BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 5 miesiąc temu #989244 przez agge
Na wtorek umowilam się na obiad u rodziców więc tak we wtorek wieczorem już mogę rodzić :D
Lizzy uparta ta Twoja córcia :P daj znać po wizycie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #989281 przez AgusiaKRK
Agge, a orientujesz się, czy Twoja kuzynka robi sesje dziecięce w Krakowie? Szukamy kogoś kto by cyknął kilka fajnych zdjęć Franiowi i widziałam jej stronę, myślisz żeby do niej napisać? Czy raczej robi tylko w swoim rejonie? A jak to miło, że Cię mąż nosi na rękach, właściwie to nosi Was obie! :) Co do pieluszek, to nam z Dady pasują, używamy na zmianę z Pampersami, nie widzę specjalnej różnicy, a Dada ma fajne zwierzątka przy zapinaniu i przy każdej zmianie mówię Franiowi, jakie zwierzątko mu teraz zakładam i jak ono wygląda :) Z maleństwem na pewno dasz sobie radę, a jak czegoś nie będziesz wiedziała, to zadzwonisz do mamy :) Albo ją nawet na parę dni zaprosisz, zawsze to wsparcie.

Tysiiiak, Kaperek szaleje! Brzuś faluje aż miło, a na paskach bardzo dobrze to widać :)

Lusek, jak się czujesz i jak humorek? To super, że jest anestezjolog na każdą salę i można sobie ulżyć znieczuleniem, taka świadomość na pewno jest uspokajająca. To ciekawe z tymi plasterkami, rozeznam się w temacie, bo oczywiście jeszcze szczepienia przed nami (kolejne serie, nieobowiązkowe też). Na szczęście samo szczepienie jak i czas po Franek dobrze zniósł. Nie miał gorączki ani nie płakał, był tylko trochę zmęczony i ospały, ale na drugi dzień już znów zrobił się aktywny i chciał się bawić :) O, jak ciocia Lusek jest wcześniakiem i taka super z niej kobitka, to i Franul wyrośnie na wspaniałego mężczyznę :) Takie przykłady są zawsze bardzo krzepiące na serce zatroskanej Matki Polki ;)

Lizzy, usg przezciemiączkowe jeszcze przed nami, Franek jedno miał w szpitalu i wyszło dobrze, teraz oby znów się okazało prawidłowo. To fantastycznie, że u Hani torbiele się cofnęły, to jest niesamowite jak organizm maluszka sam się potrafi świetnie zregenerować. Dziewczyny na pewno się będą pięknie razem bawić jak tylko malutka podrośnie :) A jak u Ciebie, wciąż spokój?

Ewela, niestety też mam straszny cellulit i to już po ciąży. Nic nie znika i ja wiem, że sam nie zniknie :P Miałam go już parę lat temu i miałam skłonności, ale przed ciążą dużo ćwiczyłam i jeździłam na rowerze i naprawdę dobrze mi już wyglądały uda, do tego ładnie wysmuklały, a teraz jest znów tak jak za starych czasów. Od lipca wybieram się na początek na pilates, ale czy mi się opłaca jakoś mega walczyć, skoro w niedalekiej przyszłości planujemy drugie dziecko? :P Wszystko będzie trzeba zaczynać od początku! Co do pieluszek, to spokojnie 8-10 dziennie na początek.

Zancik, jak się czujesz, wygoniłaś choróbsko?

Agnieszka1, udanej przeprowadzki!

9 lata 5 miesiąc temu #989283 przez agge
Agusia spytałam jej i mówi, że nie bardzo, bo za dużo rzeczy by musiała tam wieźć a nie zawsze ma dostęp do samochodu. Ale jakbyś kiedyś się zdecydowala bliżej nas przyjechać, to zapraszam :)

9 lata 5 miesiąc temu #989290 przez AgusiaKRK
No rozumiem, to jest kawał drogi, dzięki że zapytałaś:-*

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #989296 przez tysiiiak
Lusek nie chciałabym Cię martwić ale z tym anestezjologiem do każdej sali rodzącej nie byłabym taka ufna... Ogólnie na tych szkołach rodzenia przy szpitalach zazwyczaj tak pięknie opowiadają a rzeczywistość okazuje się zupełnie inna wiec z przymrużeniem oka patrz na to wszystko żeby zbyt dużego rozczarowania nie było. Ostatnio znajoma rodziła na klinicznej i nie dostała zzo bo anestezjolog był zajęty akurat. Oczywiście Tobie i sobie życzę abysmy dostały zzo :D
Ja się cały czas jednak zastanawiam miedzy zaspa a kliniczna... Zaspe już znam i wiem czego mogę się spodziewać...

9 lata 5 miesiąc temu #989320 przez paulinkaaa2202
A ja nie wiem na jakim świecie żyję:/ byłam przekonana że jutro mam wizytę u ginekologa na nfz i co się okazało miałam ją w piątek i dupa :( nie wiem co teraz zadzwonie do przychodni ale ten lekarz przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu, zależało mi na tej wizycie bo liczyłam że dostanę jakieś skierowania i nie będę musiała płacić z własnej kieszeni :/ ehhhh masakra skleroza

Lusek wydaję mi się że Tysiak ma rację :/ tak jak we wrocku i na stronie jest napisane i wszyscy mówią że zoo oczywiście jest, że każda pacjentka może dostać i bleeee a co się okazuję że żądna z rodzących nigdy takiego znieczulenia nie dostała bo anestezjolog wiecznie zajęty :/ ehh taki nasz kraj zacofany i w ogóle nie można na wszystko liczyć co się nam po prostu należy

9 lata 5 miesiąc temu #989327 przez Lusek
Hejko Dziewczyny z dzidziami w brzusiach :) ;)
Witam się poniedziałkowo :)

U mnie się działo imprezka w domu w sobotę , w piątek załatwianie wszystkiego do imprezki, niedziela spokojnie w domku odpoczywanie :) ;) tzn spacer jakiś obiadek u mamy itp.A no z tatą teraz dużo na Skype siedzę bo w Norwegii jest :) więc gadamy :) ;)
Co u nas a no bóle przepowiadające są dość ostre :P no i ciśnie mnie strasznie na miednice i siusiu latam w kółko :P ;) ogólnie mało komfortowa sytuacja ale da się przeżyć. ;) A po za tym to się dobrze czuję.Tylko coraz większy ze mnie słoń i sporo rzeczy ciężko robię a wstawanie z łóżka łooo matko hehe :P ;)
Dzisiaj mam wizytę na 13:40 więc zobaczymy co i jak z nami :) ;) Dzisiaj mam jeszcze do pozałatwiania parę spraw urząd komunikacji, itp.może się uda z tą położną w końcu :)

Widzę że ostro działałyście w weekend z pisaniem.
Mam fajna książkę do czytania Jaruzelskiej. :) Zobaczymy hehe :) B)
A no i jeszcze byłam u fryzjera w sobotę tak :P ;) i ścięłam włosy a co tam trochę inna fryzura ;) bo marudziłam jakoś że tamta już mi się nie układa , dobrze że mam spoko fryzjerkę :P mamie pofarbowała włosy a mnie szybko tam ścielą :) ;) Humorek jest :)

agge fajnie masz z tą kuzynką :) B) robi wam fotki i na kolejne sesje się też nastawia super :) ;) zawsze fajna pamiątka :)
Nie martw się poradzisz sobie na pewno- każda pierwsza mama ma takie wątpliwości :) B) zobaczysz samo przyjdzie mi tak mówią hehe że dam radę :) B)
O to nieźle z twoją koleżanką dlatego ja też się boję bo mam te skurcze mam nisko brzuch ehhh sama nie wiem ale już mam wszystkich jak coś to w gotowości, a termin mam podobnie do twojej koleżanki :) :P jak się zacznie to trudno ...ale już wszystko mam :) ;) o to jestem spokojna :) zobaczymy co gin powie :)
Też słyszałam o tym że biegunka i wymioty albo sama biegunka i że się organizm oczyszcza przed porodem hehe :P

tysiiiak na pewno nie masz celulitu :) Podziwiam Cię że miałaś wytrwałość biegać ;) ja nie cierpię biegać :S wolę rower , basen, ćwiczenia w tych parkach do ćwiczeń albo atlas , brzuszki itp :) ;) ale jak to mówią wszystko jest dla ludzi, a pewnie że się zrzuci co nie co . :)
Tysiiak Ty to w ogóle dasz radę - jesteś dobrze zorganizowana mama na 6+ więc, zaradna kobitka :) ;) Zawsze masz złoty środek na coś-chociażby jak piszesz na forum :) :kiss:
Jeśli chodzi o to znieczulenie to ze na całą porodówkę jest niby przydzielony ale tak jak mówisz jak to będzie to w praniu się okaże :) ale przynajmniej żebyśmy my dostały zzo i już ;) :) dla nas musi być :cheer:
NO ja na kliniczną jestem nastawiona nawet papiery mam podpisane co do znieczulenia :) ;)

agnieszka1 to się przeprowadzaj w miarę szybko i sprawnie :) a potem wracaj do nas :) ;) Powodzonka :)
Fajnie że się odezwałaś że u was wszystko spokojnie się kula :P ;)
Trzymamy kciuki :)

ewela007 no ja słyszałam że tak niby na początku to 10 dziennie spokojnie ale jak to jest to się okaże ;) :) Ale jak mówisz że masz daleko do biedry albo jakiegoś sklepu to pewnie że zapas zrób ale też nie za duży żebyś potem miała , że maluch ci wyrośnie z pampków.

paulinka2202 oooo to widzę że rybaczka z Ciebie :) ;) Fajnie :) przynajmniej nie siedzisz w domku, a na świeżym powietrzu. Super :) ze Cię mąż wyciągnął na ryby .
To był taki kawał o dżdżownicach jedna mówi do drugiej a Twój stary to gdzie ?
a ta druga odpowiada ...
Chłopaki wyciągnęli go na ryby ...... :cheer: ;)
W sumie Ty i Tysiiak macie rację że niby jest wszystko mówią pięknie i dobrze a jak przychodzi co do czego to brak :unsure: ale nic okaże się w praniu mam nadzieję że jak pojedziemy do szpitala to dostaniemy to znieczulenie . Ale też bardziej psychicznie spokojniej się czuje hehe :) ;) że no może dostanę :P ;)

Lizzy a Ty nadal tykasz :blink: łoooo matko to nieźle :blink:
Zdaj relację z wizyty co tam u was i kiedy coś się ruszy ....

AgusiaKrk ale super że Franiowi tak tłumaczysz ze ma np. lewka hee :) :kiss: :) superaśnie :woohoo: aż miło poczytać :)
To ogólnie ze znieczuleniem chodziło ze jeden na całą porodówkę czyli na 5-6 sal. Bo w innych szpitalach to jest po prostu anestezjolog ogólnie i trzeba go wzywać ,a tu jest przydzielony tylko na porodówkę. NO chyba że zachleje gdzieś :P ;)
Dokładnie wszystkie dobre wieści dają skrzydła do działania :) ;) A pewnie sprawdź te plasterki to zawsze tego maluszka będzie mniej bolało :) Ja też właśnie zamierzam zakupić a wiem że są bo szwagierka mi mówiła.Ja przypomnę sobie nazwę to napiszę , ale w aptece popytaj :) ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 5 miesiąc temu #989345 przez agge
Agusia nie ma za co :kiss:
Paulinka kurde szkoda, że Ci przepadła ta wizyta.
Lusek ale szalejesz z tymi imprezkami ;) no ale szalej póki możesz :D daj znać po wizycie, nie martw się tymi skurczami, a już 37 tygodni u Ciebie widzę więc spokojnie możesz rodzić ;)

9 lata 5 miesiąc temu #989379 przez tysiiiak
Niech już któraś urodzi :D uwielbiam opowiadania porodowe no i te maleńkie skarbenki ogladac :)

Lusek czekamy na relację po wizycie :) Ale imprezkowo i Ciebie:) ja już się nie nadaje na jakieś roboty w kuchni :p

9 lata 5 miesiąc temu #989410 przez paulinkaaa2202
Jeszcze 2 dni i zacznie się nasz miesiąc :) :) :) !!!!! a jak już jedna się rozpakuje to się dopiero zacznie :P
Która chętna jako pierwsza :P

Ja to dzisiaj mam okropny dzień i jakiegoś doła załapałam :( spać w nocy nie mogłam , rano nie mogłam się ruszyć a trzeba było wstać i zaprowadzić małą do przedszkola. Zaczęły się wakacje i łączę grupy dzieci są w innych salach z innymi paniami. Moja zawsze taka odważna gaduła, dzisiaj jak się mnie złapała nie chciała puścić i wejść miałam aż łzy w oczach i ja też :( biedna ale mam nadzieję że 20 min i było już wszystko w porządku :)

Masakra tak mi znowu spuchły ręce i nogi a przecież jeszcze nie ma upałów nie chce myśleć co będzie od czwartku :/ was też tak bolą biodra strasznie czuć jak się rozchodzą :/ o brzuchu to nie wspomnę cały czas boli :/

Dzwoniłam do tej przychodni i powiedzieli mi że nie ma miejsc do żadnego ginekologa chyba ze za miesiąc. A jak chce przyjść dzisiaj to mam zapłacić za wizytę chyba ich pogięło !!!! :/ jak w środę idę prywatnie więc tutaj nie będę płacić. Jednym słowem dałam dupy i badania będę musiała pokryć z własnej kieszeni :/

Jeszcze wczoraj mój M mnie wkurzył sam wymyślił sobie te ryby przyjechaliśmy i jak zwykle on wiecznie zmęczony jak położył się o 17 wstał chyba o 21 bo bez przesady ani go nie zbudzisz ani nic i oczywiście nie pomoże mi dziecka nie wykąpie bo ja całymi dniami siedzę w domu i czym mam być zmęczona..... nosz kurde a zapomina że jestem w ciąży:/ wcześniej mi pomagał a teraz jest wiecznie zmęczony przychodzi zje, wykąpie się i idzie spać takie ma super życie też bym tak chciała
No to trochę się wyżaliłam ale lżej mi nie jest :(

Tysiak też uwielbiam czytać historie i oglądać te maleństwa :)

Lusek no oczywiście czekamy i daj znać po wizycie co ci ciekawego lekarz powiedział :)

Agge a ty się jak czujesz?

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #989412 przez zancik
Melduję się :) W końcu przysiadłam żeby ogarnąć co u Was :) Chwila na kawkę i ciasto :) Na szczęście lepiej już się czuję.Noc miałam okropną zgaga jak cholera i kłuciwe w klatce piersiowej :( Wczoraj byliśmy na imieninach u babci nażarłam sie jak świnka hahaha :laugh: Czasem mam kłucia w pochwie aż sobie normalnie krzyknę z bólu.Dziś znowu mi się śniło.ze już urodziłam i mojej mamie tez sie ostatnio tak śniło :laugh: Czekam cały czas aż któraś z nas się rozpakuje :)

Agnieszka i jak przeprowadzka?

Agge nuda to moja przyjaciółka :) Mój M tez czasem piwko sobie pije ale za nim się napije to pyta mnie czy może a ja mu odp.,że jak chce tylko niech będzie świadom tego,że różnie może byc :) :) No to u koleżanki dzidzia zrobiła niespodziankę :) Oby i u nas dzidzie nasze wczesniej wyszly :) ;) Jak tam biegunka ustała??

Tysiiiak na pewno dasz sobie radę z dwójką :kiss: :kiss: M nie też czyści co drugi dzień B)

AgusiaKrk dzięki,że pytasz :kiss: Na szczęście kaszel i ból gardła min ęły :) Tylko katar jeszcze męczy :( Ale juz jest duzo lepiej :) A jak Franuś? :kiss:

Lizzy i jak tam???

Paulinkaaa kurde szkoda,że minęła wizyta :( I jak udało coś się załatwić w przychodni??UUUUUUUU to Ci powiedziały w tej przychodni niech spadaja.To M dostanie lanie normalnie :( Niestety faceci to ciężka sprawa ja w sumie tez nie mam pomocy bo M jest od rana do wieczora w pracy i wszystko w domu sama robie.Jak się małą urodzi to bedzie tak samo.Ja jestem pierwsza chętna do rozpakowania :P :P Nogi i rece mi tez puchna a biodra juz mniej bolą

Lusek imprezowiczko Ty :laugh: :laugh: Fajnie korzystaj bo pozniej będzie cięzko.Ja też wyglądam jak słoń :( Patrzec na siebie nie mogę :( :( Ja to chyba muszę jakis dzwig sobie załatwić do podnoszenia z łóżka :laugh: :laugh: Włosy obcięte super :) Daj znać po wizycie :)

Udało mi się nagrać Tosie:)ale nie mogę wstawić filmu;(

9 lata 5 miesiąc temu #989450 przez agge
Paulinka szkoda z tymi badaniami, no ale już nic nie poradzisz, nie przejmuj się :) Mój M to samo, też wiecznie zmęczony jak trzeba coś zrobić.. on jakby mógł to by spał 24/7 :P U mnie bez zmian, chodzić dalej nie mogę ale żadnych objawów, żebym miałą rodzić w najbliższym czasie..

zancik też mnie tak czasem kłuje. Po biegunce ani śladu :D wstaw filmik np. na youtube i daj linka :)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #989458 przez zancik
Podaje linka :)
Tysiiiak zrobione :P ;) mnie głowa nie boli ale strasznie mnie kłuje w klatce piersiowej :(

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #989460 przez tysiiiak
Zancik ustawilas filmik jako prywatny :( musisz zmienić na publiczny :)

Mnie dzis okrutnie boli głowa :( do tego lekkie skurcze, twardy brzuch i bolace ledzwia:( raz przeszło po niskie i pójdę chyba z Kuba na spacerek to może ta głowa odpuści bo już nie chce brać kolejnej tabletki :/

9 lata 5 miesiąc temu #989472 przez Lizzy
Ja pol ekarzu. Od 2tyg nic sie nie zmienilo. Takze jestem podlamana i mam dosc. Ponoc porod moze zaczac sie w kazdej chwili ale ja juz w to nie wierze...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka