- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

natinka też gdzieś czytałam że poszukiwałaś stroju też polecam esotiq.
8kasia8 bo to super PIĄTKA oddana nawet 2 , widzę że sama nie jestem he

czajusiątka też brzusio wylukałam

to my:
Jak na razie ogarniam wszystkie posty bo macie tu ruch ostry hehe

Dalej Będę kopać żeby wszystkie brzuszki wylukać

Tak w ogóle to wszystkie kobitki służą wam ciąże aby więcej ....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
www.esotiq.com/koszule-nocne/koszula-nocna-esotiq-karla,id-1672
i na allegro
allegro.pl/koszula-nocna-esotiq-do-karmi...a-m-i5186364444.html
- Lusek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- kasiorek0310
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
nat19 tak sie akurat trafiło ze mamy takie same z lusek i jak twój na taki serwis mi właśnie przyszedł ten od mamy w kwadraty a na nasz musimy poczekać bo brak na magazynie

8kasia8 po 1 ciazy wiem ze nie am co szaleć z ciuchami potem wrócę do normalnej figury to wtedy poszaleje z zakupami niop im szybciej tym lepiej dziecko przesypia cała msze i cały ten zgiel i szum nie przeszkadza a potem im starsze tym trudniej nas 1 synek miał równo 2 miesiace jak go chrzciliśmy i teraz tez bym tak w podobnym wieku chciała ochrzcić niestety dzieci maja tez czasem zle dni i nic nie chca ale trzeba drastycznie bo im sie dłużej stoi to jest jeszcze gorszy płacz a tak chwiel popłacze i koniec wiadomo ze potem jak przychodzi z przedszkola to o tym rozmawiamy i w ogóle ale i tak sie zle z tym człowiek czuje a przyjdzie jak zawsze wesoły bo dzisiaj maja tańce połamańce czyli rytmike a po niej jest strasznie śpiewająco ruszający sie ze nie usiedzi na miejscu ale lubie go takiego

Nic zmykam cos przekąsić za niedługo wracają moje chlopaki a ja ide obejrzeć ten serwis mamy czy chociaz dobry posłali a u mnie raz slonce raz chmury ale mimo dosc wysokiej temperatury i tak jest dosc nieprzyjemnie
- wiewiorka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- roxi1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Lusek witam bardzo serdecznie na forum, piękny brzuszek masz

8kasia8 ale masz super że możesz od siostry pożyczyć ciuszka ciążowego, niestety są to dość duże wydatki a tylko na kilka miesięcy. Super twój brzuszek i widzę ze tez raczej nisko dzidziuś się usadowił.
nat19 kochana ja jak miałam katar i mi tak strasznie dokuczał kupiłam maść majerankową jest bezpieczna dla nas, kosztuje całe 2 zł i pomogło troszeczkę. A te opuchnięcie to od czego? Ja wczoraj miałam też taki gorszy dzień (ale to moje widzi mi się było) jak patrzyłam na siebie to z przerażeniem ze to lekko za połową a ja już tak wyglądam ale dziś już mam normalnie

kasiorek0310 super że sobie synuś coś wybrał dla siebie, pewnie teraz będzie oczekiwał na kuriera

czajusiątko super, że Oliwia tak dzielnie poszła drugi dzień do przedszkola. Widziałam foteczkę, zuch dziewczyna a jaka uśmiechnięta była. Oj pewnie dumna z niej jesteś, taka malutka a taka odważna

natinka właśnie ta popularność mnie zniechęca do tych właśnie imion

Tamara87 tak kochana chyba każda z nas tak miała, i szukała wszystkiego w internecie nie koniecznie na stronach których wypowiadał się lekarz. A przynajmniej ja tak miałam, masakra- głupota straszna tylko człowiek niepotrzebnie się stresuje. Jak coś nurtuje to warto zapytać lekarza ewentualnie osoby które są w podobnej sytuacji. Ja tak miałam z zespołem podkradania u bliźniaków, naczytałam się az w końcu trafiłam tutaj na forum i dziewczyny mnie bardzo wsparły i wybiły głupie myśli z głowy. Co prawda po ostatnim badaniu widmo podkradania powróciło ale półki co jest wszystko ok i na zapas się nie martwię. A roztargnienie hm… mam nadzieję ze po urodzeniu wróce do normy bo np. na wczoraj miałam zaplanowane pranie oczywiście nie zrobiłam go a przypomniało mi się chyba po 22

meridka bluzka świetna, bombowa po prostu. A boróweczka na pewno się przyjmie jak osoba w takim stanie będzie ja sadzic

agnieszkazst super że kolejny bobas się ujawnił i jak na początku męskie grono nam się szykowało tak teraz chyba kobiety dominują

tysiiiak ach z tym ulewaniem u dzieciaczków, u mojej koleżanki córcia chyba do 8 miesiaca ulewała i specjalne mleko i jakies zagęszczacze, owszem zmniejszały ulewanie ale na 100% nic nie pomogło

Magiczna pochwal się jak udało ci się zdobyć ten album, brałaś udział w jakimś konkursie? Gratuluje zakupu działki, widzę że szaleństwo wiosenne u was

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Lusek do szpitala najlepiej 2 koszule i jakaś stara na poród. Na zaspie można było mieć nnormalną pizame ale tylko po cc.
Czajusiatko a widzisz podobno drugi dzień jest gorszy od pierwszego ale Oliwka to już duża, mądra ddziewczynka

Kasiorek ta piosenka jest boska: )
Jak będę na kompie to lukne te koszulki na basen: )
Ja mam w brzuchu 104 cm!!! Z Kuba skończyłam na 120 teraz chyba będzie podobnie.
Ale dziś mi duszno i mam uderzenia gorąca! Jakaś taka pogoda burzowa.
No to ulewanie było męczące strasznie i cieszyłam się jak głupia kiedy minęło

Moje lumpkowe szaleństwo
- agnieszkazst
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
Czajusiątko i Roxi1987 nasza Malutka wydaje mi się że ma standardową wagę - wczoraj w dniu USG był 21tydz. i 5 dzień, a ważyła 470g

Nat19 imię już wybrane - Estera

- roxi1987
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Lusek – hahaha bez przesady ;p e tam mikro, widać dzidziola

Wiewiórka- świetna ta koszula, tylko czy brzuchol się zmieści w ciąży? Bo tak patrzę to niby taka luźna, ale dopasowana ;p serio taki wymóg?
kasiorek – mojemu S. się podobał ten serwis ;D
roxi –z tą maścią majerankową wypróbuję ;p nie mam pojęcia od czego właśnie, może za długo w pozycji siedzącej byłam, ale w sumie robiłam sobie przerwy w nauce i kilka przysiadów (ledwo!) zrobiłam ; p a tu normalnie napompowana jak balon bylam. Ty masz bliźniaczki w brzuszku więc siłą rzeczy muszą się gdzieś zmieścić ;p
tysiak – ile ciuszków!!!!!! Już wyobrażam sobie Ciebie szalejącą po tych sklepach normalnie ;p ja jestem na etapie oglądania wózków i łóżeczek ;p ale tylko OGLĄDANIA, jeździmy z S po tych sklepach i jeżdżę sobie tymi wózkami po sklepie. Mój S. wybiera giganty, gdzie przy jego wzroście wypas, przy moim, najpierw widać wózek i gdzieś tam z tyłu mnie haha ;p
agnieszkazst – cudne imię i waga standardowa chyba dzidziusia ;p! Na pewno imię mało spotykane i oryginalne. U mnie zostaje Amelia a na drugie Wiktoria. Ostatnio spodobało mi się jeszcze Aniela, ale S. powiedział, że do Amelki się już przyzwyczaił i koniec tematu ;p Ewentualnie na porodówce wystrzelę w ostatniej chwili, że ma być Aniela hahaha ;p
któraś z Was pisała o cesarce, że sobie nie wyobraża, jak ktoś na życzenie może ją chcieć. Chyba kasiorek? Ja Wam powiem, że czuję taki strach przed porodem naturalnym i jakimś nacinaniem krocza, albo pękaniem i tym całym ogromnym gigantycznym bólem związanym z porodem, że ja jako jednostka indywidualna zastanawiam się czy nie zapłacić za cesarkę, bo tak się boję porodu naturalnego. ;o podczas miesiaczki miałam dwa dni wyjęte z życia – w łóżku, dwa dni zawsze wolne brałam w pracy, wcześniej w szkole mimo brania leków antykoncepcyjnych na ZŁAGODZENIE bólu potem już ketonalu na receptę w TE dni 3 razy czułam dość silny ból. Bo Nospa (której nie tolerował mój organizm) czy ibuprom czy apapy mogłam zjeść całe opakowanie i nic…Dlatego ja się nie dziwię, że kobiety płacą za cesarkę mimo wydłużonego czasu rekonwalescencji. Moja dzidzia już w 20tygodniu była w położeniu główkowym i rozstaw kości też mi się poszerzył i raczej nie zapowiada się bym miała cesarkę z jakiś tam przyczyn wskazanych ;p co gadam z dziewczynami to miały nacinane krocze, a jedna miała pęknięcie 2stopnia i jak mi opowiadają swoje przeżycia z porodówki to dostaje ataku serca !;p albo te programy na Polsat cafe „Położna” czy coś takiego – patrzę na to przez palce niekiedy ;p z drugiej strony myślę DOBRA, NIE TY PIERWSZA, NIE OSTATNIA, GDYBY NIE MOŻNA BYŁO RODZIĆ NATURALNIE TO BY SIĘ NIE RODZIŁO, (motto dnia, kiedy myślę o porodzie SN) ale to pomaga do momentu, jak nie usłyszę kolejnej historii z porodówki. ;p więc ja najchętniej przespałabym ten moment porodu, gdyby tylko się dało. Podobno można rodzić w hipnozie, bez bólu ;p Dobra to na tyle w temacie porodu bo zaraz mnie czarne myśli dopadną i widok mnie biednej zaryczanej na tej porodówce haha ;p
- meridka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Stwierdzam, że lepiej mnie nie wypuszczać z domu, bo w sklepach czeka zbyt wiele pokus - a czego oczy nie widzą tego sercu nie żal

Zrobiłam sobie taki sklepowy maraton

Akcja sadzenia borówek póki co zakończona pomyślnie

roxi- z ciekawości zmierzyłam swój brzuszek - póki co mam 93 cm - ale nie mam co się porównywać, w końcu u Ciebie w brzuchu rośnie podwójne szczęście

tamara- nie jesteś pierwsza i pewnie nie ostatnia. Ja też tak miałam, że szczególnie w pierwszym trymestrze ciągle szperałam po internecie, książkach w poszukiwaniu informacji o każdej pierdółce, odczuciu. Szczególnie jak miałam nieprawidłowe wyniki tarczycy (btw okazało się że wszystko jest oKEY tylko hormony w ciąży szaleją). Teraz już wyluzowałam pod tym względem... może też dlatego, że narazie nie mam żadnych niepokojących, nowych objawów.. a początek ciąży był dla mnie zupełnie nowym doznaniem. Też strasznie mnie cieszy każdy kopniak Kornelka

Lusek- najważniejsze, że dzidziuś jest zdrowy, a płeć prędzej czy później i tak się wyda

tysiak - o jacie! aleś tego nakupiła

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- czajusiątko
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Natinka mam bardzo podobne spodnie koleżanka mi pożyczyła. Niestety S to na pewno nie ma moje 4 litery

Lusek może Cię trochę pocieszę

Roxi strasznie jestem z niej dumna. Nic nigdy w życiu nie przyniosło mi takiej dumy jak moje dzieciątko. Sama już niedługo się przekonasz- każdy nawet mały sukcesik-pierwszy uśmiech, ząbek, kroczek, słówko- wznosi mamę ponad wyżyny

Kasiorek każdemu zdarza się słabszy dzień, więc nie ma co się dziwić Twojemu synkowi. Najważniejsze to nie odpuścić, bo wtedy wyczai i będzie tak częściej. A, że serducho wtedy boli to normalne- życie matki niestety nie zawsze jest usłane różami
Natinka wierszyków ona już teraz zna mnóstwo, bo ma rewelacyjną pamięć, momentami aż jej zazdroszczę bo wystarczy, że usłyszy parę razy i już umie powtórzyć. A ja stara matka borykam się już ze sklerozą

Kasia Twój brzuszek absolutnie nie jest za duży. Widzisz, każdy jest inny, a Twój jest dla mnie uroczy

Tysiak no właśnie dziś jak odwoziłam małą to zdałam sobie sprawę, z tego, że drugi dzień trudniejszy, bo w pierwszy dziecko jeszcze nie zdaje sobie sprawy co go czeka, a na drugi już wie jak to wygląda i nie koniecznie musi mu się to podobać. Całe szczęście u nas poszło gładko

Meridka drzewko nożyczkowe powiadasz?? dobra jesteś

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak dobrże ze Oliwka tak dzielnie znosi rozlake

Jak idę na lumpki to albo wtedy kiedy Kuba śpi albo moja mama z nim spaceruje

Ojjjj tak tylko mama zrozumie zachwyt nad każdą pierdolka która zrobi dziecko

- nat19
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
co by nie gadać, każdy poród niesie za sobą komplikacje, i każdy poród ma swoje plusy i minusy. Niestety CC jest maksymalną ingerencją w ciało ; ( i to jest ogroooooooooomny minus jak dla mnie. Ale kobiety, które chcą CC na życzenie z powodu strachu - rozumiem ;p Bo sama się cykam ;p