- Otrzymane podziękowania: 49
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
Agge ,trzymam kciuki za pogodę na sesję! Ja też liczę że chmury się rozejda bo chcemy iść na popołudniowy spacer z Franiem.
Lusek, przemyśl sobie za i przeciw, najważniejsze żebyś mogła sama zdecydować bo przymus jest zawsze niedobry. Ale teraz w szpitalach już na szczęście można decydować o wielu sprawach przy porodzie i w ogóle jest lepiej niż kiedyś. Mama mi mówiła że tata mógł ją i dziecko oglądać tylko przez szybę a ona po cc nie mogła mieć dziecka przy sobie, musiała długo czekać. A teraz jak jest w porządku to przynoszą malucha a potem mogą zabrać żeby mama mogła odpocząć. Dużo się zmieniło na lepsze ,coraz więcej jest też świetnych położnych, chociaż jędze tez się trafiają (oby nie Wam!) i coraz większy nacisk jest na prawą pacjenta. Ja się czułam w szpitalu szanowana i pod dobrą opieką, tyle że Franka nie mogłam od razu dostać to bylo mi strasznie żal ale wiadomo że to była wyjątkowa sytuacja i wyższa konieczność. A lewatywą to był moment i nie była dla mnie gorsza niż badanie ginekologiczne. Ten sam poziom intymności i dyskomfortu jak dla mnie, czyli do wytrzymania
Do nas tez przychodziła położna .Była trzy razy ,ważyła małego, pokazała nam jak kąpać, odpowiadała na pytania ,powiedziała żeby dzwonić jak tylko będziemy potrzebowali. Poleciła mi też dobre miejsce na pilates w okolicy, wybieram się niedługo co by gibkosc przywrócić i zadbać o kręgosłup
Franio jest kochaniutki, daje nam pospać w nocy, marudzi jedynie jak go boli brzuszek a tak to mały aniołek .Wczoraj odwiedzili go dziadkowie całą czwórka, oczywiście zachwyceni Powoli coś tam zaczyna ciągnąć z piersi ale dalej daje mu głównie butlę, z moim odciagnietym mlekiem albo mieszanką. Jest coraz silniejszy i bardzo ruchliwy, w końcu już by się niedługo miał urodzić
Wszystkim mamusiom w dwupaku życzę szczęśliwych, szybkich, sprawnych porodów i cudownych szkrabów, a już rozpakowanym mnóstwa radości z maluszków
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Agusia Franio wygląda jakby sam sobie stał hehe cudny misiaczek :* ma bardzo już mądre i świadome spojrzenie
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Agusia KRK mój synek tez ma podobny strój misia tylko jest to kombinezon na chłodniejsze dni np. jesienią do lekarza. Bardzo podobny, Franio słodko w nim wygląda.
Lizzy trzymaj się, już w każdej chwili może Cię złapać.
Paulinka ja też miałam w nocy taki mocny skurcz, złapało mnie w dole z lewej strony i trzymało dłuższą chwilę, nie ma mowy aby się nawet ruszyć.
Agge i jak miałaś już sesję? mecząca jest strasznie, my z mężem byliśmy padnięcie po prawie 4 godzinach cykania fotek.
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Ewela fajnie, że synek zaczął się więcej ruszać masz rację, dziwne to uczucie ale ja już się przyzwyczaiłam, bo co chwilę mi takie fale przechodzą albo coś mi wystaje Kurde, 4 godziny to sporo czasu, nic dziwnego że byliście zmęczeni. U mnie niestety dziś się znowu nie udało, jak ta pogoda się nie poprawi to najwyżej w studiu zroobimy, no ale ładniejsze zdjęcia bylyby w plenerze
Nie wiem co mi odbiło, normalnie siedzę i wyję... żebym jeszcze wiedziała czemu no i opycham się jedzeniem, złapałam jakiegoś doła
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Lusek to wredna baba trzeba było jej powiedziec,ze myszy jej naslesz Mi bóle stawów nie dokuczają.Ja musze sie zorientować jak to jest u mnie z tą lewatywą O torbę masz spakowaną super Narazie laktatora nie kupuje
Ewela super,że wszystko ok Oby jeszcze dzidzia sie obróciła.A to na kiedy cc?
Tysiiiak ja też mam ten irygator i biorę go ze sobą te końcówki ma spoko i tak mysle,że można się tym pryskać
Paulinkaa no to miałaś okropny dzień Dobrze,że babka była ok :)Ciasto wygląda pysznie Oj ja tez marzę żeby urodzić tak do połowy lipca
AgusiaKRK Franio cudny Wszystkiego dobrego dla Was
Agge jak tam chandra minęła???Pogoda niestety ma się poprawić dopiero od niedzieli
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
Przykro mi, że swojego tatę musisz odwiedzić na cmentarzu
Mi trochę przeszło, ale humorem nie tryskam w dodatku się nudzę, bo M wrocil z pracy i poszedł spać, a ja jak zwykle nie mam co robić
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
A czemu Twój tata umarł, jeśli mogę spytać? Ja sobie nie wyobrażam tego, że moich rodziców miałoby nie być..
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja u swojego taty juz bylam dzis złożyć życzenia Kubuś czeka tez z prezentem na swojego tatusia
Ja wam powiem że mi te pogody jak najbardziej odpowiadają kocham zapach deszczu latem. Mimo że jest 20 stopni to i tak chodzę spocona:/
Coś mnie mdlilo z rana :/ teraz już jest w miarę ok
Pamiętam jak w pierwszej ciazy narzekalam na nudę teraz to nazywam świętym spokojem a i tak nie mam za bardzo kiedy się nim cieszyć
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
nawet w największe upały ja leżałam spocona w samej bieliźnie, a on pod koldrą, no śmiechu warte
Strasznie boli mnie pośladek jak chodzę, nie wiem od czego...
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa