- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- agnieszka1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

napisałam tak na szybko,bo nie mam kiedy nawet coś dłuższego chyba,że nocą heh
Teraz napiszę co u mnie.
Dziś miałam wizytę , badanie na paciorkowca ok,ale wspomniałam,że mam dalej parcia,więc stwierdziliśmy,że widocznie dziecko wali mnie głową i główka się obniża. Porodu nie widać. Mogę pić melisę,ale nie do przesady i w razie "wu"brać nospę. Co do puchnięć nóg nic mi nie powiedział co robić tylko spytał czy po nicy mi przechodzą, a ja się śmieję,że nie mam czasu na nie patrzeć,bo rano wstaję i lecę i mnie nie ma do południa i w ogóle,że cały czas na nogach. Ale zdziwiło mnie to,że pielęgniarka pyta się mnie czy położna była? ja co? bo do 22tc powinna przyjść. mówię,że nikogo nie było.
Kiedy ja w domu a jakoś po 14 przychodzi,ale fajnie pogadałam z nią i mówię o tych parciach dla niej i pytała czy nogi puchną i czy skurczy nie mam.
Mówiła,aby kupić magnez w aptece powiedzieć,że dla ciężarnej i na te opuchnięcia pić diohespan.
Pytałam jak to jest z tym znieczuleniem,mówiła,że np jak otyła osoba to ciężko idzie się wbić w kręgosłup i że dużo osób jak chce te znieczulenie to później narzeka na ból kręgosłupa.
I spytałam czy bez zmian co trzeba do szpitala i dla dziecka. No,ale wiadomo lepiej mieć swoje pampersy puder mówiła itp
Laski jak coś polecam Wam też wziąć tabletki przeciwbólowe,bo jak macica się kurczy to boli i trzeba brać tabletki,choć oni dają,ale lepiej mieć swoje wtedy se bierzemy kiedy nam pasuje i nie trzeba łaski prosić.
Kupiłam dziś wkładki laktacyjne i 2x podkłady poporodowe. Tak jak pisałam,wolę mieć więcej niż,abym znów miała się prosić kogoś z sali.
Mam wizytę 29.06 i już będę miała ktg nie lubię tego,bo to i tak nic nie daje heh tylko,że siedzi się jak czubek

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Widzę że ostro piszecie

Jakoś ostatnio troszkę zaganiania jestem, przeglądy samochodu, jakieś części coś tam jeszcze pozałatwiać i tak czas leci patrzę a Tu czwartek już

Wiecie co siły mi się jakieś głupoty że szok...no masakra. Jakiś pies mały śmierdzący, ale walił szok

Marysia87 Fajnie ze masz mamę Basię i córkę Basię będziesz miała hihi

Pewnie razem z Tobą oglądała film hehe

Słyszałam że chyba po 3 dniach tak mi moja ginka mówiła że są wyniki

agge no a jak smakują superowo naprawdę ja np nie lubię salami i zastąpiłam to szynka pokrojoną w plasterki i podsmażoną tak jak w przepisie

Polecam na prawdę pyszne

Agge ty do szpitala jak na 2tyg. wycieczkę hehe

tysiiak dzięki za info

paulinka2202 uuuu to kicha u Ciebie jak tak się dzieje że jeździć nie możesz, a chodzenie jak kaczka hymmm chyba też już tak chodzę

Głowa do góry ja też tak miałam jak mnie złapało w kolejce w sklepie a na to moja mama mówi że to tylko przedsmak tak jak ty też

NO nic będzie dobrze byleby mieć dobre i pozytywne nastawienie

O fajnie przedstawienie córki

pięknie wyglądasz brzusio śliczny i rośśśśśśśśśśśśśśśnie

ewela007 to miło ze strony przyjaciół że sprezentowali wam tą sesję superowo

To miło spędziliście czas weekendowy

Oooo łóżeczko super już nawet stoi

Ja mam leżaczek bujaczek który będzie stał w salonie a łóżeczko w sypiatlni żeby nie latać,a kosz Mojżesza jest fajny ale tak się zastanów żeby się nie zagracić

Mi tez brakuję kilku rzeczy chyba ale to jakieś drobiazgi- he

zancik jedz dużo gruszek , jabłek , jakieś jogurty

Kurcze ale super te ubranka dla Tosi -wow

Brzusio słodziak

agnieszka1 masz wizytę wtedy kiedy i ja

- Lizzy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Jeszcze nie urodziłam. A teraz już mogę. Wczoraj byliśmy z Hanią i okulisty więc teraz mam już do 17.07 wolne z jej lekarzami. Czas rodzić żeby się potem na kolejne wizyty ogarnąć

ALEX - halo halo halo! Czy Ty już rozpakowana??????
Co do GBS to nie wiem ile się czeka, ja miałam pobrane na wizycie i na następnej były wyniki. Choć rok temu odbierałam sama chyba po tygodniu.
U mnie torba już spakowana już dawno. Pozostało dołożyć wodę, grzebień i krem do twarzy

Lusek - nie bój żaby - takie sny to normalka w ciąży. Ja zawsze mam popierdzielone, a w ciąży to już w ogóle. Z drugiej strony jak byłam w ciąży z Hanią, to mojemu mężowi śniło się, że się urodziła i była bardzo malutka i ja ją przez przypadek rurą do odkurzacza wciągnęłam

Agnieszka - magnez pomaga. Ja po sobie widzę, jak tylko zapomnę wziąć.
Marysia - a zobaczysz jak czas będzie leciał po narodzinach. Najpierw będziemy mówić - nasze dziecko ma ileś tam tygodni, a po 10 tygodniu przeskoczymy na miesiące bo już się będzie myliło który to tydzień - tak szybko będą uciekać. Hania ma prawie 11,5mies i nie wiem kiedy to zleciało.. Nie wiem też kiedy zrobiła się taka kumata

Poza tym u mnie też ból wszystkiego, Zośka chce wyjść tak przez brzuch że mogę ją złapać za nogę czy rękę jak ją wystawia

- paulinkaaa2202
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ostatnio mnie młody facet przepuścił w kolejce w warzywniaku

Byłam wczoraj u położnej i okazało się że na brzuchu to nie rozstęp tylko naczynko mi pękło

Teraz się okazało że przez tydzień nic nie przytyłam waga nie ruszyła może te obrzęki tyle kg dodały już sama nie wiem
- agge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 10

No masz rację. Właśnie sobie przypomniałam, że moi rodzice mają chyba większą torbę, więc może udałoby mi się w nią wcisnąć.. a jak nie to jeszcze w reklamówkę

Lizzy o matko, Twoj mąż też widzę ma niezłe sny

Paulinka śliczna ta Twoja córa

- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49
- agge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49
- agge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja po wizycie

Od wczoraj mam taka migrene ze zdycham :/ dzis po drzemce w dzien juz troche lepiej

- zancik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114

Marysia raczej nic nie zapowiada,żeby małą zrobiła mi prezent

Agnieszka chodzę w japonkach bo inaczej nie da rady w te upały bo jak jest chłodniej to ok.Ja też wolę mieć czegoś za dużo niż za mało

Lusek hahaha

Lizzy super,że masz spokój z Hani lekarzem na jakis czas

Paulinkaaa śliczna Twoja córcia

Agge sen rewelacyjny

Tysiiiak no widzisz nie ma co sie przejmować wagą

Alex???
- paulinkaaa2202
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Agge sny to masz bomba

Zancik moja córka ma karnację ciemną po tatusiu a jeszcze jak wyjdzie na słońce to się od razu opala na brązowo szybko łapie

Zancik ja też mam na 30 lipca i już za miesiąc mogłabym urodzić i czuję że wcześniej urodzę ale mam wrażenie że sama sobie wmawiam miesiąc jeszcze można wytrzymać ale nie więcej :/ no ale nic na to nie poradzimy dziecko samo decyduję kiedy wyjdzie
Ja dzisiaj znowu pół dnia spałam najgorsze że o 6 muszę budzić męża do pracy a po 7 trzeba wstać małą ubrać i zawieźć do przedszkola mam coraz większego lenia żeby rano wstać :/ dzisiaj strasznie mnie brzuch boli na dole ani chodzić nie mogę a siedzieć pionowo jakby na krześle też nie da rady :/
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Zancik wspolczuje nocek

- agge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Paulinka super karnację ma córcia, zawsze mi się taka podobała, a ja blada jak trup

zancik współczuję ;/ u mnie noce to też koszmar.
- ewela007
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Marysia imię Basia bardzo fajne, jakoś wcześniej o nim nie myślałam ale teraz jak przewija się przez forum stwierdzam że jest bardzo fajne. Ja nieoczekiwanie urodzi mi się dziewczynka zamiast chłopca to się nad nim zastanowię

Lusek wole leżaczek bujaczek z tego powodu że ma wibrację i mam nadzieję, że będą one usypiały dziecko. Jeżeli chodzi o wygląd to zdecydowanie wolałabym kosz Mojżesza. I tak jak mówisz nie ma co zagracać domu, a może ktoś kupi mi go w prezencie heheheh <nadzieja matka głupich>
Lizzy co do spakowanej torby słyszałam że warto mieć ze sobą herbatniki na małego głoda. W ogóle lekarze mówią kiedy można coś skubnąć po porodzie lub po cesarce?
Paulinka fajną masz córkę i już jaka duża jest, ładnie prezentowała rumianek

Agge ja też miałam sen tej nocy, że gdzieś rodziłam ale to nie był szpital i tak strasznie starałam się przeć aż wydawałam odgłosy, że mój mąż musiał mnie obudzić to musiało być ciekawe. Po prostu przeżywam że najprawdopodobniej będę mieć cesarkę a chciałam rodzić naturalnie i to odbija się nocą podświadomie. Za dużo powoli o tym myślimy.
Tysiakk współczuje z migreną, ja dopiero w ciąży zrozumiałam co to jest. Chociaż na świeżym powietrzu było mi zawsze lepiej, pisałam to nie raz ale polecam drzemkę i smarowanie skroni i czoła amolem:) Fajna jest taka chłodna ulga, chwilowa ale dobre i to
Zancik też powoli noce stają się dla mnie ciężkie, najgorszy jest moment zasypiania. W lipcu macie sporo ważnych dat, może córka urodzi się w którąś z nich. U mnie ja mam urodziny 27.07 więc może i my będziemy mieli dwie okazje w jednym dniu.