- Otrzymane podziękowania: 114
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
Lusek pyszne rzeczy mniam mniam No zgadza się urodziny mam 1 lipca no wrzucę fotki ubranek są i większe i mniejsze Ale jeszcze mam dostać ubranka od koleżanki
Paulinkaaa piękny brzuś Zazdroszczę Ci,że tak nie biegasz siku ja w dzień może i nie tak dużo ale w nocy maskra Jak Ty to zrobiłaś,że zmieściłaś się w małą torbę??weż nam tu zdradz sekret U nie jak narazie rozstępów niw widzę,ale za to zauważyłam popękane naczynka na brzuchu Zrób małej fotkę i nam tu pokaż A w tych przedszkolach to żarty sobie robią normalnie ja jestem przeciwna np.temu żeby dziecko szło wcześniej do szkoły w dupach sie im przewraca wymyślają co mogą
Agge piękna pościel
Marysia ja dopiero będe miała na paciorkowca ale ile sie czeka to nie wiem Moja babcia Basia Dlatego mała na drugie będzie miała Basia
Tysiiiak jak tam?
Wrzucam ubranka i brzucha z dziś
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
Ewela no właśnie, przeraża mnie myśl że to już i poród się może zacząć w każdej chwili pyszny obiadek masz, ja właśnie zjadłam zupę ogórkową i zaraz będę miała młode ziemniaczki z rybką smażoną Ja już mam wszystko oprócz poduszeczki i kołderki do łóżeczka, ale to mały problem jeszcze zdążę kupić. łóżeczko ładnie się prezentuje
zancik u mnie też chłodno. Śliczne te ubranka i brzuszek też
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Napiszę co zapakowałam
Dla mamy:
-1x podkłady Bella
-2x podkłady na łóżko
-2x majtki wielorazowe
-12x wkładki laktacyjne
-1x stanik do karmienia
-2x koszula do karmienia
-1x kapcie
-1x klapki do kąpieli
-1x maść maltan
-1x ręcznik duży, -1x ręcznik mały
-kosmetyki (lactacyd, pasta do zębów, szczoteczka, żel pod prysznic, krem do twarzy
Dla dziecka
-2x czapeczki
-1x skarpetki
-2x body długi rękaw
-1x body krótki rękaw
-2x śpioszki
-1x pajacyk
-2x pieluchy flanelowe, -2x pieluchy tetrowe
-1x kocyk
1 paczka pampersów (28szt), chusteczki mokre, (krem na odparzenia, płyn do kąpieli- wzięłam takie małe próbki), smoczek
Odpuściłam rożek ( bo za ciepło poza tym przy pierwszym dziecku była zawinięta tylko parę godz po urodzeniu więc dla mnie zbędny), ręcznik (pytanie czy będą kąpać dziecko, moje było wycierane po kąpieli pieluchą tetrową a na drugi dzień dowieźli mi ręcznik),
Agge jak ja bym chciała być już w tym tygodniu co ty
Ewela ładne łóżeczko podoba mi się bardzo ten baldachim ale ja zrezygnowałam z tego
Zancik ja 1 lipca mam wizytę brzuszek ładny ja też jestem przeciwna żeby takie małe dzieci szły do szkoły ale co zrobisz :/ u nas w kraju dążą do tego aby jak najszybciej zacząć i jak najszybciej pójść do pracy żeby podatki płacić
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
a szczotkę do włosów jakoś myjecie przed pierwszym zastosowaniem nożyczki do paznokci dziecka?
Kurczę Paulinka tyle rzeczy zmieściłaś a taka mała torba, mogłabyś spakować nas wszystkie!! Ja to dla dziecka nie potrzebuje nic do porodu, a dla siebie tylko podstawowe rzeczy typu piżama, pasta do zebów itp. Zabieram jednak te wszystkie rzeczy jak wkładki, majtki siatkowe itp bo nigdy nic nie wiadomo gdzie ostatecznie wyląduje z porodem a lepiej mieć niż prosić
Zancik cudne ubranka szczególnie sukienki, dla dziewczynek są takie rewelacyjne ciuszki. To nowe czy tez upolowałaś od rodziny?
Agge, Zancik, Paulinka dziękuje za miłe słowa o łóżeczku. Baldachim to było moje marzenie, może nie do końca praktyczne ale chciałam mieć i już
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Zancik tobie wrocily zaparcia a u mnie przeciwnie w polaczeniu z hemoroidem to jest nieciekawie ;( piekne ciuszki dla ksiezniczki u nas straszy deszczem wiec siedzimy w domku
Paulinka super brzuszek ja tez sie stresuje juz tym bolem porodowym po tych przepowiadajacych niektorych...
Mnie dzis juz lepiej. Jakos tak n8e jest mi duszno, brzuch miekki i brak skurczy:)
Aaa ja planuje wyparzyc laktator i butelke i smoczek przy Kubie przydal mi sie w szpitalu
- paulinkaaa2202
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewela od rodzinki te ciuszki a witamine Da kupiłam bo nie dawno kolezanka rodziła w tym szpitalu co ja i mowiła,zebym odrazu kupiła witamine D w kapsułkach dla niemowlat kurcze dobre pytanie zadałas i ja się do niego przyłaczam tez tak mam,ze jak sobie cos ubzduram to tak musi byc
Tysiiiak ja przez jakis czas mialam luzne stolce tylko teraz zaparcia wrocily czopki nie pomagaja??mówisz zeby zakupic laktator??
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Paulinka u nas w szpitalu nie trzeba żadnych kosmetyków dla dzidzi dają maść do pupy taką co sami robią i to jest najlepsza maść na świecie
Żancik ja mam ręczny laktator TT i mi się bardzo przydał ale wiem, że jest to kwestia indywidualna i nie każda mama używa No ja się puki co spakowałam w taką torbę mniej więcej co Paulinka ale brakuje tam jeszcze klapek x2 i pewnie kilku rzeczy
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zaczekam także z tą witaminą D i K
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
a w drugą torbę dla dziecka 2 czapeczki, 1 skarpetki, 3x body, 2x śpioszki, 1 pajacyk, 6 pieluch tetrowych, paczka pampersów, chusteczki, krem i ledwo rożek wcisnęłam, jest na liście więc wezmę.. chciałabym się zmieścić w jedną torbę, bo już czuję, że będę głupio wyglądała taka obładowana jakbym na wczasy jechała :/ ale nie ma szans.
Spokojnie, niedługo będziesz na tym etapie co ja
Ja też na razie laktatora nie kupuję, będzie potrzeba to się dokupi
Wiecie co, w niedzielę się ważyłam i było 56,5kg, w poniedziałek u położnej było 58, a teraz się zważyłam i jest 59,3... :O jak to możliwe w ogóle?! w szoku jestem
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Tysiiiak- dzieki za odpowiedź to poczekam do jutro i wtedy się przejdę po te wyniki.
Paulinkaa2202 – piękny brzusio, co do filmu fabuła niczym się nie różni od wcześniejszych wersji, mimo że trwa 2h to szybko mi zleciało więc chyba mnie nie nudził Widzę że masz w spisie maść maltan, używasz jej już teraz?? Bo słyszałam że warto smarować nawet 2 miesiące przed porodem żeby zahartować sutki (cokolwiek to oznacza), ja mam maść 10 g i nią smaruje, ale jakoś nie systematycznie, a do szpitala biorę duży krem 40 g.
Ewela007- piękne łóżeczko, i ten baldachim… super tak poza tym to mam chyba taki sam kolor ścian ale w sypialni jagodowe lato czy jakoś tak farba się nazywała Co do tego czy mam wszystko gotowe to wydaje mi się że z tych podstawowych i najważniejszych rzeczy to mam ale… nie mam jeszcze pokoju dla dziecka i niestety nie zdążymy go zrobić na razie jest tam zbiorowisko wszystkiego od gruzu, po płytki z kuchni i inne śmieci. Tymczasem Mała będzie miała zrobiony kącik w salonie, który mąż i teściu dzień w dzień robią żeby zdążyć na czas Trochę to śmieszne bo mam wszystko w pudełkach a nie mam gdzie tego rozpakować.
Zancik- a jest prawdopodobne że Twoje dzieciątko zrobi ci prezent na urodziny i się urodzi 1 lipca?? Czy nic się na to nie zapowiada bo z suwaczka widzę że końcówka lipca.
Jejku ja to ostatnio się wzruszam za często… śliczne te ubranka a to wdzianko jeansowe i różowe butki- rewelacja!! A mini bluza z adidasa – bomba jejku coś czuję że zaraz się poryczę… Czy Twój brzusio ma wystający pępek, uroczo wielkościowo przypomina mi mój brzusio.
Agge – co do pakowania torby, to mi koleżanki powiedziały żeby mężowi przygotować reklamówkę i tam włożyć podkłady poporodowe, podpaski i wkładki laktacyjne, a do torby zabrać tylko po parę sztuk- o wiele więcej miejsca się robi a mąż i tak będzie co chwila odwiedzał a i o ręczniku też powiedziały żeby zabrać 1 i jak po porodzie się umyjesz to niech mąż przywiezie świeży. Mi położne powiedziały że ani tych podkładów nie muszę mieć ani tych WIELKICH podpasek bo szpital zapewnia ale i tak mężowi przygotuję taką torbę, bo jeśli będę musiała się prosić to wolę mieć swoje.
No dziwne z tą wagą ale całkiem możliwe, więcej zjadłaś dużo wypiłaś i może organizm jeszcze tego nie wydalił… ehh 59 kg kiedy to było… piękne czasy ale po porodzie wezmę się w garść i wrócę do formy
A ja dziś mam dzień lenia... wstaję z łóżka tylko żeby pójść do toalety albo do kuchni po coś do jedzenia a sterta prasowania czeka... możę się zmobilizuję i poprasuję chociaż troszkę
Mąż mi właśnie uświadomił że za miesiac będziemy już w 3!! Normalnie nie wierzę ale ten czas zleciał!! Za chwilę będą się sypać posty o narodzinach, a potem zdjątka naszych Maluszków
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- agnieszka1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lizzy urodziłaś ? Kurka u Ciebie już zaraz 39tc to i tak już niedługo do finiszu
Lusek my tutaj żadnych imprez nie robimy ale już tam akurat wypadną imieniny starszej,więc specjalnie powiem,że na nie zapraszam a co jego brat też w maju akurat wychodzą jego syna imieniny i niby majówka a coś trzeba dać dla tego dzieciaka. Zobaczą ile to kasy to urodziny to imieniny to coś tam,ale co robili w tamtym roku jak miał rok od małego uczą to my też zaczniemy balować się rozumiem jak dorośli obchodzą,ale dla dziecka od małego tak hmmm chyba,że coś się zmieniło.
Tysiiak może masz problem z opróżnianiem?
zancik oj chyba masz tak samo jak ja ze starszą,choć płakać mies przed terminem jak nie mogłam na siebie nic włożyć współczuję o jej a jeszcze tyle czasu Ci zostało do terminu, kup sobie wygodne klapki czy japonki.
Aga [/b napisałam poważnie nawet ja tak nie trzymałam jak urodziłam pierwsze dziecko
agge śliczna pościel
Marysia miałam wizytę 23.05 i robiony posiew a dziś lekarz powiedział,że wystawiono 27.05
Paulinka nistety nie pomogę,bo moja jeszcze mała,ale już nie chce myśleć czy u nas też jakieś książki nie wymagają w przedszkolu. masakra ile kasy heh
Brzuszek śliczny piłka duża
Ewela śliczne łóżeczko ach też bym chciała takie,ale w sumie mi baldachim nigdy się nie podobał,bo to dla mnie tylko ozdoba tego wszystkiego a tyle kosztuje co innego jak się dostanie to już trudno.
A ja wiecie,że w tamtych nie miałam rozstępu żadnego na brzuchu dopiero tam po parciach po porodzie,ale to normalne i mi znikały a teraz wielka masakra.
Ja dopiero przygotowania mam jestem w tyle ze wszystkim
zancik śliczne ubranka dostałaś piękne zawsze to koszta odchodzą i brzunio piękny