miesiąc temu #986540 przez agge
Lusek to fajnie weekend spędziłaś :) Ładne imiona wybraliście :)
Agusia u mnie też forum nie działało i również niemiłosierne upały :) prześlicznie wyglądacie razem z Franiem, jak z obrazka :*

ja dziś byłam nad rzeką i pomoczyłam nogi, taka przyjemna chłodna woda, jakbym mogła, to siedzialabym tam cały dzień :P
A jutro o 8:30 wizyta, w końcu się doczekałam ;) zobaczymy co mi lekarz powie, u mnie dziś 38 tydzień z OM :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #986565 przez AgusiaKRK
Marysia, dziękuję za gratulacje :-) Franek urodził się przed terminem i tym sposobem jest już po drugiej stronie brzucha ;-) Przy tych upalach ubieram go lekko i mamy otwarty na oścież balkon a do tego białe zasłonki w oknach. Karmię go też na żądanie, bo czasem może mu chodzić nie o jedzenie, a o picie.

Agge, bardzo dziękujemy :-)

9 lata 6 miesiąc temu #986570 przez Lusek
Hejko Kobitki z rańca :) ;)

No i weekend przeleciał ehhhh :unsure: szkoda :) ale nic :) jakoś to będzie :)
Pod wieczór udało mi się męża wyciągnąć na jakieś zakupy, oczywiście obkupił się hehe :P ;) ale nic ja zaczynam szaleć z zakupami pod koniec sierpnia B)
Też nie miałam wczoraj forum :dry: więc coś się ogólnie stało.

AgusiaKRK Franio i TY pięknie wyglądacie B) hehe TY normalnie na tym balkonie jak królowa pokazująca dziecko swoje wiernym hihi :P :woohoo: ale fajnie :)
Macierzyństwo ci służy hehe :) ;)

Marysia87 No szkoda że Ci odradził ,ale cóż trzeba się wtedy inaczej ratować pewnie- ale i mały basenik też jest spoko :) no albo spacerki krótkie też dużo robią ;)
Macie już imię dla małej bo jakoś nie widziałam ;) :) żebyś pisała hehe ;)
Zdaj relację z wizyty co tam u Was i jakie wieści z brzusia :P ;)
Kilogramami się nie przejmuj, my tu już zbieramy zapisy jak coś na odsysanie i modelowanie brzuszków hehe bo u nas w Gdańsku są dobzi lekarze i jak będzie nas więcej i to rabat załatwię większy hehe ;) :) :P

agge Dzięki :)
A ty Kochana to dużo pij bo to nie dobrze że aż mnie miałaś siły wstać :unsure: bo zemdlejesz jeszcze :unsure: a co do głowy ze bolała to pewnie z braku wody ???? co ??? Dbaj o siebie :) Fajnie że chociaż pomoczyłaś nogi i się schłodziłaś :) B)
Czekamy na wieści co i jak ????? Daj znać ???

Alex01 jak tam postępy ??? w rozładunku ? B)

Lizzy a u Ciebie ??? jak postępy????

Nadal tykacie nasze bobeczki??? dziewczyny ??? :P :)

Tysiiiak co u Ciebie ????? Jak festyn udał się ? Kubuś się wyszalał???? Jak Big Kacperos nadal chce wyjść przez brzuch? ;) :P

zancik a Ty oszczędzasz się??? Jak tam Tośka szaleje nadal, czy już mniej ?? B) :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 6 miesiąc temu #986572 przez agge
Lusek staram się duzo pić :D dziś już jest lepiej, bo pada. Niech popada, ochłodzi się ;) Zmykam na wizytę zaraz :D

9 lata 6 miesiąc temu #986573 przez AgusiaKRK
Ale się u nas rozpętała burza z piorunami, dawno takiej nie było! A ja się boję, że Franek się boi, normalnie matka Polka panikująca ;-)

Lusek, haha, czytam się sama do siebie śmieję z tego porównania do królowej na balkonie :-D
To Twój mąż się odkupił, a Ty nie? Tak to tez nieraz wygląda jak jadę z moim mężem na zakupy dla mnie. Akurat nic mi nie wpada w oko a on kilka rzeczy na raz upoluje.

W ogóle wiecie co, jak coś kupujecie to pamiętajcie żeby wziąć poprawkę na większe piersi. Ja sobie specjalnie odłożyłam w szafie bluzki i sukienki letnie które są luźne na brzuchu, żeby mieć na po porodzie. I co? Fajnie, brzuchol by już wszedł, za to piersi za nic. Aż nie mogę uwierzyć, że kiedyś się w coś takiego wciskałam. Ciekawe czy mi takie zostaną czy wrócą do poprzedniego rozmiaru. Któraś z Was ma doświadczenia na tym polu? :-)

9 lata 6 miesiąc temu #986582 przez Lizzy
Agusia - mi po karmieniu piersi wróciły do poprzedniego rozmiar.. no może ciut bardziej "płaskie". No ale ja nigdy "cycków" nie miałam także nie panikowałam. Teraz za to znów urosły :D PS. Śliczne zdjęcie. A Franek jaki już duuuuży!!!!

Lusek - taa - bomba nadal tyla. Po południu idę do lekarza więc zobaczymy co tam słychać. ALe coś czuję, że spełnią się może przepowiednie - tak jak Młoda nas nastraszyła na początku miesiąca, tak teraz przenoszę ;)

Marysia - witamy :)

Agge - czekamy na wieści z wizyty!

9 lata 6 miesiąc temu #986584 przez tysiiiak
Hejka z rana :) Wczoraj moje dziecko było bez drzemki w dzień więc padł o 20 a ja mająąąąąc taki długi wieczór dla siebie też poszłam wcześniej spać :P Za to w nocy przywędrował do nas i tak się rozpychał że myślałam że zaraz się na podłodze położe spać ... :/
Miałam iść dziś do labo zrobić mocz i morfo ale jakoś tak z rańca nam się już dobrze spało :P jutro już MUSZĘ wstać :whistle:
Gdzie ten deszcz ja się pytam?!

Kurcze zastanawiam się czy puścić mojego M z moim tatą od czwartku do niedzieli na domek. Chcą tam budować taras, piaskownice, huśtwakę i inne przyjemności ;) tylko kurcze 4 dni sama z Kubą i jeszcze coś się zacznie dziać nie daj bóg :P no nic w czwartek mam wizytę to może po wizycie zadecyduje :P
Wyprałam koszule, muszę na dniach zakupić kilka rzeczy i można torbę pakować powoli :P

Agusia pięknie wyglądacie z Franiem :) no po prostu cudne zdjęcie :* Co do piersi to mi wróciły do rozmiaru przed więc luzik :) tylko już mniej jędne były :(

Lusek fajnie, że weekend Wam się udał :) Kacperos szykuje się do wyjścia ale chyba przez brzuch :huh: no tak się rozpycha że czasem nie mogę iść...
Śliczne imiona wybraliście :)

Agge czekam na wieści z wizyty :) kuuurcze juz 38 tc zaczynasz wowowowow :D jak to zleciało :P

Marysia no niestety jeszcze na końcówce moczenie się w jeziorze to ryzykowne ale w basenie takim ogródkowym ja bym się pomoczyła :D zawsze możesz zakupić tampony z kwasem mlekowym bodajże :) Uchronią przed ewentualną infekcją :)

9 lata 6 miesiąc temu #986649 przez agge
Agusia u mnie też była burza i w nocy i rano jak wstałam, ale nie taka duża :) a Franio dzielny chłopak, zresztą wie, że przy mamie nic mu się nie stanie ;)
Lizzy może akurat się coś wcześniej ruszy :D daj znać jak wrócisz.

Ja już po wizycie ;) Ciśnienie miałam dziś niższe niż zwykle, ale tak czulam, bo jakos mi tak słabo było jak siedziałam w poczekalni :)
Następna wizyta 6 lipca ooo ile do tego czasu nie urodzę :D GBS wyszedł mi ujemny więc ok, lekarz mi tam poopowiadał o skurczach itd, co robić, kiedy jechać do szpitala.. no i powiedział, że może się zacząć za kilka dni, a może i za miesiąc.. tak więc teraz nic tylko czekać :D
Czekam na kuriera z pościelą do łóżeczka ;)

9 lata 6 miesiąc temu #986687 przez charmingcandy
Kochane jestem w drugiej ciąży w 20 tygodniu ;) termin mam na 5 listopada ;) mam już synka który ma 3 latka teraz mam zagadkę w brzuszku myślę że córcia ...
zobaczcie moj post może wy coś się wypowiecie
www.zapytajpolozna.pl/forum/z-%C5%BCycia...4-pom%C3%B3%C5%BCcie

9 lata 6 miesiąc temu #986761 przez agnieszka1
No hej laski.
Agusia wygladasz wrecz rewelacyjnie na tym balkonie :) cud malina i Frania tak trzymasz perfekt mama. Wcale nie widac,ze masz jakies obawy strach. No krolowa niebios. Co do rozm piersi to mi sie nawet zmniejszyly potem,ale mnie to cieszylo bo zawsze mialam duze. Co do jedrnosci mysle,ze to zalezy jam dziecko wyssysa pokarm u mnie ona wiecznie glodna byla,wiec i nie zauwazylam roznicy w jedrnosci.

Agge uwazaj na siebie oszczedzaj sie juz to koncowka.

Lizzy,bo tak zawsze jest jak chcemy szybko.urodzic to wychodzi po terminie.

A ja wlasnie dzis dojrzalam,ze jednak nogi zrobily sie jak klody. Dalej mam parcia,ale juz w srode wizyta.
No to moge juz powiedziev,ze jestesmy prawnymi wlascicielami :). I wiecie co?dzis jakos tak powiedzialam dla matki ojciec siedzial a zadnego zadowolenia nie bylo :/. No splynelo to jak po kaczce. No ale ze tez ja nic sie nie tlumaczylam.co jak z czym i kiedy to i zmienia postac rzeczy. Tylko juz wie,ze dalej od nich.
Moze jak juz zaczniemy pakowanko to dotrze to do nich :D

9 lata 6 miesiąc temu #986763 przez agnieszka1
Dzisiejsze :)

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #986764 przez charmingcandy
kochane wypowiecie się w moim temacie ? bardzo mi zależy

9 lata 6 miesiąc temu #986769 przez tysiiiak
Agnieszka fajny ksztaltny brzuszek ;) dobrze ze powiedzialas rodzicom ;) pewnie beda to przezywac miedzy soba ale tobie nie dadza nic odczuc:p

Ja dzis polazilam troche. Pokupowalam rzeczy do szpitala itp a teraz leze i zdycham. Brzuch mnie boli okresowo, twardy i ciagnie w dol jak wstane. Do tego wylazl mi bolacy
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
i tak wszystko naraz. Kuba na dodatek juz drugi dzien nie chce spac w dzien wiec i z drzemki nici :(

Charmingcandy juz kilka dziewczyn ci odpisalo i mysle ze musisz troszeczke wyluzowac i uzbroic sie w cierpliwosc. My tez tu nie siedzimy 24h. Za dwa tygodnie masz wizyte to naprawde szybko zleci i sie dowiesz pewn8e kto tam u ciebie mieszka ;)

9 lata 6 miesiąc temu #986778 przez Marysia87
hej,
Agnieszka1- ale ładny brzusio, taka piłeczka :)

Ja dziś miałam pracowity dzień... odwiedziłam jednak 2 szpitale (do 3 mi się już nie chciało) i się zdecydowałam, już wiem gdzie będę rodzić :) :) co nieco szpital nie wygląda za ładnie ale położne przemiłe! Dzięki nim nie wejdę na porodówkę z ogromną torbą, poinstruowały mnie co i jak :) Dla dziecka tylko pampersy i chusteczki nawilżane a ciuszki tylko na wyjście. Nie muszę też ja mieć podkładów poprodowych i tych wielkich podpasek- szpital zapewnia, więc poł torby miejsca się zrobiło :) Aaaa i położna mi doradziła żebym na poród wzięła jakąś starą koszulę nocną albo t-shirt, którego nie będzie potem żal wyrzucić.
Miałam też dziś wizytę u doktora i jestem troszkę przerażona... Moja Malutka Basia wcale nie jest mała... jestem w 36 tc a ona waży ok 3100g, lekarz mówi że mam się nie przejmować że to się mieści w normie ale ja świruje... Pozatym wszystko z nią dobrze ale ta waga... a jak Wasze pociechy??

9 lata 6 miesiąc temu #986780 przez tysiiiak
Marysia no moj Kacperek tez wazyl ostatnio 3100 ale to byl skonczony 33tc :dry: :S :woohoo: mam nadzieje ze to jedna wielka pomyłka! W czwartek ide znow na wizyte i mam nadzieje ze jeszcze raz sprawdzi ta wage ...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka