BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2015

9 lata 8 miesiąc temu #977670 przez nat19
a któraś z Was pytała o wyprawkach, ja będę zamawiać i przez neta i kupować ;p np wózki byłam w sklepie oglądałam, ale na necie jest taniej dużo taniej, nawet z przesyłką ;p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #977671 przez roxi1987
Witam się i ja poniedziałkowo, pogoda u nas taka sobie gdyby nie silny i zimny wiatr byłoby naprawdę cudownie bo słoneczko pięknie świeci ale troszkę zimno. Mój mąż tradycyjnie mnie dziś zostawił samą na cały tydzień nawet miałam zacny plan żeby z nim się wybrać ale… za daleko gdyby to było 250 km to jeszcze a nie 500 :) więc siedzę w domku, na szczęście po jego wyjeździe szybciutko udało mi się zasnąć :) spałam do 9 potem śniadanko nawet pranie udało mi się już zrobić co prawda za namową taty ale wykorzystam ten wiatr i pewnie za 2 godzinki będzie wszystko suchutkie :) :) no i czekam na kuriera bo zakupiłam w czwartek na allegro komplet sztućców :)
tysiiiak faktycznie te smoczki są czaderskie tyle pięknych wzorów :) ale ja jestem w lepszej pozycji bo mogę wybrać we wszystkim o dwa razy więcej wzorów :) tez mam roztępy z wieku dojrzewania niestety:( najwięcej na pupie i na plecach ale tam na szczescie ich nie widze :)
meridka ja tez używam tego kremu na rozstępy Mustela, na razie jestem z niego zadowolona, do 20 tygodnia używałam tylko na noc a teraz używam dwa razy dziennie ale ty jesteś ode mnie ponad tydzień zawansowania ciązy do przodu więc kto wie czy nadal będę z niego zadowolona :) mnie też kochana te zakupy akcesoriów dla bobasów przerażają i pewnie dlatego tak odwlekam zakupy :) Dla mnie butelka była zawsze o butelką a tu okazuje się że wcale nie: ( podziałów jest masa ze względu na surowiec z jakiego sa wykonane( szkło, poliwęglan, silikon, polipropylen) , rodzaje szyjek( wąska, szeroka), no i pojemność. A dodatkowe funkcje: antykolkowa, samosterylizujaca się itd. A przecież to tylko butelka :) Ja na pewno będę dużo zakupów robić przez internet: allegro itd.
Lusek słyszłam od moich znajomych że sprawdza się krem z rossmanna na rozstępy, ja używam musteli ale wtedy sugerowałam się opiniami internetowymi jak szukałam kremów, bielendy nie używalam ale kosmetyki z tej firmy sa bardzo dobrej jakości często wykorzystywane w salonach kosmetycznych :) Tez właśnie w maju planuję zabrać się za jakieś zakupy dla moich szkrabów, oczywiście dylemat wózka nadal pozostaje czy jedno za drugim czy obok drugiego, najbardziej przeraza mnie waga tych wózków bo to zawsze jest około 18 kg puste a plus dzieci to ponad 20 kg masakra :) co do rajstop to nie wiem bo jeszcze nie nosiłam, ale dziewczyny z forum bardzo zachwalały :) a legginsy zakupiłam takie:
www.e-lady.pl/produkt/19141/legginsy-ciazowe-anabel-200den.html
Byłam w nich dwa razy jestem z nich bardzo zadowolona, ja mam bardzo nisko brzuszek i wszystko mnie uciska co pod nim ma gumkę, a te nie maja żadnej gumeczki naciąga się je na brzuszek a do tego maja długie nogawki, zawsze z leginsami miałam problem żeby 7/8 nie były a tu jest wszystko ok :) Szlafrok do szpitala zabieram, najwyżej nie będę używala :)
Magiczna u mnie z maluchami to jest tak że zależy to jak często mam dla nich czas :) bo jak mam cały dzień zabiegany to maluchy czuje rano i wieczorkiem bo wtedy mam chwile żeby się skupic na nich, ale jeśeli jest to leniwy dzień to wiercą się niesamowicie, po tym usg w tamtym tygodniu wiem jak który szkrab był ułożony ( mąż porozdzielał imiona) to każda się odmeldowywuje rano i wieczorkiem a w ciągu dnia czy tez w nocy to różnie szaleją z reguły nie w tym samym momencie :) Np. dziś mój mąż wstawał przed 5 to bobaski tez się wierciły. Ale najbardziej to się wierciły na tym badaniu II prenatalnym :) Ja chciałabym dać dzieciakom drugie imię, ja mam więc niech one też mają ale kłopot z ich wymyśleniem mamy więc jak będzie w ostatecznej wersji to się okaże :)
natinka po wizycie napisz co tam u was słychać? Jak bobasek rosnie? I co lekarz mówił? Współczuje, że musisz jeszcze myśleć o pracy ale zrobisz i będziesz miała z głowy.
kasiorek0310 biedulka z ciebie, współczuje tych zatok bo umęczysz się niesamowicie a bez leków to już w ogóle. Oby ci jak najszybciej przeszło :) Ja też wczoraj byłam fryzjerem mojego męża, co prawda przez ostatni rok chodziała zawsze do salonu ale teraz w weekend za bardzo nie miał czasu więc wyciągnęłam maszynkę i mu troszkę skróciłam włosy, na pewno nie tak profesjonalnie jak Panie w salonie ale zawsze to troszkę inaczej Trzymam kciuki za jutrzejszą glukozę oby wizyta przebiegła milej niż dzisiejsza :)
czajusiątko jak tam Oliweczka się czuje?

9 lata 8 miesiąc temu #977709 przez 8kasia8
heloł!!!!

mąż ma drugie zmiany więc witam się popołudniowo!

roxi grill był ale zjedliśmy w domu, bo jednak trochę za chłodno na przesiadywanie na dworze ;)
oj tak, mojemu to ciężko niektóre rzeczy zrozumieć i pojąć ;)
fajne zakupy, nie przejmuj się, ja zawsze tak mam, że idę po konkretną rzecz a przy okazji coś tam zawsze jeszcze kupię :)
te leginsy naprawdę wygodnie wyglądają!
zmęczenie mnie dość często dopada i z tego względu wszystko robię wolniej, chodzę, a właściwie turlam się, jak to mój Tż powiedziałby ;)

Lusek jak już przyjdzie do remontu to będę się starała oszczędzać ale ciekawe czy dam radę usiedzieć spokojnie, w końcu to takie pierwsze naprawdę nasze mieszkanie :) na pewno będę chciała jak najwięcej "pomagać", chociażby swoim gadaniem ;)
rajstopy ciążowe z gatty serdecznie polecam, bo są naprawdę świetne, nic nie uciska, nie drapie, na brzuszek mają taki szeroki pas jak spodnie ciążowe i taki jakby nadmiar materiału, który pomieści rosnący brzuszek, nie mają gumki ani ściągacza ale nie zjeżdżają, mega wygodne
jak już wcześniej pisałam, ja szlafroka nie zabieram do szpital ;)
te śpiworki to ponoć świetna sprawa, bo dzidzia lubi "ciasno" spać a pod kołderką to wiadomo, nie da się tak szczelnie otulić, moja siostra swoje w rożek zawijała dopóki dziewczynki nie zaczęły się same przekręcać w łóżeczku ;)
o to spory spacerek!

tysiiiak dobrze wiedzieć, że ten przyrząd do katarku się sprawdza :)
ehh współczuje mdłości, ja nie miałam nawet w pierwszym trymestrze ale to co wczoraj przeszłam to dziękuję bardzo i chylę czoła dla tych, które przechodzą w ten sposób ciążę :kiss:
super, że Mały daje o sobie znać!

Magiczna ja nadal smaruję się tylko oliwką tą z Babydream fur mama
super, że tak często czujesz dzidziusia!!! tylko się cieszyć! ja też tak mam, że czuje w ciągu dnia, rano, wieczorem i nawet w nocy jak się przebudzę, nie raz to nawet zasnąć mi nie pozwala tak się rozpycha ;)
co do drugiego imienia to pewnie damy ale najpierw pierwsze jakieś musimy wybrać ;) mi na drugie imię mama dała Maria, bo akurat urodziłam się w roku Maryjnym, tak mi to tłumaczy, a ja oczywiście nie wiem czym będę się sugerować ;)

kasiorek kurcze szkoda, ze z tą glukozą nie wyszło dziś! miałabyś już z głowy ;) a może Ci źle wkuła igle pielęgniarka? bo mi też tyle pobierała i potem jeszcze drugi raz po glukozie i ani nie bolało ani żadnego siniaka nie mam, teraz to nawet śaldu po ukuciu nie ma ;)
biedna, ja chyba nigdy na zatoki nie chorowałam, to nie wiem jak to jest ale Ci współczuje! oby szybko przeszło!
powiem Ci, że ja wczoraj całą niedziele i dzisiejszą noc umierałam na żołądek, nie pamiętam żebym kiedykolwiek tak źle się czuła, cały dzień przeleżałam w łóżku, nic prawie nie jadłam, pisałam Wam, że dziewczynki "przyniosły" z przedszkola biegunkę, też wymiotowały, i chyba się od nich zaraziłam, i wymiotowałam i straszne rozwolnienie miałam, dziś już jest lepiej, ale nadal żołądek mnie pobolewa, chociaż nie wymiotuję, nie mam rozwolnienia i na szczęście nie stoi mi nic w gardle
oj tak pewnie zleci, już wydaje mi się, że mało do porodu zostało a jak jeszcze z tym remontem życie tempa większego nabierze to w ogóle nie zdążę się obejrzeć jak na porodówkę będę jechać ;)
super, że synkowi lizaki pomogły i wyzdrowiał :)
o to dziś rewia mody będzie jak synek zacznie wszystko przymierzać :)
u nas dziś piękne słońce ale tak strasznie pizga, że mam wrażenie, że mi okno balkonowe wleci do pokoju, masakra!

natinka i jak tam samopoczucie? jak po wizycie? co lekarz na te Twoje bóle i twardnienie brzuszka?
trzymam kciuki żebyś się z tą oceną uporała i mogła się wreszcie zrelaksować!

nat tak ,samochód od piątku jeździ, naprawiony! więc na grilla w sobotę można było pojechać ;)
oj to się relaksuj żeby głowa przestała boleć :kiss:

idę sobie coś do jedzenia zrobić, bo wygłodniałym przez tą wczorajszą przygodę żołądkową :)
miłego!

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #977725 przez Lusek
hejko...,

roxi87 dzisiaj byłam w gatta i powiem szczerze że nie mieli legginsów tylko te rajstopy ciążowe, a babka dziwnie się na mnie patrzyła (pomijając że miała zeza) że szukam tych legginsów, aż sama się zdziwiłam. Można w normalnym sklepie gatta dostać te legginsy czy jakiś inny sklep może sprzedaje tej marki legginsy?Sama już się zakręciłam.
Jeśli chodzi o kremy to ja używam z Bielendy taki ,,SEXY MAMA " czy coś takiego właśnie z rossmana w różowej tubce. Na razie spoko jest krem i oliwka na biust biodra brzuch . Jeśli chodzi o wózki to fajny sklep u nas jest BOBO WÓZKI :http://www.bobowozki.com.pl/index.php może coś sobie upatrzysz. ja stamtąd chcę właśnie kupić cały zestaw dla siebie. Sklepy Mają również Wrocław,Katowice. Więc bliżej niż z 3miasta. Fajne np rozwiązanie jeden za drugim bo wózek jest wąski wszędzie wjedziesz no i dzieci mogą do siebie buziami siedzieć to już w późniejszym okresie (jedno jedzie tyłem 2 przodem do kierunku jazdy). Bo taki Jeden obok , drugiego to nie wszędzie dasz radę wjechać, a wiadomo że ludzie nie chcą lecieć z pomocą specjalnie. NO i taki wózek jeden za drugim chyba jest bardziej poręczniejszy. Luknij sobie na link z mężulkiem i przedyskutuj sprawę.
A powiedz mi jedno jeszcze może się nie interesujesz ale zapytam. Jesteś z Częstochowy czy już był zlot Gwiaździsty na Jasnej Górze 2015 (tzn zlot Motocyklistów)?

kasiorek Tak trzymam nadal kciuki aż do momentu jak wrócisz ja też lubię słodycze ale to był dla mnie dramat. Każda kobitka inaczej....ale dla mnie uufff bllleee :sick:

tysiiak no fajnie Dzięki za info o tym ,,Katarku" muszę to zakupić wtedy a nie ten zwykły dobrze że się podpytałam. Współczuje mdłości, wypij coś z imbirem albo zrób kanapki z sopocką i z musztardą. :P Może pomoże.

nat19 to kurde dziwne wtedy te wyniki :unsure: a lekarz na to nic, to co on ślepy jest czy co. Ale aż dziwnie bo nie masz nawet objawów (że Cię nic nie boli swędzi itp) to dobrze ale wyniki są niepokojące. :ohmy: Oby się opamiętał ten lekarz. A może jakiś inny co poradzi??

natinka zdaj relację jak tam z wami. Czy wszystko w porządku? jak wizyta? ;) :cheer:

czajusiątko
jak tam Oliwka??

8kasia8 o to dobrze tak dryguj to będzie najlepiej podczas remontu dla was ;) wiem że chce się jak najwięcej zrobić jak to gniazdko Takie Twoje, żeby było mega przytulne.... wiem coś o tym :) NO właśnie rajstopki kupię ale już dziś babka nie miała mojego rozmiaru więc przyjdę po dostawie, ale właśnie kurka leginsów babka nie miała w ogóle :( ale nic gdzieś dorwę jeszcze jakieś hehe :P No nad szlafrokiem to się zastanawiam właśnie kupować nie będę ale mam jeden i nie wiem czy spakować bo to będzie lato...Ale koszulę kupię to co polecała wiewiórka ta z esotiq ale przez neta z allegro bo taniej.NO a śpiworek to właśnie chciałam może jak dziecko będzie większe to kupie dopiero pościel a tak to nie będzie się rozkopywać i budzić.

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 8 miesiąc temu #977749 przez roxi1987

Lusek

wózeczki sobie napewno zalukam, musze sie wybrac gdzies do sklepu i pojedzic troszke nimi.
A co to zlotu to tak kochana był wlasnie w ten weekend:) i tydzien temu. Teraz podobno było wiecej osob niz w poprzednim tygodniu: www.dziennikzachodni.pl/artykul/3828885,...wy-zdjecia,id,t.html

9 lata 8 miesiąc temu #977764 przez natinka
Witajcie kochane ;)
Niestety nie odpiszę wszystkim,bo za bardzo nie mam czasu. Niestety po wizycie sprawdził się czarny scenariusz i ze łzami w oczach pakuję się do... szpitala
:( :( :(
Wyszły mi złe wyniki moczu, pojawiła się tam glukoza i to sporo, co świadczy o problemach z nerkami lub cukrzycę ciążową. Raczej obstawiam na to pierwsze, bo boli mnie też w lędźwiach, a i jako dziecko chorowałam na nerki, a od słodyczy to mnie odrzuca, ale licho wie,co to jest... W każdym razie jak czytałam na necie to obie opcje niebezpieczne dla dzieciątka :( Za bardzo nie mogę chodzić (z bólu), a zwłaszcza potej wizycie, jak mi wszystko naruszył... Trzymajcie za nas kciuki mocno, wiem, że tam nie ma neta, więc nie wiem kiedy się odezwę... Jakoś przecież muszę dać radę... dla dzieciątka...
Nat19 zamówiłabym większy rozmiarem, bo jest dość ciasny,ja zwykle noszę 75B lub C zależy od biustonosza. Miseczki się super dopasowują, więc tu nie będzie problemu,więc radzę L lub większy nawet. Ja mam M zamówiony ale chyba będę zamawiać jeszcze L, bo naprawdę wygodne.

Niech wasze maluszki rosną jak na drożdżach, do szybkiego poklikania mam nadzieję ;)

9 lata 8 miesiąc temu #977787 przez tysiiiak
Same szokujace wieści z rana :blink:

Natinka 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze :kiss: :kiss: :kiss: Będziesz pod fachowa opieką :kiss: MAm nadzieję, że ból nie będzie Ci doskwierał :* zrelaksuj się w szpitalu, poczytaj :) Może wykup jakiś akiet internetowy czy coś :)

Na lipcówkach dziewczynka powitała już swojego synusia 30/31 tc trzymajmy kciuki żeby maluszek ładnie przybierał na wadze i się rozwijał prawidłowo ;) Niewiem ile wązy i dlaczego zrobili jej cc ale leżała na obserwacji bo maluch nie przybierał dobrze w brzuszku...

9 lata 8 miesiąc temu #977792 przez nat19
Witam Was we wtorek z samego rana. Jakoś mnie mój S. obudził i już stwierdziłam, że nie będę na siłę zasypiać. Zjedliśmy razem śniadanie, ja ściągnęłam wczorajsze pranie i teraz piję herbatkę. Zaraz będę musiała się trochę ogarnąć, bo nadal jestem taka łóżkowa w seksi piżamie ;p pogoda na razie super, nie wieje, słoneczko świecie. Mój S. rano rozmawiał sobie z Amelką i mu kopniaki dawała, a On miał takąąąąąąą radoche z tego, że mu „odpowiada” na Jego zaczepki.
Nie mam jakiś super planów na dzisiaj, pewnie poprasuję, zrobię obiad i będę siedzieć sobie z książką. ;p mój S. ma 2gie zmiany więc lipa…
Natinka – trzymam za Was mocno kciuki. Na pewno będzie dobrze! Musi! zresztą będziesz pod baczną kontrolą lekarzy więc tylko pozytywne myśli! Daj znać co z Wami jak będziesz miała tylko dostęp do Internetu!
Lusek – no właśnie dziwne w tym wszystkim jest to, że nie mam żadnych objawów, upławów ani nic. Za pierwszym razem mówię, a dobra źle pobrałam, nie przyłożyłam się. Ale drugi raz to samo… no nic, pójdę w czwartek na wizytę to się dowiem, co dalej ma zamiar z tym zrobić. Bo za pierwszym powiedział, że nie będzie mnie antybiotykiem męczyć jak po badaniu widzi, że jest wszystko ok. i teraz wyszło to samo, no więc zobaczymy co mi powie i co dalej. A lekarza nie chcę zmieniać, bo ten jest naprawdę dobry. Co do rajstop ciążowych świetna sprawa, mam noszę, super. Też z gatty ;p a legginsy ciążowe też mają, bo jak byłam jakoś w 4 miesiącu to chciałam kupić, ale nie mieli takich krytych na tyłku tylko takie właśnie jak rajstopy i wzięłam zwykłe, a teraz te zwykłe leżą w szafie bo gumka za mocno uciska i nie będę się męczyć. Ale mam zwykłe legginsy tylko rozmiar większy kupiłam zamiast s wzięłam m i są max wygodne, guma nie uciska dużo luzu jeszcze mam w pasie, więc jest ok.
Z tej strony bobo wózki będę bankowo wózek zamawiała ;p bo taniej niż w sklepach i na innych stronach internetowych jak patrzyłam i porównywałam ceny i wysyłka za free ;p
Kasia – super, że udało się naprawić auto ;p, zawsze lżej jest ;p

9 lata 8 miesiąc temu #977793 przez tysiiiak
Nat, Lusek jeżeli będziecie zamawiać ze strony bobowozki wózek to zadzwońcie wsześniej i zapytajcie ile się czeka na dany model i kolor bo ja dla Kuby chciałam zamówić ale jak mi koleś powiedział że do 8 tygodni to podziekowałam bo nie miałabym jak z dzieckiem na spacer wyjść :P

9 lata 8 miesiąc temu #977800 przez kasiorek0310
No to będę mieć to wreszcie z
głowy ale trzeba było się wkurzyc wcisnąć i koniec nie było zmiłuj na szczęście dziś.są.inne panie wiec gładko poszło tym.razem ale.na.kolejne badania.idę juz gdzieś.indziej tutaj nie dość ze czekania.masa bo byłam po 7 a i tak równo godzinę po tym dopiero mi pobrali i dali wypić wiec jeszcze 2 przede mną żeby znowu pobrać mam tylko nadzieje ze będzie ok po tym i nie.każą mi robić po raz kolejny tego.samego bo to słodkie było ale da się wytrzymać Wszyscy siedzą w kurtkach a ja na krotkim rękawku tym bardziej.ze.okna otwarte.ale cóż tak.to.za ciepło jest na szczycie katar.powoli Przechodzi.a Najważniejsze głową nie boli.a to już dużo wyniki jutro a.dziś.wyniki.z wczoraj zobaczymy jak te wyszły
U nas pogoda Tez cudna.słońce.święci wiec jest pięknie aż się chce żyć
Przyjdę.do domu to.was nadrobie.mam.nadzieje.ze nie będzie.mi.się chciało.spać tak jak.wam
Trzymajcie kciuki za.wynik

9 lata 8 miesiąc temu #977810 przez czajusiątko
Meridkapewnie, że po ciąży ciało się zmienia, ale cóż z tego? dzięki temu będziemy miały nasze wspaniałe małe istotki, które po 1000kroć wynagrodzą nam jakieś tam rozstępy i inne pierdoły :) ta rękawica do mnie też kompletnie nie trafia, ale tak a propos grzebania paluchem w buzi to ja zawsze na wieczór Oliwii przemywałam dziąsełka i języczek gazikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie- ale to nie jako masaż, tylk ow ramach higieny bo przecież zębów nie myją takie maluchy. A tego aspiratora do odkurzacza nie mam, ale być może się pokuszę. Póki co używam takiego do buzi, ale to trzeba mieć zdrowe płuca :P dzieci tego bardzo nie lubią, ale przy katarku musisz odciągać te gile bo inaczej katar nie przejdzie, a może schodzić jeszcze na płuca.

Kasia no właśnie prawda jest taka, że po porodzie to nie ma się za bardzo siły i chęci na spacery po korytarzu, jedynie co to wychodzi się do łazienki- bynajmniej ja tak miałam. Musiałaś się bidulo umęczyć z tą jelitówką. Już wszystko ok??

Roxi nie trzeba mieć w szpitalu ani grzebyka, ani szczotki. No chyba, że Ty sama dla swojej radości będziesz chciała poczesać dzieciątko. Wiesz tak naprawdę nie wiadomo czy dzieciątka będą miały włoski, bo część dzieci rodzi się najzwyczajniej łysa ;) jak Oliwka była mała to ja używałam raczej tej szczotki, bo te włoski są takie mięciutkie, że nie ma za bardzo co rozczesywać, a szczotką to tak raczej wygładzałam :) a radzę kupić szczotkę z naturalnym włosiem bo one są takie mięciutkie, a te ze sztucznym wydają mi się twardsze. ładnie poszalałaś na tych zakupach, no ale najważniejsze, że wzięłaś mężowi bokserki- przynajmniej nie mógł się czepiać, że tylko siebie obkupiłaś :laugh: a czy widziałaś może tam jakieś fajne biustonosze do karmienia??

Lusek nie polecę Ci żadnego konkretnego kremu, bo mnie w pierwszej ciąży bardzo drażniły ich zapachy i musiałam szukać takiego kompletnie bezzapachowego, a jaki to był to już nie pamiętam. Teraz mam z Perfecty i bio oil, ale i tak smaruję tylko jak mi się przypomni. W pierwszej ciąży smarowałam regularnie, a i tak wyszły na samej końcówce :angry:

Magiczna moja też ostatnio bardziej buszuje w brzuchu i już nie są to takie lekkie ruchy, tylko typowe kopniaczki :) bardzo mnie zawsze cieszą, czasem aż brzuch podskakuje :) my na pewno damy drugie imię, bo sami mamy i mi już raz się przydało, bo na studiach miałam w grupie dziewczynę o tym samym imieniu i nazwisku, więc wtedy drugie imię okazało się bardzo przydatne :)

Kasiorek ale pech z tą glukozą, oby dziś Ci się udało. Oliwka jeszcze siedzi w domu, bo katar jeszcze trochę dokucza, a już wolę ją dobrze wykurować. Choć powiem szczerze, że już się modlę żeby jej jak najszybciej przeszło i żeby pozbyć jej się na parę godzin z domu :evil: nie chodzi nawet o to, że jest niegrzeczna, ale ma po prostu w sobie tyle energii, jest tak rozbrykana,, że nie mogę sobie dać z nią rady. Nadaje coś non stop, jak radio, a ja już nie bardzo mam siły żeby za nią nadążyć :unsure: i jak synek zadowolony z ubrań?? pokaż nam tego swojego modela :)

Tysiak współczuję mdłości, one potrafią wymęczyć :huh: o to widzę, że dużo dzieci teraz o takiej wzmożonej aktywności ;) już jedna lipcówka rozpakowana :ohmy: oby z maluchem było wszystko ok, dobrze że to już 30 tydz, to maluch ma całkiem duże szanse.

Nat no i upatrzyłaś jakiś wózek konkretny?? wiesz mi ostatnio też wyszły bakterie w mocu, mimo, że nic nie czułam, ale zapisał mi furaginę i mam teraz powtórzyć badania

Natinka na pewno wszystko będzie ok, w szpitalu będziecie mieli bardzo dobrą opiekę. A tym co na necie nie ma co się sugerować :kiss: odpoczywaj i daj znać jak tylko będziesz mogła

Co do butelek to ja miałam tomee tipee z tą rurką odpowietrzającą i już na pewno się na nią nie zdecyduję. Mycie tych drobnych elementów doprowadzało mnie do szewskiej pasji, a kolki i tak nas nie ominęły :angry:

9 lata 8 miesiąc temu #977851 przez kasiorek0310
Czesc dziewczyny juz po glukozie ale bez nerwów sie nie oby wcisłam sie bo zas bym sie czasowo nie wyrobiła ale mam to z glowy smaczne to bylo i wcale nie az tak słodkie jadłam gorsze rzeczy co po nich mdliło cytrynka sie przydała ale wzrok ludzi ze sie cos pije w laboratorium bezcenny jak jakis okaz w zoo małemu tez chyba nie smakowało bo sie wiercił jak nie wiem za to wyniki w wczorajszych wręcz ksiazowe co mnie bardzo cieszy dobrze moze jeszcze raz lub dwa i koniec tak częstego badania :D
A co do roztepów mam i ja z 1 ciąży i na dupie i biodrach i udach nawet na łydce jeden sie mi ostał ale mi to nie przeszkadza zawsze mowie ze jak komuś nie pasuje niech nie patrzy a sa cudna pamiątka po synku i tak je tez traktuje małżowi tez nie przeszkadzają a wrecz odwrotnie bardzo je lubi sa widoczne ale przy kąpieli tak to sa białe kreski i tez pojawiły sie pod sam koniec mimo ze smarowałam oliwka i innymi preparatami i nic nie da jak sie ma skłonności to nawet najlepsze kremy tego nie powstrzymają
A w piątek juz wizyta fajnie zleciało

tysiiiak Nie obylo sie bez wciskania na szczęście nikt nie marudził tylko sie dziwnie przyglądali jak piłam miksturę szkoda jak kawa ci nie smakuje ja zas na mieso nie mogę patrzeć nawet zapach mnie odpycha wiec zmiana na maczne rzeczy Fajowo jak sie Kacper rozhulał z kopniakami fakt juz coraz ciaśniej beda mialy a my będziemy lepiej odczuwac je, O kurcze to strasznie wczas sie koleżanka wypakowała ale widać musiał byc powód ze tak znienacka wzieli zrobili cc

nat19 Synek w miarę ok kaszel poszedł sobie jeszcze ma tylko katar ale to juz pikuś niop złapały ale powoli popuszczają juz i tak ciągle nie leci z nosa wiec tyle dobrze bo nie jest to takie uciążliwe niop na kiłe na hbs morfologie i jeszcze cos wiec na każde badanie osobna fiolka wiec sie ciesze ze glukozy nie mialam wczoraj bo by było kiepsko a dziś na spokojnie tylko trochę ale to juz ostatnie takie duze badania potem juz tylko podstawowe oj to miałas wczoraj napiety grafik jak nic zobaczysz nie będziesz pamiętała bólu jak zobaczysz swoja kruszynkę

roxi1987 To nie fajnie jak sie nie udalo pojechać z małżem ale fakt 500km to spory kawal drogi na taki etap ciązy powiem ci ze mimo ze bez lekow bo biore tylko apap i wit.c i jakos daje to rade tylko trochę dłużej trwa ale cóz powiem ci ze nawet te u fryzjera nie do konca sa profesjonalne bo u nas zawsze byly niedociągnięcia a teraz wygląda jak ludz

8kasia8 Twój ma 2 a moj 3 wiec mam cale łózko dla siebie :D i sie wreszcie nie budze jak sie obracam w nocy moze bo tak na sztorc jak wbijała a nie pod kątem ale coz dzisiaj była inna i o niebo lepiej bez bólu i reka sprawdza ale tym razem kazałam z lewej ściągać bo w prawej dalej boli masakrycznie o kurcze szkoda ze i ciebie żołądkowe sprawy dopadły ale dziś już lepiej ta co przymiarkę mial to uciekal do lusterka i sie przyglądał ale mial frajdę w tym wszystkim na szczęście wszystko mu sie na żywo podoba o tyle dobrze

Lusek Bylo smaczne i do przeżycia nie taki diabeł straszny ale strach i tak był na szczęście sie tylko odbiło raz i koniec potem bym tez słodkie zjadła

natinka No coz nic przyjemnego szpital ale tam masz opiekę i moga reagować oby jednak nic poważnego nie było to małża poproś żeby czasem cos nam wrzucił jak tam u was i czy cos wiadomo

czajusiątko dzis sie udalo ale fartem bo sie juz wkurzyłam. Podkurujesz Oli i bedzie znowu chodzik ale fakt juz sie człowiek przyzwyczaja jak ma chwile czasu sam na sam a maluchy w przedszkolu u nas jak mały jest w domu tez mamy to samo wiec sie nie dziwie ze doczekać sie nie możesz az znowu pójdzie do przedszkola

A ja sie czuje nawet ok po tej glukozie i spać mi sie nie chce zmykam obiadek kręcić bo głód czuje

Miłego popoludnia :D

9 lata 8 miesiąc temu #977872 przez Lusek
Hejko. O matko dzisiaj to aż strach wchodzić na forum....Co się dzieje to szok. U nas w lipcówkach kobitka urodziła synka ale wcześniaka 30tc.Trzymajmy kciuki za maluszka i za rodziców. :unsure:

Natinka Ty też kurcze szokujesz wieściami. Pakuj się i zmiataj do szpitala niech się tam wami zajmą. Trzymamy kciukasy z fasola za WAS. Zdrówka wam i powodzenia.Wszystko będzie dobrze no i będziecie pod fachową opieką. :kiss: :kiss: Trzymajcie się Ciepło.Jak będziesz miała możliwość to skrobnij coś, co tam U was. :)

roxi87 dzięki za info o zlocie bo szukałam i nic nie było tylko ubiegły rok i dzięki za link. Tak zawsze są 2 zloty.Jeden kościółkowy a 2 polityczny bo kiedyś był jeden ale się nie dogadali ;) mam co poczytać hehe :) Dzięki. ;)

nat19 no ja też będę zamawiała bo w sklepie o jakieś 400zł drożej chcą, a na innych stronach internetowych tez patrzyłam ale fajnie że mówisz że ceny są przystępne.Też będę zamawiała. Tylko jeszcze pojadę na przymiarkę do sklepu,żeby zobaczyć czy do autka mi się zmieści. A rajstopy to kupię przy najbliższej okazji ;) :cheer:

tysiiiak no dzięki za info aż 8 tyg to mnie przestraszyłaś. Ja jak pytałam to mówili do 4 tyg ale to różnie bywa więc biorę się dziś za to.NO tak bo jak za późno będzie to rzeczywiście dziecka nie będę miała w czym wozić :huh:

kasiorek0310 no trzymałam za ciebie kciuki ale widzę że Ty odporna na takie chwyty kulinarne jesteś. Kurka siwa normalnie :blink: :ohmy: jestem w szoku ale to różnie na jednych tak działa na innych łagodniej. Ja to jako dziecko miałam problemy z żołądkiem zbyt delikatny :P hihi i może dlatego.

czajusiątko no oki i tak dzięki robię po protu rozeznanie we wszystkim co najlepsze, tez miałam taki jakiś niemiecki krem i też zapach mnie odpychał bllleee :unsure: ale jak sama mówisz jak będą miały wyjść to i tak wyjdą nawet pod koniec :huh: ehhhh. A kuruj Oliwkę spokojnie,żeby się doleczyła bo wiadomo dzieci w przedszkolu to roznoszą choroby a zdrowe się zarażają, tak jak Twoja zaraziła się od innych.Powodzona w leczeniu :cheer:

Jeszcze CIĘ nie znam a już CIĘ KOCHAM...

9 lata 8 miesiąc temu #977878 przez Magiczna
Kuuurcze co za dzień :O
natinka Trzymam kciuki! na pewno będzie dobrze, a w szpitalu pod stałą kontrolą to już na pewno. Mam nadzieję,że w międzyczasie uda Ci się coś do nas skrobnąć i dać znać. Z niecierpliwością czekam na wieści!
roxi Na mój "chłopski rozum" to też bym wybrała wózek jeden za drugim. Myslę ,że taki praktyczniejszy . A zazdroszczę Ci tego ,że możesz podwójnie wzory wszystkiego ubierać :P A planujesz dziewczynki tak samo ubierać?
tysiak Kurde ale historia.. masakra,ąz mnie zmroziło... Trzymam kciuki za jej synka..
kasiorek Dobrze,że w końcu udało Ci się zrobić tą glukoze i ,że tak dobrze ją zniosłaś. Ja idę w przyszłym tygodniu i mam nadzieję,że też mi tak dobrze pójdzie. Trzymam kciuki za wynik!:)

Jak piszę to Mała dokazuje czyli chyba pozdrawia ciocie forumowe :P
U nas pogoda piękna , wiatr tylko trochę mocno wieje... Weny brak, posprzątałam mieszkanie, umyłam lodówkę i to już maks mój na dzisiaj hłe hłe :D
Buziaki :D

9 lata 8 miesiąc temu #977881 przez 8kasia8
heloł!!!!

Lusek nie odpowiem czy w Gatcie mają te leginsy, bo ja nie pytałam o nie ale chyb a powinni mieć
oj chce się, tym bardziej, ze zaczynamy od zera ;) to można by zrobić tak jak się marzy ale zobaczymy czy kasy starczy, pomalutku jakoś będziemy sobie wykańczać ;)
no szkoda, że rozmiaru nie było, ale zobaczysz jak kupisz, ze będziesz zadowolona :)
w internecie na pewno bez problemu zamówisz sobie jakieś leginsy ciążowe a żeby w sklepie to trzeba by pewnie troszkę pochodzić i poszukać :)
no cóż wziąć możesz - najwyżej nie założysz, ja nie mam takiego lekkiego i nie zamierzam kupować więc nie będę miała, obejdę się ;)

natinka jejciu trzymam za Was mocno kciuki i modlę się żeby wszystko było dobrze, oczywiście, że dasz radę! :kiss: :kiss: :kiss:

tysiiiak o tak trzymajmy, trzeba wspierać każdego maluszka!! :kiss:

nat o mój mąż też się dziś z rana bawił z dzidziusiem ;) rozczulające to nie? ;)
to tak jak ja masz wolne popołudnia od męża ;)
oj lżej, bo mąż może do pracy pojechać a nie iść pieszo, niby daleko nie ma ale jakoś mi Go szkoda było jak miał wracać zmęczony z pracy :)

kasiorek super, że się dostałaś! i masz to już za sobą, trzymam kciuki żeby wyniki były dobre i nie było powtórki z "rozrywki" :)
przypomniałaś mi, że moje dzieciątko też się po tej glukozie uaktywniło, tylko mi się wydawało, że to dlatego, że mu smakowało ;)
fajnie, że wczorajsze wyniki w porządku! jeszcze oby te z glukozy były ok i będzie super!
to piłaś to "przy ludziach", że tak powiem? u nas jest osobne pomieszczenie, tam gdzie pobierają krew i tam na spokojnie na siedząco sobie popijałam, nikt by się nawet nie zorientował, gdyby nie to, że zostałam w poczekalni jeszcze na 2godziny ;)
do piątkowej wizyty zleci! już trzymam kciuki!
mnie też kawa nie smakowała na początku ciąży a teraz od czasu do czasu mam chęć i "muszę" wypić ;)
no to korzystaj z luzu w łóżku i się wysypiaj :)
to dobrze, że dziś Ci lepiej pobrała :)
dziękuję, zdecydowanie lepiej, oby nigdy się to nie powtórzyło :sick:
och ten Twój mały model! może wrzuć jakieś zdjęcie jak chcesz i pochwal się co kupiłaś i jak mały w tym wygląda :)
i super, że nie jesteś śpiąca po tej glukozie, ja też w sumie byłam głodna! więc gotuj i zjadaj! smacznego!

czajusiątko no tym bardziej ani ochoty ani potrzeby na spacery nie powinno się mieć ;) ja to będę chciała jak najszybciej do domku wrócić, oby tylko wszystko było dobrze :)
a dziękuję, tak dziś już o niebo lepiej, zapomniałam, że w niedziele chorowałam, wczoraj już było lepiej ale dziś to już w ogóle i siły wróciły i samopoczucie lepsze :) oby nigdy więcej :)
no wiadomo, nie miej wyrzutów sumienia, że chcesz się Oliwki "pozbyć" na parę godzin z domku, to wtedy właśnie masz czas dla siebie a Ona ma gdzie i z kim wyładować swoją energię :)

ja już oczywiście lecę do siostry a o 15 idziemy po dziewczynki, potem wracamy na rosół i następnie na rowery, kaczuszki, spacer i inne atrakcje, bo taka piękna pogoda dzisiaj, że trzeba ją porządnie wykorzystać :woohoo:
w ogóle siostra mi mówiła, że na weekend 20stopni zapowiadają, oby się sprawdziło, to może uda się zrobić grilla na całego ;)
miłego popołudnia!!!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka