BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 11 miesiąc temu #977128 przez Lusek
meridika super że wyniki tej glikozy dobre :P ;) fajnie nie trzeba powtarzać tego dziadostwa :laugh: . No na łowy koniecznie bo teraz są fajne przeceny z np 75zł na 34zł na 32zł i wyhaczyłam, polecam polecam :laugh: .Nie no ja też miałam do tej pory 75B czasami 75C zależy jaka firma. a teraz klopas 75C miseczki dobre są ale rozstaw właśnie jest zły. No właśnie o to mi chodziło czy na ostatnią tą haftkę zapinasz czyli 1 jak się zaczynają :) tak właśnie jest prawidłowo jak mi kiedyś brafiterki mówiły :) B) kurde zazdroszczę bo kicha to ja będę musiała jakiś badziew kupić biały, czarny albo beż a nieziemsko mi się podoba ten biustonosz :laugh: Nic Ci już nie urośnie i będziesz karmić w nim :) :) FAJNIE NA PRAWDĘ :)
Tak jak tysiiiak pisała że to nie działa ten gaz , ja tak słyszałam.Szwagierka rodziła też z tym gazem to mówi że tak słabo....ale zajęła się tym i tak nie panikowała :) kurcze ja chyba jednak zzo chcę tyle piszecie o tych bólach :laugh:
Wstaw fote zegara
nat19 może że tak powiem źle została pobrana próbka (a umyłaś się przed pobraniem) sorky że tak prosto z mostu. Miałam podobnie z rozpędu poszłam prosto do toalety i też wyszły cuda na kiju, zrobiłam na 2 dzień i wszystko wyszło oki (no i ten 2 raz poszłam najpierw po nocy umyć sprzęt, no bo siusiu się robi w nocy i bakterie się zbierają tak się dowiedziałam),więc może w porządku będzie??? Bo to aż nie możliwe że aż tyle bakterii :pinch: no i że objawów nie masz tak jak Tysiiak pisała hymmm.....a możesz powtórzyć badanie moczu, ile u was się na to czeka???

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #977158 przez 8kasia8
heloł!!!

Lusek ależ masz zgrabniutki malutki brzuszek! też fajny :)
ależ słodkie ubranka dla dzidziusia masz! no boskie po prostu!

kasiorek mojej siostry dziewczynki jak maja rytmikę w przedszkolu to też im się udziela i do domu "przynoszą", potem śpiewają i tańczą cały wieczór ;)
i jak tam mąż po wizycie?

roxi ja też mam czasem takie noce, ze obudzę się nad ranem i potem nie mogę nijak zasnąć :blink:
co do drugiego imienia to nie wiem, bo my nawet pierwszego jeszcze wybranego nie mamy ;)

tysiiiak spora kolekcja lumpkowych ciuszków!
jakaż poważna waga Twojego dzidziusia! pięknie rośnie! super, że wyniki glukozy takie wzorowe :)
no rzeczywiście to zdjęcie to chyba główka i rączki :)

agnieszkazst super, że z mała Esterą wszystko ok i że ładnie już waży :)

nat nie rozmyślaj tyle o tym porodzie, o bólu, nie oglądaj takich programów, ból i tak będzie ale z kim bym nie rozmawiała to każda mówi, że po ujrzeniu dzidziusia o całym tym bólu się zapomina :) ja się tego trzymam :) gorzej boję się komplikacji przy porodzie ale staram się wcale tak nie myśleć, przecież wszystko będzie dobrze ;)
mój mąż też nie chce ze mną iść do porodu, powiedział tak samo wprost, że nie ma zamiaru patrzeć jak będę cierpieć, ale ja liczę, że mocno nie będę i nadal staram się go namówić :)
kurcze niefajnie, że znowu masz bakterie w moczu ale skoro nic Cie nie boli, no nie wiem jak to...

meridka o nieźle Ci cycuszki urosły ;)
balerinki rzeczywiście drogie ale ładne :)
współczuje przygody z glukozą! ważne, że już masz to za sobą :)
wzorowe wyniki glukozy - super!

czajusiątko dzięki za komplement dla mojego brzuszka :)
a Twój też bardzo ładnie rośnie! śliczny i okrąglutki!

Magiczna te spodnie to te z allegro, co kiedyś Wam o nich pisałam, że zamawiam, uwielbiam w nich chodzić, leginsy zakładam tylko wtedy kiedy te się suszą, i prałam je kilkanaście razy już i nawet się kolor nie zmienił ani się nie rozciągnęły :)

wiewiorka pięknie to napisałaś! aż chce się rodzić :)

Zorya no jesteś!! super, że same dobre wieści nam tu przekazujesz! świetnie, ze z malutka Anią wszystko dobrze, wybaczam nieobecność, bo usprawiedliwienie zadowalające! wracaj do nas i bądź na bieżąco ;)

ja dziś od rana na pełnych obrotach, mało w domu byłam dlatego dopiero teraz piszę, poza tym zmęczona jestem, między 20 a 21 przespałam się i zaraz idę dalej spać i się zregenerować ;)
dobrej nocki!

9 lata 11 miesiąc temu #977203 przez ZoryaX7
Witajcie Kochane!!!

Nat19 Obydwie były ładne i rozmiarowo OK., ale w jednej nie czułam się super, więc ja odesłałam. Jak 2 razy pobierałaś mocz i wyniki takie same, a on nic nie widzi to dziwna sprawa. Co zamierzasz???

Meridka Pięknie wyszła Ci ta glukoza. Ja będę robić dopiero w połowie maja. Mi też sporo urosły i ja jestem niewysoka to mi już ciężko na kręgosłupie jest. Wróciłam na basen. Byłam aż 2 razy, ale zamierzam częściej. Najważniejsze, że zegar Ci się podoba :) Dałam radę potańczyć, ale się oszczędzałam. Młodzi byli super zadowoleni, że z tak daleka i w dodatku w moim stanie przyjechaliśmy. Nie mam na razie żadnych zdjęć, bo sami nie robiliśmy. Moja przyjaciółka miała mieć ślub w sierpniu i okazało się w kwietniu, że jest w ciąży. Termin miała na grudzień i przełożyła ślub na kolejny rok. Też nie chciała brać ślubu w ciąży i po weselu było bardzo zadowolona, że taka podjęła decyzję.. Było to kilka lat temu. Teraz ma 3 wspaniałych Dziedziczaków, w tym jedno sierpniowe ;)

8kasia8 Kasiula ja to mam wrażenie, że Ty to ciągle jesteś na wielkich obrotach. Podziwiam 

Wczoraj po załatwieniu kilka spraw wybrałam się z mężem na basen. Zadowolona wróciła, bo taka rozluźniona. Trochę się obawiam basenu, ze względu na przyplątanie się jakieś infekcji, ale dbam o siebie i jestem dobrej myśli 

Nasz Aniołek 10.11.2017 r. 9tc [*] na zawsze w moim sercu

Anulka :*

9 lata 11 miesiąc temu #977206 przez Lusek
Hejko dziewczyny.

Słonko świeci może weekend będzie piękny zobaczymy oby tak. Będzie okazja do poleniuchowania na dwórku :cheer:

8kasia8 dziękuję za komplementy na temat brzusia no i ciuszków. Jak tam wybór imienia dla maluszka już macie jakieś propozycje czy nadal w polu jak my. ;) Czy jakieś postępy wolne ale są ? :cheer:

zoryjax7 nie martw się basenem, chyba że jesteś tak bardzo podatna na bakterie. W sumie zależny od kobitki. A gdzie chodzicie na basen czyli chodzi o to czy aquapark czy jakiś hotel czy na pływacki basen. A najlepiej to unikać małych skupisk wodnych i ogromu ludzi np w ,,dżakuzi" tam to na pewno bakterii jest a tak to wiesz woda chlorowana i chyba nie ma ich aż tak mega dużo. Fajnie basen odpręża i maluszek też się wtedy dobrze czuje. My tez chodzimy na basen i się dobrze czujemy:) Powodzenia w podboju basenów :cheer:

9 lata 11 miesiąc temu #977209 przez kasiorek0310
Czesc dziewczyny jak zawsze przy kawusi dzis pogoda paskudna leje jak nie wiem a słońca zero i od razu człowiek gorzej sie czuje

tysiiiak Fajnie jak po wizycie jest wsio ok a fotka boska i faktycznie głowa od gory reke i zarys noska widac

Lusek Niestety taki urok szpitali :( Fajna ta koszulka do pływania a ciuszki boksie

meridka A to nie fajnie oby i mi bylo nie tak żle mam cytrynkę juz kupiona wiec beda sie nia posiłkować jak bedzie mi niedobrze a ide w poniedzialek :( az strach, ladne wyniki a co do zegara to jest właśnie to ze nie wszystko pisza na aukcjach jak to faktycznie wygląda

czajusiątko I jak dzisiaj jeszcze lepiej niz wczoraj a wyniki malza nie za fajne jakies bakterie mu wyszły i trzeba to leczyć na domiar złego w przedszkolu komuś wszy znaleźli wiec musimy teraz pilnować żeby do domu nie przyniósł a jzu ma dłuższe wlosy wiec dzis robimy obcinanie zeby łatwiej było przeglądy robic poza tym cos gardlo go zlapalo wstał i taka chrypę ma ze szok i mówi ze boli wiec zas cos ale mam juz te lizaki an gardło wiec będziemy sie leczyc pewno powoli bedziesz wydłużać to starczy ci na wiecej rzeczy czasu pewno niech walczy o swoje a nie da rzadzic chłopakom

nat19 Ja nie mówie ze nie kochasz ale wiesz jak weszlo to musi wyleżć teraz to nei fajnie jak nei zdarzyli naciac ja bym chciała tego uniknać i nie pęknać jak bedzie mi dane sn a to tak sie tez da ze przez szpital to nie wiedziałam to powinno by duzo łatwiej takie cos załatwić, glukoza super ale te bakteria masakra nic czeka cie leczenie i oby pomogło

ZoryaX7 Szkoda :( to koniecznie fote wrzuc jak pieknie wygladalas ta moja fajna ale na lato bardziej bym proponowała bez rękawów chlopdniej jak w tym bedzie dobrze jak po wizycie ok i kruszna tez pokaźna o to ładnie km zrobiliscie ale odwiedziny sie udaly zabawa na weselu i koniec u nas w lipcu ale nie jade na pewno za długa droga i zbyt meczaca

8kasia8 To tak jak moj synek masakra nie do ogarnięcia jest wtedy ale ja to lubie jak jest taki wesoły i śpiewa a malz ma bakterie w żołądku wiec czeka go leczenie idzie w poniedziałek do swojej doktorki to zobaczymy dokładnie co i jak o kurcze tylko nie przesadź w tych obrotach zeby nic potem nie bolalo

U nas paskudnie deszczem daje zimnawo do tego synek cos wstał i mówi ze go gardlo boli i koniec a mieli isc na basen a tak ryzykować nie będę zobaczymy czy te lizaki cud na gardło pomogą niby opinie ma dobre wiec zobaczymy ale dla takich maluchów nie ma za wiele rzeczy na bolące gardło bo niestety psiknąć sobie nie da bo go od razu naciąga ja kończę za chwile kawę trochę w domu ogarnę i koniec planów zero i właśnie mi paczka przyszła z rajstopami wiec mam juz wszystko na komunie na weekend planów brak pogoda sie zepsuła wiec moze zabierzemy małego do sali zabaw zeby sie troche pobawił ale zobaczymy jak z jego gardlem i czy sie cos nie rozwinie bardziej bo w piatek za tydzień maja wycieczkę a chcialabym zeby pojechał do żor pierwsza w życiu wycieczka z przedszkola wiec bedzie przeżycie. I dostał wierszyków moc na przedstawienie dla mamy i taty wiec znowu mamy sie czego uczyc wiec bedzie co uwiecznić tym razem zobacze jak występuje zobaczymy czy tata da rade bo zmiany nie pasują ale może wolne sie uda dostać.

Milego dnia :)

9 lata 11 miesiąc temu #977224 przez Izek
natinka ja w końcu nic nie mogłam pomierzyć bo hurtownie przenieśli mi na drugi koniec miasta, więc ja też zamawiam na allegro.
A szlafroczek przyszedł śliczny -piękne kolorki ja wzięłam mocca roz.M i mogę się lekko owinąć nawet już ze sporym brzuszkiem,fakt mógłby być odrobinę dłuższy bo sięga mi 16 cm przed kolano przy wzroście 165 ale jak pisałam wcześniej i tak zamierzam w nim latać z dłuższą koszulką pod spodem więc może być -zostaje już go nie oddam:)Jest dość cienki i z rękawem do łokcia więc idealnie na tę porę. Jeszcze raz dziękuję za linka:)

9 lata 11 miesiąc temu #977225 przez 8kasia8
heloł!!!

ja już wróciłam z miasta, załatwiłam parę najważniejszych spraw, teraz popijam kawkę i zajadam krówkę i obiad już gotuje!
nie pisałam Wam ale od soboty jesteśmy bez samochodu bo się zepsuł i mąż naprawia go sam, u moich rodziców, więc to ze szwagrem jeździ to z moim tatą i mam nadzieję, że dziś już go naprawią

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zorya fajnie macie z tym basenem, ja to nie umiem pływać i jak kiedyś chodziłam to tylko na jakuzzi i do sauny ;) jeśli o siebie dbasz to na pewno będą z tego same korzyści :)
super, że na weselu było tak przyjemnie, że dałaś radę tyle kilometrów
oj zdarzają się dni, że nie mam zajęcia ale sama zawsze sobie coś wymyśle, dobrze się czuję więc nie lubię bezczynnie siedzieć ;)
ale faktycznie ostatnio wiele spraw się nałożyło i ciągle coś jest do załatwienia ;)

Lusek typy ja swoje jakieś tam mam a mąż żadnych, na przykład na początku podobała mi się Magda, Tomek, Kuba, teraz podoba mi się jeszcze Kornelia i Konrad, ciężko mi się zdecydować, mam nadzieję, że jak dzidzia się urodzi to po prostu imię samo się do niej "przylepi" i nie będzie kłopotu ;)

kasiorek a u nas mnóstwo słońca! cieplutko na dworze i wiatr zelżał :)
tylko nie zapomnij o tej cytrynce tak jak ja zapomniałam, chociaż i tak bez niej nie było mi źle, ale jeśli Tobie się zrobi to zawsze będziesz mogła się poratować :)
oj z tymi aukcjami to czasem można się "nabrać", ja na przykład ostatnio zamawiałam takie torebki papierowe małe do zamówień z avonu i sugerowałam się zdjęciem a nie opisem a potem zdziwiona byłam, że przyszły w niebieskie romby zamiast w różowe serduszka ;)
te lizaki to moja siostra swojej średniej podaje, bo też nie chce dać sobie psiknąć i rzeczywiście pomagają :)
oby leczenie mężowi pomogło pozbyć się bakterii szybko i na dobre!
odpukać w niemalowane, na razie mnie nic nie boli, czasami tylko wieczorami jestem strasznie zmęczona i śpiąca, ale wtedy i tak jak się szybciej położę to rano szybciej się budzę, więc chyba jest ze mną wszystko w porządku ;)
dzidzia też "nie narzeka", bo daje o sobie znać, dziś rano miałam znowu przyjemność obserwować z mężem jak mi się brzuszek "zniekształca", takie to słodkie, ze tam w środku siedzi nasze maleństwo :) jeszcze tylko dobre trzy miesiące i będzie z nami :)
ja pogody nie oglądam, mama mi tylko mówiła, że i u nas ma się pogoda zepsuć ale ja tam nie wierze, ma być ładnie i koniec! liczę na grillowy weekend ;)
zdrówka dla synka! żeby mu przeszło i na wycieczkę żeby pojechał :)
i wytrwałości przy nauce wierszyków :) będziecie z Niego dumni jak będzie występować :)

idę podawać obiad i budzić męża, znowu będzie niezadowolony, bo się nie wysypia przez ten samochód ;)
miłego dnia :kiss:

9 lata 11 miesiąc temu #977235 przez wiewiorka
nat19 chodzę prywatnie do ordynatora szpitala w Piasecznie, dr Rafał Kuźlik
Izek pokaż szlafroczek

9 lata 11 miesiąc temu #977248 przez wiewiorka

9 lata 11 miesiąc temu #977272 przez Magiczna
Dziewczyny wrzucam - ja pooglądałam i jakoś mi tak lepiej się pogodzić z pierwszym rozstępem :P
loveyourlines.tumblr.com

9 lata 11 miesiąc temu #977277 przez Lusek
magiczna no nieźle ale kurcze nie stosowały żadnych kremów.... że aż tak mocno.... kurcze szok :woohoo: ojj tam nie przejmuj się ty napewno masz rozstępik mały jeden B) :cheer: ;)

roxi niezłe jaja ale im się udało wytrzymać hehe :P :laugh:

8kasia8 na prawde energia to cię rozpiera. Cały czas na obrotach i to wyskoich :P ;) super tak trzymać :)

Izek jakieś foto wrzuć tego szlafroczka

9 lata 11 miesiąc temu #977297 przez tysiiiak
KupiłaM właśnie stanik do karmienia bo moje oobecne staniki się zbuntowaly i ze wszystkich powylazily druty :/ stwstwierdziłam że nie będę kupować zwykłego tylko od razu kupię taki do karmienia i wybrałam teN www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5197104307
Teraz powinnam wziąć rozmiar 85e/F I zamówiłam 85G żeby był zapas mam nadzieję że potem nie będzie za mały ;)
Zamówiłam też buteleczke i smoczek. Kupiłam nożyczki i obcazki no i koszyczki dokupilam do trzymania pierdolek ;) tak więc powoli do przodu nie tylko z ciuszkami :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #977312 przez Izek
Dziewczyny ten szlafroczek to z linka :
allegro.pl/slodki-sexy-szlafrok-pigeon-m...4-2-i4862334185.html ,
który natinka wcześniej wrzuciła :) poza tym że mógłby być trochę dłuższy to brakuje mi w nim kieszonek, ale i tak fajny.

9 lata 11 miesiąc temu #977313 przez czajusiątko
Zorya hah, czyli dobrze mówiłam :evil: no teraz już rozumiem powód nieobecności, fajnie, że wesele udane i dałaś radę :) również czekam na zdjęcia :) ja na swoim weselu byłam w ciąży. Datę mieliśmy zaplanowaną 2 lata wcześniej na 04.08, ale w lutym dzowiedziałam się, że we wrześniu będę mamą i przesuneliśmy uroczystość o 3 miesiące wcześniej. Wtedy jakoś nie było to dla mnie męczące, ale teraz ciężko by mi było... każda ciąża inna :)

Meridka super, że wyniki takie dobre :) najważniejsze, że zegar mimo wszystko się podoba :)

Nat bardzo nieciekawe masz te wyniki :huh: ale lekarz pewnie dobierze Ci leki i zaraz wyleczy Ci tą infekcję

Lusek ja co prawda nie miałam przyjemności korzystania z tego gazu, ale moja koleżnaka go sobie chwaliła, a że poród miała długi to całą butlę wciągnęła :laugh: pewnie to indywidualna sprawa organizmu jak na niego reaguje... Wiesz co do tych rozstępów to jeżeli ktoś ma skórę z tendencją do ich to nawet najlepsze kremy nie pomogą... niestety :huh:

Kasia Ty to rzeczywiście obrotna dziewczyna jesteś :) super, że w końcu ruszyło :) to już bliżej niż dalej

Kasiorek kuzynka mi ostatnio mówiła, że u nich w szkole też pojawiły się wszy :ohmy: ponoć dobrze przy myciu głowy przepłukać włosy wodą z octem. No moja niestety też po 3 dniach w przedszkolu się pochorowała, niby tylko katar i kaszelek, ale teraz wieczorem dostała gorączki :angry:

Tysiak szalejesz z tymi zakupkami. Stanik śliczniutki :)

To ja chyba jestem jedna jedyna, która jeszcze nic nie kupiła :blink:

Roxi Ty chyba pytałaś o drugie imię. Wiesz nam przy Oliwce w ogóle nie przyszło do głowy, żeby wymyślić drugie imię i położna wielce nas zaskoczyła pytaniem jak mała już się urodziła :laugh: na szybko wymyśliliśmy Julia :)

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #977324 przez meridka
Tysiak - bardzo ładny ten stanik! Taki seksi ;)
Czajusiątko - ja też jeszcze nie mam nic dla dzidziusia... :O :P Ale czuje coraz większą presję :P Ty pewnie masz sporo po starszej córeczce rzeczy, tylko musisz uzupełnić asortyment. Sypialnia nam się już zaczęła remontować, więc myślę, że w maju zacznę kupować :)
Magiczna - jeden rozstęp? EH :P Niezła jesteś ;P Moje są niepoliczalne.. jak pojawił się pierwszy.. to strasznie panikowałam - nawet pisałam Wam wtedy na forum... Łzę uroniłam, bo to była taka pierwsza oznaka że moje ciało zmieni się nieodwracalnie ;/ Kupiłam super drogi krem i... nic to nie dało. Rozmawiałam też z lekarzem wtedy o tym, powiedział że taki mój urok i trzeba się z tym pogodzić. Kobiety z jasną karnacją, którym brakuje pigmentu mają większe skłonności niestety... Nigdy wcześniej drastycznie nie tyłam ani nie traciłam na wadze - góra 2-3 kg... W sumie piersi mi tylko tak szybko urosły - na szczęście na brzuchu ani na pupie ani śladu.. ODPUKAĆ! cóż jakoś będę musiała z tym żyć :) W sumie jak mam stanik to nie widać - więc nie jest tak źle. A jak już nie będą takie czerwone to może w ogóle nie będzie tak bardzo widać...
Izek / Natinka - bardzo ładny ten szlafrok :) ja w sumie nie chodze za bardzo w szlafrokach... mój ostatni szlafrok miałam jak miałam może 10 lat :D taki dziecięcy jeszcze :) Myślicie że w szpitalu wypada mieć szlafrok jakiś ? Tak sobie myślę, że i tak go zbytnio później nie wykorzystam... a raczej będzie ciepło w sierpniu... :>

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka