- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
czajusiątko - super brzuszek!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Nat ja bym Ci radziła po prostu zaprzestać oglądania tych porodów, a jak Ci ktoś będzie chciał opowiadać o swoim to pięknie podziękuj i powiedz, że niedługo sama się dowiesz jak to wygląda
- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Świadomość nie ja pierwsza nie ostatnia musi podzialac

- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Trochę nadrobię zaległości...bo mnie nie było pół dnia bo z fasolą się basenowaliśmy w ciepłej wodzie hehe

Czajusiątko- brzysio fajniusi taka fajowska piłeczka z przodu, jest czym się chwalić

nat- jejku Ty nie oglądaj tych badziestw,, porody" to największa ściema i najgorsze przypadki tam są

kasiorek0310 no w sumie masz rację ważne że ma dobry gust a przede wszystkim swój

wiewiórka kasiorek0310 wiecie co to jakaś paranoja żeby tylko w koszulach ojjj to będą ze mną przeboje chyba w tym śpitalu.... albo przed badaniem tzn oglądaniem sprzętów będę zdejmować portki. Ja chyba zejdę w samej koszuli tam.... bo rano to nago będę spać

NO nic będę kombinować

roxi1987 no mówiłam że mały ale jak ja to mówię MAŁE jest PIĘKNE a DUŻE jest SEXI.... Twój tez piękny i w dodatku seksowny..... a tak ogólnie to fajnie że się każdy busiol różni, przynajmniej możemy sobie poogląać

meridika no pewnie że ważne że zdrowe..... tym się cieszę i czekam z niecierpliwością czy się ujawni. Bo też jak patrzę że niektóre z was już tu takie ubranka różowe , niebieskie

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Nat nie ma co za bardzo wyobrażać sobie jaki będzie Twój poród bo scenariusze mogą być naprawde różne

Ja mam wizytę na 10-tą

- natinka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Nat19 wiesz zamówiłam ten czarny co Izek polecała, a zaryzykowałam, bo wydaje się fajny, jak przyjdzie to zdam relacje

8kasia8 ja mam wzrostu 1,65 no i 50kg (teraz przybrałam 6kg od pocz ciąży), chciałabym bardzo żeby zostały te kilogramki po

Lusek bardzo lubię firmę Esotiq, mam 2 biustonosze i super się nosi, a ty to zgrabniacha jesteś, brzuś fajny

Tysiiak to nieźle szalejesz na lumpkach, ty to masz rzeczywiście dobre oko

meridka zrób zdjęcie staniczka, bo bardzo jestem ciekawa
u nas coś pochmurno, niby ciepło, ale wiatr, zaraz się biorę za segregowanie ubrań w szafie, bo coś coraz mniej tam miejsca się robi
- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14

agnieszkazst Gratuluję córeczki! I jakie ładne imię wybrałaś

LusekHej! Fajnie,że dołączyłaś do nas

czajusiatko z tą działką to nam się udało, bo jakaś starsza Pani się jej zrzekła a zarząd zdecydował ,że mamy zapłacić tylko wpisowe i opłatę roczną. Wpisowe to 300zł a opłata roczna 180zł także jak za bezcen. A fajna jest, bo dużo na niej drzew owocowych, orzech, sporo krzaczków w tym agrest także super. Altanka też jest w bardzo dobrym stanie. Także to kwestia jest tylko ogarnięcia zieleni, przycięcia żywopłotu i można się relaksować

meridka o takim na zdjęcia albumie też będę musiała pomyśleć ale już miejsce na ścianie mam zarezerwowane na zdjęcia Małej

kasiatak, zarejestrowałam się na tej stronie: www.bebiklub.pl i po jakichś 2-óch miesiącach przyszła mi paczuszka także polecam

Tamara87 Też tak miałam ,że jak tylko mnie coś zaniepokoiło to przerzucałam cały internet. Ale odkąd czuję ruchy jestem spokojniejsza. Ale za to jak Mała ma jakiś bardziej leniwy dzień to już się stresuję ,że się nie rusza... ach... macierzyństwo...

- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
natinka o rozmiarze S to ja mogę pomarzyć

kasiorek o kosztach działki pisałam do czajusiatko także zerknij proszę

Lusek super brzuszek

roxi no szlajemy, ale tak jak pisałam wyżej to była okazja więc działka trafiła nam się praktycznie za bezcen

tysiakAle świetne ciuszki! Popieram rękami i nogami zakupy! Przynajmniej jak będzie upał to nie będziesz musiała w 8-mym miesiącu z brzucholem za wszystkim latać

nat Tez się boję porodu jak cholera! Ale wychodze z założenia ,że mała już jest w brzuchu i jakoś będzie musiała z niego wyjść więc nie mam odwrotu i będę musiała jakoś przeżyc. Ze mną przy porodzie będzie Mama

tysiakPowodzenia na wizycie!

U nas piękne słonce. Co prawda wiatr trochę wieje ale zaraz wybieram się z przyjaciółką na wioche się zrelaksować trochę

- Magiczna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasiorek0310
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8

roxi1987 To fajnie jak miałaś takie lekkie miesiączki ja oby tak po porodzie zostalo bo czasem sie to zmienia ja miałam bolesne i dlugie a po porodzie sie zmieniło na krótkie i lekkie teraz boli bo sie rozciąga ale na pogodę reaguje wiem dziwne ale swędzi czasem boli na zrostach wiec nic przyjemnego ale wiesz dla waszego bezpieczeństwa nie ma wyjścia innego jak cesarka
tysiiiak Fajnie jak ci sie podoba tez a ciuszki boksie ty to masz reke ja sie dzisiaj wybieram na małe szperaninie moze cos wpychacze ale ide sama dla moich chłopaków i siebie aj tam co z tego ze na 6 miesięcy jak sie trafiła taka super koszula tez bym brala i markowa, o kurcze to już dzis ja mam za tydzień daj koniecznie znać jak po wizycie
agnieszkazst Intrygujące imie wybraliście na pewno bedzie jedyna taka w klasie albo i calej szkole

nat19 Bo dla mnie jest to niezrozumiałe ze jakos przy robieniu dziecka nie mysli sie o porodzie ze sie bedzie balo a mimo to sie robi bo dla mnie cesarka to koszmar tak jak tyssiak pisze jest sie bardziej kaleka niż po sn wiec o wiele bardzie wole sn mimo ze bół jest i tego sie nie uniknie ale do przeżycia za to cesarce wiele rzeczy ci nie wolno a jeszcze jak sie rana babrze to juz wogole poza tym jest zagrożenie przepuklina na zrostach do tego zanim zaczniesz normalnie funkcjonować w miare sie poruszać miajaja 2 doby przynajmniej ból sie zapomina ale samego porodu nie poza tym kazdy jest inny a te na filmach to sa szczególne przypadki i nie ma co ich ogladac bo bez potrzeby sie nakręcasz sama siebie poza tym zostaje blizna zrosty co tez nie sa przyjemne nie raz reaguja na pogodę bólem swędzeniem co tez nie jest komfortowe a co do sn to wole miec nacięte krocze niz peknac bo jest gorzej potem te poszarpana skore pozszywać ale wszystko zalezy od wielkosci malucha rozciągliwości skory to mów jak ktos ci chce opowiedzieć poród ze kazdy jest inny i twój nie musi wyglądać tak samo jak tej osoby co koniecznie chce ci go opisać powiem ci tak jak cie zaskoczy to nawet nie pomyślisz o strachu i bólu bo wszystko pójdzie swoim tokiem a zobaczysz swoaj kruszynkę i ból pójdzie w zapomnienie , co do położnej tez bym sie zastanawiała bo ona za bardzo nic nie zmieni tym bardziej ze bedzie obca osoba dla ciebie tam samo jak te na porodówce i czasem może wyjsc więcej zle niz dobrego z tego wszystkiego zależy jakie maja podejście w tym szpitalu gdzie chcesz rodzic do takich zewnętrznych położnych na ich oddziale
meridka To ci dobre nożyczkowe drzewko może i wyrośnie

czajusiątko Wczoraj tragedia a dzis poszedł razem z koleżanka swoja ulubiona Lena na góre do sali bez placzku i lamentu wiec chyba jakis zly dzien sie wkradł bo popołudniu juz było ok oby u ciebie bylo cały czas tak gladko i fakt powoli możesz wydłużać jej czas w przedszkolu i przyzwyczajać do dluższego przebywania tam a ty bedziesz miec wiecej czasu dla siebie i prac domowych Śliczny brzusio taki okrągły masz
Lusek Niestety u nas nawet jak po cc byłam nieplanowanym to tez koszule o piżmaie zapomnij ja tez nie lubie koszul ale coz dobrze ze to tylko 3-4 dobry i do domu niestety u nas nie bylo zmiłuj jak nie to ochrzan nawet jak na stronach szpitala tez pisze ze koszule to bys musiała z gołym za przeproszeniem tyłkiem siedzieć az sie obchód skończy bo przy lekarzu i studentach sie nie rozbierzesz
Magiczna Ale wam sie udało z ta działka super a taka działeczka z maluchem super a koszty śmieszne wiec tym bardziej byloby żal nie skorzystać wiesz czasem teoria ne idzie w parze z umysłem i przeżyciami ale nie mam wyjścia potem caly dzień mi sie to kłębi trudno jakoś muszę przeżyć wiem ze jak raz odpuszczę bedzie sie to czesciej powtarzać
U mnie planów żadnych czekam na małża bo dzis mial kolejne badania i wyniki z poprzedniego wiec zobaczymy co i jak a potem zmykam do ciucholandu poszukać czegoś dla Tymka i Nikosia i siebie może cos wychacze jakieś spodnie albo cos bo zostały mi jedne co sie mieszczę niestety poszerzam sie w nieubłaganym tempie a popołudnie zobaczymy co pogoda przyniesie
Milego dnia
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
meridka buty łatdniutkie. Mierzyłaś czy wgodne?
czajusiątko ale masz duuuuży brzuch!
Lusek lepiej jednak miej koszule. raz ze do porodu a dwa gdyby sie okazało ze bedziesz mieć cesarke to gumka w spodnaich bedzie Ci uciskała na cięcie.O spanie się nie martw. Raczej nie pośpisz w szpitalu
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

natinka no esotiq jest fajny też mam biustonosze i są fajne teraz wyszły nowe kolorowe takie do karmienia tylko trochę za duże w obwodzie dla mnie , w sumie mają dużo haftek z tyłu może uda mi się coś dobrać ale naprawdę super. Bo klasyczne czarne beżowe i białe to pasują w obwodzie bez problemu. Kurcze no te koszule to mnie przerażają ale oki żeby się lepiej czuć to zamówię te z esotiq... super były. No i te gatki poporodowe też będę mieć, żeby nie dostać ochrzanu.
Magiczna tak rusz przewietrz siebie i malucha poszalej na dzielni hehe

kasiorek0310 kurde meczą te babki z tymi koszulami ale cóz jak mus to mus .... ale że nawet po cesarce też taki wymóg to szok

wiewiórka masz rację lepiej mieć ,SPANIE mówisz się nie da hymmm

tysiiiak tylko spokojnie nie denerwuj się też ci popilnuje maluszka w dzień

Byłam w urzędzie Skarbowym i jak to urzędnicy nic nie robią a stękają

PS. A trudno ze spaniem nie oddam mojej Fasoli NIKOMU hehe

- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Czajusiątko - no to rośnie Ci typowa kobietka

Nat - Z tą prywatną położną - to wiele moich znajomych sobie chwali. Słyszałam bardzo dobre opinie, sama się nad tym zastawiam. U nas płaci się jakies 500-600 zł no i kobita jest cały poród przy Tobie. U mnie mąż jeszcze zanim zaszłam w ciążę, to mówił, że nie chce uczestniczyć w żadnych porodach

Natinka - zdjęcia nie wyślę, bo mam go na sobie, a nie chce Was straszyć moimi cycakami

Magiczna- przy obecnych cenach ziemi - to faktycznie mega interes zrobiliście z tą działką! zazdroszczę! A ścianę już też mam upatrzoną na zdjęcia Kornelka ;D
wiewiorka- buty wygodne... i ładne... eh ah oh

tysiak- nie martw się

- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-