BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 6 miesiąc temu #986796 przez Lizzy
Hej!
Agnieszka - gratulacje!!!!!!!!

Ja po wizycie. W sumie mogę urodzić w każdej chwili jak i przenosić. Rozwarcie zrobiło się trochę większe, no i nabawiłam się anemii. Jeżeli nie urodzę to za 2 tyg kolejna wizyta. Mam nadzieję, że do tego czasu urodzę.

Marysia - Zośka miała 2300g na początku maja, więc teraz nie chcę już wiedzieć ile. Chociaż dziś lekarka stwierdziła, że będzie mniejsza niż Hania. Oby!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #986813 przez agge
Agnieszka śliczny brzuch :)
Marysia fajnie, że u Was tak mało rzeczy wymagają do szpitala. Ja mam dwie pełne torby, masakra... jak się wtarabanię do szpitala z tymi bagażami to mnie wyśmieją, będę wyglądała jak do podróży a nie do porodu :P no ale nie ma opcji, żeby zmieścić w jedną torbę to wszystko.
Lizzy no to teraz czekamy... :) Ty na pewno wcześniej urodzisz, jak rozwarcie masz coraz to większe :)

9 lata 6 miesiąc temu #986864 przez Lusek
Hejko Kobitki :)
Jestem dzisiaj rano widzę że u was się sporo dzieje i fajnie.
Ja wczoraj miałam gości-imieniny itp. Rano zakupy, potem niby małe gotowanie no i trochę posiedzieli ale rodzice są na tyle kumaci że wyszli szybciej a reszta siedziała :unsure: No potem M mi pomógł w sumie sam wszystko powrzucał do zmywarki, ja już siły nie miałam :dry: :unsure: masakra.Stopy mnie bolały nogi dupcia, dłonie w sumie to wszystko,aż same łzy mi leciały :S :pinch: ehhh :unsure: a dziś pierdziele odpoczywam i się regeneruję :) ;). Już nie chce myśleć co będzie na urodziny ;) ja się nie nadaje na razie do robienia imprez ale cóż :dry: może coś M wymyśli, bo coś tam wspominał :) ale kurde nawet małe coś do jedzenia zrobić czy zamówić to i tak trzeba podać :unsure: :S
No dobra trochę i ja pomarudziłam :)

agge tylko w nałóg nie wpadnij z tego piscia hehe :) ;)
Fajnie że GBS jest ujemny :) a to ciśnienie to może z pogody się wzięło co ??:)

AgusiaKRK no tak jak popatrzyłam od razu na wasze zdjęcie to mi się skojarzyło :P ;) ale to dobrze że się uśmiałaś może te obawy zniknęły :) ;)

Lizzy Tykaj tykaj powoli :) gorzej jak dzwonek zadzwoni i się zacznie :)
Eee to dobrze że będzie mniejsza od Hani ;) :P tylko pytanie o ile mniejsza hehe :) :P ? żartuję hihi :cheer:

Tysiiiak ale ten Kubuś spryciarz haha :) wpakował się do was :P no to się wyspaliście hihi :)
A co do wyjazdu M to zobacz co będzie po wizycie :) Jak tam Twoje przykre dolegliwości zeszły-są jakieś maści dość dobre słyszałam. :)

charmingcandy nie mogę tego linka otworzyć, a poza tym to się nie przejmuj zobaczysz kto tam mieszka w brzusiu :) ;) spokojnie :) Przecież tak do końca to nie ważne i tak będziesz kochać :) tzn kochasz :) ja np. dowiedziałam się w 33/34 tc ciąży płeć lokatora w sumie lokatorki :) więc luzzziiiiikkk tak jak dziewczyny pisały :)

agnieszka1 GRATULACJE !!!!! A tym że rodzice tak zareagowali może byli w szoku :huh: co ??? więc się nie przejmuj i głowa do góry a no i zacznij się pakować :) ;) hihihihi :P ;) no i chodu...... do swojego domku :) :P :silly: super super a potem rodzonko ;) :)
Brzusio ekstra super super :) taka piłka z przodu :cheer: Rewelka :)

Marysia87 Fajnie że już wybrałaś szpital :) i wiesz co i jak :) . Fajowskie masz imię dla córci chciałam Ci powiedzieć :) też tak bym nadał swojej ale moja mama ma tak na imię :) ;) Moja Malwinka ważyła ostatnio 1870kg po USG bardziej dokładniejszym to bym 33/34 tc a i mnie doktorka pocieszyła że jestem drobną osobą i co chce rodzić duże dzieci , mówiła a jak będzie to się okaże hehe :cheer: ;)

A jeszcze powiem wam że mnie wczoraj upolowała sąsiadka i mówi czy może się zapytać czy będzie nowy obywatel nowy sąsiad a ja że tak sąsiadka będzie. A ona to Gratulacje -ale polowaliśmy na Panią cały tydzień żeby dojrzeć czy na pewno ten brzusio jest hehe :cheer: :) uśmiałam się że polowali na mnie hihi :) ;) ale powiem wam że miło się zrobiło he :)

Buziaki i do później :) ;)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 6 miesiąc temu #986880 przez tysiiiak
Hejka :)

Mnie pół nocy męczyły skurcze przepowiadające... tzn nie były jakoś baaardzo bolesne ale po prostu mnie niepokoiły i przez to spać nie mogłam no ale jakoś wkońcu zasnełam :)
Dziś już jestem po labolatorium i już kawałek przeszłam i brzuch twardy... Do tego duszno mi i słabo... to chyba to ciśnienie jakieś nie teges bo wczoraj to już wogóle taka wypluta się czułam :/
Czas chyba spakować tą torbe do szpitala :P brakuje mi pampersów i stanika miękkiego do karmienia ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #986881 przez agge
Lusek może faktycznie z pogody :P miła ta sąsiadka. U mnie w rodzinnej wsi jest taka plotkara okropna, ostatnio moją mamę dopadła w sklepie i się z nią wykłócała, żeby mama się przyznała że została babcią. Bo ona wie lepiej, że termin miałam na maj haha :P i to jeszcze przy ludziach :)

Tysiak Ty uważaj na siebie, bo jeszcze trochę wcześnie na poród :P Pakuj, pakuj torbę :)

Wczoraj przyjechała pościel ;) w końcu się ochłodziło, ale wczoraj się wybrałam do sklepu i mnie okropna ulewa zlapała, to już nie było fajne :D
Ja to już w ogóle się do chodzenia gdzieś dalej nie nadaję, nawet jak leżę i się lekko ruszę to mnie spojenie łonowe tak boli, że to dramat.. A mała się rozpycha i chyba mi na jakiś nerw uciska, bo mnie co chwila coś łupie w plecach :P

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #986919 przez zancik
Hey :) Ostatnio nie miałam jakos czasu żeby zajrzeć.W piątek i w sobotę była u nas burza i lało fajnie bo troszke inne powietrze się zrobiło :) :) Dzis pogoda też spoko bo chłodno :) :) Wstałam rano i poszłam do fryzjera podciąć troszkę włosy bo już odrosły :) Mam już dość nocy coraz to gorzej tak mnie boli i prawy i lewy bok,że jak chodzę to nawet odczuwam :( :( Do tego siku wstaję czesto w nocy no szlak mnie chyba trafi do 30 lipca :( :(Stopy puchną :( :( W sobotę mama wyjezdza do sanatorium wraca dopiero 15 lipca :( Cała niedzielę spędziłam u mojej chrzestnej fajnie bo siedziałyśmy sobie na dworzu i dostałam jeszcze ciuszki :) Wczoraj cały dzień u teściowej siedziałam bo już marudziła,że jej nie odwiedzam :P

Lusek super sobie odpoczęłas :) Bardzo ładne imiona mam sąsiadkę Malwine :) Tośka cały czas szaleje ;) O imienieny to Wszystkiego Najlepszego :kiss: :kiss: :kiss: Ja też nie długo mam urodziny,ale nie zamierzam nic szykować :P Udana ta sąsiadka :laugh: :laugh:

AgusiaKrk ślicznie wyglądacie :) :kiss:

Tysiiiak no troszkę strach tak samemu zostać w domku bo to różnie jest a jeszcze jak skurcze w nocy miałas B) Dobrze,że w czwartek masz wizytę to się dowiesz co jest grane ;) Fajnie,że będziesz miała taki mini plac zabaw dla dzieci :) Ja chciałam spakować torbę w sobotę ale okazało się,że mam za mała torbe praktycznie w nią wejdzie sama chemia a gdzie reszta? :( Ciocia ma mi pożyczyć torbe :) Współczuję Chemoroid :( Oby czopki pomogły :kiss: Mi dziś też jakoś słabo i mdli mnie takie ciężkie powietrze jest jakieś :(

Agge uważaj na siebie.Super,że z mała wszystko ok :) O to masz wizytę 3 dni przede mna i Tysiiiakiem :) No chyba ,że się rozpakujesz ;) I jak fajna pościel??

Agnieszka cieszę się i Gratki :kiss: :kiss: :kiss: A rodzice pewnie udają,że ich to nie rusza ;) Brzuś piękny :) :) :)

Marysia super,że szpital wybrany :) U nas w szpitalu dla maluszka trzeba miec tylko 2 pieluchy tetrowe i 24 szt.pampersów ;) A wagą Basi się nie przejmuj i tak nigdy dzidzia nie wazy tyle ile gin mówi bo to tylko przypuszczalna waga ;)

Lizzy :woohoo: to czekamy na rozwój sytuacji :kiss: Tez miałam anemię,ale po lekach na szczęscie wszystko wróciło do normy ;)
Podziękowania: Lusek

9 lata 6 miesiąc temu #986997 przez agge
zancik to fajnie weekend spędziłas :) Pościel ładnie wygląda, jeszcze jej nie rozpakowałam :D

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987025 przez AgusiaKRK
Wreszcie udało mi się zebrać, żeby odpisać!

Lizzy, Tysiiak, No to troszkę mnie zmartwiłyście, że piersi po karmieniu będą mniej jędrne, ale cóż, jeśli to cena macierzyństwa, to już się na to dobrowolnie zgodziłam i nie ma co płakać;) Najwyżej jakiś push up będzie w grze ;)

Lizzy, no prawda, że duży?? :) Cieszę się, że ktoś to wreszcie zauważył hehe, bo reakcja znajomych na zdjęcia jest: ojej, ale malutki! A ja im mówię: malutki to był jak się urodził, a teraz już jest całkiem duży ;)

Tysiiiak, jak tam skurcze? Pakuj już pakuj torbę do szpitala, będziesz spokojniejsza jak wszystko będzie gotowe, ale lepiej niech berbeć malutki jeszcze trochę posiedzi u mamusi.

Agge, pokaż nam nową pościel :)

Agnieszka, jak się czujesz, jutro wizyta? Kiedy przeprowadzka? Jeju, ale to będzie super, rodzinka na swoim, nie ma to jak u siebie! :) Mówisz, źe dobrze trzymam Frania? Z ust doświadczonej mamy to ogromny komplement! :) Bo mi się ciągle zdaje, że może coś nie tak robię, bo się nie znam, a nie mam mamy ani żadnej rodziny na miejscu i musimy się zdać na siebie. Powiem Ci, że jesteś bardzo zgrabna! Super figurka i tylko przyczepiona piłeczka z przodu, jak do reklamy :)

Marysia, fajnie że szpital już wybrany! Położna ma rację, że na poród gorszą koszulę, ale na drugi dzień weź sobie ładną, żebyś się czuła zadbaną młodą mamą, będzie Ci przyjemniej :) Bardzo ładną wagę ma już Twoja Basia, będzie silna, zdrowa dziewczynka :)

Lusek, samych wspaniałości z okazji imienin!!! To jak masz na imię, co? Obstawiam Jolę :) www.kalendarzswiat.pl/15_czerwca/ To się biedna umęczyłaś z gotowaniem w taki upał… Bardzo dobrze, że dziś wypoczywasz! A co dobrego ugotowałaś?
Do nas dziadkowie Frania przyjeżdżają całą czwórką w sobotę pierwszy raz zobaczyć swojego pierwszego na świecie wnusia i się zastanawiam, czym ich ugościć, jestem otwarta na pomysły :)

Zancik, fajnie że byłaś u fryzjera, będzie piękny fryz na powitanie maleństwa :)

Cieszę się, że zdjęcie się Wam podobało, już niedługo będę czekać za zdjęcia Waszych bobasków :)
Podziękowania: Lusek

9 lata 6 miesiąc temu #987027 przez agge
Agusia wstawiaj częściej zdjęcia Frania, my chętnie się nim pozachwycamy ;)
Wstawiam zdj pościeli, jeszcze w opakowaniu :D
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #987043 przez Lusek
Hejko :)
Dzisiaj jakiś dramat normalnie cały dzień odpoczywania i kimania dłonie mnie bolą chyba od tej pracy wczorajszej no ale kwiatki jeszcze dziś zasadziłam :) ;) żeby nie więdły a resztę dokupię żeby już wszystko było to co zaplanowałam :)
M wrócił z pracy i się do mnie położył i w sumie kimaliśmy w sypialni ,ehhh co za pogoda :unsure:

tysiiak pakuj pakuj torbę :) ale na poród to się jeszcze nie gotuj ;)
Oby pomogły te czopki :)
A te przepowiadające skurcze to nieciekawie i całą noc tak hymmm :whistle: :S słabo :S ważne że później już zasnęłaś.
Powiem ci że jak długo powalczę to też twardnieje mi brzusior :blink: :S strasznie mnie to irytuje bo tak jak mówisz człowiek się denerwuje. :unsure:
Ale będzie wszystko oki :)

agge uważaj na siebie :) bo Ty też powoli zaczynasz tykać jak bombka :) ;)
pościel superowa ;) :P :)

Zancik Dzięki wielkie za życzonka :)
Fajnie że znalazłaś czas na odpisanie co u was :) ,
Ooooo to super spędzony weekend fryzjer,ciocia i dostałaś jeszcze ciuszki dla Tosi Bosko -a chociaż pochwal się paroma, chętnie obejrzę w sumie każda z nas obejrzy :P ;)
a no masz jakoś w lipcu urodzinki jakoś na początku chyba co ???? Co mi tam świta w głowie ;) :)

AgusiaKRK Dziękuję za życzenia :) a no tak mam na imię Jola hehe :P rzadkie imię ale jest he :) B)
No ja dużo nie robiłam bo akurat w jednym miesiacu mam imieniny i urodziny i tak wiesz każdy przychodzi to trzeba coś zrobić :)
zrobiłam papryki czerwone faszerowane -przepis:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

a też zrobiłam : kuchnialidla.pl/product/zapiekana-bagietka-ze-szpinakiem

Też smaczne farszu mi zostało sporo i zrobiłam do zwykłych bułek też super ;) :)

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 6 miesiąc temu #987099 przez Marysia87
hello

Lusek – moja mama też ma na imię Basia ale mąż wybrał imię mi się bardzo podoba, mam nadzieję że córka mi wybaczy że babcia ma tak na imię :P eh ci sąsiedzi hehe fajna historia

Tysiak- oj pakuj torbę jak już czujesz skurcze przepowiadające… bo kto wie kiedy nadejdzie TA chwila, chociaż oby jak najdłużej w brzuszku! ja od czasu do czasu czuję skurcze ale nie są one systematyczne, a na wizycie lekarz mi powiedział że nic nie wskazuję że urodzę w najbliższym czasie więc tymi skurczami się nie przejmuje.

Agge- przecudna pościel, ja mam taki motyw z misiami na pieluszkach flanelowych :lol: ale cudne są te rzeczy dla Naszych Maluszków

AgusiaKRK- faktycznie przyda mi się koszula druga :) hehe co bym na golasa nie leżała... oj coś widzę że mój mąż będzie co chwila po coś wracał do domu bo czegoś nie będę miała :)

Ja dzisiaj byłam w kinie na Jurassic Park :laugh: bałam się czy wytrzymam bo chodzę siku co chwila ale dałam radę, nawet Basia bardzo nie protestowała na głośne dźwięki, no ale parę kopniaków w żebra było :)
Miałyście już badanie na paciorkowca?? Wiecie może po ilu dniach są wyniki, bo lekarz mi zlecił to badanie ale w laboratorium przy szpitalu , i oczywiście zapomniałam spytać kiedy są wyniki a dodzwonić się tam nie idzie :(

Miłej nocki życzę wszystkim Mamusią.

9 lata 6 miesiąc temu #987104 przez agge
Marysia moja mama też Basia :D Oj tak, wszystkie te rzeczy dla dzieci są przesłodkie. Ja już miałam badanie na paciorkowca, tylko że moje wyniki trafiają prosto do lekarza, na każdej kolejnej wizycie już mam :)

Lusek smacznie wyglądają te bagietki :)

9 lata 6 miesiąc temu #987113 przez tysiiiak
Aaaaa Lusek zapomnialam ci odp.:p ide od razu na rok macierzynskiego 80% platne ;)

Agge super posciel ;) urocza :)

Marysia na paciorkowca ok 3 dni sie czeka ;) jak to przyszpitalna przychodnia to oni raczej w szpitalach maja swoje labolatoria i szybciej to idzie :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #987150 przez paulinkaaa2202
Hej dziewczynki :) trochę się nie oddzywałam ale paskudnie się czuję ;( strasznie mnie boli jak chodzę i jeżdżę samochodem no masakra nie potrafię nawet nazwać tego bólu tak mnie ciśnie że chodzę jak kaczka i to z wielkim trudem na szczęście nie chodzę co chwilę sikać więc raczej marne szanse że mała się obniżyła ....
Wczoraj robiłam tak porządki że spakowałam torbę do szpitala :D i wiecie co jestem w szoku zmieściłam się w małą torbę i to rzeczy dla siebie i dla dziecka :D nie wiem jak to zrobiłam ale nie szalałam z rzeczami zawsze można dowieźć :)

A mnie dzisiaj po 5 rano złapały dwa skurcze chyba przepowiadające były straszne bolesne i tak mi stwardniał brzuch i poczułam przedsmak tego wszystkiego i zaczynam sie bać :(

Jeszcze ostatnio zauważyłam jeden rozstęp na brzuchu i się załamałam :( w I ciąży na brzuchu nic nie miałam tylko na udach biodrach i pośladkach jakby tego było mało ehhh to smarowanie gówno daję za przeproszeniem :/

Już się nie mogę doczekać dzisiaj w przedszkolu jest Dzień Rodziny ( dzień mamy i taty) i zakończenie roku :) moja mała będzie rumiankiem :)

W ogóle ostatnio byliśmy na zebraniu w sprawie zerówki Judyta idzie już do szkoły bo nie ma miejsca w przedszkolu i dostaliśmy taką długą listę że masakra co kupić chyba na głowę upadli i oczywiście musimy zakupić książki dla pięciolatków koszt ok. 120 zł + podręcznik do religii + te wszystkie akcesoria do szkoły. Jeszcze się wkurzyłam bo mają zajęcia zagwarantowane tylko do 12.30... później świetlica ale oczywiście jest ograniczona ilość miejsc i pierwszeństwo mają dzieci których obydwoje rodziców pracuję i tu moje pytanie czy ktoś się orientuję. Ja mam umowę tylko do dnia porodu czyli jak urodzę automatycznie nie jestem zatrudniona w danej firmie i zus może mi wypisać zaświadczenie że pobieram zasiłek macierzyński ale czy to wystarczy? nie wiem co robić nie ukrywam że mi bardziej na rękę jak Judyta jest dłużej w przedszkolu ona lubi dzieci nie nudzi się w domu a ja odpocznę tym bardziej jak maluszek się urodzi

Tysiak nie szalej to jeszcze nie twoja kolej :)

Agge pościel słodka :)

Marysia i jak film? mój M chce go obejrzeć choć ja za takimi filmami nie przepadam :/

Mój brzuszek 34 tydzień

Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #987199 przez ewela007
hej Laseczki i ja melduje się na forum, ostatnio byłam tu w sobotę ale od tego czasu mamy takie zamieszanie w domu z różnymi sprawami że na nic czasu nie było. Do tego Nasi przyjaciele przyjechali na kilka dni z Anglii i strasznie chcieliśmy spędzić ze sobą czas, tak więc był grill i domowej roboty pizza heheh. Dostaliśmy od nich w prezencie sesję zdjęciową z noworodkiem heh zaskoczyli nas i jesteśmy im za to bardzo wdzięczni.

Agge fajna pościel, zdecydowałaś się jak widzę na zieloną, bardzo ładna i ja tez mam z motywem misi:) 38 tydzień to brzmi jak koniec ciąży, jakoś tak strasznie, że to już i że możesz urodzić w każdej chwili. Ja dopiero co przyzwyczaiłam się do tego że mam brzuch a tu zaraz będzie dziecko.
Agusia KRK wszystkiego dobrego z okazji imienin. Przecudne te zdjęcie z Franiem na balkonie, tak fajnie naświetlone jak z filmów z lat 70, kojarzy mi się także z Włochami, balkonami na starych kamienicach i takie pastelowe kolorki, super wyglądacie oboje
Tysiak ja bym pościła chłopaków aby trochę rzeczy potrzebnych zrobili przy domku. Jeszcze jesteś w 33 tygodniu ciąży więc nic nie powinno się zdarzyć. Poza tym są telefony, można się zorganizować. A przez 4 dni tez odpoczniesz sobie, bez gotowania obiadków tylko błogie lenistwo. No ale sama musisz zdecydować wiadomo wiesz najlepiej jak się czujesz i czy możesz se na to pozwolić.

mówiąc o obiadach to ja teraz zajadam się młodymi ziemniaczkami z koperkiem a do tego robię sobie chłodnik lub sałatę z rzodkiewką i śmietaną, o mamo jakie to jest jedzenie pychaaa!!

Agnieszka 1 no ja spodziewałam się jakiejś większej reakcji ze strony rodziców ale to prawda że są w takim szoku że jeszcze to do nich nie dotarło, że macie takie szczęście i idziecie na swoje a nie na stancje czy gdzieś tak. Pewnie po jednym czy dwóch dniach poruszą ten temat. Zgrabnie wyglądasz na zdjęciach taka dupeczka malutka i tylko brzusio rośnie, bardzo ładnie.
Paulinka tak to jest z tymi rozstępami ja miałam je zawsze, pod kolanami, na udach i biodrach. Na brzuchu póki co nie mam ale pewnie wszystko przede mną. Nie martw się więc tym. Brzusio tez super, ładnie wyglądasz w dwu paku.
Tysiak Lusek ja tez idę na roczny macierzyński, na 80%

Laski czy już macie wszystko gotowe na przyjście małego członka rodziny? mi został zakup kilku kosmetyków, pampersów, klapek do szpitala i roletek na okna w samochodzie. Resztę chyba mam ale sama do końca nie jestem pewna. Czy na wszelki wypadek wyparzacie z jedną butelkę i laktator wcześniej aby w razie czego były gotowe do wykorzystania?
Ja będąc ostatnio w hurtowni widziałam przecudowny kosz Mojżesza, normalnie mam go ciągle przed oczami. Nie kupuję go bo w sumie nie jest mi potrzebny, mam łóżeczko w sypialni, na dole mam wózek i będę miała jeszcze leżaczek bujaczek. No ale taki kosz to moje marzenie ahh może przy kolejnym dziecku.
A teraz wstawiam zdjęcia łóżeczka naszego syneczka
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka