- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Luska no kuruję, kuruję bo już nie mogę się doczekać jak znowu pójdzie ale w sumie to nawet dobrze, że jej jeszcze nie puściłam bo dziś sklepowa mówiła, że ponoć jakieś biegunki w przedszkolu mają dzieci, to chociaż tego unikniemy. Ale myślę, ze w czwartek już ją poślę. I jak załatwiłaś sprawę z wózkiem??
Kasia widzę, że Wy jesteście takimi samymi fanatykami grilla jak my
A pochwalę Wam się jeszcze mamy w Szkocji bardzo dobrych znajomych i ciocia ostatnio poszalała na tamtejszym bazarku i obkupiła trochę naszą Zosię, spójrzcie jakie cudeńka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Poszlabym gdzieś na grilla! Nie tylko na jedzenie z grilla ale ta cała wiosenna atmosfera:)
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
nat19 weż lepiej L jak wspomniała natinka, ja noszę normalnie 75C i teraz jeszcze jakoś ale już ledwo co mieszcze w normalny stanik.Teraz mam 76 cm pod biustem i 92 cm w biuście. I jak pisałam wcześniej M była idealna po urodzeniu teraz góra jest mi taka na styk ale za to pod biustem ciasna,choć górę dobrze trzyma.Przyszła L i w zasadzie w obwodzie pod biustem nie ma różnicy dalej jest mi dość ciasno (pewnie dlatego że brzuszek mam już dość duży , wysoko i we wszystkim mi już ciasno) Góra ma za to jeszcze duży zapas,szeleczki tak mocno nie trzymają,no ale wszystko się jeszcze powiększy po urodzeniu.Więc zostawiam też i tą L. Będą na zmianę.
wiewiorka ja szlafroczek biorę z tego względu że w poprzedniej nie mialam cienkego tylko gruby i wolałabym już być w samej koszuli niż grzać się w takim a był upalny lipiec. Brakowało mi własnie jakiegoś cienkiego ,bo do toalety miałam kawałek drogi przez korytarz a jak niekomfortowo mi było przejść tam gdy zdarzyły się jakieś "przecieki" po porodzie. Wszystko zależy czy ma się toaletę w pokoju czy na korytarzu,bo wtedy też bym się bez niego obyła. Puszczam fotki w realu rozmiar M, tylko modelka trochę już pękata bo 1,5 miesiąca zostało
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cP...id=6328&%3CosCsid%3E ten bomba mi się prowadziło w obu wersjach super amortyzacja jak dla mnie ;p
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=3347&%3CosCsid%3E spacerówka super, ale wymiarami gondoli się martwię bo malutka jest ;o podobno i tak gondole zmienia się na spacerówkę już od 6msc ;o
3kiwi.pl/product-pol-38548-STOKKE-R-XPLO...WOZEK-3W1-BROWN.html ten chyba jest najdroższy ma amortyzacje na całej długości stelaża i wgl ale cena powala mnie trochę ;p aczkolwiek mój S. stwierdził, że spokojnie, bylebym wybrała jakiś w końcu ;p
dobrze, Oliwcia odpocznie w domu ;p a tak jeszcze by te biegunke załapała ;o
o nie, toć to cudeńka ! mała Oliwcia Ci pomagała zdjęcia robić ;p i te opaski ;o aaaa …. Cudo.
Lusek – co do kremu to mi S. pokupował ale mnie zapachy drażniły pierwsze 3-4msc, a jak to ustało i akurat tamte o przyjemniejszym zapachu mi się skończyły, to wróciłam do tego pierwszego. Na razie spoko i ma inną konsystencje taką gęstą max. To był pierwszy jaki stosowałam www.aptekagemini.pl/product/image/93916/..._rozstepom_150ml.jpg . a teraz jak mi mdłości na zapachy ustały to korzystam z tego powerlook.pl/data/gfx/pictures/large/1/7/8171_1.jpg i teraz akurat już też mi się kończy. ;p ja Wam powiem, że smaruję tylko brzuch cały piersi i z tyłu na plecach, uda – tyłek nie .. ;p
tysiak - no co Ty, że aż tyle czasu! ;o no to zdziwko złapałam niezłe ;p ja poszłabym na grilla dla jedzenia hahah ;p tak mnie ciągnie do kiełbaski z grilla, zostałam zaproszona na majówkę do znajomej akurat tam skąd pochodzę, ale kurde nie wiem jak to wyjdzie ;p
kasiorek – super, że te glukoze dobrze zniosłaś ;p ja mam stracha przed jej powtarzaniem tak max nie chce ;o dobrze że synek już lepiej Osz aż tyle tych badań jeszcze mnie czeka ;o
Kasia – exactly! To takie słodkie, że aż niewiarygodne ;p no, ale samej mi się troszke nudzi ;p a jak jest to mnie męczy hahaha ;p ostatnio w ogóle jakaś bardziej rozdrażniona jestem i wkurza mnie wiele dupereli dosłownie ;p typu nie wyniósł szklanki od razu albo zostawił koszulkę od piżamy na szafce no dosłownie pierdy ;p a tak się gotuję w środku że szok ;p wow aktywny dzień !
Izek – życie ratujesz ;p dzięki! W takim razie biorę M i L. ;p ale Ty szczuplutko wyglądasz! ;o
Ja cały Day się opierniczałam dosłownie – łóżko, śmiej żelki i mnie nie było ;p
W ogóle taka napuchnięta się czuję, jakbym nie miała czym oddychać albo objadla się max ;p a chodzę wiecznie głodna i tylko bym ostatnio coś jadła więc muszę się pilnować ;p bo a to żelki a to ciasteczka a to czekoladke, ale jakby nie było w domu to bym tego nie jadła, a S. tylko przyłazi z pracy i „koooochanie kupiłem Ci coś dobrego” ;p i dzisiaj z rana mówię „śmiej żelki zostaw, ale te ciastka zabieraj mi stąd ;p”. bo tak o zjem sobie jabłuszko albo banana albo jogurt naturalny zmiksuje sobie z jakimś owocem, a tak to się słodyczami objadam a wcześniej na słodycze bleeeeeeee. Tylko pomidorówka i pomidorówka ;p
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- czajusiątko
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Tysiak na pewno w tę sobotę też będziemy grillować, więc zapraszam
Nat te małe rączki na zdjęciu to nie Oliwki, tylko jej najbliższej przyjaciółki ubranka są jeszcze w Szkocji co do wózków to mi się bardzo podobają te zaokrąglone na dole gondole, więc pierwszy wpadł mi w oko. ten drogi tez fajny, tylko jak dla mnie cena odstraszająca i kosz na zakupy wydaje się być w ogóle nie praktyczny. Oj z tym rozdrażnieniem to dosłownie jakbym o sobie czytała
- roxi1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzisiaj mam zamiar zrobić krem brokułowy, ostatnio brokuły bym wpierdzielała od 3 dni ;p za to mój S. mówi „znowu brokuły, nie możesz zrobić pomidorowego” ;p a mi się pomidorówka i kremy pomidorowe już objadły chyba do końca życia ;p
Zauważyłam już regularne cykle ruchów na zasadzie rano-po południu-wieczorek i jak jem. Tak to spokojniutka jest w innych momentach ;p
Tysiiak spokojnie ;p to tylko na razie wózki upatrzone a po wypróbowaniu każdego najlepiej szczerze mówiąc mi się camarelo prowadzi ;p chociaż za pierwszym razem byłam napalona na xlandera czy Stokke do momentu pojeżdżenia nimi po sklepie ;p właśnie, chodzi, że te gondole są takie malutkie 75cm to standard a camarelo carera ma 85! ;p wow ;p i jest taki lżejszy jak dla mnie ;p
Czajusiątko – właśnie, też się tych w gondolach zakochałam takie inne są ;p i można trochę kołysać w tych gondolach jak mają dół wyprofilowany odpowiednio ;p jeszcze tako, czy tutek mają fajne gondole ;p
Roxi – trzymam kciuki za wyniki
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
czajusiatko Jakie cudne te rzeczy <3 a te opaski to cudo! w sam raz na Małą Księżniczkę Ale moim sercem chyba najbardziej zawładnęła ta dżinsowa sukienusia:D
izek Jaka pękata?:O Rewelacyjnie wyglądasz! i tylko piłeczka z przodu! Superowo:)
natten najdroższy wózek rewelacja ale jak zobaczyłam cenę to aż naleśnika z wrażenia wyplułam Mi też apetyt ostatnio nieźle dopisuje! Ale tłumacze sobie ,że to Hania chce a nie ja buahaha
roxi daj znac jak już bedziesz znała wyniki
Wrzucam zdjęcia kilku rzeczy z ogroma które dostałam od przyjaciółki w spadku
Dzisiaj wogóle wstałam po 6 bo u nas w lidlu była wybrzedaż magazynowa i poduszka taka długa 140/40 była za 15zł :O i poleciałam z bratem, a tłumy takie dzikie że masakra! Rzeczy normalnie latały w powietrzu:O Ale na szczęście udało mi się dorwać tą poduchę i wrzucam fotę Jestem zachwycona! 15zł to jak za darmo:O
Później pojeździłam z przyjaciółką po urzędach żeby przypilnować jej córeczki jak będzie załatwiać a teraz już wylądowałam w domu i zabieram się za ogarnianie
Miłego dnia!
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
magiczna - wiem, też takiego szoka zarąbałam ;p za te cene samochód kupisz ;p dobry-niedobry ale kupisz hahaha a tu tylko wózeczek ;p poducha świetna ;p akurat Ci się max przyda ;p a ciuszki cudneeeeee!;p
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
czajusiątko oooo to dobrze że jeszcze małej nie puściłaś bo by jakieś problemy żołądkowe miała, lepiej uniknąć. Słyszałam że w ogóle panuje grypa żołądkowa, więc lepiej i my unikajmy skupiska ludzi. Tak wzięłam męża pod pachę do auta i zawiozłam pod sklep. Przymierzyłam wózek, stelaż, bazę do isofixa zobaczyłam foteliki co i jak. I powiem że utargowałam cenę z gościem taką jak z netu czyli 2400zł (Cały wózek+ fotelik maxi cosi cabrio fix+ adaptery do wózka+ baza family fix) powiedział że czeka się od 3tyg-4tyg max. więc powiedziałam że przyjadę i zamówię na początku maja. A no i zaliczka 200zł. Więc po weekendzie majowym jestem umówiona na spisanie umowy. Stelaż wszedł mi do bagażnika ale musiałam kółka rozmontować, no w tym modelu moim (camarello carera) są rozmontowywane, mąż trochę poprzekładał gondolę, spacerówkę tyłem przodem posprawdzał czy łatwo będzie dla mnie to wszystko montować. Teraz nie za bardzo chce dźwigać więc on ćwiczył.Ale najważniejsze że podobało się jemu więc jest OKI .
Perełki które masz dla Zosi to superowe są, fajniusie. Jeju sporo tego masz . A ta sukienusia jest przepiękna , tą którą trzymają małe rączki chyba Oliwki ??? Bardzo Fajna.
Jak się dowiem co będzie u Nas to też dokupię sukienki albo coś fajnego dla chłopca. Bo na razie mam tylko uniwersalne.
Izek ale fajny ten szlafroczek. Super . A jaki brzuszek SUPERASNY. Bardzo ładnie wygląda
nat19 o to sobie luknę na linki dzięki bardzo. No może jakiś jeszcze wypróbuje. NO ja smaruję uda, brzuch boki no i pupę.Coś czytałam że rozstępy mogą być dziedziczne czyli jeśli np Twoja mama miała to masz większą tendencję do rozstępów. Nie wiem na ile w tym prawdy. Ale trzeba trochę zadbać o siebie a co hihi a z moja Mamą zrobię wywiad hihi . NO zachcianki wróciły hehe dobrze jedz jedz nie żałuj sobie. Ja ostatnio wcinam kaktusy(lody) tak bardzo mi smakują
Ten pierwszy link to mój typ tzn Moja wersja którą zamówię tylko z tym co wyżej napisałam (z całym zestawem). Ma dużą gondolę i naprawdę jest lekki i super jak na moje potrzeby.
Drugi link to tez fajniusi wózek .
Ale ten stokke ile kasy on kosztuje hoho
Decyzja należy do Ciebie.
natinka trzymaj się w tym śpitalu
rozxi87 o to fajnie że na badania ruszyłaś , daj znać jak wyniki. Ja też muszę teraz zrobić mocz i i krew może w piątek pojadę albo poniedziałek no zobaczę. Najbardziej to nie lubie pobierania krwi. Powodzonka.
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Magiczna Super ubranka, takie słodzaki fajnusie . Oooo fajna podusia no i jaka przystępna cena. Super super. do spania jak znalazł. Ja śpię na dużej fasoli hehe:) i trochę spycham męża z łóżka hihi
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam wózek Tako Jumper Gt i ciężki jest jak diabli
U nas dziś piękna pogoda byliśmy już dwie godzinki na placu. Kubuś się wyszalał a teraz śpi a ja mam chwilkę dla siebie
O tak zaczynam się ostatnio czuć
- Lusek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do wózków to ja choruje na mutys igo. Z mojego pierwszego wózka nie jestem zadowolona. Umeczyłam się. Ja ogólnie wychodze z założenia ale to dopiero jak doświadczenia nabrałam, że lepiej wydać wiecej na wózek, kupić droższy a poźniej go sprzedać. Teraz mam tutek i za chiny go nie sprzedam. Ani on ładny ani dobry. Parasolkę mam maclarena i gdby nie drugie dziecko to raz dwa bym go sprzedała na allegro