BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #988630 przez AgusiaKRK
Agge, rzeczywiście już wstawiałaś link, widzisz, skleroza nie mija wraz z końcem ciąży hehe :-P
Udanej sesji, żeby się dziś udała! Koniecznie pochwal się potem zdjęciami, my tu baaardzo lubimy oglądać foty :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #988633 przez agge
Ewela czas rzeczywiście pędzi jak szalony, też nie mogę w to uwierzyć.
zancik to poszalałaś dziś, hehe:)
Całe szczęście sesja się udała! Nawet pogoda się wyrobiła pod koniec, więc super. Teraz już mogę spokojnie rodzić, bo pamiątka będzie :D a i jeszcze się uśmiałam z kuzynką że hej. Przypomniały mi się czasy, jak jeszcze w podstawówce przyjeżdżałam tam na wakacje i było tak fajnie... eh, wróciłoby się do tamtych czasów :P zdjęciami na pewno się pochwalę, jak tylko dostanę. Nie mogę się doczekać :P

9 lata 5 miesiąc temu #988639 przez tysiiiak
Powiem Wam, że dopiero mając dzieciaczki czas popędzi jak szalony... dopiero co byłam w ciąży z Kubusiem a on ma już dwa latka a ja na finiszu kolejnej ciąży :P masakra przerażające to jest :P
Niewiem czy u was dziś też takie ciśnienie ale masakra u mnie. Nic tylko spać i to nie tylko ja ale i Kubula jakiś śpiący i M przy obiedzie przysypiał :P jeszcze mnie coś gardło zaczyna boleć :( :sick:
Wybyłam dzis z domu aż na godzine i to na plac przed blokiem :P i tak mnie kłuje w pip że ledwo chodze :/

Agge czekamy na fotencje :)

zancik pewnie z początku będzie cisza bo trzeba będzie się oswoić z nową sytuacja ale licze, że potem będziemy pisać normalnie :) My z majówkami 2013 jakoś się dobrze trzymamy :) chociaż na fb to łatwiej ;)

9 lata 5 miesiąc temu #988704 przez Lizzy
Ja mam jutro termin z OM :lol:
Oczywiście oprócz skurczów i twardnienia brzucha nic się nie dzieje. Wczoraj miałam problem położyć się do łóżka taka byłam skopana.. Łudziłam się, że może się coś rozkręci a tu dupa...

Byłam wczoraj u położnej w najbliższym ośrodku zdrowia, bo Mała jakoś bardzo mało się ruszała. Sprawdziliśmy tętno i wszystko ok. Fajnie, że jest taka możliwość. Położna stwierdziła, że mam się zgłosić do szpitala 8 dni po terminie z OM a nie USG.. Hmm.. ok. za tydzień w sobotę się tam wybiorę, ale mam nadzieję, że mnie nie zostawią, bo wolę siedzieć w domu. W zeszłym roku też poszłam w sobotę a wywołanie miałam dopiero w poniedziałek (i to fuksem bo były potrzebne łóżka więc o kolei wszystkie dostawały oxy).. Teraz nie chcę Hani zostawiać.

A jak tam u Was? Wszystkie dalej w dwupakach?

9 lata 5 miesiąc temu #988706 przez agge
Lizzy trzymam kciuki, żeby coś w końcu się zaczęło dziać poważniejszego :)

Śniło mi się dziś, że kolejna po AgusiKrk była Ewela i że urodziła córeczkę Basię, haha :lol:
A potem mi się śniło, że ukradłam w sklepie cążki do paznokci, w dodatku uszkodzone i policja mnie złapała, a potem miałam mieć sprawę w sądzie :blink: masakra.

U mnie do terminu z OM 10 dni, też już czekam.. ale NIC się nie dzieje :) dostałam już jedną fotkę z sesji, więc dodaję :D
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #988713 przez tysiiiak
Agge piękne zdjecie :* czekam na resztę :D

Lizzy rozumiem Cię ze nie chcesz Hani zostawiać ja też się tego boję i te 3 dni to już będzie straszne :( oby u Ciebie się szybciej ruszyło :) weź męża w obroty :)

Mi dziś wróciły jako tako siły witalne ;)

9 lata 5 miesiąc temu #988714 przez AgusiaKRK
Agge, jaki bajkowy klimat, a Ty taka subtelna i dziewczęca oczekująca mamusia, ślicznie! :-)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #988715 przez paulinkaaa2202
Dziewczyny Lizzy i Agge trzymam mocno kciuki żeby w końcu u was się zaczęło i obyło się bez wywoływania :)

Agge zdjęcie super i widać że profesjonalne :) mi też bardzo podobają się takie sesje i ciążowe i noworodkowe :) tak myślę czy z tych pieniędzy z ubezpieczalni nie fundnąć sobie tej sesji :) :P bo super pamiątka :P
Agge ale masz sny normalnie możesz zacząć książkę pisać :D

Ja miałam dziś żenującą sytuację w Lidlu. Stałam w kolejce i przede mną były 4 osoby każdy miał jakieś 2 rzeczy tylko, było dwóch młodych facetów i dwie babki. Ta jedna babka do drugiej (chyba jej mama albo znajoma) no przepuść panią jest w ciąży tak ze 4 razy i nic bo ona miała tylko zwrot więc pani kasjerka ją poprosiła bez kolejki ale przepuściła mnie ta druga pani i zaczęła mówić ze pracuje w biedronce na ul. strzegomskiej i ona zawsze panie w ciąży przepuszcza i klienci nie mają nic przeciwko i tak zaczęłyśmy dyskutować i ta pani do tych młodych facetów proszę przepuścić panią jest w ciąży jeden rozmawiał przez telefon i udawał ze nie słyszy a drugi nagle zaczął mówić o tam daleko w kolejce jest jakaś pani z dzieckiem i gnoje nie przepuścili mnie a kasjerka tylko sie gapiła i nic nie mówiła a koło niej stała kierowniczka zmiany i dosłownie nic żadnej reakcji żenujące !!!

9 lata 5 miesiąc temu #988717 przez paulinkaaa2202
Ja też się obawiam rozłąki z córką :( najdłuższe nasze rozstanie to był 1 dzień i 1 noc a teraz nagle 3 :/ a najgorsze że chyba dzieci na oddział nie wpuszczą :(

9 lata 5 miesiąc temu #988721 przez tysiiiak
Paulinka współczuje sytuacji w lidlu :/ porażka :/ ja za to też nie lubię takiej nachalnosci kasjerek jak u mnie w biedronce. Kiedy już nadejdzie moja kolej to ta dlaczego nie podeszłam wcześniej i że mam sama podchodzić i ona mnie obsłuży poza kolejką no niby fajnie ale ja zawsze prawie ode z Kuba w wózku wiec musiałabym chyba ztaranowac tych ludzi w kolejce zeby dostać się na przód :/
U nas w szpitalu dzieci od 3 r.z. wpuszczają chodź ja i tak chyba wolałabym nie widzieć bo potem ciężko by mi było się rozstać:(

9 lata 5 miesiąc temu #988727 przez zancik
Witam się mamusie :) Ostatnie pranie wstawione :) Noc masakra męczący kaszel,zatkany nos i ból gardła bierze mnie jakieś przeziębienie :( :( Czuje sie okropnie :( Własnie wróciłam z apteki dostałam propolki.rutinoscorbin i jakas herbatke ziołową nie wiem czy ją przełkne bo nie lubię ziołowych rzeczy bleee :sick: :sick: A duszno mi jest jak cholera :( Do tego od czasu do czsu kłocie w podbrzuszu.Dziś mi się śniło,że urodziłam w domu a najlepsze jest to,że bez rzadnych bóli poprostu tak sobie małą wyskoczyła jedyne co to troche miałam krwi i mama jechala ze mna do szpitala :laugh: :laugh:

Agge piękna fotka :) Widzę,że tez masz super sny :)

Lizzy trzymam kciuki,żeby u Ciebie się coś ruszyło wczesniej ;)

Paulinkaaa no niestety taki naród u nas powalony :( Ciekawe czy ktoś by w ogóle zareagował jak by jakaś kobieta rodzić zaczęła pewnie nie :angry: :angry: A szkoda słow :(

Tysiiiak dobrze,że Ci siły powróciły ;)

9 lata 5 miesiąc temu #988729 przez paulinkaaa2202
Aha a ja właśnie nie wiem czy chciałabym czy nie .... wiem że moja mała będzie bardzo chciała zobaczyć siostrzyczkę i w domu nie da żyć a jak ona się uprze to koniec będzie wszystko wymuszać płaczem a później będzie się obrażać no zobaczymy w jakim szpitalu wyląduje i czy w ogóle dzieci będą miały wstęp bo gdzieś czytałam że w jednym szpitalu dzieci mogły wejść dopiero od 12 roku życia

W ogóle czytałam na forum o jednym szpitalu we Wrocławiu jednym z dwóch w którym chce rodzić było takie przepełnienie było 17 porodów i była dziewczyna po terminie założyli jej jakiś cewnik chodziła z nim całą noc i na drugi dzień mieli jej podłączyć kroplówkę ale było takie zamieszanie że nikt dla niej nie miał czasu dopiero po paru godzinach się doczekała, poźniej dostała silnych skurczy co parę minut jedna położna była i stwierdziła że nie było rozwarcia ona zadzwoniła po swoją położna którą wykupiła i jak ona przyjechała okazało się ze jednak jest rozwarcie 5 cm za chwilę 7 cm i szybko urodziła, Ja piernicze wszyscy robią łaskę mam nadzieję że w tym drugim szpitalu nie będzie takiego przepełnienia

9 lata 5 miesiąc temu #988733 przez Lizzy
Paulinka, Tyssiak - u mnie w szpitalu dzieci nie wpuszczają. Poza tym ja tak jak Tyssiak też nie chciałabym Hani do szpitala ciągnąć - po pierwsze dlatego, że potem o rozstanie trudno, a po drugie po co jej fundować ten stres?

Paulinka współczuję akcji w Lidlu. Ja już kilka takich przeżyłam w różnych marketach.. Ostatnio w Mili jakaś babka przede mną w kolejce mnie zagadała z pytaniem, że pewnie już ciężko.. Ona pamięta jak to ciężko w końcówce. Na mój tekst, że ciężko, szczególnie stać w kolejce nie zareagowała i nie przepuściła.. Tylko cały czas powtarzała jak to musi mi być ciężko. Kasjerka też nie zareagowała a ja.. zaczęłam się śmiać :lol: :lol: :lol: :lol:

Agge - super fota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 lata 5 miesiąc temu #988746 przez agge
Dzięki dziewczyny :)

Paulinka masakra w tym Lidlu :/ ale chamscy są ludzie...
U mnie w szpitalu niby też wpuszczają dzieci, ale ja też uważam że po co dzieci ciągać po szpitalach, zwłaszcza takie małe... to nie miejsce dla nich :)

Strasznie mnie boli ten pośladek, dosłownie NIE MOGĘ CHODZIĆ. Ledwo się doczłapię do łazienki i na tym koniec :( i jak tu coś zrobić w domu, taki syf wokół mam i aż się prosi o posprzątanie a ja mogę tylko leżeć albo siedzieć... nie wiem czy to mała mi uciska na jakiś nerw, czy co..

9 lata 5 miesiąc temu #988757 przez Lusek
Hejko Wam wszystkim :)

Jakoś nie mogę się ogarnąć od jakiegoś czasu potrzebuje troszkę więcej snu niż zwykle hehe :P Ale powoli powoli daje radę :cheer: Mała chyba uciska na miednicę bo kurde czasami zaboli że szok :S ale papiery do szpitala przygotowane tylko jeszcze podpis na znieczulenie i uffff :whistle: trochę zaczynam się bać hihi :cheer:

AgusiaKRK jak tam brzusio Frania wszystko oki ;) ? :) NO czytałam właśnie , jestem w szoku że taki maluszek przeżył ale żeby później było wszystko w porządku z nim ;) :) żeby jakiś tam wad nie miał itp.

agge no czytałam właśnie aż się nie chce wierzyć :blink: ze takie maluchy już przeżywają ale wiesz to jest związane z późniejszymi jakimiś zmianami , tak jak widzisz AgusiaKRK z Franiem do okulisty itp. tylko że on się urodził większy i miał więcej szans niż ten maluch. Oby wszytsko z nim było w porządku tzn żeby nie był jakiś upośledzony w późniejszym etapie.
Fajowska fotka :woohoo:

ewela007 no to fajnie że masz spakowane torbę a z pampersami to wszędzie się kupi hihi :P ;)
Co do lecącego czasu to masz rację a za miesiąc zobaczysz będziemy wstawiać fotki naszych maluszków hehe :) ;) i wymieniać się co i jak :) ;) w miarę możliwości a mam nadzieję że będą jak dzieci będą spać hehe :)

zancik jedz ile dasz radę :P :cheer: tak wstawię jak zrobię dziś :) zrobił się jak u Ciebie taki jakby podłużny a nie okrągły :P ;)
No mam nadzieję że w miarę możliwości będziemy się dzielić wrażeniami :cheer: :) jak już maluchy będą na świecie :)
Ty szalona jesteś z tymi działaniami - masz siłę i moc Kochana :) ;) Tylko podziwiać ;) podobno prace domowe przyśpieszają poród :P :silly:
Teraz należy Ci się odpoczynek :)

tysiiak to nieźle że się tak słaniasz z kąta w kąt..... pogoda jest do bani :dry:
Co do kłucia to współczuję :unsure: mnie też zaczyna coś na miednice uciskać, już nie mówię o sikaniu :S że co chwilkę mi się chce już nawet głupio przed ludźmi a M chyba rozumie ze chodzę co chwilkę, ale jakoś tak głupio jest :unsure:
No trzeba założyć tego cholernego fb ale jakoś tam nie mogę się odnaleźć :)

Lizzy to powodzenia może się coś ruszy w końcu i mała zechce wyjść na świat ;) :)
Pewnie lepiej w domku być , też położna nam mówiła że lepiej w domku niż kilka dni w szpitalu :)
Powodzenia i szybkiego rozwiązania- to oczekiwanie męczy hehe ;)
Hahaha to niezła ta kobita w kolejce.
Można byłoby pozbierać od każdej z nas jakieś historie i książkę napisać hehe :) :P

Nie wiem czy widać ale w każdym razie lepiej mi się oddycha i położna mówiła mi że coś chyba brzuch mi opadł ale ja się nie za bardzo znam , tylko dziwnie wygląda jakby do przodu bardziej i na dół :S . Zagadka czy widzisz różnice :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

paulinka2202 no rzeczywiście żenująca sytuacja :unsure: ehhhh takie mamy niestety społeczeństwo ,a ten gnój ,który Cię nie puścił niech go myszy zeżrą :P
Nie martw się jutro będzie lepiej :)
Łooooo matko co to za szpital ????? Dobrze że u nas tak nie ma :) brak szacunku dla pacjentek :S

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka