BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #988093 przez AgusiaKRK
Paulinka, to rzeczywiście okropny dzień, współczuję nerwów z autem! Ale całe szczęście że babka się przyzwoicie zachowała i dostaniesz pieniądze z ubezpieczalni. Ciacho wygląda super!

Agge ,trzymam kciuki za pogodę na sesję! Ja też liczę że chmury się rozejda bo chcemy iść na popołudniowy spacer z Franiem.

Lusek, przemyśl sobie za i przeciw, najważniejsze żebyś mogła sama zdecydować bo przymus jest zawsze niedobry. Ale teraz w szpitalach już na szczęście można decydować o wielu sprawach przy porodzie i w ogóle jest lepiej niż kiedyś. Mama mi mówiła że tata mógł ją i dziecko oglądać tylko przez szybę a ona po cc nie mogła mieć dziecka przy sobie, musiała długo czekać. A teraz jak jest w porządku to przynoszą malucha a potem mogą zabrać żeby mama mogła odpocząć. Dużo się zmieniło na lepsze ,coraz więcej jest też świetnych położnych, chociaż jędze tez się trafiają (oby nie Wam!) i coraz większy nacisk jest na prawą pacjenta. Ja się czułam w szpitalu szanowana i pod dobrą opieką, tyle że Franka nie mogłam od razu dostać to bylo mi strasznie żal ale wiadomo że to była wyjątkowa sytuacja i wyższa konieczność. A lewatywą to był moment i nie była dla mnie gorsza niż badanie ginekologiczne. Ten sam poziom intymności i dyskomfortu jak dla mnie, czyli do wytrzymania ;-)

Do nas tez przychodziła położna .Była trzy razy ,ważyła małego, pokazała nam jak kąpać, odpowiadała na pytania ,powiedziała żeby dzwonić jak tylko będziemy potrzebowali. Poleciła mi też dobre miejsce na pilates w okolicy, wybieram się niedługo co by gibkosc przywrócić i zadbać o kręgosłup :-)

Franio jest kochaniutki, daje nam pospać w nocy, marudzi jedynie jak go boli brzuszek a tak to mały aniołek .Wczoraj odwiedzili go dziadkowie całą czwórka, oczywiście zachwyceni :-) Powoli coś tam zaczyna ciągnąć z piersi ale dalej daje mu głównie butlę, z moim odciagnietym mlekiem albo mieszanką. Jest coraz silniejszy i bardzo ruchliwy, w końcu już by się niedługo miał urodzić ;-)

Wszystkim mamusiom w dwupaku życzę szczęśliwych, szybkich, sprawnych porodów i cudownych szkrabów, a już rozpakowanym mnóstwa radości z maluszków :-)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #988101 przez tysiiiak
Lizzy ty to już jak na szpilkach :) obyś była jak najszybciej po :)

Agusia Franio wygląda jakby sam sobie stał :) hehe cudny misiaczek :* ma bardzo już mądre i świadome spojrzenie :)

9 lata 6 miesiąc temu #988106 przez ewela007
hej dziewczynki i dzieciaczki w środku i na zewnątrz. Mój synek coraz bardziej pokazuje , że jest w brzuchu. od niedawna czuje jak się wierci i widać to na brzuchu, jak przechodzi taka fala, albo jak wystaje jakaś jego część ciałka. Jakie to fajne i dziwne uczucie zarazem.

Agusia KRK mój synek tez ma podobny strój misia tylko jest to kombinezon na chłodniejsze dni np. jesienią do lekarza. Bardzo podobny, Franio słodko w nim wygląda.
Lizzy trzymaj się, już w każdej chwili może Cię złapać.
Paulinka ja też miałam w nocy taki mocny skurcz, złapało mnie w dole z lewej strony i trzymało dłuższą chwilę, nie ma mowy aby się nawet ruszyć.
Agge i jak miałaś już sesję? mecząca jest strasznie, my z mężem byliśmy padnięcie po prawie 4 godzinach cykania fotek.

9 lata 6 miesiąc temu #988127 przez agge
Agusia Franio prześliczny :)

Ewela fajnie, że synek zaczął się więcej ruszać :) masz rację, dziwne to uczucie ale ja już się przyzwyczaiłam, bo co chwilę mi takie fale przechodzą albo coś mi wystaje :D Kurde, 4 godziny to sporo czasu, nic dziwnego że byliście zmęczeni. U mnie niestety dziś się znowu nie udało, jak ta pogoda się nie poprawi to najwyżej w studiu zroobimy, no ale ładniejsze zdjęcia bylyby w plenerze :)

Nie wiem co mi odbiło, normalnie siedzę i wyję... żebym jeszcze wiedziała czemu :P no i opycham się jedzeniem, złapałam jakiegoś doła :P

9 lata 5 miesiąc temu #988196 przez zancik
Hejka w ten deszczowy dzionek :( Jestem jakaś przybita przez tą pogodę :( Nie mam na nic czasu normalnie w niedziele wrócilismy dopiero o 20 od teściowej i byłam padnięta.Wczoraj rano na ryneczek kupiłam sobie bluzkę hihihihi :laugh: Pózniej byliśmy u koleżanki po ciuszki i takim to sposobem mam jeszcze 3 pudła ubranek do prania ale są tam tez takie do 6 msc :) a i troszkę bucików i nosidełko :) jeszcze u dentystki bo ząb mnie bolał :(Cały dzień zawalony a i zagoniłam M żeby pomalował łóżeczko bo były takie małe odpryski i wkurzało mnie to :P Tosia już tak nie szaleje,ale czasem jak się rozciągnie to z lewego boku mam taką śmieszną górkę :laugh: I zaczęly sie chyba bóle przepowiadające.Wczoraj jadłam fasolkę mniam mniam musiałam kupic chociaz kg ;) Śmiałam się dziś do M żeby mu czasem mała nie zrobiła prezentu na Dzień Ojca :laugh: :laugh: Muszę jechać do swojego na cmentarz,ale jak narazie to pada :( :(

Lusek to wredna baba trzeba było jej powiedziec,ze myszy jej naslesz :laugh: Mi bóle stawów nie dokuczają.Ja musze sie zorientować jak to jest u mnie z tą lewatywą B) O torbę masz spakowaną super :) :) Narazie laktatora nie kupuje ;)

Ewela super,że wszystko ok :) Oby jeszcze dzidzia sie obróciła.A to na kiedy cc?

Tysiiiak ja też mam ten irygator i biorę go ze sobą te końcówki ma spoko i tak mysle,że można się tym pryskać ;)

Paulinkaa no to miałaś okropny dzień :( Dobrze,że babka była ok :)Ciasto wygląda pysznie :) Oj ja tez marzę żeby urodzić tak do połowy lipca ;)

AgusiaKRK Franio cudny :kiss: :kiss: Wszystkiego dobrego dla Was :kiss: :kiss:

Agge jak tam chandra minęła???Pogoda niestety ma się poprawić dopiero od niedzieli :(

9 lata 5 miesiąc temu #988205 przez agge
zancik mnie też ta pogoda dobija :( super, że jeszcze ciuszki dostalaś :) ja niektóre ubranka juz dostałam na około roczne dziecko :D
Przykro mi, że swojego tatę musisz odwiedzić na cmentarzu :(
Mi trochę przeszło, ale humorem nie tryskam :) w dodatku się nudzę, bo M wrocil z pracy i poszedł spać, a ja jak zwykle nie mam co robić :P

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #988206 przez zancik
Agge ja też nudzę się strasznie nie mam co robić M ma dzis wolne ale pojechał coś tam robić do babci bo on nie potrafi siedzeć i nic nie robić :P No niestey muszę tatę odwiedzać na cmentarzu już od 7 lat :(A ubranka mam też na rocne i nawet 1.5 niektóre ale to narazie idą do teściowej ;)

9 lata 5 miesiąc temu #988209 przez agge
Maasakra, ta nuda jest najgorsza.. chociaż niedługo nam się skończy :)
A czemu Twój tata umarł, jeśli mogę spytać? Ja sobie nie wyobrażam tego, że moich rodziców miałoby nie być.. :(

9 lata 5 miesiąc temu #988212 przez zancik
Agge no nuda jest okropna zwariować można :laugh: :laugh: Jasne,że możesz spytać więc mój tata spadł ze schodów uderzył głową o podłogę i niestety miał krwiaka który pękł :( W dodatku zmarł przed samymi świętami Bożego Narodzenia taki prezent miałam.Na początku było bardzo ciężko ale z upływem czasu człowiek się przyzwyczaił choć wiadomo,że czasem jest smutno.

9 lata 5 miesiąc temu #988214 przez agge
Jeju, straszne... :/

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #988234 przez tysiiiak
Zancik to straszne co się stało twojemu tacie :( niestety wypadki sie zdarzają :(
Ja u swojego taty juz bylam dzis złożyć życzenia ;) Kubuś czeka tez z prezentem na swojego tatusia ;)
Ja wam powiem że mi te pogody jak najbardziej odpowiadają ;) kocham zapach deszczu latem. Mimo że jest 20 stopni to i tak chodzę spocona:/

Coś mnie mdlilo z rana :/ teraz już jest w miarę ok ;)
Pamiętam jak w pierwszej ciazy narzekalam na nudę :P teraz to nazywam świętym spokojem ;) a i tak nie mam za bardzo kiedy się nim cieszyć :p

9 lata 5 miesiąc temu #988246 przez zancik
Tysiiiak no niestety jak to się mówi "Nikt nie zna dnia ani godziny" :( Mi taka pogoda tez odpowiada wole to niż upały tylko,że taka przybita jestem :laugh:Letni deszcz jest super :) W nocy to ja śpie pod prześcieradłem a i tak sie odkrywam bo za gorąco ;)

9 lata 5 miesiąc temu #988255 przez agge
Mi w nocy też ciepło, a mój M jest chyba niepoważny :P musi się przywalić grubą kołdrą bo on "inaczej nie zaśnie", tak mnie to denerwuje.. :D
nawet w największe upały ja leżałam spocona w samej bieliźnie, a on pod koldrą, no śmiechu warte :D

Strasznie boli mnie pośladek jak chodzę, nie wiem od czego...

9 lata 5 miesiąc temu #988267 przez tysiiiak
Agge haha mnie też boli posladek jakbym zakwasy miała :laugh: ale niby od czego?!

9 lata 5 miesiąc temu #988268 przez agge
mnie coraz bardziej boli i nie ogarniam o co chodzi :o
jak chodzę to kuleję... :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka