BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 9 miesiąc temu #987603 przez tysiiiak
Śpicie?? :P
Co do snów w ciąży to są okropne :/ najgorsze są te takie realistyczne że po obudzeniu przez pół godziny się zastanawiam czy mi sie to śniło czy nie :blink:

Paulinka zapomniałam wcześniej napisac, że masz śliczną córeczkę rumiankową :* zazdraszczam karnacji :)

Ewela czekamy zatem na relacje z wizyty :) oj tak smarowanie amolem stosowałam ale po jakieś chwili poszłam przemyć twarz zimną wodą bo mnie mdliło od tego zapachu no ale pomaga na chwile. Dziś już na szczęscie nie ma tragedii :) Jeżeli chodzi o jedzenie po cesarce to jak dobrze pamiętam dostałam dopiero śniadanie a urodziłam o 14.30!! Dodam, że nie jadłam od poprzedniego dnia od godziny ok 21 więc byłam meeeeeega głodna. Jak dziś pamiętam te sucharki co dostałam z jakąs zupką ala mleczną :sick: Tym razem nie jade rodzić na głodnego i się zaopatrze w jakies właśnie biszkopty czy herbatniki a może nawet kanapki jak będzie czas je zrobić :P a napić mi się pozwolili po ok 5 h wcześniej tylko mogłam pomoczyć usta :/ A po naturalnym to chyba szybko można jeść tylko trzeba też trafić na pore posiłku :P albo zaopatrzyć się w swoje... to i tak polecam bo na tym szpitalnym jedzeniu to umrzeć można z głodu a gdzie tu jeszcze pokarm ma się pojawić :P niby po czym?! :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #987624 przez paulinkaaa2202
No ja pamiętam że po porodzie straciłam trochę krwi, miałam gorączkę to położna zrobiła mi słodką herbatę :)
A tak poza tym ja miałam swoje jedzenie pamiętam że miałam masło, bułki, wędlinę i pasztet zapiekany.
Najbardziej mnie rozbrajało jak dawali 2 duże kromki chleba i kawałeczek masła co nie starczy nawet na jedną kromkę :D

Aaaaa i pamiętam że raz dali gotowane jajko i ja miałam wrażenie że to jajko było ugotowane parę dni temu tak samo jak dali jakiś kawałek tłustej kiełbasy i ja z taką dziewczyną z sali tego nie jadłyśmy i dobrze a dziewczyny z drugiej sali jadły i wszystkie dzieci darły się w nocy. Masakra nawet w szpitalu nie mogą zadbać o dietę dla matek karmiących :/

Tysiak tez musiałaś brać do szpitala kubek, talerz i sztućce?

9 lata 9 miesiąc temu #987628 przez Lizzy
ewela - ja mam spakowane wafle ryżowe i słodkie bułki (takie z biedry) :woohoo: Po ostatnim porodzie jak się dorwałam do bułek to chyba ze 4 na raz wciągnęłam.. po czym weszła pielęgniarka sprawdzić czy mogę jeść :woohoo: :woohoo: :woohoo: hahaha Ale byłam tak głodna że szok - nie jadłam ponad 24h poza tym zmęczenie po porodzie też robi swoje.

Agnieszka dobrze wspomniała że dobrze mieć ze sobą apap. Czasem trzeba się prosić dłuuugo o tabletkę a tak masz swoją i w razie "w" możesz wziać..

U mnie dobrze karmili w szpitalu :) No i sztućców ani nic nie muszę brać :) Z tym, że ja nie wytrzymywałam okresu między kolacją (17:30) i śniadaniem (7:00-8:00) i miałam swoje zapasy. Śmiałyśmy się z koleżanką z sali, że babka od śniadania zawsze jest najmilej przyjmowaną u nas osobą ;) :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #987630 przez tysiiiak
Tak swój kubek i sztućce trzeba mieć u nas :unsure: jak nie było kubka to sie nie dostało picia :P :lol:

9 lata 9 miesiąc temu #987643 przez zancik
Witam się z rana :) Dzis nocka troche lepsza,ale spałam prawie na siedząco :( Do tego obudziły mnie w nocy mdłości,wiercenia małej i na 2 (Ikupę :P )myślałam,że mnie przeczyści bo brzucho tak mnie bolało a tu dupa znowu zaparcia :( Właśnie co do proszków przeciwbólowych to połozna mi mówiła żeby mieć ze sobą ;) Wczoraj pojechaliśmy z M i mama do biedronki niby dużo nie chodziłyśmy a tak mnie ciągnęło w dole brzucha,że myslałam,że nie dojde do auta :( Jutro mama wyjeżdza do sanatorium.

Paulinkaa super,że taka ma karnację mój M też ma taką a ja jestem blada jak ściana i do tego opalam sie na czerwono :( Tez jakoś tak mi się wydaje,że wcześniej urodzę,ale też może dlatego,że bym tak chciałą w połowie lipca ;) Musimy cierpliwie czekać ;) Jak dzis brzuch??Ja muszę mieć do szpitala kubek i sztućce.

Agge chyba te noce są najgorsze w porównaniu z innymi dolegliwościami :(

Ewela zasypianie jest okropne le gorsze budzenie w nocy jak już cały bok zdrętwieje i strasznie boli :( :( Oby nasze dzidzie zrobiły nam prezent ;) Daj znać po wizycie :)

Tysiiiak no nie gadaj to ja tam padne z głodu i pragnienia :woohoo: Oj trzeba wałówkę zabrać ze sobą :laugh: ;)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #987645 przez agge
Ewela daj znać po wizycie ;)
Tysiak masakra, że nawet napić się nie pozwolili :o u mnie w szpitalu na szczęście tak nie ma :D i dobre jedzonko dają, bo catering prosto z restauracji :P wypas normalnie, sztućce i kubeczek też dają :D

Ja wczoraj byłam u ciotki mojego męża, dała mi do łóżeczka prześcieradło(już mam chyba z 7 prześcieradeł haha, a ani jednego nie dostalam :P), kołderkę, poduszkę i pościel też. Przy okazji załapałam się też na grilla, pobawiłam z dzieciakami i psem :D
Tak więc teraz mogę już powiedzieć, że mam WSZYSTKO i nic tylko czekać :D

Dziś wieczorem mam tą sesję ciążową, tylko martwi mnie pogoda bo chyba zbiera się na deszcz, a ta sesja ma być w plenerze :/

zancik współczuję :/ ja dziś budziłam się tylko na siku chyba 5 razy, ale tak to w miarę pospałam. No mi też się wydawało, że wcześniej urodzę ale teraz coraz bardziej nabieram przekonania, że przenoszę :D zobaczymy..

9 lata 9 miesiąc temu #987646 przez AgusiaKRK
Agge, w którym szpitalu to tak?

9 lata 9 miesiąc temu #987658 przez agge
Nowy Sącz MEDIKOR, pewnie dlatego że szpital dopiero parę miesięcy temu otwarty i same luksusy tam jak na szpital :D

9 lata 9 miesiąc temu #987669 przez AgusiaKRK
Wow, toż to będzie prawie jak wczasy! :-D

9 lata 9 miesiąc temu #987671 przez Lusek
Hejko ciężaróweczki B) :P

Wiecie co miałam pakować tą cholerna torbę i kurde wyjęłam ją tylko hehe :P ale jest nadzieja bo z szafy wyjęta i czeka na napełnienie ;) :) B)

Lizzy no widzę że nadal tykasz :) B) ale to kurka lada chwila jak się rozpakujesz :) B) no to nieźle :) B)
łoł wiedze że i twojego męża sny też są dziwne hehe B) ale masz racje budzisz się i nie wiem co i jak hihi :laugh:

paulinka2202 ale masz śliczną córcię :woohoo: ciemna karnacja no super bardzo ładna ;) :) he może i moja takiej karnacji będzie hihi :P ;)
Co w tym najlepsze to jak się opalasz to nie na czerwono tylko od razu na brąz i taka mała czekoladka ha :kiss: :) :P ;)

agge Ty to masz sny ja pierdziu :) B) o Fajnie i odwiedziłaś Frania i Age haha :P :blink: nieźle a i jeszcze helikopter no to w ogóle rewelka hehe :silly:
Ehhh takie głupoty się śnią że szok :) wcześniej tego nie miałam :) nawet w ciąży

tysiiak czyżby Kacperek schudł hihi :P ostro trenuje w brzusiu i może zgubił ten nadbagaż hehe :P :)
Oszczędzaj się na tyle ile możesz ;) :) uważaj na siebie

zancik a masz taką poduszkę do spania??? Takie C albo duża fasolę to zależy jak kto na to mówi ;) :) jak mnie tak plecy bolały, bok jeden drugi to kupiłam to i na prawdę rewelacja powiem Ci ;) :) jakoś tak się tam dopasuje wtulę i pomaga więc i mnie nie boli nic.Kurka to może no spa albo jakies wiesz takie leki na zaparcia braćte co można ;) :)
Albo odstaw słodycze :)

ewela007 no ja mam już ten leżaczek bujaczek rewelacja powiem Ci jestem mega zadowolona :) B) tak jak mówisz ma wibrację, 7 melodyjek, światełka takie wiszące zabawki i można w 3 pozycjach malucha kłaść. No na prawdę polecam ;) :) no i ma płozy że można go bujać he :)
Daj znać co i jak u was słychać??? :)

agge oooo fajnie sesja ciążowa :) ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 9 miesiąc temu #987675 przez agge
Agusia racja! Pokoje są fajnie urządzone, darmowa plazma na ścianie, dostęp do wifi, w każdej dwuosobowej sali fajna łazienka, jak leżałam w grudniu to nie chciałam stamtąd wracać, tak dobrze mi tam było! :D leżałam sobie z laptopem albo z tv, jedzenie do łóżka, żyć nie umierać :D

Lusek to na co czekasz, pakuj tą torbę :P Moja koleżanka zwlekała, bo jej się nie chciało i jak jej odeszły wody, to chłop za nią w pośpiechu pakował :D

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #987690 przez paulinkaaa2202
Kurcze Agge no rzeczywiście luksus jak hotel, a w większości szpitalach albo telewizja płatna albo w ogóle jej nie ma :P normalnie wygląda na prywatny szpital a nie państwowy szkoda że to rzadkość :) no ale fajnie że trafisz do takiego szpitala :)

No ja mam takiego rogala i dobrze mi się śpi i są na niego inni chętni moja córa i mąż chwila nieuwagi hops i mi zabierają :D

9 lata 9 miesiąc temu #987777 przez tysiiiak
ale weekendowa cicho sza :P
Lusek for you akpolbaby.pl/pl/content/62-sklep-akpol-baby-gdansk#dniotwarte kurcze poszłabym na to usg 4d ale pewnie masa babeczek będzie no i już w tym tygodniu to mało co się zobaczy :(
Podziękowania: Lusek

9 lata 9 miesiąc temu #987782 przez agge
Ta sesja dzisiejsza mi nie wypaliła, mam nadzieję ze zdążymy zrobić przed porodem :/
Jutro rano wybieram się na dzień otwarty szpitala, zwiedzę sobie porodówkę itd :P
Dziewczyny, jako studentka powinnam mieć ubezpieczenie, ale na początku roku zbierali chyba po 30 zł na to i nie zapłaciłam, więc nie wiem czy to ubezpieczenie obejmuje mnie dopiero po zapłacie czy mam cały czas? Bo żeby się nie okazało w szpitalu przy porodzie, że jestem nieubezpieczona :P

9 lata 9 miesiąc temu #987786 przez tysiiiak
agge ale byłaś w szpitalu już więc napewno by Ci powiedzieli jakbyś nie była ubezpieczona ;) Z tego co kojarze to kobietom w ciazy opieka tak czy siak sie nalezy ;) no stresss :)
tylko jak bedziesz slyszała jakąś rodzocą to się nie przestrasz :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka