BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 5 miesiąc temu #988271 przez paulinkaaa2202
zancik bardzo mi przykro z powodu taty :( agge, Tysiak ja tez ledwo chodzę mnie strasznie biodra bolą dzisiaj chwile byłam na zakupach a nogi i ręce mnie tak bolą jakbym przeszła jakiś maraton :D Agge mój M tez tak ma ciepło czy zimno musi sie przykryć kołdra po szyje mowię mu ze jest niepoważny ogólnie teraz wszystko mnie denerwuje co on robi :/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #988273 przez agge
Paulinka masakra z tymi chłopami xD mnie to wkurza tym bardziej, że jak śpi już i go odkryję to jest cały spocony, no po prostu nie rozumiem po co się przykrywa jak potem się z niego leje... ;p ale nie przegadasz.

9 lata 5 miesiąc temu #988278 przez paulinkaaa2202
No nie przegadasz z moim tak samo :D a twój też śpi w samych bokserkach czy może w piżamie?

Na zdrowy rozum jak człowiekowi jest gorąco to się odkrywa a nie zakrywa :D

9 lata 5 miesiąc temu #988279 przez agge
w bokserkach. ale w dzien jak sie polozy to potrafi spać w spodniach i bluzie i jeszcze pod kołdrą, dramat xD

9 lata 5 miesiąc temu #988287 przez paulinkaaa2202
heh skąd ja to znam :D z facetami to czasem gorzej niż z dziećmi :P

9 lata 5 miesiąc temu #988298 przez paulinkaaa2202
Ja ostatnio też mam dola siedzę i płaczę nie wiadomo dlaczego. Już miesza sie smutek, złość i zmęczenie :( jeszcze teraz tak mnie boli dół brzucha jak na miesiączkę ale strasznie mocno i tyłek jakby za przeproszeniem w środku miała kołek :/ mała tak sie wypina i kopie wystaje jakby taka kulka nie wiem czy to ręka czy noga ...... Już jestem tak zmęczona chciałabym już urodzić ale tak sie boje nie wiem jaki szpital wybrać wszystkie przepełnione odsyłają aż strach :(

9 lata 5 miesiąc temu #988305 przez agge
Doskonale Cię rozumiem, tez mnie wszystko wkurza i dobija... jeszcze ta pogoda :/
hmm u mnie jeszcze chyba nie było sytuacji, żeby kogoś odesłali z braku miejsc..
swoją drogą patrzcie do czego są zdolni ludzie O_o w moim mieście...
www.miastons.pl/77,13631,Sacz_Udawal_gin..._badal_pacjentki.htm
dobrze że w innym szpitalu będę rodzić :P

9 lata 5 miesiąc temu #988319 przez AgusiaKRK
Co za czubek, nie do wiary! :blink:

9 lata 5 miesiąc temu #988345 przez tysiiiak
Hahaha to ja dzis zrobiłam jak wasi mężczyźni ;D moi chłopcy poszli do teściów i posiekać po kaluzach a ja stwierdzilam ze wykorzystam ten czas i polezakuje ;) przykryłam się kołdra i zasnelam ;) obudzilam się calaaaaa mokra i to o 19 więc niewiem o której teraz zasne:p

Nie pamiętam czy któraś już tu wstawiala ale polecam obejrzeć metody dr Karpa co do uspokojenia dzieci :) koles dobrze gada i przy Kubie bardzo dużo mam się sprawdziło :) filmik jest długi ale warto te najważniejsze rzeczy przyswoić ;) wiadomo każde dziecko inne ale czasem wystarczy jedna z tych rzeczy włączyć i już pomaga :)

9 lata 5 miesiąc temu #988379 przez paulinkaaa2202
Hehe Tysiak zdarza się ale nam można tym bardziej w dzień nie w nocy :P nie mam teraz czasu oglądać tego filmiku zobaczę później ale to chodzi o te metody jak m.in takie syczenie nad uchem dziecka? albo kładzenie dziecka na boku żeby główka była na ręce?

Ja to myślałam że dzisiaj nie wytrzymam z bólu :( jak o 4 nad ranem zaczął mnie boleć dół brzucha a do tego brzuch twardy jak skała no masakra nie wiedziałam co robić ale na szczęście rano przeszło :/

Może już któraś mama się rozpakowała ? :) Lizzy, Alex żyjecie?

9 lata 5 miesiąc temu #988385 przez tysiiiak
Paulinka on tam podaje 5 metod uspokajają dziecka. Czasem trzeba wszystkie 5 zastosować a czas jedna wystarczy. Głównie właśnie szumienie do ucha ;) (u nas bardzo sprawdzał się dźwięk suszarki do wlosow z Youtube), kolysanie i spowijanie tak żeby rączki były nieruchomo blisko ciała. Dziecko czuje się wtedy jak w brzuchu mamy. Ogólnie jego teoria jest taka że przez 3 m-ce po urodzeniu dla dziecka jest to tak jakby 4 trymestr ciazy i przy zapewnieniu mu warunków jakie miał w brzuchu uspokaja się ;) w wolnej chwili polecam ;)

Ja zaczęłam wstawać w nocy do łazienki i w dzien latam co chwilę ;p dzis sie zdziwiłam bo wstałam o 3.40 a to jasno na dworze :o no i Kubuś śmiesznie spał :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 5 miesiąc temu #988388 przez Lizzy
Ja tam nadal 2w1.. Echhh...

Tysiak - szumienie u nas bardzo pomagało.. ale jak próbowaliśmy owinąć - ryk taki, że pół miasta słyszało :woohoo: Jak ja wtedy panikowałam ;) Ogólnie Hania nie mogła mieś zawiniętych, przykrytych raczek :ohmy: Ciekawe jak Zośka na to będzie reagować..

Agge - to chyba miałaś skurcze przepowiadające :) Jeszcze nas z Alex wyprzedzisz :lol:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #988390 przez agge
Lizzy chyba chodziło Ci o Paulinę :D a Alex coś dawno się nie odzywała, może u niej już coś :)

Tysiak ale Kubuś ma pozycję do spania :D niektóre dzieci w ogóle śmiesznie śpią.

Ja dziś wstałam już o 6:45 :woohoo: byłam na uczelni z podaniem o urlop, teraz korzystam z pogody i wyprałam pościel do łóżeczka :) oby się ta pogoda utrzymała.

9 lata 5 miesiąc temu #988399 przez Lizzy
A taaak.. Sorki za pomylenie imion.. To prze ciążę;) Chociaż Ty Agge też już "na wylocie" ;)

Taaaa - pozycje dzieci do spania są the best. U nas od kilku dni króluje pozycja na brzuchu z tym że tyłek musi być w górze, pod brzuchem nagarnięta kołderka i miś, jedna noga na ochraniaczu a ręką trzyma się szczebelki.. Nie wiem czy sobie wyobrazicie ;)

9 lata 5 miesiąc temu #988403 przez agge
No ja niby też, ale jak raz przez cały dzien miałam skurcze tak potem już nic, wczoraj mi co chwilę twardniał brzuch ale też nic więcej się nie dzieje :) jedyne co mi dokucza to potworny ból spojenia i podbrzusza przy chodzeniu ;D wiedziałam, że jak przyjdzie co do czego to pewnie będę chodziła z brzuchem jeszcze połowę lipca xD

synek koleżanki też tak spi, na brzuszku z dupą w górze, śmiesznie to wygląda :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka