BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987205 przez zancik
Hej mamuski :) Dziś pogoda jak dla mnie rewelacyjna chłodno fajnie :) Znowu zaparcia wróciły :( :( :(

Lusek pyszne rzeczy mniam mniam :) No zgadza się urodziny mam 1 lipca ;) no wrzucę fotki ubranek są i większe i mniejsze ;) Ale jeszcze mam dostać ubranka od koleżanki ;)

Paulinkaaa piękny brzuś :) Zazdroszczę Ci,że tak nie biegasz siku ja w dzień może i nie tak dużo ale w nocy maskra :( Jak Ty to zrobiłaś,że zmieściłaś się w małą torbę??weż nam tu zdradz sekret :P ;) U nie jak narazie rozstępów niw widzę,ale za to zauważyłam popękane naczynka na brzuchu :( Zrób małej fotkę i nam tu pokaż :) A w tych przedszkolach to żarty sobie robią normalnie ja jestem przeciwna np.temu żeby dziecko szło wcześniej do szkoły w dupach sie im przewraca wymyślają co mogą :angry: :angry: :angry:

Agge piękna pościel :)

Marysia ja dopiero będe miała na paciorkowca ale ile sie czeka to nie wiem :( Moja babcia Basia :) Dlatego mała na drugie będzie miała Basia :laugh: ;)

Tysiiiak jak tam?

Wrzucam ubranka i brzucha z dziś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #987212 przez agge
Paulinka też mam coś podobnego, strasznie mnie boli jak chodzę, też mnie tak ciśnie... Duży brzuszek masz :)

Ewela no właśnie, przeraża mnie myśl że to już i poród się może zacząć w każdej chwili :D pyszny obiadek masz, ja właśnie zjadłam zupę ogórkową i zaraz będę miała młode ziemniaczki z rybką smażoną :) Ja już mam wszystko oprócz poduszeczki i kołderki do łóżeczka, ale to mały problem :) jeszcze zdążę kupić. łóżeczko ładnie się prezentuje :)

zancik u mnie też chłodno. Śliczne te ubranka i brzuszek też :)

9 lata 6 miesiąc temu #987220 przez zancik
Ewela ślicznie łóżeczko wygląda :) :) Oj też mi się marzy taki kosz ale teraz to nawet nie ma takiej opcji bo nawet nie mam gdzie postawić :( Ja muszę kupić jeszcze ze dwa prześcieradła a i rolet do auta też nie mam.Wczoraj kupiłam tamtum rose i witaminę D dla małej a tak to chyba już wszystko mam,ale pewna na 100 % nie jestem ;)

9 lata 6 miesiąc temu #987222 przez paulinkaaa2202

Napiszę co zapakowałam
Dla mamy:
-1x podkłady Bella
-2x podkłady na łóżko
-2x majtki wielorazowe
-12x wkładki laktacyjne
-1x stanik do karmienia
-2x koszula do karmienia
-1x kapcie
-1x klapki do kąpieli
-1x maść maltan
-1x ręcznik duży, -1x ręcznik mały
-kosmetyki (lactacyd, pasta do zębów, szczoteczka, żel pod prysznic, krem do twarzy

Dla dziecka
-2x czapeczki
-1x skarpetki
-2x body długi rękaw
-1x body krótki rękaw
-2x śpioszki
-1x pajacyk
-2x pieluchy flanelowe, -2x pieluchy tetrowe
-1x kocyk
1 paczka pampersów (28szt), chusteczki mokre, (krem na odparzenia, płyn do kąpieli- wzięłam takie małe próbki), smoczek

Odpuściłam rożek ( bo za ciepło poza tym przy pierwszym dziecku była zawinięta tylko parę godz po urodzeniu więc dla mnie zbędny), ręcznik (pytanie czy będą kąpać dziecko, moje było wycierane po kąpieli pieluchą tetrową a na drugi dzień dowieźli mi ręcznik),

Agge jak ja bym chciała być już w tym tygodniu co ty :)

Ewela ładne łóżeczko podoba mi się bardzo ten baldachim ale ja zrezygnowałam z tego :)

Zancik ja 1 lipca mam wizytę :) brzuszek ładny :) ja też jestem przeciwna żeby takie małe dzieci szły do szkoły ale co zrobisz :/ u nas w kraju dążą do tego aby jak najszybciej zacząć i jak najszybciej pójść do pracy żeby podatki płacić
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #987227 przez ewela007
ja nie wiem co z ta witaminą D i K mam nadzieję że powiedzą mi w szpitalu albo na wizycie może w piątek zapytam bo nie wiem co robić czy juz mam to kupić.
a szczotkę do włosów jakoś myjecie przed pierwszym zastosowaniem nożyczki do paznokci dziecka?
Kurczę Paulinka tyle rzeczy zmieściłaś a taka mała torba, mogłabyś spakować nas wszystkie!! Ja to dla dziecka nie potrzebuje nic do porodu, a dla siebie tylko podstawowe rzeczy typu piżama, pasta do zebów itp. Zabieram jednak te wszystkie rzeczy jak wkładki, majtki siatkowe itp bo nigdy nic nie wiadomo gdzie ostatecznie wyląduje z porodem a lepiej mieć niż prosić
Zancik cudne ubranka szczególnie sukienki, dla dziewczynek są takie rewelacyjne ciuszki. To nowe czy tez upolowałaś od rodziny?
Agge, Zancik, Paulinka dziękuje za miłe słowa o łóżeczku. Baldachim to było moje marzenie, może nie do końca praktyczne ale chciałam mieć i już

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987228 przez tysiiiak
Ewela super lozeczko wystrojone czeka na maluszka ;) ja tez juz wiekszosc mam ;) wlasnie od rana sie zabieram do spakowania torby ale ciagle cos innego jest do zrobienia bo troche prania sie uzbieralo do poskladania a tu troche do prania i tak ogarniam.

Zancik tobie wrocily zaparcia a u mnie przeciwnie :( w polaczeniu z hemoroidem to jest nieciekawie ;( piekne ciuszki dla ksiezniczki ;) u nas straszy deszczem wiec siedzimy w domku :)

Paulinka super brzuszek :) ja tez sie stresuje juz tym bolem porodowym po tych przepowiadajacych niektorych...

Mnie dzis juz lepiej. Jakos tak n8e jest mi duszno, brzuch miekki i brak skurczy:)
Aaa ja planuje wyparzyc laktator i butelke i smoczek :) przy Kubie przydal mi sie w szpitalu :)

9 lata 6 miesiąc temu #987231 przez paulinkaaa2202
Ja widziałam że teraz jest fajny zestaw witamina D i K razem z takim dozownikiem i chyba takie kupie

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #987235 przez malutkamilka
My jak wychodziłyśmy ze szpitala to dostałyśmy receptę co kupić i jak podawać

9 lata 6 miesiąc temu #987239 przez zancik
Paulinkaa no masz troche głębsza torbe od mojej moze bym sie upchnela :laugh: :laugh: to masz wizyte w moje urodziny ;) a masz racje z tymi podatkami i do tego jeszcze tyle trzeba tyrac do emerytury :( :(

Ewela od rodzinki te ciuszki :) a witamine Da kupiłam bo nie dawno kolezanka rodziła w tym szpitalu co ja i mowiła,zebym odrazu kupiła witamine D w kapsułkach dla niemowlat :) kurcze dobre pytanie zadałas i ja się do niego przyłaczam ;) tez tak mam,ze jak sobie cos ubzduram to tak musi byc :laugh: ;)

Tysiiiak ja przez jakis czas mialam luzne stolce tylko teraz zaparcia wrocily :( czopki nie pomagaja??mówisz zeby zakupic laktator??

9 lata 6 miesiąc temu #987245 przez tysiiiak
Wit K i D podaje się od 8 doby życia więc do szpitala nie będzie potrzebna :) Wit K podaje się jak się karmi piersią a jeżeli mm to tylko wit D na wypisie ze szpitala wszystko będzie :)
Paulinka u nas w szpitalu nie trzeba żadnych kosmetyków dla dzidzi :) dają maść do pupy taką co sami robią :) i to jest najlepsza maść na świecie :)
Żancik ja mam ręczny laktator TT i mi się bardzo przydał ale wiem, że jest to kwestia indywidualna i nie każda mama używa :) No ja się puki co spakowałam w taką torbę mniej więcej co Paulinka ale brakuje tam jeszcze klapek x2 :) i pewnie kilku rzeczy :P

9 lata 6 miesiąc temu #987296 przez ewela007
Laktator można zakupić później jak okaże się że są jakieś problemy z karmieniem, można też wypożyczyć w szpitalu. Ręczny jest nie drogi.
Zaczekam także z tą witaminą D i K

9 lata 6 miesiąc temu #987311 przez agge
Paulinka pojemną jakąś masz tą torbę... ;) ja zapakowałam w jedną dla siebie 2x podkłady bella, 2x majtki wielorazowe, 5x jednorazowe, 12xwkładki laktacyjne,1 stanik do karmienia,2 koszule,1 kapcie, kosmetyczkę i jeszcze tam muszę wcisnąć ręczniki..
a w drugą torbę dla dziecka 2 czapeczki, 1 skarpetki, 3x body, 2x śpioszki, 1 pajacyk, 6 pieluch tetrowych, paczka pampersów, chusteczki, krem i ledwo rożek wcisnęłam, jest na liście więc wezmę.. chciałabym się zmieścić w jedną torbę, bo już czuję, że będę głupio wyglądała taka obładowana jakbym na wczasy jechała :/ ale nie ma szans.
Spokojnie, niedługo będziesz na tym etapie co ja :D
Ja też na razie laktatora nie kupuję, będzie potrzeba to się dokupi :)
Wiecie co, w niedzielę się ważyłam i było 56,5kg, w poniedziałek u położnej było 58, a teraz się zważyłam i jest 59,3... :O jak to możliwe w ogóle?! w szoku jestem :D

9 lata 6 miesiąc temu #987331 przez Marysia87
hej,
Tysiiiak- dzieki za odpowiedź to poczekam do jutro i wtedy się przejdę po te wyniki.

Paulinkaa2202 – piękny brzusio, co do filmu fabuła niczym się nie różni od wcześniejszych wersji, mimo że trwa 2h to szybko mi zleciało więc chyba mnie nie nudził :) Widzę że masz w spisie maść maltan, używasz jej już teraz?? Bo słyszałam że warto smarować nawet 2 miesiące przed porodem żeby zahartować sutki (cokolwiek to oznacza), ja mam maść 10 g i nią smaruje, ale jakoś nie systematycznie, a do szpitala biorę duży krem 40 g.

Ewela007- piękne łóżeczko, i ten baldachim… super :cheer: tak poza tym to mam chyba taki sam kolor ścian ale w sypialni jagodowe lato czy jakoś tak farba się nazywała :cheer: Co do tego czy mam wszystko gotowe to wydaje mi się że z tych podstawowych i najważniejszych rzeczy to mam ale… nie mam jeszcze pokoju dla dziecka i niestety nie zdążymy go zrobić :( na razie jest tam zbiorowisko wszystkiego od gruzu, po płytki z kuchni i inne śmieci. Tymczasem Mała będzie miała zrobiony kącik w salonie, który mąż i teściu dzień w dzień robią żeby zdążyć na czas :lol: Trochę to śmieszne bo mam wszystko w pudełkach a nie mam gdzie tego rozpakować.

Zancik- a jest prawdopodobne że Twoje dzieciątko zrobi ci prezent na urodziny i się urodzi 1 lipca?? Czy nic się na to nie zapowiada bo z suwaczka widzę że końcówka lipca.
Jejku ja to ostatnio się wzruszam za często… śliczne te ubranka a to wdzianko jeansowe i różowe butki- rewelacja!! A mini bluza z adidasa – bomba :laugh: jejku coś czuję że zaraz się poryczę… Czy Twój brzusio ma wystający pępek, uroczo :woohoo: wielkościowo przypomina mi mój brzusio.

Agge – co do pakowania torby, to mi koleżanki powiedziały żeby mężowi przygotować reklamówkę i tam włożyć podkłady poporodowe, podpaski i wkładki laktacyjne, a do torby zabrać tylko po parę sztuk- o wiele więcej miejsca się robi a mąż i tak będzie co chwila odwiedzał :lol: a i o ręczniku też powiedziały żeby zabrać 1 i jak po porodzie się umyjesz to niech mąż przywiezie świeży. Mi położne powiedziały że ani tych podkładów nie muszę mieć ani tych WIELKICH podpasek bo szpital zapewnia ale i tak mężowi przygotuję taką torbę, bo jeśli będę musiała się prosić to wolę mieć swoje.
No dziwne z tą wagą ale całkiem możliwe, więcej zjadłaś dużo wypiłaś i może organizm jeszcze tego nie wydalił… ehh 59 kg kiedy to było… piękne czasy ale po porodzie wezmę się w garść i wrócę do formy :lol:

A ja dziś mam dzień lenia... wstaję z łóżka tylko żeby pójść do toalety albo do kuchni po coś do jedzenia :) a sterta prasowania czeka... możę się zmobilizuję i poprasuję chociaż troszkę :woohoo:
Mąż mi właśnie uświadomił że za miesiac będziemy już w 3!! Normalnie nie wierzę ale ten czas zleciał!! Za chwilę będą się sypać posty o narodzinach, a potem zdjątka naszych Maluszków :)

9 lata 6 miesiąc temu #987345 przez agge
Marysia u mnie w domu rodzinnym też mialam pokój w kolorze jagodowe lato, połączone z jakimś niebieskim :D spróbuję jeszcze raz spróbować z tą torbą, może się uda jednak zmieścić jakoś a resztę do reklamówki.. wygodniej by było.. zobaczymy :) może faktycznie przez to, że tyle zjadłam :D Ja codziennie mam dzień lenia! :D

9 lata 6 miesiąc temu #987346 przez agnieszka1
Witamy się :)

Lizzy urodziłaś ? Kurka u Ciebie już zaraz 39tc to i tak już niedługo do finiszu

Lusek my tutaj żadnych imprez nie robimy :( ale już tam akurat wypadną imieniny starszej,więc specjalnie powiem,że na nie zapraszam a co jego brat też w maju akurat wychodzą jego syna imieniny i niby majówka a coś trzeba dać dla tego dzieciaka. Zobaczą ile to kasy to urodziny to imieniny to coś tam,ale co robili w tamtym roku jak miał rok od małego uczą to my też zaczniemy balować się :) rozumiem jak dorośli obchodzą,ale dla dziecka od małego tak hmmm chyba,że coś się zmieniło.

Tysiiak może masz problem z opróżnianiem?

zancik oj chyba masz tak samo jak ja ze starszą,choć płakać mies przed terminem jak nie mogłam na siebie nic włożyć :( współczuję o jej a jeszcze tyle czasu Ci zostało do terminu, kup sobie wygodne klapki czy japonki.

Aga [/b napisałam poważnie :) nawet ja tak nie trzymałam jak urodziłam pierwsze dziecko :laugh:

agge śliczna pościel

Marysia miałam wizytę 23.05 i robiony posiew a dziś lekarz powiedział,że wystawiono 27.05

Paulinka nistety nie pomogę,bo moja jeszcze mała,ale już nie chce myśleć czy u nas też jakieś książki nie wymagają w przedszkolu. masakra ile kasy heh
Brzuszek śliczny piłka duża ;)

Ewela śliczne łóżeczko ach też bym chciała takie,ale w sumie mi baldachim nigdy się nie podobał,bo to dla mnie tylko ozdoba tego wszystkiego a tyle kosztuje co innego jak się dostanie to już trudno.
A ja wiecie,że w tamtych nie miałam rozstępu żadnego na brzuchu dopiero tam po parciach po porodzie,ale to normalne i mi znikały a teraz wielka masakra.
Ja dopiero przygotowania mam :) jestem w tyle ze wszystkim

zancik śliczne ubranka dostałaś piękne zawsze to koszta odchodzą i brzunio piękny :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka