- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2015
Sierpniówki 2015
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
kasia no szkoda ,że nie poznaliście płci ale najważniejsze ,że z dzidziolkiem wszystko okej i dobrze się rozwija
tysiak wspólczuję przeżyć na glukozie... moja niestety przede mną za ok 3 tygodnie
kasiorek no właśnie fajny jest bo mimo ,że do karmienia to jest kobiecy. Jeszcze taką kokardkę małą ma z przodu
natinkanie nie , tylko ten wrzuciłam bo jest b.podobny do mojego. Kurde firmy nie pamiętam bo wyrzuciłam pudełko ;/ Ale ja kupowałam to w hurtowni bielizny. U nas jest taka fajna duża, że wszystko jest. Koszule do karmienia, legginsy ciążowe nawet mają
czajusiatko Na bank nie masz czym się przejmować! Szczególnie ,że jak piszesz inne dane wyszły w porządku a u Ciebie jest b.niska możliwość wad wrodzonych. Myślę,że gdyby to było coś niepokojącego to gin by coś Ci o tym wspomniała. Także uszy do góry i utrzymuj pozytywne nastawienie Widzę nasi lekarze tak samo nam ustalają wizyty bo następną też mam 06.05
Przyszła mi wczoraj wanienka którą zamawiałam na allegro ale niestety bez tego materacyka-gąbki, który miał być gratis. Napisałam do sprzedającego i odpisał ,że dzisiaj doślą więc znów czekam na paczkę I dostałam taaaaaaaaaaaaaaaka ogromną porcję ciuszków ,że masakra! Cały pokój(na szczęście mam wolny) załadowany siatami , chyba z 8 reklamówek a to nie koniec Wygląda na to,że z ciuszków to nic nie będę musiała kupować
A Wy na jakim jesteście etapie jeśli chodzi o kompletowanie wyprawki?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magiczna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba.
- Otrzymane podziękowania: 14
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikodem 28.06.2011 :D
- Otrzymane podziękowania: 8
8kasia8 Zobaczymy czy sie opamięta czas zweryfikuje wszystko a sukienka cudna nawet małżowi sie podoba To masz takie samo ułożenie jak ja ale wiadomo maluchy maja jeszcze sporo miejsca wiec moze sie to zmienić oby na końcówce było jak należy i udało sie sn wiesz co ta moja koleżanka co teraz urodziła co am dziewczynkę dowiedziała sie o płci w 28/29 tc wiec sporo czasu jeszcze a mówia ze dziewczyny sie wstydzą wiec i tu tez bym obstawiała dziewczynkę ale czas pokaze i kiedyś sie na pewno ujawni jak nie teraz to w sierpniu
czajusiątko Nie martw sie ale ja patrząc na moje wyniki czegoś takiego nie mam powiem ci tak co by nie bylo i tak sie już tego nie zmieni i tak jak piszesz bedzie kochana mimo wszystko ale myślę ze to po prostu ciężko zmierzyć i dlatego tak wyszło a fakt 3 prenatalne płatne wiec malo kto sie decyduje na to wiec moze i jest to jakaś ich kombinacja to fajnie jak tylko kg na plus od ostatniej wizyty a poza tym wsio ok, to nie fajnie jak bakterie w moczu wyszły ale wyleczys zi bedzie ok wiesz co mysle ze skoro 2 poprzednie badania byly ok i ryzyko z krwi znikome wiec nie ma co sie denerwować musi byc dobrze i koniec a przykładem moze byc ta moja kumpela co wymyślali ze rózne rzeczy z ta corka a okazało sie zupełnie zdrowa
natinka No wiesz aż żal by było nie wykorzystać jak sie trafilo a i tak sie przyda nie ważne na jak długo wazne żeby sie udało karmić
Magiczna Pozazdrościć hurtowni i kompetentnych pań do tego i ze mimo dla karmiących bardzo kobiecy ja na razie nie kupuje mam taki zwykły bawełniany na poczatek zobaczymy jak sie z karmieniem rozkreci to wtedy zaopatrzę sie w jeszcze jakieś inne o kurcze to nei fajnie jak o gratisie zapomnieli ale jak dośla to super to fajnie jak dostałaś ciuszki sporo zaoszczędzicie ja mimo ze mam po starszym synku to nei umiem sie oprzeć zakupu nawet kilku rzeczy małz ma to samo a tak to mam ciuszki u teściowej na strychu wiec tylko przywieźć wyprać i moze dokupić co s jak brakuje to bedziesz miała co robic teraz. Te suwaczki takei sa ze sie zacinaja ja sie tym nie przejmuje kiedys sie odblokuje wreszcie
Niop pogoda cudna az dziw ze wczoraj jeszcze było tak paskudnie a dziś od rana piękne słoneczko od razu człowiekowi lepiej sie robi u nas bez mzian my jzu po obiadku na dzis żeberka kapusta kiszona zasmażana i ziemniaczki pychotka teraz czekam czy sie przyjmie bo cos ostatnio po kwaśnych rzeczach mnie zgaga zaczyna męczyć poza tym ostatnio udalo mi sie przyłapać małego na harcach w brzuchu wiec i pierwszy filmik mamy juz jak brzuch rozsadza i niestety nie bedzie śpiochem bo juz o 7 mi robi pobudkę w brzuchu jak tylko słyszy brata jak sie do przedszkola zbiera. Za chwile zbieram sie do przedszkola po starszaka pewno czekać będzie mnie spacer bo ładnie jest wiec na pociągi będzie mnie ciągnął bo juz wczoraj mówił. Poza tym niestety musiałam sie przerzuci na spodnei ciążowe z panelem zostały one i jeszcze jedne zwykłe co sie mieszczę masakra a dopiero mam 8,5kg na plus od początku ciazy a gdzie tam do konca ale tym sie akurat nie przejmuje potem sie bede martwic zeby zrzucić
Milego dnia i korzystajcie z pogody
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Magiczna jeśli chodzi o ten materacyk-gąbkę do wanienki to wiesz, to jest tak naprawdę mega mało praktyczne ze względu na to że taka gąbka to siedlisko zarazek i innych mikrobów. Lepiej czegoś takiego nie używać... w ogóle gąbki są po prostu tak naprawdę niehigieniczne, no chyba że używa się je jako jednorazówki, to wtedy ok.
Kasiorek zrób sobie zdjęcie w sukience jestem mocno ciekawa jak wygląda
*kasia8 a Ty chodzisz gdzieś na szkołę rodzenia? Jeśli tak to bądź spokojna, tam raczej bez problemu nauczą Cię różnych pozycji do karmienia i powiedzą wiele istotnych rzeczy na ten temat. Jeśli nie to myślę że warto skorzystać przed porodem z choć jednej wizyty u doradcy laktacyjnego który dobrze wprowadzi Cię w temat.
Czajusiątko nie ma co się martwić na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze! : *
- roxi1987
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Czajusiatko nie przejmuj sie tym badaniami, niestety ale te kobiety nie wydaja mi sie profesjonalne. Ja widziałam po pierwszych badaniach ze sa malo kompetentne np z tym, ze u mnie zawsze była rozniaca miedzy dzieciaczkami pamietacie jak na poczatku Was podpytywałam na ten temat a na karcie z pierwszego badania mam ze sa prawie identyczne, roznicy miedzy nim wedlug nich było mniej niz pół mm. To samo było z wymiarami główki, ten mniejszy miał o ponad połowe mniejsza głowe od tego wiekszego wiec bez przesady( po ostatnim USG gdzie lekarka mierzyła głowki było wszystko ok, owszem jest roznica ale proporcjonalna do roznicy wielkosci). Być moze jest tak jak mówisz ze chca wyłudzić kase, albo poprostu żle zanotowane. Zosieńka napewno jest zdrowa, a ty sie nie zamartwiaj. Jak chcesz to w poniedziałek zapytam ich o ten marker i prawdomównosć badania.
Przeparszam, ze tak mało się udzielam ale na Święta przyjechała moja kuzynko-przyjaciółka z Holandi i w sobote jedzie a ja muszę korzystać z jej towarzystwa bo nastepna wizyte zapowiada na czerwiec lipiec wiec znów zostane sama. Przywiozła mi prześliczne ciuszki, ale to się pochwale moze jutro. Dzis muszę was nadrobić
Miłej nocki
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziś mam prenatalne. Trzymajcie kciuki!!
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jest cudna w słońcu gorąco normalnie wiec będzie znowu plac zabaw i reszta i oczywiście lody bo juz od rana mówił ze dziś idziemy zobaczymy czy spał i będzie w.miarę grzeczny wiec czeka nas długi spacer a popołudniu wpada do nas moja koleżanka z.pracy na.pogaduchy i kawę wiec maly się już doczekać nie.może bo lubi jak ona przychodzi wiec popołudnie nam szybko zleci i bardzo przyjemnie
Wiec ivwam życzę.przyjemnego popołudnia i.weekendu.bo ma.być pogoda cudna :-D
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Magiczna o już wanienkę zakupiłaś? dobrze, że tę gąbkę gratis dośle, no przecież się należy
i fajnie, że ciuszki dostałaś, już przeglądałaś? ja bym się nie mogła powstrzymać
u mnie z wyprawką słabiutko, kupiłam na razie cztery pary półśpiochów (dwa kremowe i dwa białe na 62 i 68) i dwie sztuki body z długim rękawkiem (kremowe na 62) i to wszystko wczoraj i dziś, na razie nie mam za bardzo gdzie wszystkiego trzymać, bo póki nie wiemy co z mieszkaniem to nie chce zbierać "gratów" ale też całkowicie nie mogłam się powstrzymać jak zobaczyłam te małe ubranka w promocji
kasiorek no też właśnie ja jestem dopiero 23tydzień, przecież w końcu się kiedyś dowiem płci maluszka, na razie mi to odpowiada, bo jak już bym wiedziała co mam to pewnie więcej bym kupowała i od znajomych zaczęłabym ściągać rzeczy a tak to wszystko na spokojnie na razie
ale super, że już tak maluszek daje o sobie znać, że możesz to uwiecznić
to ja mam 9kg na plusie, tak się cieszę, że Ty masz podobnie razem będziemy zrzucać
agnieszka super, że na wizycie kontrolnej wsio ok, usłyszeć bicie serduszka dzidziusia to zawsze jest przyjemne
nie chodzę, bo jak się dowiedziałam od gina u nas w mieście takowej jednak nie ma, ale powiedział, że spokojnie, przyjdzie czas to mnie skieruje tam gdzie trzeba żebym się wszystkiego dowiedziała i nauczyła, chyba jakoś dam radę
roxi usprawiedliwienie o nieobecności przyjęte, korzystaj z wizyty kuzynko-przyjaciółki
wiewiorka trzymam mocno kciuki za badania i czekam na info po
ja też z moją siostrą już dziś byłyśmy na spacerze i na lodach świderkach, pyyycha, sezon na szejki się zaczął! wreszcie nareszcie zrobiło się cieplusio!!!!
miłego dnia!!! przy takiej pogodzie nie może być inaczej
- natinka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
No chyba w kwestii szlafroczka to Ci nie pomogę na razie, bo go jeszcze nie kupiłam. Mąż mi trochę odradza i mówi, że jest za krótki, no i już sama nie wiem... Ja noszę rozmiar S, a zastanawiałam się na emką, chociaż też się waham nad S. Jak kupię to się odezwę oczywiście
Znalazłam jeszcze fajne koszulki
allegro.pl/super-koszula-ciaza-do-karmie...-xl-i5170467998.html
Chociaż koleżanka mi doradza zwykłą koszulkę na ramiączkach, tego typu (o wiele taniej można kupić w sklepach lub na allegro ale nie w zakładce ciążowe), tym bardziej, że ja takich koszul do spania nie używam i po szpitalu będą zbędne. Ona rodziła rok temu w lipcu i mówi, że na upały taka najlepsza
allegro.pl/koszulka-dla-kobiet-w-ciazy-i...-36-i5055130523.html
A dziś przecudaśna pogoda i korzystamy z Fabciem w pełni
Wiewiorka oczywiście z niecierpliwością czekamy na wieści
- nat19
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Rajstopki z gatty, które kupiłam – bomba. Nic nie pije, nie uciska, nie swędzi (nawet smakowały dziecku mojej koleżanki – ciągle lizała mi kolano haha dziewczynka ma ponad rok – przesłodka, myślałam, że od gryzenia się podrą, ale tu nic ;p, a nie są grubaśne jakieś 40DEN to już po prostu kryjące ;p
Wiewiórka – mam nadzieję, że wszystko ok z dzidziusiem
8kasia8 rajstopki extra ;p
kasiorek - dobrze, że mąż przejrzał na oczy, mo,że już będzie dobrze sukienka też ładna i tania dobrze, że z koleżanki dzidziusiem wszystko dobrze
Czajusiątko – ja nie miałam tego uchyłku/a napisanego, ale jak z krwi robiłaś, to ja bym się totalnie nie martwiła.
Magiczna – u mnie z tej gąbki koleżanka dwa razy skorzystała bo ją irytowała, i wolała zwykłej materiałowej pieluchy używać, żeby dzidzia miała kontakt z materiałem a nie z plastikiem ;p ale fajnie, że dośle gratis zawsze może się przydać ;p
Przypadkowo natknęłam się na stronę z pościelami etc dla maluszków – wrzucam Wam www.swiatmaluszka.com.pl/komplet-do-wozka-2cz-sowy-szare.html , może któraś skorzysta ;p
lecę wpieprzać nutelle ;p nie mogłam się oprzeć, tak dawno nie jadłam już nutelli ;;o
Powiem Wam, że nie wiem ile przytyłam od świąt na wizycie pod koniec marca warzyłam 54kg (+1,5 od początku ciąży), teraz czuję się na 55 - 56 ;p nie mam wagi w domu, dowiem się za 13 dni ile przytyłam... ))
Miłego weekendu !
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas popołudnie udane nawet bardzo synek wyszalał sie na placu zabaw potem kawa z koleżanka pogaduchy i zleciało synek mial niespodziankę bo ta koleżanka mu przyniosła słodkości ze biedak z wrażenia zasnąć nie mógł i dopiero po 21 padl
8kasia8 Pewno tak ale jak sama mówisz czekacie co z tym mieszkaniem i nie am sensu kupować a potem i tak tego przewozić na nowe jak mozna od razu tam kupować i układać wiesz co ja mimo ze mam ciuchy po synku i tak nie potrafię sie powstrzymać przed kupnem czegoś dla malego. Wiesz mi tam waga nie przeszkadza jak doktorka mówi ze jest ok to jest ok a w 1 ciazy tez przybierałam duzo więcej niz teraz i wszystko spadło i byłam chudsza jak przed ciąża wiec i teraz sie tym nie przejmuje wcale ważne żeby maluch było zdrowy a jak to juz sobie w waga poradze potem
nat19 U mnie po świętach nawet ok a pogoda sie poprawiła wiec wszystkie korzystają wiesz ja mam tendencje ze mnie wszystko co obcisłe na brzuchu swedzi taki juz mój urok niestety wiec zobaczymy jak te rajstopy pod brzuch beda poza tym jak chcialam cieniutkie 20den zeby ledwo je bylo widac
A co do fotki w sukience bedziecie musiały poczekać bo jest w praniu akurat i jak wyprasuje sobie i bedzie gotowa to wrzucę wam fotke w niej na szczescie jest bardzo wygodna po założeniu wiec sie przyda do końca ciazy jak znalazł będzie. Poza tym sobota zas we dwojke małż w pracy za to niedziela juz nie rozpieszcza z pogoda wiec zobaczymy planów brak
agnieszkazst Jak wypiorę i wyprasuje to wrzucę fotkę w kiecce na pewno
Milego weekendu korzystajcie z pogody
- wiewiorka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- kasiorek0310
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dopisz się do tabelki co jest link na 1 stronie
- 8kasia8
- Wylogowany
- pierwsze słowa
nat super, że jestes zadowolona z rajstop
kasiorek dokładnie, zacznę kompletować solidnie wyprawkę na nowym mieszkaniu (jeśli się oczywiście wszystko ładnie uda)
wiem właśnie, że ciężko się powstrzymać przed kupnem, takie już jesteśmy
ja się wagą trochę przelękłam, bo już 9kg to wydaje mi się dużo, chociaż tego nie widać i nikt nie mówi, że przytyłam, że nie możliwe, że tyle ważę, ale tak jak mówisz zrzucimy to przecież
mój też dziś do 14 w pracy a popołudniu chcę jechać do mamy na wieś i skorzystać z pogody, oby udało mi się Go wyciągnąć
wiewiorka cudnie! kolejna księżniczka w naszym gronie!
lecę teraz po zakupy na obiad i skorzystać z pięknej pogody, u mnie już 19 stopni!!!!! mieszkanie sprzątnięte, pranie zrobione
miłej soboty!!!