BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 9 miesiąc temu #987347 przez agnieszka1
wow co mi wyszło,ale uf choć nie skasowało posta :ohmy:

napisałam tak na szybko,bo nie mam kiedy nawet coś dłuższego chyba,że nocą heh

Teraz napiszę co u mnie.

Dziś miałam wizytę , badanie na paciorkowca ok,ale wspomniałam,że mam dalej parcia,więc stwierdziliśmy,że widocznie dziecko wali mnie głową i główka się obniża. Porodu nie widać. Mogę pić melisę,ale nie do przesady i w razie "wu"brać nospę. Co do puchnięć nóg nic mi nie powiedział co robić tylko spytał czy po nicy mi przechodzą, a ja się śmieję,że nie mam czasu na nie patrzeć,bo rano wstaję i lecę i mnie nie ma do południa i w ogóle,że cały czas na nogach. Ale zdziwiło mnie to,że pielęgniarka pyta się mnie czy położna była? ja co? bo do 22tc powinna przyjść. mówię,że nikogo nie było.
Kiedy ja w domu a jakoś po 14 przychodzi,ale fajnie pogadałam z nią i mówię o tych parciach dla niej i pytała czy nogi puchną i czy skurczy nie mam.
Mówiła,aby kupić magnez w aptece powiedzieć,że dla ciężarnej i na te opuchnięcia pić diohespan.
Pytałam jak to jest z tym znieczuleniem,mówiła,że np jak otyła osoba to ciężko idzie się wbić w kręgosłup i że dużo osób jak chce te znieczulenie to później narzeka na ból kręgosłupa.
I spytałam czy bez zmian co trzeba do szpitala i dla dziecka. No,ale wiadomo lepiej mieć swoje pampersy puder mówiła itp
Laski jak coś polecam Wam też wziąć tabletki przeciwbólowe,bo jak macica się kurczy to boli i trzeba brać tabletki,choć oni dają,ale lepiej mieć swoje wtedy se bierzemy kiedy nam pasuje i nie trzeba łaski prosić.

Kupiłam dziś wkładki laktacyjne i 2x podkłady poporodowe. Tak jak pisałam,wolę mieć więcej niż,abym znów miała się prosić kogoś z sali.

Mam wizytę 29.06 i już będę miała ktg nie lubię tego,bo to i tak nic nie daje heh tylko,że siedzi się jak czubek :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #987407 przez Lusek
Hejko Kobitki :)
Widzę że ostro piszecie :) i tak jak szybko zczytałam was kurka wy już torby macie spakowane ja pierdziele :blink: a ja hymmm przygotowane żeby spakować torbę :unsure: :P no nic dzisiaj się zabieram za to :)
Jakoś ostatnio troszkę zaganiania jestem, przeglądy samochodu, jakieś części coś tam jeszcze pozałatwiać i tak czas leci patrzę a Tu czwartek już ;) :)
Wiecie co siły mi się jakieś głupoty że szok...no masakra. Jakiś pies mały śmierdzący, ale walił szok :blink: nie wiem potem ktoś go wziął i wykąpał kazał mi go pogłaskać a ja mówię że on wali i takie tam. A potem że rodziłam i ze zamiast Malwiny wyszedł chłopak i kurde byłam załamana, a mąż mówił że teraz nakupowałaś rzeczy dla laski a w czym on będzie chodził i masakra.A do tego rodziłam w domu, nawet szybko potem na piechotę do szpitala szłam no masakra jakaś . Obudziłam się przerażona :dry: :unsure:

Marysia87 Fajnie ze masz mamę Basię i córkę Basię będziesz miała hihi ;) :) ogólnie ładne imię to jest :cheer: tez tak bym dała ale no nic jest Malwinka hihi :) z tego co pamiętam to chyba agge też ma mamę Basię . Dobrze mi się kojarzy to imię :) :P
Pewnie razem z Tobą oglądała film hehe :P to fajnie że udało ci się wysiedzieć i obejrzeć całość :) ;) A fajny ten film warty polecenia??? Ja czekam na szybcy i wściekli 7 .
Słyszałam że chyba po 3 dniach tak mi moja ginka mówiła że są wyniki :)

agge no a jak smakują superowo naprawdę ja np nie lubię salami i zastąpiłam to szynka pokrojoną w plasterki i podsmażoną tak jak w przepisie :)
Polecam na prawdę pyszne :) RAJ PYSKA :P :lol:
Agge ty do szpitala jak na 2tyg. wycieczkę hehe :P Szalona B)

tysiiak dzięki za info ;) :)

paulinka2202 uuuu to kicha u Ciebie jak tak się dzieje że jeździć nie możesz, a chodzenie jak kaczka hymmm chyba też już tak chodzę :)
Głowa do góry ja też tak miałam jak mnie złapało w kolejce w sklepie a na to moja mama mówi że to tylko przedsmak tak jak ty też :)
NO nic będzie dobrze byleby mieć dobre i pozytywne nastawienie :)
O fajnie przedstawienie córki ;) :) Rumiankiem będzie ;) to i strój pewnie przygotowałaś co??? To chociaż zrób fotkę jak mała wygląda w przebraniu :)
pięknie wyglądasz brzusio śliczny i rośśśśśśśśśśśśśśśnie :silly: :blink: B)

ewela007 to miło ze strony przyjaciół że sprezentowali wam tą sesję superowo ;) :)
To miło spędziliście czas weekendowy :)
Oooo łóżeczko super już nawet stoi :)
Ja mam leżaczek bujaczek który będzie stał w salonie a łóżeczko w sypiatlni żeby nie latać,a kosz Mojżesza jest fajny ale tak się zastanów żeby się nie zagracić :P :) B) za dużo tego albo nie kupuj bujaczka tylko kosz :) ;)
Mi tez brakuję kilku rzeczy chyba ale to jakieś drobiazgi- he :) a co do butelek to chyba wyparzę i będą jak coś czekały na użycie, bo sobie tak myślę że potem wszystko w biegu a będzie nie daj Bóg potrzebna ehhh wolę wyeliminować stres :) ;) z tym związany.

zancik jedz dużo gruszek , jabłek , jakieś jogurty :) może zaparcia ustaną ;)
Kurcze ale super te ubranka dla Tosi -wow :woohoo: te kiecki rewelka :) Fajnie mieć takie koleżanki :) B)
Brzusio słodziak :) super super :)

agnieszka1 masz wizytę wtedy kiedy i ja ;) :) No muszą poinformować że takie coś może zaistnieć że będzie bolał kręgosłup itp. bo na każdą osobę inaczej to działa. A wbijają poza rdzeń kręgowy dlatego nazywa się znieczulenie zewnątrz oponowe zobacz to : www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...dy-i-mity_35778.html

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 9 miesiąc temu #987408 przez Lizzy
Hej hej!

Jeszcze nie urodziłam. A teraz już mogę. Wczoraj byliśmy z Hanią i okulisty więc teraz mam już do 17.07 wolne z jej lekarzami. Czas rodzić żeby się potem na kolejne wizyty ogarnąć ;) Z drugiej strony mąż ma dziś urodziny więc mogłabym tak z tydzień poczekać z porodem, żeby nie mieli w jednym czasie ;)

ALEX - halo halo halo! Czy Ty już rozpakowana??????

Co do GBS to nie wiem ile się czeka, ja miałam pobrane na wizycie i na następnej były wyniki. Choć rok temu odbierałam sama chyba po tygodniu.

U mnie torba już spakowana już dawno. Pozostało dołożyć wodę, grzebień i krem do twarzy ;)

Lusek - nie bój żaby - takie sny to normalka w ciąży. Ja zawsze mam popierdzielone, a w ciąży to już w ogóle. Z drugiej strony jak byłam w ciąży z Hanią, to mojemu mężowi śniło się, że się urodziła i była bardzo malutka i ja ją przez przypadek rurą do odkurzacza wciągnęłam :lol: :lol: :lol: :lol: O swoich snach nie wspominam, bo co rano budzę się z takim WTF na twarzy ;)

Agnieszka - magnez pomaga. Ja po sobie widzę, jak tylko zapomnę wziąć.

Marysia - a zobaczysz jak czas będzie leciał po narodzinach. Najpierw będziemy mówić - nasze dziecko ma ileś tam tygodni, a po 10 tygodniu przeskoczymy na miesiące bo już się będzie myliło który to tydzień - tak szybko będą uciekać. Hania ma prawie 11,5mies i nie wiem kiedy to zleciało.. Nie wiem też kiedy zrobiła się taka kumata ;)

Poza tym u mnie też ból wszystkiego, Zośka chce wyjść tak przez brzuch że mogę ją złapać za nogę czy rękę jak ją wystawia :woohoo: Mam nadzieję, że niedługo będzie już po bo zaczynam sobie wkręcać, że znów przenoszę a nie wiem ile sił mi jeszcze zostało..

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #987412 przez paulinkaaa2202
Lusek na szczęście nie musiałam robić przebrania jedynie ubrać małą na zielono a w przedszkolu panie zrobiły jej kapelusz :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ostatnio mnie młody facet przepuścił w kolejce w warzywniaku :) a już nie wierzyłam w prawdziwych dżentelmenów :D

Byłam wczoraj u położnej i okazało się że na brzuchu to nie rozstęp tylko naczynko mi pękło :P
Teraz się okazało że przez tydzień nic nie przytyłam waga nie ruszyła może te obrzęki tyle kg dodały już sama nie wiem
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #987423 przez agge
Lusek ale masz sny, mi się dziś śniło, że jechałam jak szalona na jakimś motocyklu i dojechałam do Krakowa, ale nie wiem jakim cudem już nie byłam na motorze tylko w helikopterze haha i wylądowałam komuś na podworku, a potem poszlam odwiedzić AgusięKRK :blink: :laugh:
No masz rację. Właśnie sobie przypomniałam, że moi rodzice mają chyba większą torbę, więc może udałoby mi się w nią wcisnąć.. a jak nie to jeszcze w reklamówkę :) lepiej by to wyglądało, niż teraz :D do niedzieli raczej nie urodzę, więc pożyczę od nich.

Lizzy o matko, Twoj mąż też widzę ma niezłe sny :D

Paulinka śliczna ta Twoja córa :)

9 lata 9 miesiąc temu #987460 przez AgusiaKRK
Agge, ale fajny sen! Zapraszam, mam tu obok super miejsca na spacer :-)

9 lata 9 miesiąc temu #987466 przez agge
Chętnie bym wpadła, szkoda że troszeczkę bliżej nie mam do Krakowa :P ale może kiedyś się wybiorę :D

9 lata 9 miesiąc temu #987474 przez AgusiaKRK
To może na wspólny spacerek z maluchami? :-) Byłoby super!

9 lata 9 miesiąc temu #987479 przez agge
No fajnie by było :) może się uda :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #987509 przez tysiiiak
Helloool
Ja po wizycie ;) mam odpoczywac na ile to mozliwe przy 2 latku i 3 razy dziennie brac nospe max. Na szczescie szyjka zamknieta ;) Dal mi jakies czopki na hemoroida. Gbs ujemny ;) Kacperek juz dzis wazyl mniej :D miedzy 2700 a 3 kg to i tak dla mnie sporo :x
Od wczoraj mam taka migrene ze zdycham :/ dzis po drzemce w dzien juz troche lepiej ;)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #987518 przez zancik
Dziewczyny już mam dość nocy tak mnie bolą biodra i cała lewa i prawa strona,że juz nie wyrabiam nawet jak chodzę :(Dziś będe spałą na siedząco chyba :( :( Do tego wczoraj jak się przekręcałam tak mnie zabolało w pachwinie,że aż mi łzy w oczach stanęły :( :(

Marysia raczej nic nie zapowiada,żeby małą zrobiła mi prezent ;) Ale 24 lipca M ma urodziny,25 imieniny a 26 jest nasza rocznica slubu może zrobi nam w któryś dzień prezent :laugh: Choć nie ukrywam ,że mogła by już w połowie lipca wyjść ;) A termin mam na 30 lipca.A wiesz co pępek to jakos teraz mi wyskoczył wcześniej był schowany :)

Agnieszka chodzę w japonkach bo inaczej nie da rady w te upały bo jak jest chłodniej to ok.Ja też wolę mieć czegoś za dużo niż za mało ;)

Lusek hahaha :laugh: :laugh: :laugh: co za sen :silly: :silly: Jem dużo owoców a zaparcia i tak są :( Fajnie jak chociaż troche sie podostaje rzeczy zawsze jest trochę lżej ;)

Lizzy super,że masz spokój z Hani lekarzem na jakis czas :) No to czekamy na maleństwo :kiss: :kiss:

Paulinkaaa śliczna Twoja córcia :kiss: Ona ma taką ciemna karnację czy jest taka opalona??A widzisz jednak jeszcze są jacyś uprzejmi faceci :) To naczynka pękaja i mi :( :(

Agge sen rewelacyjny :laugh: :laugh: :laugh:

Tysiiiak no widzisz nie ma co sie przejmować wagą :kiss: :kiss: Kochana wiem,że cięzko się oszczedzac przy dzieciach,ale jak tylko będiesz mogła to odpoczywaj :kiss: :kiss:

Alex???

9 lata 9 miesiąc temu #987522 przez paulinkaaa2202
Tysiak a dlaczego lekarz kazał ci się oszczędzać ze względu na te skurcze czy co?

Agge sny to masz bomba :D hehe

Zancik moja córka ma karnację ciemną po tatusiu a jeszcze jak wyjdzie na słońce to się od razu opala na brązowo szybko łapie :) to dobrze że ma taką karnację bo ja jestem od dziecka blada jak ściana wyjdę na słońce i nic mi nie łapie :P
Zancik ja też mam na 30 lipca i już za miesiąc mogłabym urodzić i czuję że wcześniej urodzę ale mam wrażenie że sama sobie wmawiam miesiąc jeszcze można wytrzymać ale nie więcej :/ no ale nic na to nie poradzimy dziecko samo decyduję kiedy wyjdzie

Ja dzisiaj znowu pół dnia spałam najgorsze że o 6 muszę budzić męża do pracy a po 7 trzeba wstać małą ubrać i zawieźć do przedszkola mam coraz większego lenia żeby rano wstać :/ dzisiaj strasznie mnie brzuch boli na dole ani chodzić nie mogę a siedzieć pionowo jakby na krześle też nie da rady :/

9 lata 9 miesiąc temu #987523 przez tysiiiak
Tak ze wzgledu na te skurcze i twardniejacy brzuch ;)

Zancik wspolczuje nocek :( ja spi jak dziecko w dzien i w nocy :P

9 lata 9 miesiąc temu #987530 przez agge
Tysiak oszczędzaj się :) dobrze że Kacperek mniejszy niż ostatnio wyszło :D
Paulinka super karnację ma córcia, zawsze mi się taka podobała, a ja blada jak trup :P
zancik współczuję ;/ u mnie noce to też koszmar.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #987537 przez ewela007
Hej, jutro mam wizytę u lekarza, pewnie dowiem się już czegoś więcej, nie mogę się doczekać, mamy porozmawiać o porodzie. Ja jeszcze nie miałam badań na tego paciorkowca, ale pewnie zrobi to w najbliższym czasie.
Marysia imię Basia bardzo fajne, jakoś wcześniej o nim nie myślałam ale teraz jak przewija się przez forum stwierdzam że jest bardzo fajne. Ja nieoczekiwanie urodzi mi się dziewczynka zamiast chłopca to się nad nim zastanowię:)
Lusek wole leżaczek bujaczek z tego powodu że ma wibrację i mam nadzieję, że będą one usypiały dziecko. Jeżeli chodzi o wygląd to zdecydowanie wolałabym kosz Mojżesza. I tak jak mówisz nie ma co zagracać domu, a może ktoś kupi mi go w prezencie heheheh <nadzieja matka głupich>
Lizzy co do spakowanej torby słyszałam że warto mieć ze sobą herbatniki na małego głoda. W ogóle lekarze mówią kiedy można coś skubnąć po porodzie lub po cesarce?
Paulinka fajną masz córkę i już jaka duża jest, ładnie prezentowała rumianek :)
Agge ja też miałam sen tej nocy, że gdzieś rodziłam ale to nie był szpital i tak strasznie starałam się przeć aż wydawałam odgłosy, że mój mąż musiał mnie obudzić to musiało być ciekawe. Po prostu przeżywam że najprawdopodobniej będę mieć cesarkę a chciałam rodzić naturalnie i to odbija się nocą podświadomie. Za dużo powoli o tym myślimy.
Tysiakk współczuje z migreną, ja dopiero w ciąży zrozumiałam co to jest. Chociaż na świeżym powietrzu było mi zawsze lepiej, pisałam to nie raz ale polecam drzemkę i smarowanie skroni i czoła amolem:) Fajna jest taka chłodna ulga, chwilowa ale dobre i to
Zancik też powoli noce stają się dla mnie ciężkie, najgorszy jest moment zasypiania. W lipcu macie sporo ważnych dat, może córka urodzi się w którąś z nich. U mnie ja mam urodziny 27.07 więc może i my będziemy mieli dwie okazje w jednym dniu.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka